R280x je bog po performansama i cijenom za hd7950,kad je toliko obožavaš zašto je prodaješ.Sitnim ocanjem ta tvoja je pregažena od jadne R270X ako idemo razmišljat kao ti,te je hd7950 besmislena,šta nije daleko od istine jer je samo 7% jača od hd7870 a sa rebrandom su podjednake.LP
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da blabla, opet je krenulo samohvaljenje i kiseljenje onog što se (još) nema kod drugih.
(ne mislim na post iznad, nego ranije!)
Da se vratim radeonkama koje stižu; Gledam ovdje iznenadilo me, prilično je rastrošna
ova r9-280x? Po ovom chartu više od Titana?
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_radeon_r9_280x_windforce_review,8.html
Evo ubo sam R9 270x i u BF3 ubija. ^^
Ogroman upgrade sa 6850.
Po meni za 1400-1500 kn definitivno best buy, prezadovoljan kupnjom zasad.
270x je u rangu gtx 760?
270x je u rangu gtx 760?
Ne, R9 270X je u rangu s HD 7870. Trenutno ti nema ni jedne u rangu s GTX 760, R9 270X je slabija, a R9 280X opet jača.
Po testovima je 270x slabija od 760 oko 4-5fps..
Po testovima je 270x slabija od 760 oko 4-5fps..
I jeftinija cca 500kn.. s tim da još nema normalnih drivera za RX, ja sam skinuo 13.11 beta.
Jesi probao upalit CPU-GPU graf? Koliko fps-ova pokazuje za avg?
Meni ne pokazuje dobro
ima li dobrovoljaca da mi kupi jednu R9 270x? :D
ima dobrovoljaca da mi kupi dve 290x ja mu dam dve 680 gratis 
ima dobrovoljaca da mi kupi dve 290x ja mu dam dve 680 gratis 
budi zadovoljan s tim sta imas jer su te fenomenalne :D ja bogec nemam nist :D hehe
R280x je bog po performansama i cijenom za hd7950, dostupna po 1940kn na više,kad je toliko obožavaš zašto je prodaješ.Sitnim ocanjem ta tvoja je pregažena od jadne R270X ako idemo razmišljat kao ti,te je hd7950 besmislena,šta nije daleko od istine jer je samo 7% jača od hd7870 a sa rebrandom su podjednake.LP
evo dery dolje primjer na techpower stranici u bf3 i primjer kod mene...sve ti je jasno sta ova kartica moze, ne pokusavam ja uzdici sebe niti svoj HW nego zelim ljudima jednostavno pokazati sta se danas moze s jednom 7950 price/perfomance ratio joj je trenutno toliki da se sve kartice mogu sakriti pored nje... laganim ocom prelazi gtx680 u bf3 pa nije to mala stvar a nova se u ducanu nabavi za 1800kn!LP
Meni ne pokazuje dobro
Nisam.. nikad ne gledam cpu/gpu usage i slično, jedino fraps upaljen držim dok igram.
Ali radilo je fenomenalno na maxed-out, na manjim mapama (ziba recimo) cijelo vrijeme na 60fps, a na karkandu, omanu i sl je radilo isto odlično, uglavnom 50-60 average sa dropovima do cca 35-40 max kad su eksplozije, pogledi na cijelu mapu i sl.
Ogroman upgrade sa 6850.
dal se da sta lokat?
Ogroman upgrade sa 6850.
dal se da sta lokat?
Clockat misliš ili? Ne znam, nisam ju još clockao a i sumnjam da hoću.. ne bavim se baš tim sportom.
Ogroman upgrade sa 6850.
dal se da sta lokat?
Clockat misliš ili? Ne znam, nisam ju još clockao a i sumnjam da hoću.. ne bavim se baš tim sportom.
da, clockat, izostavio sam jedno slovo :D
Da se vratim radeonkama koje stižu; Gledam ovdje iznenadilo me, prilično je rastrošna
ova r9-280x? Po ovom chartu više od Titana?
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_radeon_r9_280x_windforce_review,8.html
jest istina je da ima katastrofalnu efikasnost per watt kao i hd7970ghz, te još i više će bit sa novom R290
Da se lijepo klokat :P, furmark ide bez problema na 1150/1550.bez povecanja voltaze. Ide i preko toga ali nemam dovoljno struje(imam CX 430), pa mi skače gpu usage sa 99% na 63%, ako ne prekinem test ubrzo se zamrzne
Meni ne pokazuje dobro
Nisam.. nikad ne gledam cpu/gpu usage i slično, jedino fraps upaljen držim dok igram.
Ali radilo je fenomenalno na maxed-out, na manjim mapama (ziba recimo) cijelo vrijeme na 60fps, a na karkandu, omanu i sl je radilo isto odlično, uglavnom 50-60 average sa dropovima do cca 35-40 max kad su eksplozije, pogledi na cijelu mapu i sl.
I meni je otprilike na toliko. mjerio sam sa fraps-om. Odlično ide baš sam zadovoljan. Koju si uzeo Sapphire?
Da se lijepo klokat :P, furmark ide bez problema na 1150/1550.bez povecanja voltaze. Ide i preko toga ali nemam dovoljno struje(imam CX 430), pa mi skače gpu usage sa 99% na 63%, ako ne prekinem test ubrzo se zamrzne
to "nema" veze s strujom nego do drivera zato ti skace cpu usage to je provjereno vec(ili powecaj power limit na max), a smrzne se zbog odredene temp do koje doticni cip radi na tim oc frekvencijama iako bi se prosijecnom korisniku cinile normalne..LP
I meni je otprilike na toliko. mjerio sam sa fraps-om. Odlično ide baš sam zadovoljan. Koju si uzeo Sapphire?
Dual-X, piše pod moj pc..
Tako ti radi sa clockom ili bez? Koje drivere imaš?
Moze bit do drivera, ne ću tvrdit da nije, ali po viđenom mi se čini da je struja u pitanju. Stavit ću proc na stock pa ću probat onda. temp nakon 10min furmarka ne ide preko 71, inače u bf3 do 60 i nešto sitno.
@nontrye: na stock frekvenciji. ove sa cd-a. koji su kod tebe?
@nontrye: na stock frekvenciji. ove sa cd-a. koji su kod tebe?
13.11 beta, nisam stavljao ove sa cda jer nemam pržilicu.
odlican test 270x u cf-u 
http://www.pcekspert.com/articles/1084.html
u nekim testovima se opako priblizava 690 a negjde i malo bolja 
odlican test 270x u cf-u 
http://www.pcekspert.com/articles/1084.html
u nekim testovima se opako priblizava 690 a negjde i malo bolja 
super da ,samo ga ne usporede s najpopularnijim cf sistemom 2x7850!
Zanimljivo je to da je R9 280x i 7970 u CF-u jaci od 7970 CF-a... minimalo ali je jaci !
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/63551-will-crossfire-r9-280x-hd-7970-scaling-tested.html
Zanimljivo je to da je R9 280x i 7970 u CF-u jaci od 7970 CF-a... minimalo ali je jaci !
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/63551-will-crossfire-r9-280x-hd-7970-scaling-tested.html
U AC3 je najjači scale
...kako loš port ajme meni
ps. neznam čemu td čoeku
Mali heads-up za one koji su mislili kupovat R9 280X u ADM.hr
Jučer sam išao kupovat konfiguraciju i već su bile sve rasprodane/rezervirane. Ali danas stiže ASUS-ova R9 280X, koja je nešto skuplja 2750 KN u adm-u pa sam to uzeo. Htio sam kupiti Saphhire Vapor-X ali čini se da im neće dolazit nova pošiljka tak skoro što se tiče Sapphire Vapor-X. Ljudi navalili :) Naravno, treba uvijek pitat ako se što promijenilo.
Ako sam ti pomogao opali TD!
probaj se strpit recimo do bozicnih blagdana,da se cijene stabiliziraju i jos malo padnu pa ces mozda moci za tu cijenu ubosti 280x,ako ti se zuri 270x ti je unutar budzeta i jos ti ostane...
marroncevic