Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.141
|
čitano: 1.348.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Taraba kaže...
Boris grozni kaže...
dery kaže...
Boris grozni kaže...

što ne vrijedi? 900e za 5070ti? imam lock u bf6 na 4k, dlssq, ultra/high postavke, lock od 144fpsa 

Daj mi reci kaj će ti na 4k dlssq kad je više nego dovoljan perfomance mode???? ovako ti samo manji fps i veća potrošnja struje??? 

160ppi-a je u pitanju, uglavnom sam na quality zbog oštrine, tu i tamo koji naslov potegnem na manje no to ovisi o naslovu.

16 godina
ibme74 kaže...

Žalosno za reći ali RTX5070 Super će biti prva Nvidina xx70 non TI kartica sa adekvatnom količinom VRAM-a za karticu takvog ranga još od stare dobre GTX1070 

Ako ju ne useru s cijenom i svi tranzistori budu na broju bit će to neloša kartica 

Ovo ce biti top kartica 5070 Ti Super 24GB

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ili drugim riječima, čekati S seriju jer popiša prethodnu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
evincar kaže...
 Ovo ce biti top kartica 5070 Ti Super 24GB

Da, ali će kod nas dugo i cijena biti "Super"

Ako krene s 1250€, što je realnost, ne znam baš tko će to kupiti, osim nas nekolicine bolesnika s foruma. 

Ipak sad imam vrhunski Intel cPU i7 14700k koji downclockan postiže 35241 score u cinebenchu, a temperatura max 85C°, max napon 1.270v

Strašno dobro.

Red je da uletim u jaču krticu, pa neka stoji u računalu, svejedno ju ne koristim.

Volim imati, e jbg.

.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:08 (Zaporožac).
12 godina

Meni vise nekak lici da oni hoce kompletnu ovu postavu tj. 5070, 5070ti, 5080 maknut van prodaje (zar nisu i rekli da neki modeli idu u EOL?), i onda ce nam tutnut te jace modele za opet nesto visu cijenu, a ove non super koje bi trebale bit jeftinije neces nit moc kupit kad ih nece nit bit na trzistu.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:17 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

Nebudi lud, za tu lovu ide 5080 nova.Ne pomaže joj niti 50% više vrama,opet je xx70 klasa kartice

13 godina

Sve pet samo kaj igrat vidim da se po testovima vrte jedno te iste igre godinama.

0 0 hvala 0
12 godina

Cuj sta igrat, pa eto ti BF6, pa za dvije god GTA 6.. mozda i neki novi cyberpunk padne tam neke 2057god 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja imam zaostataka u steam libraryu unazad 5 godina  dok je trajalo mp ludilo

13 godina
ZGamer kaže...
Zaporožac kaže...

Nebudi lud, za tu lovu ide 5080 nova.Ne pomaže joj niti 50% više vrama,opet je xx70 klasa kartice

Pa i 5080 je ono sto se donedavno zvalo xx70 klasa kartice, po svemu osim po imenu i naravno cijeni. 10% bolja 40% skuplja od 5070 Ti  , najgora kartica lose generacije

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina

Kakve to veze ima sa mojim postom?

...tom logikom ti si kupio 5070...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:07 (ZGamer).
4 godine
ZGamer kaže...

Dobro, vidjet ćemo koja će joj biti cijena kad izađe. 

Glupo mi je u današnje vrijeme "za te novce (da budem isključiv"), kupiti karticu s 16 GB memorije.

Nadam se da su korisnici toliko memorije shvatili da ne serkam po toj količini, već po jačini krtice 5080 s 16 GB 

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
4 godine
Neki bi vidim high-end za šaku dolara, a konkurencije nema na vidiku još od rtx 3xxx serije😂😂🤦
Prosijecna placa u hr je 1600€, prosijecni klinac danas zivi kod staraca do valjda 40 godine života😂😅, starci mu peru gaće💩 i hrane ga, placaju racune, danas je tim "klincima" hw đabe za razliku od našeg vremena😁🚀🦄
Moj PC  
0 9 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

no no, čekat seriju 6, jer će popišat i seriju 5 i seriju 5 super

pa onda kad čekaš, bolje pričekat seriju 7, jer će ona popišat sve prije toga

uglavnom čekaš pišanje

13 godina

U tvoje vrijeme vidim nisu u školi učili pravopis, ne bi bilo na odmet da sa svojom ogromnom plaćom upišeš tečaj hrvatskog jezika da sudjeluješ na forumu kao veliki dečko 

Zamisli kad naučiš č/ć i ije/je kako ćeš dobivati thumbs up jedan za drugim 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:39 (maks0806).
13 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

uglavnom čekaš pišanje

A docekas samo pišanje koznatog po svima nama s 3% generacijskim gainom 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina
Minneyar kaže...
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

uglavnom čekaš pišanje

ALI dobit ćemo i FGX6 

12 godina
Minneyar kaže...

ha čuj, ako kupuješ pametno i to se da eskivirat

osobno sam čekao svojevremeno seriju 4 da zamijenim odličnu, no već pomalo umornu gtx 1070

kad su izašle 4070 kao dostojna zamjena za moju 1070, cijene su im bile tolike da sam umjesto toga uzeo par mjeseci staru 3080 12gb za manje novaca i sa gotovo 33 mjeseci garancije umjesto 36

ako si toliko zaražen upgrejditisom da moraš mijenjat svaku seriju, pa se potrefi da nova serija nosi 3% generacijskog gaina i ti nasjedneš, po meni je to situacija - sam pao/sam se ubio

za sve koji grafu drže bar koliko joj traje garancija, mislim da je svaki upgrejd nakon dvije generacije ok, a ako ćeš stalno čekat nešto novo uvijek možeš računat da će 'uskoro' izać nešto što će se popišat po svemu prije što je izašlo i tako možeš čekat unedogled

16 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

uglavnom čekaš pišanje

Ili zašto kupiti prvu seriju kad znam da prava stavar dolazi rekativno brzo ...taman stigneš odigrat pet šest igara i evo ti S koja se popiša po tvojoj skup plaćenoj kartici sa malo vrama.

13 godina

Vječna nadjebavanja Vol.2

1 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Prosijecna placa u hr je 1600€,

Odustani od komentiranja jer srljaš i moramo te korigirat stalno, uporan naporan si.

Naime, prema podacima servisa MojaPlaća, kojim, kao i portalom MojPosao, upravlja tvrtka Alma Career Croatia, u drugom kvartalu 2025. godine prosječna mjesečna neto plaća, s uključenim dodacima na plaću, u Hrvatskoj je iznosila 1.526 eura neto.Medijalna plaća, koja bolje odražava stvarnu raspodjelu primanja, nešto je niža od prosjeka i iznosi 1.410 eura. To znači da većina zaposlenika zarađuje manje od prosječne plaće.

Bitno je ovo podebljano, znači sve se računa u netto, stoga ispada kako se čisti oporezivi dohodak vrti oko minimalca. Tvoje računanje plaće je kao i multi FG od RTX on ili kao kad kožnati kaže 5070=4090.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:06 (dery).
16 godina

A kolika je u Slavoniji?

Realno nebitno, kupiš polovnu GTX 1060 3 gb vram i kupiš lossless scaling na stemau za 6 eura, upališ FG X8 i igraš na 4K u 180 FPSa

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina

Dok sam bio student, davno bilo, jedva sam natezao za nekakav tadašnji midrange (sjećam se kad sam nešto zaradio tijekom ljeta pa uspio uzeti 4870, koja je bila mid-high rang). Danas si mogu priuštiti koju god, no bilo bi mi žao dati tisuće eura za grafulju - 6800 novu sam platio 400 eura i još uvijek mi je više nego dovoljna za 2k na 27''. 

Naravno, ne ulazim u to tko hoće davati više love, sve znamo, ovo je hobi. No, kad se sjetim da je high end godinama bio na 500-600$, čak i da prilagodimo za inflaciju, današnje cijene su jednostavno šou imho.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ElektričnaOvca kaže...

Dok sam bio student, davno bilo, jedva sam natezao za nekakav tadašnji midrange (sjećam se kad sam nešto zaradio tijekom ljeta pa uspio uzeti 4870, koja je bila mid-high rang). Danas si mogu priuštiti koju god, no bilo bi mi žao dati tisuće eura za grafulju - 6800 novu sam platio 400 eura i još uvijek mi je više nego dovoljna za 2k na 27''. 

Naravno, ne ulazim u to tko hoće davati više love, sve znamo, ovo je hobi. No, kad se sjetim da je high end godinama bio na 500-600$, čak i da prilagodimo za inflaciju, današnje cijene su jednostavno šou imho.

Ok ali koliko si mogao kupit goriva, namirnica ili pojest popit restoran za te novce prije. Euro vrijedi kurza kao i nove rtx grafe, puno pljuneš eura dobiš kujac u čelo. Još je dobra serija rtx4xxx ne treba tražit ništa novo.

15 godina

Hoće li 650W Corsair gurati 7700XT ili RTX3080?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

To je komplicirana priča, al svejedno rekoh prilagođeno za inflaciju cijene su otišle u krasni k. 

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
win32 kaže...

Ovu rtx3080 pitanje ovisi koji je corsair i koliko je star te koji je cpu.Taj TX bi trebao izdržat. Samo gpu potegne 300w.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:05 (dery).
15 godina
dery kaže...
win32 kaže...

Ovu rtx3080 pitanje ovisi koji je corsair i koliko je star te koji je cpu.Taj TX bi trebao izdržat. Samo gpu potegne 300w.

Ryzen 5600. Corsair star cca dvije godine (bar mislim :) ). Ne sjećam se više kada sam ga uzeo.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
win32 kaže...
dery kaže...
win32 kaže...

Ryzen 5600. Corsair star cca dvije godine (bar mislim :) ). Ne sjećam se više kada sam ga uzeo.

Nemoj rtx jer radeon bolje radi sa slabijim cpu. Rtx3080 također ima overhead.

17 godina
Boris grozni kaže...

Zaštuca? sry neznam kaj to znaci ja sam na Intelu i Nvidiji 25+ produktivnih i zabavnih godina

Samo malo....znači nemaš 14g. uhhhh gadno kolega....

Što se tiče pitanja drugog kolege za napajanje, Tx650w ti bude dovoljno za tu kombinaciju, nemaj straha :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice