Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 521.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Radeon R9/7 serija

Baš i ne. Onaj gore prvi link kaže Crysis 3 i FC3 Titan pušaka za 30% prosječno. Uostalom, razlika u cijeni je ogromna. Za jednog Titana kupiš 2 290X od čega je svaka brža od Titana u nekim igrama ili jednaka/nebitnosporija.

Tome dodaj da na stocku kartice rade u svojih 70-80% mogućnosti zbog gušenja buke (quiet mod), što znači da mogu i brže čim ASUS i ekipa naprave bolje hlađenje. Zamisli što će raditi ASUS ARES III...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 9:00 (Tonči).
15 godina
neaktivan

Još treba dodati da uz cijenu, performanse dolazi i dodatak MANTLE......

15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Bas me zanima koliko ce vremena proci Asusu,a i drugima da izbace svoje. 

A onda dalje do 31. cekat 290tku da vidimo kako ce se ona pokazat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

http://www.techspot.com/review/727-radeon-r9-290x

Duplo jeftinija od Titana za slične performanse.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

ipak je titan za sitnicu jači i dosta efikasniji po potrošnji, zagrijavanje i potrošnja minus,vjerovatno će se performanse okrenit sa pravim driverima,ogromni plus je cijena naspram titanu i bit će tu rezanja cijene sigurno hardocp

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 9:27 (dery).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
drahic kaže...

^^

Za kolko? 4 Fps-a {#} {#}

Ne 4 fps-a nego za 100$(gtx 780) do 500$(titan).

Tako ja gledam.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
17 godina
Radeon R9/7 serija

cijena vani je 570€ znači kod nas oko 4500kn 

edit :nije to sigurno

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 10:46 (dery).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=r9+290x

4300kn. Znaci neka Asusica npr,sigurno oko 4600-4700.

Iako,pitanje je dal su to te cijene...Dali ce se mijenjat jos ili ne..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 9:48 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

vjerovatno to nisu prave cijene jer ako je 550$ onda oko500-520€ kako ovde kaže, kod nas od 4000kn pa naviše

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 9:56 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

550€ Referentna- 4200kn cca. -290x 

Po tome bi odprilike Sapphire,Msi,Asus bio cca 4500-4700kn. ( ? ) 

290 bi onda TREBALA bit max 450€ (3400kn)- Referentna. ( ? ) 

Ove ne ref. bi po tome onda bile cca max do 500-520€ sto je u kunama 4000kn. A to bi rekao da mi max bilo za Asus koji je poznat po visim cijenama nego drugi proizvodaci. 

Sta se tice cijena,svida mi se,tako negdje sam i racunao. 

Sad samo da budu takve cijene. Preostaje nam sada samo cekat i vidjet. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Radeon R9/7 serija

Joj ja više ne znam...Titan je negdije bolji, negdje lošiji , ali cijenovno je {#}...mislim treba pogledat OC potecijal.....

Ovo je u biti kartica koja se direktno tuče sa 780-tkom i čisto me zanima usporedna nereferentnih 780 tki ( koje su brže od Titana u gamingu) sa budućim nereferentim 290x....

drahic kaže...

550€ Referentna- 4200kn cca. -290x 

Po tome bi odprilike Sapphire,Msi,Asus bio cca 4500-4700kn. ( ? ) 

290 bi onda TREBALA bit max 450€ (3400kn)- Referentna. ( ? ) 

Ove ne ref. bi po tome onda bile cca max do 500-520€ sto je u kunama 4000kn. A to bi rekao da mi max bilo za Asus koji je poznat po visim cijenama nego drugi proizvodaci. 

Sta se tice cijena,svida mi se,tako negdje sam i racunao. 

Sad samo da budu takve cijene. Preostaje nam sada samo cekat i vidjet.

Is tvojih usta u božije uši...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 10:57 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

Evo recenzija od guru3d: KLIK

BF3: Hrci_CRO
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

XFX R9 290X BF4 Edition: € 569.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9/7 serija

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-280x-3gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.902

vidim da se u ponudi pojavila u links ali je još nedostupna ,što znači da ovih dana dolazi, i što je najbitnije cijena joj je manja nego 7970 ali ne uzimam u obzir links jer su oni jedni od najskupljih dućana....

po meni je 280x trenutno najbolja kupovina do cca 2500 kn.

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hrci kaže...

Evo recenzija od guru3d: KLIK

Do YAYA...Bit će merry fuking krismas ove godine {#}

17 godina
odjavljen
ZeNGe_CRO-mt kaže...

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-280x-3gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.902

vidim da se u ponudi pojavila u links ali je još nedostupna ,što znači da ovih dana dolazi, i što je najbitnije cijena joj je manja nego 7970 ali ne uzimam u obzir links jer su oni jedni od najskupljih dućana....

Cijena im je odlična... neočekivano od Linksa, u rangu s dućanima vani.

Inače... kome novac nije važan, Titan je bolji izbor od 290X u referentnoj verziji (koja se underclocka zbog buke i temp.): tiši, manje troši i manje se grije, a zna biti i za dlaku brži. Naravno, i onome tko ima mnogo, mnogo novca, opet je ipak važna cijena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 13:10 (Tonči).
17 godina
Radeon R9/7 serija

Ne brinem ja za Links......skužiti će oni to pa kada bude dostupna će podići cijenu.......nebi im bilo prvi put.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Tko god je uzme nema mu zime ove zime. {#} TDP od 300W i temp oko 95C, primamljiva ponuda za preko zime, al tko će ovo ukrotit ljeti. {#}

Po meni je ovo HD2900XT no.2. {#}

14 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

linusova recenzija kaze da je klokana 780 jaca od 290x, na 1080p je to otprilike i koliko je 780 skuplja. u drugim recenzijama sam vidio brojke od 44db za ventilatore od 290x i pritom temperauturu 95c. sto se tice fps-a, za tu cijenu to je odlicno.

1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Cijena im je odlična... neočekivano od Linksa, u rangu s dućanima vani.

da cijena  im je sasvim ok i to me prilično iznenadilo :)

battlelog: CRO_ZeNGe
14 godina
Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Tko god je uzme nema mu zime ove zime. {#} TDP od 300W i temp oko 95C, primamljiva ponuda za preko zime, al tko će ovo ukrotit ljeti. {#}

Po meni je ovo HD2900XT no.2. {#}

A čuj, treba kuću ugrijat....Ovo su referentnjače srećom...Npr. fino bi bilo vidjet Toxic verziju na testiranju...

Ja i dalje brijem da će obična 290 vjerovatno bit  bigger bang for the buck, nego ova 290x...

P.S. Šta si bloko poruke ?

18 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

A čuj, treba kuću ugrijat....Ovo su referentnjače srećom...Npr. fino bi bilo vidjet Toxic verziju na testiranju...

Ja i dalje brijem da će obična 290 vjerovatno bit  bigger bang for the buck, nego ova 290x...

Ne znam jel Guru3D nešto krivo mjerio ili ja krivo razumio, al ispada da kartica više voli kad je na preko 90C nego na 70C{#}

Ma imam fanove koji tu i tamo znaju malo zaspamat pa eto..{#}

14 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Našao sam Gigabyte 280x kod amd.hr za 2450kn, i MSI 280x 2458kn kod magazin.rs. Koju sada izabrati, i dali je puno dati 2450 općenito?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

kad izlazi 290 bez x lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Ne znam jel Guru3D nešto krivo mjerio ili ja krivo razumio, al ispada da kartica više voli kad je na preko 90C nego na 70C{#}

Ma imam fanove koji tu i tamo znaju malo zaspamat pa eto..{#}

Pomiješao si stvari: kartica ne radi brže ili sporije kad je vruća ili hladna, nego je vruća kad radi brže i hlada kad radi sporije.

Kad dosegne neku visoku temperaturu, downclocka se i na taj način hladi.

MaxonUniversal kaže...

Našao sam Gigabyte 280x kod amd.hr za 2450kn, i MSI 280x 2458kn kod magazin.rs. Koju sada izabrati, i dali je puno dati 2450 općenito?

Da, teška odluka... 8kn razlike... 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da, teška odluka... 8kn razlike... 

Jel ti čitaš? Dali je općenito puno dati za seriju 280x 2450kn?

17 godina
odjavljen
Naravno da nije s obzirom koliko koštaju brže i koliko je taj rang koštao prije - 3-3500kn u nas. 7970 i 7970GE obje su koštale mnogo više.
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pomiješao si stvari: kartica ne radi brže ili sporije kad je vruća ili hladna, nego je vruća kad radi brže i hlada kad radi sporije.

Nisi skužio što želim reći. Kad su stavili temp. target 95C kartica je bila tiša, radila do 95C i imala nešto veći 3DMark score. Kad su stavili temp. target 70C kartica je bučnija, hladnija, i ima niži score? 

Znači ispada da ako staviš temp. target 70C, neće samo povećat brzinu venta nego će i spuštat takt? Prema rezultatima sa Guru3Da ispada ovako.. a vjerojatno i je tako. Be obzira koliko brzo vent radio, ne može je držat ispod 70C ako uz to ne spusti i takt..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 15:18 (Penryn).
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Nisi skužio što želim reći. Kad su stavili temp. target 95C kartica je bila tiša, radila do 95C i imala nešto veći 3DMark score. Kad su stavili temp. target 70C kartica je bučnija, hladnija, i ima niži score? 

Znači ispada da ako staviš temp. target 70C, neće samo povećat brzinu venta nego će i spuštat takt? Prema rezultatima sa Guru3Da ispada ovako.. a vjerojatno i je tako. Be obzira koliko brzo vent radio, ne može je držat ispod 70C ako uz to ne spusti i takt..

Pa da, logično je:

- target je 95C, ne spušta takt, ne ubrzava vent jer ima prostora za grijati se.

- target je 70C pa je za očekivati da je spušten takt i ubrzan vent, da bi se zadržala bitno niža temperatura.

Sami vent neće ohladiti čip koliko spuštanje takta.

15 godina
Radeon R9/7 serija

Oh, znao sam da je odlično vrijeme za zgibati ranije s posla {#}{#}

Btw, gledao sam malo na netu i naišao sam na ovo..... bios od msi-a koji smanjuje vrm temperature, to bi onda objasnilo one velike temp. u recenziji pc eksperta.

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 15:58 (Granzon).
Moj PC  
9 0 hvala 3
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice