Problem s postavljanjem dedicated physx kartice

poruka: 34
|
čitano: 3.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Problem s postavljanjem dedicated physx kartic

A primarni GPU (GPU-i) imaju 480 shadera, mogu si izdvojiti barem nešto za fiziku {#}. Nije računanje fizike isto što i rendanje, jer nisu toliko intenzivni. Recimo u Metrou imaš malo dima, malo se krpe njišu, malo padaju komadi zida kada pucaš po njima, to ne traži toliko računalne snage, koliko traže DX11 shaderi u igri. Nije to loše probati rasteretiti ako možeš, pogotovo ako imaš GPU koji nema 480 CUDA procesora (zaravo sve ispod GTX460). Ja sam si uzeo taj 9800GT "za PhysX" ali ću probati nešto drugo eksperimentirati {#}

Sada kako se to ponaša na ATIju nemam pojma...

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
Oly_E3 kaže...

A primarni GPU (GPU-i) imaju 480 shadera, mogu si izdvojiti barem nešto za fiziku {#}. Nije računanje fizike isto što i rendanje, jer nisu toliko intenzivni. Recimo u Metrou imaš malo dima, malo se krpe njišu, malo padaju komadi zida kada pucaš po njima, to ne traži toliko računalne snage, koliko traže DX11 shaderi u igri. Nije to loše probati rasteretiti ako možeš, pogotovo ako imaš GPU koji nema 480 CUDA procesora (zaravo sve ispod GTX460). Ja sam si uzeo taj 9800GT "za PhysX" ali ću probati nešto drugo eksperimentirati {#}

Sada kako se to ponaša na ATIju nemam pojma...

na atiju se ponaša dobro jer u biti dobijes mogucnost koristenja fizike , tebi sa fizikom pada fps a ja dobivam mogucnost koristenja uopce iako se koristi u toliko malo igara da cu ja karticu prodat.

15 godina
neaktivan
Problem s postavljanjem dedicated physx kartice

U Metrou nema značajnog pada performansi no u Batmanu npr. bez sekundarnog GPU-a pad performansi je očit.

Kad stigne 9800GT odvrti par testova pa podijeli s nama ako ti nije teško {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam GTX480, tako da su padovi i ne toliko očiti (koga briga ako imam 80 ili 75 FPS-a)

@ ATIgamer. Hoću odvrtiti ću nešto. Sada sam se malo igrao sa onim, Nvidijinim Demoom Supersonic Sleed, pa ću i pomoću njega testirati avg FPS {#}

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice