Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 493.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Ako proizvodjac naglaseno garantira da je njegov proizvod dizajniran da radi u odredjenim uvjetima, vjerovat cu njemu prije nego nasumicnom forumasu, pogotovo jer nista iz prijasnjih serija ne govori suprotno. Zaboravljate da su GTX 470 i 480 radile na tim temperaturama i nije bilo kvarova zbog toga jer su tako dizajnirane. Ako cete kritizirati, kritizirajte ono sto ima smisla, poput buke referentnog hladnjaka i vecu potrosnju ako vam je bitna, ali ostavite se prica o temperaturi vise.

6 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Radeon R9/7 serija
Stjepanj kaže...
Jebo ovo citam ovdje i po drugim sajtovima samo gluposti, odoh ja sebi po jos jednu 7950 za cfx:-)! Kakva isusova 290x tom cipu ce pomoci samo vodeno, a o prejadnom oc od max 5% nisam ocekivao niti u najgorim snovima od amd(nakon trenutnog maxa od 40% s 7xxx serijom!lp

Pa zasto bi ocekivao veci OC od ovakovog cipa,na stock cooleru,mislim,koja grafa sa turbinom se moze uopce OC kak spada?

naporan si sa tom 7950.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Evo kad se stavi drugi hladnjak kako to izgleda. Znatno bolje, al ovo je definitivno kartica stvorena za vodeno.

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18551550&page=2

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Jedini review koji pokazuje kako oc 780lightning troši čak 18W više od 290ke!!!I pazi, uspoređuješ oc od već tvornički ocane 780ke sa REFERENTNOM STOCK 290x...

"Ipak, voljeli bi vidjeti nešto efikasniji čip i nešto nižu temperaturu zbog velikog zagrijavanja cijele kartice pri čemu se drastično zagrijava i unutrašnjost cijelog računala." pc ekspert

Od pocetka sam govorio o overclockaju 780.

Da, efikasniji cip bi manje zagrijavao. I SLI/CF griju vise, i OC GPU-a, i OC CPU-a...skoro svaki vat koji kompjuter povuce iz zida zavrsi kao toplina. Ljudi koriste dvije i vise kartica u high end konfiguracijama, drasticno dizu potrosnju povecanjem napona i taktova svega sto mogu, a tu se drami oko razlike od jedne zarulje.

12 godina
odjavljen
Touche kaže...

Ako proizvodjac naglaseno garantira da je njegov proizvod dizajniran da radi u odredjenim uvjetima, vjerovat cu njemu prije nego nasumicnom forumasu, pogotovo jer nista iz prijasnjih serija ne govori suprotno. Zaboravljate da su GTX 470 i 480 radile na tim temperaturama i nije bilo kvarova zbog toga jer su tako dizajnirane. Ako cete kritizirati, kritizirajte ono sto ima smisla, poput buke referentnog hladnjaka i vecu potrosnju ako vam je bitna, ali ostavite se prica o temperaturi vise.

Kritiziranje od strane bilo kojeg end usera koji ima valjda nešto u glavi o pc komponentama je nužno, jer da nije proizvođače bi bolio đon za karakteristike proizvoda ako se prodaje...

da nema kritike na temperature čipova, svi bi valjda radili na puno višim temperaturama, no kako korisnicima nije drago gledati kako im hw trpi temperaturu koja ključa vodu, proizvođačima je u interesu da smanjuju operativne temperature čipova jer svatko voli da mu je čip "hladan" pri opterećenju. Pogotovo ako komad hw-a košta 4k+ kn.

embrace whatever may come
14 godina
Touche kaže...

Šta me briga za buku referentnog hladnjaka i potrošnju ? I zašto bi se ostavlili priča o temperaturi ? Ko si ti da nama govoriš o čem da diskutiramo ? Svatko ko ima malo soli u glavi zna da ovo nije normalno, a ti vjeruj proizvođaču slobodno...Takvi ko ti su super kupci....

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:15 (DarthMarkus).
12 godina
odjavljen
Touche kaže...

Od pocetka sam govorio o overclockaju 780.

Da, efikasniji cip bi manje zagrijavao. I SLI/CF griju vise, i OC GPU-a, i OC CPU-a...skoro svaki vat koji kompjuter povuce iz zida zavrsi kao toplina. Ljudi koriste dvije i vise kartica u high end konfiguracijama, drasticno dizu potrosnju povecanjem napona i taktova svega sto mogu, a tu se drami oko razlike od jedne zarulje.

opet pričaš gluposti. da svaki vat koji se povuče iz zida završi kao toplina bi značilo da je iskoristivost čipa 0%... svaki oc će povećati potrošnju i produkciju topline i povećati temp. ovisno o EFIKASNOSTI čipa i odvoda topline a ne o sirovoj potrošnji.

13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Ne znam zašto AMD sere kvake i inzistira reference design only launch, pa je*emu ako su vam temp. već tolike i kartica normalno radi na njima, možeš mislit kakav bi OC bio da imaš dobar cooler koji ju drži na 70. Dajte licencu ASUS-u nek stave DCU2, MSI nek stave TF IV (V?), itd. Ne vidim jednostavno razlog zbog čega to rade.

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

opet pričaš gluposti. da svaki vat koji se povuče iz zida završi kao toplina bi značilo da je iskoristivost čipa 0%... svaki oc će povećati potrošnju i produkciju topline i povećati temp. ovisno o EFIKASNOSTI čipa i odvoda topline a ne o sirovoj potrošnji.

{#}{#}
DarthMarkus kaže...

Šta me briga za buku referentnog hladnjaka i potrošnju ? I zašto bi se ostavlili priča o temperaturi ? Ko si ti da nama govoriš o čem da diskutiramo ? Svatko ko ima malo soli u glavi zna da ovo nije normalno, a ti vjeruj proizvođaću slobodno...Takvi ko ti su super kupci....

Nije normalno?! Nebitni su ti jedini objektivni problemi, ali isticat ces nesto sto niti je bitno niti razumijes?!  Imas pravo, ne znam cemu gnjaviti djecu dok diskutiraju, pogotovo s ovakvim argumentima. No blesaviji sam ja sto objasnjavam zidu i vec mi je krajnje vrijeme da se povucem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:09 (Touche).
17 godina
Touche kaže...

Ako proizvodjac naglaseno garantira da je njegov proizvod dizajniran da radi u odredjenim uvjetima, vjerovat cu njemu prije nego nasumicnom forumasu, pogotovo jer nista iz prijasnjih serija ne govori suprotno. Zaboravljate da su GTX 470 i 480 radile na tim temperaturama i nije bilo kvarova 

normalno da garantira pa neče reči uzimate na vlastiti rizik,gtx480 je bila kao ova R290 samo platforma za dalje koju treba zaobiči jer će ubrzo iduće godine nova serija i ovo je nešto da popuni prazninu do novog procesa

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Radeon R9/7 serija

Znači @Tuche po tebi 95 C nije problem ? Super....Eto mi djeca od 30-ak i nešto godina smo naučili nešto o termodinamici  od tebe ako ništa drugo......

Hvala ti što si nas počastio svojim ultra iskustvom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:13 (DarthMarkus).
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Ja samo znam jednu stvar: ELEKTRONIKA NE VOLI VISOKE TEMPERATURE. AMEN!{#}

Što je veća temperatura to su elektroničke komponente nestabilnije.

Moj PC  
13 0 hvala 1
14 godina
Radeon R9/7 serija

Čekaj sad će ti touche reć da si u zabludi...{#} i da su te totalno krivo učili....

P.S. Prodajem Tomosa Apenca 15-ticu (82. godište), pukla mi je sajla na kvačilu, ali ako malo nogom jače rukneš mjenjač, on radi bez problema (ja garantiram)....

Jedino što zaista treba paziti je referentni{#} prigušivač na auspuhu (koji zna bit glasan) i to što suče malo više mješavine....

*sarkazam*

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:32 (DarthMarkus).
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
Radeon R9/7 serija

Sa ovim gpu je amd iscijedio do kraja 28 nano proces i vrijeme je da se šta prije pređe na novi,jedino ako ne urade opet neki rebrand rebranda.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 16:37 (dery).
Moj PC  
6 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
crozoki kaže...

Ja samo znam jednu stvar: ELEKTRONIKA NE VOLI VISOKE TEMPERATURE. AMEN!{#}

Što je veća temperatura to su elektroničke komponente nestabilnije.

ma kako ne razumiš, 95C je sasvim ok...rekli u amd-u, ozbiljno!...isto tako piše da u margarinu ima masu omega3, a onda su neki laprdani iz nezavisnog laboratorija izmjerili da ga ima tek 0.x%. kako se samo usude proturječit proizvođačima tog margarina!!!?

trolam malo uz popodnevnu kavicu{#}

15 godina
Radeon R9/7 serija

Temp.je problem i finito.Sad nam je cekati da vidimo sto ce proizvodaci uciniti.Ako ju svojim rashladnim rjesenjima ohlade,sve pet pa cak i vise a ako ne,nitko,ko zna o elektronickim komponentama nece za njome zuditi,nego cekati da se vidi sta ce biti od 290-tke.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9/7 serija

Nije da trolam za zeleni tabor, ali evo još jednom izvrstan review od kolege @Vojnika (koji je otišao na 1400 MHz core-a sa neref 780 gtx)...Dakle ako Asus, Sapphire, MSI itd naprave iole ovako nešto s nereferentnim hlađenjem s guštom ću prodat dušu crvenom vragu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 17:26 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
jopis kaže...{#}

bit će nereferentnih možda krajem 11 mjeseca klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:35 (dery).
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
jopis kaže...

{#}{#}

Kako si naporan, to nisu istine.

A što su 760, 770, i ostala slabija braća nego rebrand?

Ako već pokušavaš trollat bar budi donekle realan, jer ovako si smiješan.

Iskreno su svi počeli seruckati tim rebrandovima,mjesto da ko nekada ako izlazi prokleta nova generacija grafa onda neka i bude prokleta nova generacija a ne prokleti rebrandovi postojećih generacija.

I kaj se desi onda?Od nove generacije imamo samo high end i enthusiast level a a mislim da je nvidia prva počela tim rebrandingom šugavim.

Nije da je to loša stvar,lijepi primjer je r9 280x,ali dajte ljudima novu generaciju od low levela do high enda,maj.. vam kapitalističku.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
7 1 hvala 4
17 godina
Radeon R9/7 serija

Eto izgleda da dolazi poboljšana verzija 280X grafe,Nevinašce no sad pod nazivom 280XTL koja donosi manju potrošnju i zagrijavanje.Kak kažu na ovoj dole stranici, izgleda da AMD nije bio spreman na vrjeme sa tom poboljšanom 280XTL grafom pa eto uskoro stiže u prodaju i ta grafa ali sa malo zakašnjenja jel.Cool

http://www.chiploco.com/radeon-r9-280x-tahiti-xtl-29938/

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
6 0 hvala 4
14 godina
rambox kaže...

Eto izgleda da dolazi poboljšana verzija 280X grafe,Nevinašce no sad pod nazivom 280XTL koja donosi manju potrošnju i zagrijavanje.Kak kažu na ovoj dole stranici, izgleda da AMD nije bio spreman na vrjeme sa tom poboljšanom 280XTL grafom pa eto uskoro stiže u prodaju i ta grafa ali sa malo zakašnjenja jel.Cool

However, it’ll now be replaced by a running upgrade which means that there wouldn’t be an announcement or anything. AMD will simply start shipping cards with the new Tahiti XTL chip and only way to tell these apart from the Tahiti XT2 based ones will be by looking at the BIOS of the card.

{#}

13 godina
Radeon R9/7 serija

Sta je sa ljudima koji ce kupit ove prve modele.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9/7 serija

Kao prvo, nitko od vas sigurno neće kupiti referentnu R290X.

Kao drugo, nereferentni modeli sigurno neće u loadu ići do 95C, nego će biti osjetno tiši, hladniji a i nešto clockabilniji.

Sa novom memorijom će vjerojatno bandwith biti 400GBS kada se memorija clockne, jezgra će ići još nešto više svakako.

Ukratko i dalje za manje novaca od Titana odličan i brz GPU.

Jedini što vidim kao kočnicu je potrošnja za onakve kao Penryn pa na kraju ti isti imaju GHZ 7970.{#}

Ukratko, perfomanse su jasne kao i omjer cijene, sada se čeka odgovor partnera i njihove izmjene hladnjaka, naponskih regulacija na PCB-u kao i memorije.

iclock2much

3 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
rambox kaže...

However, it’ll now be replaced by a running upgrade which means that there wouldn’t be an announcement or anything. AMD will simply start shipping cards with the new Tahiti XTL chip and only way to tell these apart from the Tahiti XT2 based ones will be by looking at the BIOS of the card.

{#}

Kako ču sad znat dali če mi doma doći GPU sa starim ili novim čipom, hebem im sve! Koliko su zapravo te temperature visoke na 100% load-u sa DCU2 hlađenjem (mislim na R9 280X), ako netko zna?

Titan!um
14 godina
Ivan77Ever kaže...

Kako ču sad znat dali če mi doma doći GPU sa starim ili novim čipom, hebem im sve! Koliko su zapravo te temperature visoke na 100% load-u sa DCU2 hlađenjem (mislim na R9 280X), ako netko zna?

OC DCUII R9 280X u loadu do 72C, uopće nije puno.

iclock2much
13 godina
protjeran
15 godina
Inače 13.11 beta6 je dostupan i na amd-ovim stranicama
robimarko@gmail.com
12 godina
Radeon R9/7 serija

Odlicni su beta6 drajveri za 280x, pala temperatura za 2 - 3 stupnja sad je na 62 - 64 u piku. {#} Performanse nisam mjerio ionako sam se vrtio oko stoje.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Super64 kaže...

Odlicni su beta6 drajveri za 280x, pala temperatura za 2 - 3 stupnja sad je na 62 - 64 u piku. {#}Performanse nisam mjerio ionako sam se vrtio oko stoje.

jesam ja!{#}

• Battlefield 3 - improves performance up to 10%

evo osobno sam provjerio tih 10% za bf3 pa evo i rezultata{#} prije je 5% no svaki napredak je dobrodosao!{#}

stari driveri 13.8

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
  7341,     88125, 69,  99, 83

novi driveri 13.11b6

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
  7684,     88343, 71, 105, 87

LP{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 0:12 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice