R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 272.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ni u jednoj, ali u benchevima je jači. Neznatno, ali je. Htio sam reći da se platforma x58 još uvijek prilično dobro drži i da haswelli nisu toliko napredniji od stare generacije. Velika većina vas spominje bottleneck, ali šta se igara tiče on nije primjetan. 

Šta se usporedbe s 6c/12 thread haswellom tiče, ovaj procesor koji je ovdje procjenjen na praktički badava nema smisla uspoređivati sa xeonima koji dođu da zaboli glava.

Uglavnom, bottlenecka nema na x58 platformi

E i usput, bilo bi lijepo da argumentirate ove thumb downove jer bih htio znati gdje po vašem mišljenju griješim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 22:55 (ipetrovs).
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Re: R9 290/X club

tako da ti jedna od kartica nebude spavala u cf-u {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:03 (4mal).
13 godina
protjeran
ipetrovs kaže...

Ni u jednoj, ali u benchevima je jači. Neznatno, ali je. Htio sam reći da se platforma x58 još uvijek prilično dobro drži i da haswelli nisu toliko napredniji od stare generacije. Velika većina vas spominje bottleneck, ali šta se igara tiče on nije primjetan. 

Šta se usporedbe s 6c/12 thread haswellom tiče, ovaj procesor koji je ovdje procjenjen za praktički badava nema smisla uspoređivati sa xeonima koji dođu da zaboli glava.

Uglavnom, bottlenecka nema na x58 platformi

E i usput, bilo bi lijepo da argumentirate ove thumb downove jer bih htio znati gdje po vašem mišljenju griješim.

Haswell jezgra je za skoro duplo brza od tog Gulftown-a, nema tu usporedbe kao sto vidis;

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-970-vs-Intel-Core-i7-4930K

ta je platforma mrtva i stara prek 5 godina zato i takva mala procijena a i zbog nikakve vise nadogradnje kao i problem s dijelovima(najvise mbo) ! iako i dalje vrhunski proc slazem se, no u gamingu ga unistava i najslabiji haswell i7 4770T s samo 4c/8t!

bottlenecka nema jer su igre uglavnom gpu bound, odvrti bf3/4 krepat ce ti sve :) no to je izuzetak nebaziri se previse na to!

eto ja sam dao svoje argumente, stovise to je tako...{#} sry ljudi za {#} ali kolega je pitao!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:16 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Kad smo kod toga i x79 platforma je mrtva. Zapravo svaka platforma je mrtva čim izađe jer svaka nova generacija intelovih procesora ima svoj čipset tak da ti argument o mrtvoj platformi baš i ne stoji. i7 970 uspoređujem sa 4 core/8 threads procesorima, ne s procesorom koji dođe 4k+ kuna. Ne tvrdim da je i7 970 najbolji procesor ikad već kažem da se protiv i7 4770k drži jako dobro, zapravo i predobro s obzirom na dob. Naravno da ga i7 4930k dere. Mislim da se ne razumijemo baš najbolje. Samo hoću reći da x58 nije zastario šta se igara tiče. 

A i bf4 bi mi vrtio na oko 45 fps-a na ovoj mojoj konfi kao i svaku drugu igru, tj. bio bi gpu bound kao što bi bio i gpu bound na jednom monitoru s dovoljno visokim detaljima. Da razjasnim, bitno je da dođe do 60 fps-a zbog osvježavanja monitora od 60 Hz. Fps-ovi iznad 60 su potpuno nebitni ak nemaš monitor od 144 Hz-a, što ja nemam. Kažem ti da što god probam leti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:28 (ipetrovs).
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

tako da ti jedna od kartica nebude spavala u cf-u {#}

inace to se da rijesiti(neznam dali radi svima) obicnim alt-tab na desktop i nazad u igru i obje(tj druga) prorade ko urice u sekundi!{#}provjereno radi!

ipetrovs x79 je sve samo ne mrtav, novi procesori su izasli prije nekoliko mjeseci takoder i ploce izlaze konstantno...tak da nisi u pravu kaj se tice toga! bit ce ali za 5godina tek{#}polako...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:30 (Stjepanj).
17 godina
R9 290/X club

znam za to ali ovo je profinjen nacin i nikad problema ,p.s i ne radi svima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Procesori nisu novi. Isti broj jezgri, ista brzina, isti cache. Manje troše jer su ti novi procesori samo die shrink. Želiš li novi i jači procesor, kupi i novu x99 matičnu. Pa reci da platforma nije mrtva. A o intelovoj politici šta se tiče mainstream serije mislim da pogotovo vrijedi- novi procesor, nova matična. Zato kažem da je svaka platforma mrtva čim izađe. A napredak je minimalan što sam i sam dokazao jer moja stara platforma jednako dobro obavlja posao kao i 3-5 godina mlađa platforma. Što je zapravo smiješno ( još smješnije su procjene na ovome forumu :) )

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 23:40 (ipetrovs).
Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
R9 290/X club

Buraz (btw ja ti nisam dao td), ja samo mislim da bi dvije tako jake kartice puno bolje prodisale na novijoj platformi..

p.s. i ja imam staru dobru x58 OC bazu koja sasvim pristojno radi s jednom 290, no prije kupovine druge sigurno bi investirao u procesor nove gen...

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Buraz (btw ja ti nisam dao td), ja samo mislim da bi dvije tako jake kartice puno bolje prodisale na novijoj platformi..

p.s. i ja imam staru dobru x58 OC bazu koja sasvim pristojno radi s jednom 290, no prije kupovine druge sigurno bi investirao u procesor nove gen...

Ok, poštujem tvoje mišljenje. Zapravo, i ja sam bio sličnog mišljenja ali rekoh ajmo probat jer mi je ova moja konfa prirasla srcu ( a i mogu je prodati otprilike za ćevape kao što sam već napomenuo ). I ispalo je da je gpu usage zakucan na 100% ili da je fps zakucan na 60 na svemu što sam probao ( osim Crysis 1 koji je čudan, jer warhead je zakucan na 100% ). Laknulo mi je šta ne trebam pare dodatno trošiti na nešto šta mi ne treba ( barem se tako zasad čini ). Ako nešto iskrsne javim. Ako netko od vas ima prijedlog nečega šta bi kašljucalo slušam jer se čini da je 8 threadova na 4 ghz dovoljno da obavi posao ( ostala 4 su na odmoru što bi značilo da je 50% snage neiskorišteno što opet znači da pare ne trebam trošiti ).

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-970-vs-Intel-Core-i7-4930K

ta je platforma mrtva i stara prek 5 godina zato i takva mala procijena a i zbog nikakve vise nadogradnje kao i problem s dijelovima(najvise mbo) ! iako i dalje vrhunski proc slazem se, no u gamingu ga unistava i najslabiji haswell i7 4770T s samo 4c/8t!

bottlenecka nema jer su igre uglavnom gpu bound, odvrti bf3/4 krepat ce ti sve :) no to je izuzetak nebaziri se previse na to!

Ček stjepanj, šta točno misliš pod ovim? Da mu neće dobro vrtit bf3/4 (da neće imat 60+ fps), ili da će bit bn-a? Ovo drugo da, bit će ga nešto, al da neće dobro vrtit - to čisto sumnjam. Taj CF bi prodisao sa novom platformom, ali trenutno na njegovom mjestu ne bih trošio extra par tisuća na novu platformu jer kako si i sam naveo - većina je igara gpu bound, ali i one cpu bound neće baš bit neigrive sa  ovim cpu-om.

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
13 godina
R9 290/X club

dečeci sta mislite bi li ovo moje cudo od napajanja AX850w guralo jos jednu r9 290 Tri X?

malo citam po stranim forumima i svi nesto preporucaju minimum 1000w kvalitetnog napajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...

dečeci sta mislite bi li ovo moje cudo od napajanja AX850w guralo jos jednu r9 290 Tri X?

malo citam po stranim forumima i svi nesto preporucaju minimum 1000w kvalitetnog napajanja.

Bi, bez problema

13 godina
R9 290/X club

evo sad sam u power supply kalkulator ubacio konfu i dodao jos jednu 290ku i ispada da mi je tada power consumption nekih 770w. cini se ok iako istina osjecao bi se komotnije da nije bas toliko blizu limitu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neznalica90 kaže...

da guralo bi. evo ako te tjesi ja sam promjenio napajanje jer sam mislio da mi ax850 nece biti dosta.. 

proc kloknut na 4,2 ,grafe kloknute na 1150/1500 sa +30% snage po grafi . mjereno  iz zida u crysis-u 3 i havenu-u 745wata

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ipetrovs kaže...

, odvrti bf3/4 krepat ce ti sve :) no to je izuzetak nebaziri se previse na to!

b4 neradi zato jel je konzolasko smece i ea-ov poluproizvod . u b3 ja sam imao konstantno 60fpsa-lock na ovoj konfi. o kakvom bottlenecku ti pricas? donesi meni neku 290x ima da gori na 99%

moze komotno ubost aj god zeli na platformu iz 2009g. sa nicim nece imati problema na i7. (kloknutim).. i moze mirno da spava do nove generacije i ddr4

xfact
17 godina
R9 290/X club

bas to b4 samo ima problem ostale igre ce bit zakucane na 100% samo tako bilo jedna 290/x ili CF setup {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
R9 290/X club

BF4 i FC3 imaju problema s frame-ovima, svi ostali su na vrhu.
Ja s FX4100 samo u te dve igre imam manje od 60 FPS. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ljudi, molio bih vas za pomoć, u planu ima za uzet AMD 290X pa jako povoljnoj cijeni, problem je u tome što je referentna izvedba ali cijena je toliko povoljna da ne mogu izdržat, e sad tu dolazimo do problema, naravno pošto ne želim doživljavat throttling i pregrijavanje sa takvom karticom odmah razmišljam i o kupovini alternativnog hlađenja, pa sad, dali može neka preporuka ili informacija iz prve ruke, zasada je stanje ovakvo:

1. Accelero Extreme (ne znam ni ja koja verzija, uglavnom 3 ili 4, ide na 290X) jer se može naći kod nas i to je najjednostavnije i zbog kupovine i zbog činjenice da hladi i VRAM!?
2. NZXT Kraken G10 + AIO vodeno + set VRAM limića (ako je moguće ugurati limiće za VRAM ispod bracket-a od G10)!?
3. Neko treće riješenje po vašem prijedlogu?! 

Eto, sva pomoć je dobrodošla i sve vrste savjeta, ili da se ipak odlučim za AMD 290 sa nereferentnim hlađenjem iako bi me AMD 290X i alternativni hladnjak došli oko 200 kn skuplje nego nereferentna AMD 290, hvala unaprijed?! 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Ljudi, molio bih vas za pomoć, u planu ima za uzet AMD 290X pa jako povoljnoj cijeni, problem je u tome što je referentna izvedba ali cijena je toliko povoljna da ne mogu izdržat, e sad tu dolazimo do problema, naravno pošto ne želim doživljavat throttling i pregrijavanje sa takvom karticom odmah razmišljam i o kupovini alternativnog hlađenja, pa sad, dali može neka preporuka ili informacija iz prve ruke, zasada je stanje ovakvo:

1. Accelero Extreme (ne znam ni ja koja verzija, uglavnom 3 ili 4, ide na 290X) jer se može naći kod nas i to je najjednostavnije i zbog kupovine i zbog činjenice da hladi i VRAM!?
2. NZXT Kraken G10 + AIO vodeno + set VRAM limića (ako je moguće ugurati limiće za VRAM ispod bracket-a od G10)!?
3. Neko treće riješenje po vašem prijedlogu?! 

Eto, sva pomoć je dobrodošla i sve vrste savjeta, ili da se ipak odlučim za AMD 290 sa nereferentnim hlađenjem iako bi me AMD 290X i alternativni hladnjak došli oko 200 kn skuplje nego nereferentna AMD 290, hvala unaprijed?! 

uzimaj bez razmišljanja samo ako model nema naljepnice za garanciju  i stavi gore Accelero Extreme i uživaj

ja sam to od kad je izašla planirao i uspio realiziraz (samo 290ka je u pitanju) i prezadovoljan sam i što se tiče cijene po kojoj sam sve uspio kupit i naravno performansi grafike i coolera

ovo mi je vać druga grafa na koju sam stavljao Accelero Extreme pa sam zapravo znao što očekivati i što sam očekivao to sam i dobio, ali evo moja preporuka za nekoga tko se nije sustretao sam Accelero Extreme coolerom

11 godina
R9 290/X club

Danas prvo čišćenje od prašine :D

Kad sam skinul crni aluminijski dio, skužil sam da nije bilo potrebe skidat ga... 

Moj PC  
8 3 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Ja svoje komponente ispusem komprimiranim zrakom u bocici i odlicno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
R9 290/X club

Da, odlicna ideja bi mi bila komprimiranim zrakom sabit svu prašinu i mačje dlake u kiler...

Moj PC  
3 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
R9 290/X club

Pozdrav,

evo da se i ja upišem u navedeni klub.

Jučer sam na vodeno spojio dvije Sapphire R9 290x Trix u crossfire.

Bilo je kasno pa nisam provjeravao kako to sada vrti, ali pod full loadom temp ne ide preko 50 stupnjeva.

House je Bog dok techno ne zasvira
Moj PC  
13 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

imam pitanje dali mi se isplati mijenjati dvije graficke gigabyte 7950, za jednu r9 290 ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 12:11 (cropunisher).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cropunisher kaže...

imam pitanje dali mi se isplati mijenjati dvije graficke gigabyte 7950, za jednu r9 290 ?

Nope.

multi-gpu 4 live
13 godina
neaktivan

zašto ne ? te ne podrzava svaka igrica crossfire

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 12:45 (cropunisher).
13 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...

uspio taman prije ljetnih temperatura složit cooler

samo me zanima kako se spoji cooler da se nečuje zviždanje ono jer nisam shvatio jel ga treba ubost samo u molex i u 12v conector ili molex i u grafu i u 12v conector

trenutno je samo na molex-12v

koji je ovo  tocno model hladnjaka artic cooling accellero ili ?

12 godina
neaktivan
cropunisher kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

uspio taman prije ljetnih temperatura složit cooler

samo me zanima kako se spoji cooler da se nečuje zviždanje ono jer nisam shvatio jel ga treba ubost samo u molex i u 12v conector ili molex i u grafu i u 12v conector

trenutno je samo na molex-12v

koji je ovo  tocno model hladnjaka artic cooling accellero ili ?

da, trojka, trenutno full load 58-59-60 stupnjeva

12 godina
R9 290/X club

Pozdrav ljudi

Molio bih vas za pomoc... uzeo sam sapphire r9 290 tri x i ne radi mi kako treba, nakon nekog vremena se zacrni ekran i dalje nista. Pokusao sam sa 3 verzije drivera ali nista. Na drugom kompu normalno radi sve a kod mene steka a sa drugom grafom sve u redu. Pokusao sam na 7 i 8.1 windowsima, prosao sve kroz bios maticne, provjerio napajanje... ne znam sto sve nisam pokusao. 

Molim bilo koga za bilo kakav smislen savjet. Sav hardver je pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Entropija kaže...

Pozdrav ljudi

Molio bih vas za pomoc... uzeo sam sapphire r9 290 tri x i ne radi mi kako treba, nakon nekog vremena se zacrni ekran i dalje nista. Pokusao sam sa 3 verzije drivera ali nista. Na drugom kompu normalno radi sve a kod mene steka a sa drugom grafom sve u redu. Pokusao sam na 7 i 8.1 windowsima, prosao sve kroz bios maticne, provjerio napajanje... ne znam sto sve nisam pokusao. 

Molim bilo koga za bilo kakav smislen savjet. Sav hardver je pod moj pc.

jesi pratio temp. u trenutku chrasha sa GPU-Z log fileom? koje napajanje ima komp u kojem radi bez greške i kakve su tamo temperature? ja bih tu počeo pa onda dalje

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 16:28 (Kamikaza1600vti).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice