Prekrasna Asus 280x..
http://rog.asus.com/266252013/graphics-cards-2/asus-r9-280x-directcu-ii-unboxing/
Prekrasna Asus 280x..
http://rog.asus.com/266252013/graphics-cards-2/asus-r9-280x-directcu-ii-unboxing/
performance su ok, kroz par verzija drivera ce izvuc jos par posto ali je zanimljiviji (meni barem) pogled na power/temp slajdove. thermi 
performance per wat puno slabije nego titan stoga visoki tdp uz referentn hladnjak ima posljedicu takve temp,ako je ovako onda je to veliki minus koji jedino manja cijena nego konkurent donekle umanjuje
asus 7970 matrix platinum je imao problema sa artifaktima po ekranu, bojim se da i r9 280x. moja asus 8800gtx je nakon godine dana crkla, pojavili su se artifakti....imam osječaj da je asus jakoooo precjenjen
Ova navedena potrosnja i temperature.........vise iznad onoga sto je meni prihvatljivo,ajde jos potrosnja nije niti bitna ali kakvu razinu buke stvaraju ventovi pri takvim temperaturama?
Budimo realni, ovakvu karticu nećete kupiti sa referentnim hladnjakom.
Totalni potpis.
Te turbine samo buku rade,hladenje je vrlo neucikovito(ili je lose dizajnirano,ili preslab cooler za takve cipove)
Imam frenda gtx 580,nekakav jaci load,ide na 80-85 bez problema.
Rekao bi da u novije vrijeme to uzima samo ekipa koja ce stavit blokove ili oni koji nemaju pojma sto uzimaju.

Rekao bi da u novije vrijeme to uzima samo ekipa koja ce stavit blokove ili oni koji nemaju pojma sto uzimaju.

Ili oni koji kupuju gotova računala(al oni spadaju pod kategiriju: nemaju pojma što uzimaju).. 
Sve na kraju ovisi o cijeni. Bude li dosta jeftinija od GTX780 lako se zažmiri na potrošnju i temperature. Jedino još treba vidjet hoće li imat i koliko overclock prostora, s obzirom na visok stock takt. GTX 780 je po tom pitanju sasvim pristojna.
Sve na kraju ovisi o cijeni. Bude li dosta jeftinija od GTX780 lako se zažmiri na potrošnju i temperature. Jedino još treba vidjet hoće li imat i koliko overclock prostora, s obzirom na visok stock takt. GTX 780 je po tom pitanju sasvim pristojna.
Jeftinija od Titana da, od GTX 780 teško.
Ako se ovako greju na Stock sta ce da rade na OC
sledeci put ce AMD prestavljati AZOT
Izuzetno me zanima nova generacija grafa od AMDa prvenstveno zbog Mantle APIa ali ova moja grafa sa 24/7 OC 100mhz na jezgru i 300mhz na vram ide do MAX 80c i to u benchovima i to mi je neki prihvatljivi maksimum,vidjet cemo sto ce ostali napravit sa tim GPUom i kakve ce temp postic,i naravno zanima me OC potencijal i temp u istome.
Ako se ovako greju na Stock sta ce da rade na OC
sledeci put ce AMD prestavljati AZOT
Stavit ce druge hladnjake ?
A zasto bi bila jeftinija? Ljudima su najbitnije performanse koje su po svemu sudeci osjetno bolje od GTX780, a to bi jos vise trebalo doci do izrazaja na vecim rezolucijama za koje su u biti te grafe i namijenjene.
Uzeo sapphire R9 270x dual-x. jedino sam probao malo BF3 i otprilike dokle ide OC.
došao sam do 1200/1600 (bez povecavanja voltaze) stabilno za sad, trebam odvrtit jos dosta testova.
r9 280x sapphire ili asus??
kolika je razlika u cijeni i koja je isplativija
Totalni potpis.
Te turbine samo buku rade,hladenje je vrlo neucikovito(ili je lose dizajnirano,ili preslab cooler za takve cipove)
Imam frenda gtx 580,nekakav jaci load,ide na 80-85 bez problema.

imo sam ja pojma šta kupujem, ali nisam imo vremena čekat nereferentne modele, nvidija me s.ebala jer je kasno izbacila svoje adute. a pošto sam ipak fun zelenih, nisam htio kupovat AMD. i ne žalim, jednostavno nvidija mi je draža kompanija i imam više povjerenja u njihove proizvode. što se tiče temp, u pravu si ljeti idu do 85 stupnjeva, ali to se da riješit nereferentnim hladnjakom, problem je što se gubi garancija pa još godinu dana neću ništa prčkat jer ju ne želim izgubit. ali što se tiče gaminga, prava stvar za pravu cijenu. ne znam zašto uopće i proizvode te referentne modele, po meni to bi trebalo ukinut i počet proizvodit samo nereferentne s dva hladnjaka minimum.
uglavnom što se tiče same teme, čini mi se da troši previše energije, i da previše grije ali tko voli nek izvoli. sve su to na kraju krajeva, vrlo kvalitetni proizvodi samo što su cijene pomalo ekstremne. ali kao što sam reko, tko voli nek izvoli. 
Sapphire ti je isplativija jer je asus skuplja nekih 500 kuna ali rađe idi na msi ili gigabyte radi 3 god jamstva i skoro iste cijene kao sapphire .
Sapphire ti je isplativija jer je asus skuplja nekih 500 kuna ali rađe idi na msi ili gigabyte radi 3 god jamstva i skoro iste cijene kao sapphire .
Ja i kum isto čekamo kada budu dostupne MSI ili GIGABYTE na nabavi, 3 godine bolje zvuči!
Ako referentna R9290X bude cijena 600€ onda nije dobra kupnja u odnosu na gtx780 npr gigabyte oc koje ima za 550€ ili nekih drugih koje su nereferentne tvornički ocane sve redom jače od titana,morat će oni brzo spuštat cijenu.
^Slažem se....samo mene više kopa ova obična 290 na koju ozbiljno pikiram....A kolko čitam "rumore" Nvidia sprema Ti verzije kartica 760 i 770, te Titan ultra...
Jedva čekam da rat cijenama započne...
Jedva čekam da rat cijenama započne...
več je trebao započeti ali nvidia ne mrda sa gtx770 koji je skuplji oko 100€ od R280X,možda ni ne može spuštati niže,ali zato R280X ide sve niže i ima gigabyte oc za 250 €, teško da će nvidia ovoliko obarati cijenu
@Dery , mislim da će ovaj put morat...cjenovni je gap prevelik, a kartice su identične perfomansama (680/7970.. pardon 770/280x, he,he) i još s ATi-em dobiješ bundle, dok nvidia škrtari....
Al svejedno vrag zeleni opet ima svoju čar....Joj, više ni sam neznam....
@Dery , mislim da će ovaj put morat...cjenovni je gap prevelik, a kartice su identične perfomansama (680/7970.. pardon 770/280x) i još s ATi-em dobiješ bundle, dok nvidia škrtari....
Al svejedno vrag zeleni opet ima svoju čar....Joj, više ni sam neznam....
Ako i spuste, nikad nisu toliko naglo spuštali, amd opet ide niže sigurno.Moguće da ovom modelu ni ne mogu puno više spustit.Mogao bi rat biti jedino sa novim verzijama jer nešto nvidia kuha za 21.10.
Price drop
???
||| Core™ inside |||
Da ti slucajno nemas 7950?
Da ti nisi slucajno onaj tip koji u svakom postu spomene kako ima 7950 karticu omfg lol roflmao ¨!?
mislite da će cijene grafičkih kartica opčenito pasti oko božića?