Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.466
|
čitano: 1.458.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Stvarno su govna hrpa RX6800/XT 6900/6950XT su još uvijek podjednake ili brže od jebene RX 7600/XT, RX 7700,7800XT i onda povuć ovakav potez. I to malo šta prodaju izgubit će ovakvim bahatim stavom.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
picajzla0707 kaže...

samo što se meni neće javit niti jedna žena na taj oglas, a tebe će zatrpat ovi što se nadaju da još stignu prodat nekom neupućenom 

Mislim da što nam se manje javljaju tim bolje 

17 godina
mislioc kaže...

Stvarno su govna hrpa RX6800/XT 6900/6950XT su još uvijek podjednake ili brže od jebene RX 7600/XT, RX 7700,7800XT i onda povuć ovakav potez. I to malo šta prodaju izgubit će ovakvim bahatim stavom.

Iskreno, meni je morski što se GPU firme uopće bave optimizacijama za pojedine

igre, to bi trebao biti posao game developera

16 godina
mislioc kaže...

Velim, vidjeli ove glasine da FSR 4 radi na starim grafama što im u njihovim pohlepnim glavama automatski znači manja prodaja novih serija...i eto napravili si najgoru moguću negativnu reklamu. Slično je bilo sa biosima za prve ryzen chipsete....pa su na kraju svi popustili nakon konstantnog internet zvoncanja.

Kratki je put od fer kompanije do pohlepne i omražene.

17 godina
mislioc kaže...

Od 7600 je bolji i 6700 XT.

Jbt, 6x50 serija je izašla 2022, postoje kartice koje su još pod garancijom, a ostaju bez podrške. RX 580 sam kupio polovnog, par godina starog, zadržao 4 godine, prodao, i jošuvek je bio podržan.

Interesuje me kakva je situacija na suprotnoj strani. NV i dalje zvanično podržava seriju 900 (za 700 je malo nejasno), ali sam radoznao da li se driver zaista održava i optimizuje za nove naslove, ili se prosto inkrementira verzija, pakuje nova upravljačka aplikacija i možda ispravi neki bug (što će i AMD uglavnom nastaviti da radi i za ove kartice - RX 580 je ispao iz mainstream podrške pre 2 godine, ali postoji 25.8.1 driver za njega, sa par bugfixeva koji se odnose na Adrenalin aplikaciju).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
4 godine
Ivan(4) kaže...
mislioc kaže...

Od 7600 je bolji i 6700 XT.

Jbt, 6x50 serija je izašla 2022, postoje kartice koje su još pod garancijom, a ostaju bez podrške. RX 580 sam kupio polovnog, par godina starog, zadržao 4 godine, prodao, i jošuvek je bio podržan.

Interesuje me kakva je situacija na suprotnoj strani. NV i dalje zvanično podržava seriju 900 (za 700 je malo nejasno), ali sam radoznao da li se driver zaista održava i optimizuje za nove naslove, ili se prosto inkrementira verzija, pakuje nova upravljačka aplikacija i možda ispravi neki bug (što će i AMD uglavnom nastaviti da radi i za ove kartice - RX 580 je ispao iz mainstream podrške pre 2 godine, ali postoji 25.8.1 driver za njega, sa par bugfixeva koji se odnose na Adrenalin aplikaciju

NVIDIA is ending Game Ready driver support for its GTX 700, 900, and 10 series graphics cards after the driver series 580, released in October 2025.
These cards will continue to receive quarterly security updates until 2028, but will no longer receive new performance optimizations or bug fixes for the latest games.
Eto zeleni su do nedavno imali podrsku za gpu iz 2013, pametnom dosta

14 godina

Nakon neispravne 4060ti 8gb stiže u zamjenu 5060ti 16gb. Ili Asus tuf/prime ili msi. Više nego dobar deal za samo 350 eurića. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
Cryogenic kaže...

Nakon neispravne 4060ti 8gb stiže u zamjenu 5060ti 16gb. Ili Asus tuf/prime ili msi. Više nego dobar deal za samo 350 eurića. 

Auu pala ti sjekira u med

17 godina

Pa da, ali kako izgleda ta podrška za GPU iz 2013?

Ako odem na NV sajt i tražim driver za 780 Ti, svi rezultati unazad nekoliko godina su označeni kao Security Update driveri.

Na tom nivou i AMD i dalje podržava RX 400 seriju iz 2016 (bio "nov" driver pre 2 meseca sa par bugfixeva).

Zbog toga mi se čini da, iako kad se ode na najnoviji game ready driver, u release notesima piše da podržava seriju 700, nema tu nekih realnih igračkih optimizacija.

Dakle, može li neko da kaže zasigurno koja je situacija? Ako mi neko kaže "igra X iz 2024/2025 je na izlasku bila loša na seriji 700, od tog i tog drivera radi ok" (bilo iz ličnog iskustva ili nekog korektnog online izvora), biću impresioniran.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 mjeseci

Obojici vam se GPU "pokvario" sam od sebe

Mutna posla kao i kod kožnatog

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Ivan(4) kaže...

Pa da, ali kako izgleda ta podrška za GPU iz 2013?

Ako odem na NV sajt i tražim driver za 780 Ti, svi rezultati unazad nekoliko godina su označeni kao Security Update driveri.

Na tom nivou i AMD i dalje podržava RX 400 seriju iz 2016 (bio "nov" driver pre 2 meseca sa par bugfixeva).

Zbog toga mi se čini da, iako kad se ode na najnoviji game ready driver, u release notesima piše da podržava seriju 700, nema tu nekih realnih igračkih optimizacija.

Dakle, može li neko da kaže zasigurno koja je situacija? Ako mi neko kaže "igra X iz 2024/2025 je na izlasku bila loša na seriji 700, od tog i tog drivera radi ok" (bilo iz ličnog iskustva ili nekog korektnog online izvora), biću impresioniran.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/l0entm/how_do_nvidia_drivers_interface_with_games_to/

13 godina
Cryogenic kaže...

Bome, toliko dobra da je i krepala u jamstvu da te usreci.

Vidoviti milan 350€.

scion of the storm
14 godina
metallic kaže...
Cryogenic kaže...

Bome, toliko dobra da je i krepala u jamstvu da te usreci.

Vidoviti milan 350€.

Ja svaku grafu prije isteka gare šaljem na servis, ovo mi treca reklamacija u dvije i pol godine gdje sam dobio zamjene. Kod ove su počeli artefakti, nije ni čudo, morala je drmat na 4k preko 100 fps'a. .

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:44 (Cryogenic).
13 godina

Zasto ih saljes jel svaka koju kupis, defektna pred kraj?

100 na 4K, ubio si je...

scion of the storm
16 godina

Ja sam se prije par mjeseci ponadao da mi je uginula 4070ti Super jer je pod garancijom, pa bi zamjenska 5070Ti taman dobro dosla.

Na zalost ispalo da je uginuo monitor koji jos k tome nije vise bio pod garancijom 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
metallic kaže...

100 na 4K, ubio si je...

Štitim investiciju/pare.

17 godina
Cryogenic kaže...

Samo da ne pošalju 8 gb verziju i dobar si 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:51 (lobotomac90).
12 godina

Intel Arc GPU Driver Disaster Revisited: 3 Years Later

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Napredak koji je Intel napravio u 1 godini s ARC gpu-em AMD to nije uspio u 25 godina
Trenutno treba izaci desktop gpu Arc B770 po zadnjem ce to biti potop low-mid segmenta kod AMD-a a i uzet ce se i dobar dio Nvidiji!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:29 (Boris grozni).
Moj PC  
0 4 hvala 0
4 godine
lobotomac90 kaže...
Cryogenic kaže...

Samo da ne pošalju 8 gb verziju i dobar si 

Nema On problema s tim to ovi crveni i to iskljucivo na ovom forumu kaj vrte sve u 4k/ultra s premocnim low-mid grafama

12 godina

Tresla se brda rodio se miš

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpu-drivers/amd-clarifies-that-rdna-1-and-2-will-still-get-day-zero-game-support-and-driver-updates-discrete-gpus-and-handhelds-will-still-work-with-future-games

"New features, bug fixes and game optimizations will continue to be delivered as required by market needs in the maintenance mode branch," an AMD spokesperson told Tom's Hardware.

That's a statement that's likely to confuse some customers, as it's unclear what those "market needs" are. This sounds like new features will still be focused on RDNA 3 and 4-based GPUs, but AMD's clarification is that RDNA 1 and 2 will continue to get day-zero support for games, including on handhelds.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...

Napredak koji je Intel napravio u 1 godini s ARC gpu-em AMD to nije uspio u 25 godina
Trenutno treba izaci desktop gpu Arc B770 po zadnjem ce to biti potop low-mid segmenta kod AMD-a a i uzet ce se i dobar dio Nvidiji!

Ono, izbaciš govno od drivera koje radi 15 puta lošije nego AMD kartica pri izlasku,

pa kroz 3 godine dođeš na neke koliko toliko normalne performanse, da bi se

likovi poput Stjepanja hvalili kako najjača Intel kartica samo što nije

dostigla 6600XT

Sramota na što je Intel spao

https://www.toolify.ai/ai-news/intel-arc-gpu-drivers-the-worst-weve-tested-203299

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:45 (segregator).
4 godine
segregator kaže...
Boris grozni kaže...

Ono, izbaciš govno od drivera koje radi 15 puta lošije nego AMD kartica pri izlasku,

dostigla 6600XT

Koliko toliko normalne? Inace prvi Radeoni su radili top?? Ni dan danas ne rade kak spada vidim shvacanje ti ide

17 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
Boris grozni kaže...

dostigla 6600XT

Koliko toliko normalne? Inace prvi Radeoni su radili top?? Ni dan danas ne rade kak spada vidim shvacanje ti ide

Da, prvi Radeoni su rasturali. Lako moguće da sam imao prvi Radeon u Hrvatskoj, pošto sam ga imao

doma, dok ga je tadašnji uvoznik za Hrvatsku Formel najavio za sajam Info, ali ga nisu na vrijeme dobili.
U UT99 je bio nemjerljivo bolji od tadašnjeg Geforce-a što se tiče kvalitete slike, a moguće da je bar malo

pripomogao da moj klan bude prvi prvak Hrvatske u tadašnjoj UT ligi

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:12 (segregator).
7 godina

Pozdrav ljudi, ne znam gdje pitati, a vidim da je ova tema dosta aktivna pa cu ispucati sto imam. Svakih koliko toliko (ajmo reci da se to dogodi jednom od 10 puta) kad zavrsim igranje BF6 koja mi sve duze koliko ju igram uzima postepeno sve vise VRAM (ali i dalje gledam da je to u granicama neke normale, npr. ne dajem igri da mi guta vise od 4.5/5GB VRAMa u pocetnom trenutku, na kraju dode do max 8 od dostupnih 12, temperatura u ni jednom trenutku ne ode preko 70), upalim Chrome odmah nakon toga, dobijem staticni green screen na otprilike 2 sekunde, onda se vrati u normalu, i onda mi sve freeza. Nakon tog freeza, iako ja vidim ovo sto sam prethodno otvorio, moram ugasiti PC na tipku tako da ju drzim 10 sekundi, pa ponovno upaliti da bi to sve doslo u normalu. Najnoviji WHQL driveri su gore i sve je up to date. Nemam dovoljno detaljnijih podataka, ali sam primijetio da nakon sto sam pricekao par minuta nakon sto se igra zatvorila, to mi se nikad nije dogodilo, nego iskljucivo samo kad se igra ugasi i ja odmah idem upalit Chrome poslije toga. Dogadalo se i na prosloj verziji drivera, i na ovoj novoj sto je izasla jucer ili prekjucer.

Komp je ovaj pod Moj PC, nista nije overclockano, doslovno je sve u svim driverima default state, bas opsesivno pratim preko MSI Afterburnera da mi ni jedna temperatura ne prelazi 75 dok je PC pod velikim loadom, pa me zanima jel ja ne dopustam PCu da dode k sebi nakon duze sesije gejmanja ili nesto nije uredu sa VRAM/chipom na kartici?

Hvala unaprijed ako netko ima nekih iskustava ili potencijalnih rjesenja! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cryogenic kaže...
metallic kaže...

100 na 4K, ubio si je...

Štitim investiciju/pare.

To bi se nekad reklo otvoreno da si cigan, danas kažeš štitiš investicije, ajme smijeha 

16 godina
Simke8.1 kaže...

Pozdrav ljudi, ne znam gdje pitati, a vidim da je ova tema dosta aktivna pa cu ispucati sto imam. Svakih koliko toliko (ajmo reci da se to dogodi jednom od 10 puta) kad zavrsim igranje BF6 koja mi sve duze koliko ju igram uzima postepeno sve vise VRAM (ali i dalje gledam da je to u granicama neke normale, npr. ne dajem igri da mi guta vise od 4.5/5GB VRAMa u pocetnom trenutku, na kraju dode do max 8 od dostupnih 12, temperatura u ni jednom trenutku ne ode preko 70), upalim Chrome odmah nakon toga, dobijem staticni green screen na otprilike 2 sekunde, onda se vrati u normalu, i onda mi sve freeza. Nakon tog freeza, iako ja vidim ovo sto sam prethodno otvorio, moram ugasiti PC na tipku tako da ju drzim 10 sekundi, pa ponovno upaliti da bi to sve doslo u normalu. Najnoviji WHQL driveri su gore i sve je up to date. Nemam dovoljno detaljnijih podataka, ali sam primijetio da nakon sto sam pricekao par minuta nakon sto se igra zatvorila, to mi se nikad nije dogodilo, nego iskljucivo samo kad se igra ugasi i ja odmah idem upalit Chrome poslije toga. Dogadalo se i na prosloj verziji drivera, i na ovoj novoj sto je izasla jucer ili prekjucer.

Komp je ovaj pod Moj PC, nista nije overclockano, doslovno je sve u svim driverima default state, bas opsesivno pratim preko MSI Afterburnera da mi ni jedna temperatura ne prelazi 75 dok je PC pod velikim loadom, pa me zanima jel ja ne dopustam PCu da dode k sebi nakon duze sesije gejmanja ili nesto nije uredu sa VRAM/chipom na kartici?

Nisi jedini to se događa izgleda.

https://www.seminarsonly.com/news/video-memory-threshold-exceeded-bf6-solutions-to-fix/

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
4 godine
Simke8.1 kaže...

Premalo sistemskog rama, onda win potegne swap file s ssd/hdd, svemu tome nakon neke app win sustavu treba vremena da se oslobodi, kako imas samo 16gb u single channelu svemu treba još extra vremena, nabavi još 16gb istog ili slicnog rama i sve ce prodisati.
Još si i na 4k tu sistemu treba jos duze da se oporavi ili loada bilo kaj.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:24 (Boris grozni).
11 godina

Igra leaka memoriju naočigled i ako si blizu granice imaš stutterfest,ostaviš više lufta ili u meni zarotiraš graf. preset i vratiš na 0

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
ZGamer kaže...

Igra leaka memoriju naočigled i ako si blizu granice imaš stutterfest,ostaviš više lufta ili u meni zarotiraš graf. preset i vratiš na 0

bf6 ždere od min 15 pa do 26gb koliko sam kod sebe vidio

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice