Problemi sa kupcima =njuskalo

poruka: 21
|
čitano: 9.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako ,nedavno sam prodao svoju 4870 x2 grafu preko njuskala,na oglasu je pisalo da se moze doc kod mene isprobat do mile volje.Znaci ja sam "uvjeren da je grafa ispravna" ,jer inace zasto bi to stavio na oglas da se moze doc kod mene isprobat.Covjek je sve uredno dosao ,platio,ja mu upalio igre na koji minut ,sve radilo. Odmah dan poslije kupio sam 6870 ,i sve ukljucio ne radi.Zvao u magazin rs,i lik kaze da je ispravna,sve zivo sam isprobao ,i ispalo je na kraju da je napajanje pocelo davat nestabilan napon.To je znaci odma jedan dan poslije prodaje.Nista,kupio novo napajanje,i pospajao ja sve ,i opet nista ne radi.Sta se desilo? Ispalo je da je napajanje povuklo za sobom maticnu .Poslao sam ju na reklamaciju po treci put zaredom,i dobio novu,i sve pospajao i normalno radi. Covjek mi se javio nakon nekih mjesec i po dana otprilike vise-manje. I kaze da grafa baca bsod i da ju je on tek sad uspio isprobat,nije imao dovoljno jake komponente.I sta cu sad? Jel moguce da je napajanje povuklo i graficku za sobom?   Jedino sto taj covjek nije napravio ,to je reinstal windowsa? (ja sam rijesio bsod na 6870 xfx reinstalom windowsa)

Najradije bi mu vratio novac,sto cu i najvjerovatnije napravit.Necu propast zbog 500-600 kn .A uostalom ,bolje mir u kuci,ne bi volio da mi netko dolazi na vrata stvarat probleme..

Da li bi vi vratili na mom mjestu novac osobi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 1:38 (lotar1919).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molim samo baci u edit, evo pricao s kolegom kupac koji je uzeo 4870x2 javlja se TEK NAKON 2 mjeseca da kartica ne radi, smrdi i to jako po meni.

PS vjerojatno mu je cip vrisnuo na grafu posto su 2 gpu-a

Moje misljenje svega ovoga: tko kupuje karticu, stavlja je sastrane na mjesec i pol i ide probat? ni malo dijete ovo nebi popusilo.

Mislim da je on uzeo lijepo grafu, izigrao se te mu je tak bsod pocela bacat/ aka krepala je te sad oce pare nazad.

Te kartice su poznate po " roku trajanja".

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 1:41 (mislavgray).
Moj PC  
14 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Problemi sa kupcima =njuskalo
lotar1919 kaže...

Najradije bi mu vratio novac,sto cu i najvjerovatnije napravit.Necu propast zbog 500-600 kn .A uostalom ,bolje mir u kuci,ne bi volio da mi netko dolazi na vrata stvarat probleme..

ne bi vraćao novce jer si mu pokazao da grafa radi, to što  je on svojim postupanjem kod sebe nekaj zeznuo je njegov problem.

također on nema zakonsko pravo da traži novac natrag jer je po zakonu rok u kojem on mora upozoriti tebe da nešto nije u redu sa predmetom koji si mu prodao, osam dana od prodaje, a on je to napravio tek mjesec i po nakon kupoprodaje. tako da te može samo zezati time što će te smetati dolaskom kod tebe.

14 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
lotar1919 kaže...

ne bi vraćao novce jer si mu pokazao da grafa radi, to što  je on svojim postupanjem kod sebe nekaj zeznuo je njegov problem.

također on nema zakonsko pravo da traži novac natrag jer je po zakonu rok u kojem on mora upozoriti tebe da nešto nije u redu sa predmetom koji si mu prodao, osam dana od prodaje, a on je to napravio tek mjesec i po nakon kupoprodaje. tako da te može samo zezati time što će te smetati dolaskom kod tebe.

E pa u tome i je poenta,ne zelim starcima stvarat probleme...

Stara je bolesna ,a zamisli da mi se netko dođe na vrata svađat... {#}

Mislim da mi je ovo zadnji put da cu ovako prodat primopredajom...

14 godina
lotar1919 kaže...
Wolverine kaže...
lotar1919 kaže...

E pa u tome i je poenta,ne zelim starcima stvarat probleme...

Stara je bolesna ,a zamisli da mi se netko dođe na vrata svađat... {#}

Mislim da mi je ovo zadnji put da cu ovako prodat primopredajom...

TAKVOM primopredajom.

Ako ce ti doc kucat,odteraj ga...

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
14 godina
neaktivan
lotar1919 kaže...

Ovako ,nedavno sam prodao svoju 4870 x2 grafu preko njuskala,na oglasu je pisalo da se moze doc kod mene isprobat do mile volje.Znaci ja sam "uvjeren da je grafa ispravna" ,jer inace zasto bi to stavio na oglas da se moze doc kod mene isprobat.Covjek je sve uredno dosao ,platio,ja mu upalio igre na koji minut ,sve radilo. Odmah dan poslije kupio sam 6870 ,i sve ukljucio ne radi.Zvao u magazin rs,i lik kaze da je ispravna,sve zivo sam isprobao ,i ispalo je na kraju da je napajanje pocelo davat nestabilan napon.To je znaci odma jedan dan poslije prodaje.Nista,kupio novo napajanje,i pospajao ja sve ,i opet nista ne radi.Sta se desilo? Ispalo je da je napajanje povuklo za sobom maticnu .Poslao sam ju na reklamaciju po treci put zaredom,i dobio novu,i sve pospajao i normalno radi. Covjek mi se javio nakon nekih mjesec i po dana otprilike vise-manje. I kaze da grafa baca bsod i da ju je on tek sad uspio isprobat,nije imao dovoljno jake komponente.I sta cu sad? Jel moguce da je napajanje povuklo i graficku za sobom?   Jedino sto taj covjek nije napravio ,to je reinstal windowsa? (ja sam rijesio bsod na 6870 xfx reinstalom windowsa)

Ti si mu pokazao da radi, i stvar je riješena. To što se sjetio nakon 45dana isprobati je njegov problem a ne tvoj!
Nećeš propasti za tih 500-600kn ali se moraš izboriti za sebe jer si 100% u pravu.{#} 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
15 godina
neaktivan

Kad to radim a radim dosta često svakome kažem da ima 8 dana da proba i vrati nazad( ako ide postom ) a 3 ako je iz Rijeke i tu je kraj priče. Ozbiljne stvari ne volim ni prodavat po parkiralištima i slično...al u slucaju da pocne tlacit dobio bi prijavu za uznemiravanje posjeda.

U pravu si i ne vraćaj mu ništa

17 godina
protjeran

zato je kod mene pravilo da se od elektronike NIKADA NIŠTA NE KUPUJE RABLJENO ! baš zato-tebi trgovine mogu i ne dati garanciju-propali-vemil,hg spot itd,a ti MORAŠ NA RABLJENU nekom liku koji očito-hm-laže.  a i ta kartica,koliko se kod tebe naigrala ? kako znamo da ju i ti nisi uvalio ? sve recimo,znači ne poznajem te i ne mislim ništa loše,ali joj... 

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
14 godina
neaktivan
opcom kaže...

zato je kod mene pravilo da se od elektronike NIKADA NIŠTA NE KUPUJE RABLJENO ! baš zato-tebi trgovine mogu i ne dati garanciju-propali-vemil,hg spot itd,a ti MORAŠ NA RABLJENU nekom liku koji očito-hm-laže.   a i ta kartica,koliko se kod tebe naigrala ? kako znamo da ju i ti nisi uvalio ? sve recimo,znači ne poznajem te i ne mislim ništa loše,ali joj...

Pa kartica je kod mene bila godinu dana ,cijelu 2010 godinu,a ja sam drugi vlasnik.Nisam ju ja OC-ao ,jer nisam nesto iskusan u tom.Normalno igrao stvari na njoj.

Zasto bi ja da sam htio uvalit karticu ,napisao da se moze doc kod mene isprobat kuci,bas bi ja riskirao da se izblamiram.Neke stvari nemaju smisla,a i poenta je u tom,sto ja nisam neki tip za svađu. Mozda zbilja ne laze,mozda samo treba kod njega reinstalat windows,zbog starih drivera kojih se ponekad nije lako rijesit.Meni se to desavalo.Najmanje brige i imas kad nesto kupis u trgovinama,novo ,sa garancijom.Ali kad je danas takvo vrijeme da ljudi nemaju para,pa se kupuje polovno....

16 godina
neaktivan

Inače kod CF-a i SLI-a Artefakti zapravo mogu biti problem do drivera, ili ti podrške za Multi GPU u određenoj igri. Primjerice meni su dvije HD4870 u Crysis Warhedu radile problem, tako da bi mo titrale texture ili nestajalo grmlje. To je jedan primjer, a pošto sam imao popriličan broj Multi GPU sustava ima još dosta njih.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Kolega, nikakvo vraćanje novca, niti išta slično, potpuno ste upravu i ne popuštajte, uostalom, ako njemu ne radi, on treba napraviti sve moguće da proradi, neka stavi fresh Windows, neka proba sve, itd, uostalom to nije vaša briga, vi ste svoj dio pogodbe izvršili, i to je to, jednostavno ne popuštajte, upravu ste i to je to!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 2:43 (Ivsa).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo dragi mario... jesam te sad uvjerio da mu nemas uopce potrebu vratiti novce? hvala svima na odgovorima, rekao sam da otvori temu da mu kazete isto sto sam i ja rekao, a sta se tice da ti dode doma, zovi policiju... reci da uznemiruje javni posjed, te remeti javni red i mir.. sam ga otpisi ili jos BOLJE pokazimu ovu temu i gotova prica po meni.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

imao sam isti primjer sa zvučnom...lik je javlja nakon 2mj. da zvučna neradi,kao nije je stigao prije probat...2mj.!! i hoće pare natrag...naravno da nisam pristao...lik me prijavio u zle trgovce i kad su ostali vidjeli situaciju, složili su se samnom

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
seth kaže...

imao sam isti primjer sa zvučnom...lik je javlja nakon 2mj. da zvučna neradi,kao nije je stigao prije probat...2mj.!! i hoće pare natrag...naravno da nisam pristao...lik me prijavio u zle trgovce i kad su ostali vidjeli situaciju, složili su se samnom

Normalno da su se složili, nema šanse da bi nekom vratio novac nakon tolko dana!

15 godina

Ako ti dođe na vrata, nepozvan lijepo ga zamoli da ode i ne dolazi više. Ako se počne prijetiti iste sekunde zovi policiju. To oni JAKO ozbiljno shvačaju i on će provest barem neugadan 1-2 dana u policijskoj postaji u slučaju da mu nije prva prijava za prijetnju i u zatvoru odmah. Nemoj se dati zahebavati, odmah lijepo i kulturno nazovi policiju i sažeto im objasni tvoj problem (ako se pojavi ili te čak i telefonski uznemirava), policija mora i hoće reagirati.

Lijepo ti je netko gore naveo, da ima 8 dana za reklamaciju , ali i to je po dučan pravilima recimo. U tvom slučaju se ide na viđeno kupljeno (razlika bi bila recimo kod auta di on kaže /potpiše da auto nije lupljen a ti nakon 2 godine ustanoviš da je bio razlupan, odgovoran je, ali to nije primjenjivo ovdje), i pošto je sve radilo to je to.

Ako on tebe malteretira, lijepo mu reci da češ sve prijaviti policiji, pa če policija lijepo ispitati i neke od njegovih kolega kojima se najvjerojatnije hvalio kada je kupio tvoju karticu kako "sve leti" i sl, pa če ga uloviti u laži i kazniti ga minimalno novčano, pa če se nabrzinu osvijestiti. Neče nitko lagati za njega, a policija, vjeruj mi, skuži lažove za 3 sekunde i priča je gotova.

Niš se ti nemoj uzrujavati, lijepo ako te ikada ponovno nazove, odbij mu poziv, pošalji SMS u kojem mu kažeš da nemate što više pričati. Ako želi da te može tužiti sudu , da te ne uznemirava više jer češ sve prijaviti policiji i da sve nepoznate pozive (sa nepoznatih brojeva ako je mangup pa zove sa broja koji neznaš) snimaš na mobitelu u slučaju bilo kakvih prijetnji i budučeg uznemiravanja. Tako češ mu lijepo dati do znanja da si "igru" dignuo na slijedeči level i da ako ustraje u svojoj prevari če nastradati zakonski , novčano uglavnom shvatiti če da je "game over".

Sretno,

Crot

Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo i ja sam jednom prodao grafu preko oglasnika.Kupio ju je dečko iz drugog grada ,pa ju nije mogao kod mene isprobati.Lijepo sam ga nazvao za 5-6 dana i pitao jel sve uredu.Pošto je,smatram da sam pošteno ko i ti odradio svoj dio u poslu.Svakako da mi se javio ko ovaj tebi nakon toliko vremena pitao bih ga kaj je tolko čekao da mi nešto javi , a osim toga čuli smo se i rekao je da je sve u redu.Ne daj se navući na neku spiku od lika koji je očito naučio u životu muljati ljude.Muljatori i agresivci uvijek traže slabije jer su iskomleksirani i nemaju dovoljno samopouzdanja.Fino mu reci da ti više nemaš ništa sa tim jer je prošlo previše vremena od njegove kupovine,a tak te je mogao i zvati za 12mj. nakon kupovine,biserko...:)

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mislim da ću vas poslušati,uvjerili ste me.Hvala svima na odgovorima i savjetima.Ipak sa njegove strane nije u redu da mi vraća nešto nakon 2 mjeseca.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada ja kupujem nešto prvo pogledam reviewove i mišljenja drugih korisnika, pogotovo ako kupujem nešto rabljeno ili polovno, i ja sam isto htio kupiti 4870x2 dok nisam čuo da te kartice su lošije kvalitete te imaju kraći životni vijek, on je vidio da grafička radi i grafička mu je radila doma 2 mjeseci a tek onda riknula, to nije tvoj problem osim ako si u oglasu napisao da daješ osobnu garanciju ili nešto tako, u tom slučaju si odgovoran, a ako nisi dao garanciju, onda nisi. On je kupio polovnu 4870x2 na svoju odgovornost, ja osobno, ne želim ni dirati te kartice pošto su tako kvarljive.

14 godina
neaktivan
Nightmare kaže...

Kada ja kupujem nešto prvo pogledam reviewove i mišljenja drugih korisnika, pogotovo ako kupujem nešto rabljeno ili polovno, i ja sam isto htio kupiti 4870x2 dok nisam čuo da te kartice su lošije kvalitete te imaju kraći životni vijek, on je vidio da grafička radi i grafička mu je radila doma 2 mjeseci a tek onda riknula, to nije tvoj problem osim ako si u oglasu napisao da daješ osobnu garanciju ili nešto tako, u tom slučaju si odgovoran, a ako nisi dao garanciju, onda nisi. On je kupio polovnu 4870x2 na svoju odgovornost, ja osobno, ne želim ni dirati te kartice pošto su tako kvarljive.

Nisam ja davao nikakvu garanciju,napisao sam jos na oglasu da se moze fino doc sve isprobat kod mene. I dosao je ,isprobao,kupio i otisao...

Svakakvih ljudi i budala danas ima,posteno odradis svoj dio posla ,pa te svejedno vuku za nos..

16 godina

Kolega, samo da se nadovežem, danas sam vidio par dana star oglas na NJuškalu za tu grafičku (HD 4870X2), piše da radila bez problema, itd, te da je mjenjao komponente, napajanje itd, i da mu sad ne radi, da je probavao kod kolega i da grafička radi, možda je to isti tip, uglavno za  tu grafičku traži 500 KN, ne navodi da se može doć kod njega i probat niti daje ikakvu osobnu garanciju, stoga mislim da je on grafičku ili maltretirao ili je jednostavno odapela, ali nakon dva mijeseca kako ste vi rekli, ali to nije vaša briga, on je kupio polovno, radilo je u trenu kad ste mu prodali, a njegova je stvar što uzima polovne stvari bez garancije, inače se ovake stvari dešava, pa što sad, ne može se nikog drugog okrivljavat, ja sam imao MS napajanje, i na njemu sam držao HD 4870, i frendovi su mi rekli da će mi sve riknit, ja sam kao kupio malo bolje napajanje, neke polovno, i nakon pola godine, riknilo mi i napajanje i grafička, hebiga, tad je HD 4870 bila oko 1000 KN, pa et, ode 1000 KN u vijetar da tako kažem, takve stvari se dešavaju, recimo očešeš autom neki stupić, udubio si lim, treba platiti 400-500 KN a šta ćeš, uglavnom, sranja se dešavaju, kako dečku kojem ste prodali grafičku, tako i vama i me, ali to je život, jednostavno, novce ne dajte, i upravu ste, i ako vas tip bude maltretirao, policija je rješenje, kao što je već neko naveo, policija shvaća te stvari ozbiljno, a i da opet napomenem, meni to sve smrdi na muljažu, pogotovo kad sam vidio ovaj oglas na Njuškalu!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Inače kod CF-a i SLI-a Artefakti zapravo mogu biti problem do drivera, ili ti podrške za Multi GPU u određenoj igri. Primjerice meni su dvije HD4870 u Crysis Warhedu radile problem, tako da bi mo titrale texture ili nestajalo grmlje. To je jedan primjer, a pošto sam imao popriličan broj Multi GPU sustava ima još dosta njih.

E da, mene podsjetilo - imao sam GTX295. Kartica bila super, i ja - kako je tada to bila najjača moguća single gpu karta, išao isprobati tada

Nvidijin demo "garage" koji kao fotorealistično renderira aute. Pokrenem - kad ono ARTEFAKTI po ekranu, bsod, rusvaj. Reko otišla karta.

Pogledam nakon restarta i reinstaliranja na forum, a ono pun pritužbi da neki fakin bug u driverima totalno poblesira dual gpu karte.

Nvidijin demo shebao nvidijine kartice! Kartica je uredno otada radila, samo taj demo više nikada ničim nisam otvarao:)

Mislim, lotar1919- svaka čast na savjesti - možeš čovjeku reći neka isproba reinstal Windowsa i razne verzije drivera (jer su Atice još gore u

implementaciji multi gpu sistema), i to je to. Ja osobno, kad kupujem rabljeno bez garancije idem zbog toga svjesno u rizik,

dogovorim se samo sa čovjekom da pristaje da samo ustanovim da radi i javim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice