Problem s postavljanjem dedicated physx kartice

poruka: 34
|
čitano: 3.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

dakle član foruma dr zlo mi je u zamjenu za jedan hladnjak dao nvidiu 8600gt koju evo pokusavam stavit da mi fiziku obraduje , pratio sam sve korake iz bugovog videa  http://www.bug.hr/bugtv/physx-kombinaciji-nvidia-ati/652.aspx  i sve mi je u redu , glatko teklo ali kartica ipak jos uvjek ne obraduje fiziku , u nvidia control centeru sam stavio physics enabled , ugl sve korak po korak kou u bug videu ali kad igram mafiu s fizikom jos uvjek blokaje i kad izadem u windowse i pogledam msi afterburner grafikon od 8600gt pokazuje da je bila na 0% opterecenja cijelo vrijeme , dakle ne obraduje fiziku , jel moze pomoc , u cemu je problem ? primarna kartica mi je radeon 4850 a ostatak konfe pogledajte pod moj pc , ploča mi ne podrzava sli ali to nema veze koliko ja znam ?

EDIT: jos da napomenem , ja nigdje nisam odabrao koja kartica tj cpu ili kartica ce obradivat physix ali ni bugovci u videu takoder nisu , u physix opcijama u nvidia control panelu postoji samo physix enabled ili disabled , nikakve druge opcije nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 18:20 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne isplati se uopće stavljati 8600GT za fiziku, 32 CUDA jezgre je jednostavno premalo i samo će ti usporiti igru. Barem 8800GTX ili jače...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem s postavljanjem dedicated physx kartic
ATiGamer kaže...

Ne isplati se uopće stavljati 8600GT za fiziku, 32 CUDA jezgre je jednostavno premalo i samo će ti usporiti igru. Barem 8800GTX ili jače...

ma samo cu probat bzvz , ali zelim da mi uspije , prodat cu je kasnije ionako :d .

15 godina
athlon64 kaže...

dakle član foruma dr zlo mi je u zamjenu za jedan hladnjak dao nvidiu 8600gt koju evo pokusavam stavit da mi fiziku obraduje , pratio sam sve korake iz bugovog videa  http://www.bug.hr/bugtv/physx-kombinaciji-nvidia-ati/652.aspx  i sve mi je u redu , glatko teklo ali kartica ipak jos uvjek ne obraduje fiziku , u nvidia control centeru sam stavio physics enabled , ugl sve korak po korak kou u bug videu ali kad igram mafiu s fizikom jos uvjek blokaje i kad izadem u windowse i pogledam msi afterburner grafikon od 8600gt pokazuje da je bila na 0% opterecenja cijelo vrijeme , dakle ne obraduje fiziku , jel moze pomoc , u cemu je problem ? primarna kartica mi je radeon 4850 a ostatak konfe pogledajte pod moj pc , ploča mi ne podrzava sli ali to nema veze koliko ja znam ?

EDIT: jos da napomenem , ja nigdje nisam odabrao koja kartica tj cpu ili kartica ce obradivat physix ali ni bugovci u videu takoder nisu , u physix opcijama u nvidia control panelu postoji samo physix enabled ili disabled , nikakve druge opcije nema.

Si instaliral onaj hack, jer mislim da je sa novim catalystima onemogućeno da imaš nvidijinu physx karticu...

Nisam sigiuran{#}

15 godina
Intel&ATI kaže...
athlon64 kaže...

Si instaliral onaj hack, jer mislim da je sa novim catalystima onemogućeno da imaš nvidijinu physx karticu...

Nisam sigiuran{#}

jesam li reka da sam korak po korak pratia sve iz bug videa ? jesu li oni instalirali physix mod 1.03 , jesu , e pa jesam i ja , jedino sta su njima catayalisti 10.3 a meni 10.9 mislim.

15 godina

izgleda da mi je uspilo nesto !!! reinstalirao sam hack i izgleda da radi , igram mafiu sa fizikom i razvaljujem kafiće okolo i ne blokaje nista a stakla padaju sa svih strana , medutim afterburner jos uvijek pokazuje 0% opterecenja iako se temperatura kartice podizala tocno kad sam razbijao ducane , tocno se vidi , valjda s grafikonom opterecenja nije sve u redu neznam sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

izgleda da mi je uspilo nesto !!! reinstalirao sam hack i izgleda da radi , igram mafiu sa fizikom i razvaljujem kafiće okolo i ne blokaje nista a stakla padaju sa svih strana , medutim afterburner jos uvijek pokazuje 0% opterecenja iako se temperatura kartice podizala tocno kad sam razbijao ducane , tocno se vidi , valjda s grafikonom opterecenja nije sve u redu neznam sad.

Ako se grafa grije a kaze da je 0% opterecenja onda je grafikon sheban...{#}

16 godina
ATiGamer kaže...

Ne baš, prije najmanje 9600GT, btw. 8800GTX je jača od 9800GTX (9800GTX = OCana 8800GTS G92, nVidia želi samo $$$ {#})

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
15 godina

uspio sam ! dakle graf kaze da grafa nije opterecena al ocuto ne radi jer : mafia 2 benchmark sa 8600gt , fizika na hii , avg fps 23.6 , bench je protekao relativno fluidno , izvadim 8600gt - avg - 13.7 hehe , bas je gust igrat sa fizikom , testirat cu malo razliku u drugim igrama pa mozda i rewiew napravim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

uspio sam ! dakle graf kaze da grafa nije opterecena al ocuto ne radi jer : mafia 2 benchmark sa 8600gt , fizika na hii , avg fps 23.6 , bench je protekao relativno fluidno , izvadim 8600gt - avg - 13.7 hehe , bas je gust igrat sa fizikom , testirat cu malo razliku u drugim igrama pa mozda i rewiew napravim.

oo pa to je skoro duplo više...

sad bar znaš da radi physx {#}

Napravi review pa da vidimo kako je u ostalim igrama

15 godina
Intel&ATI kaže...
athlon64 kaže...

oo pa to je skoro duplo više...

sad bar znaš da radi physx {#}

Napravi review pa da vidimo kako je u ostalim igrama

aj s obzirom da su praznici moga bi izdvojit vremena ali moream ss-ove radit u svemu , ala , aj idem sad 3d mark odvrtit sa i bez.

15 godina

u 3d mark vantageu je cpu test 2 koji je u stvari physics test prosao puno bolje , sa 8600gt 48fps  , bez nje 18 fps a ostali testovi vise manje isti , idem probat igra kao call of duty iako tu ne ocekujem razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

Ne baš, prije najmanje 9600GT, btw. 8800GTX je jača od 9800GTX (9800GTX = OCana 8800GTS G92, nVidia želi samo $$$ {#})

9800GTX je u većini slučajeva nešto brža kartica od 8800GTX no na Full HD+AA je gusto, tu se čak 8800GTX u nekim naslovima bolje ponaša.

Uglavnom optimalno je za PhysX 8800GT/GTX/GTS, 9600GT/9800GT/GTX, 8600GT ne bih stavljao za rendeiranje jer jednostavno sa svojih 32 CUDA jezgara će rušiti performanse, već dosta puta rečeno i ispitano u praksi.

athlon64 kaže...

u 3d mark vantageu je cpu test 2 koji je u stvari physics test prosao puno bolje , sa 8600gt 48fps  , bez nje 18 fps a ostali testovi vise manje isti , idem probat igra kao call of duty iako tu ne ocekujem razliku.

COD nema PhysX već vlastiti engine za fiziku

15 godina
ATiGamer kaže...
8ax kaže...

9800GTX je u većini slučajeva nešto brža kartica od 8800GTX no na Full HD+AA je gusto, tu se čak 8800GTX u nekim naslovima bolje ponaša.

Uglavnom optimalno je za PhysX 8800GT/GTX/GTS, 9600GT/9800GT/GTX, 8600GT ne bih stavljao za rendeiranje jer jednostavno sa svojih 32 CUDA jezgara će rušiti performanse, već dosta puta rečeno i ispitano u praksi.

athlon64 kaže...

COD nema PhysX već vlastiti engine za fiziku

ma prodat cu je , u dirt 2 , svim cod-ovima , ma 5.6 igara sam probao i ona nista ne radi , prodajem je za 200kn , sta ce mi , samo je u mafiji korisna.

15 godina
neaktivan

Pa nema ti šta raditi kad je u igrama Havok ili imaju vlastiti engine.

Još uvijek premalo naslova podržava PhysX i to čini ne baš isplativim u smislu kupovanja posebne grafe isključivo za njegovo renderiranje

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...

Pa nema ti šta raditi kad je u igrama Havok ili imaju vlastiti engine.

Još uvijek premalo naslova podržava PhysX i to čini ne baš isplativim u smislu kupovanja posebne grafe isključivo za njegovo renderiranje

jeap : evo rješenja xd - http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xpert-vision-8600gt-prodajem-ili-mijenjam-jace-oglas-2138833

16 godina
neaktivan

jel bi mogla 9400gt i 4850ati gurat physx?

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Luxy2501 kaže...

bi ali kao što rekoh beskorisna je poprilicno , iako steta kad uleti ovako neka igra s fizikom pa nemas podrzanu fiziku  , al ne isplati se kupovat posebnu physics grafu, dok je ne prodam malo cu se zezat u mafiji xd

15 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Preslabo, čak i 8600GT je brža kartica.

16 godina
neaktivan

Za PhysX su idealne grafičke kartice sa 64 ili više CUDA procesora (9600GT je dušu dala za takvo što). Imao sam 9600GT za PhysX i u Metrou 2033 se nije popela više od 40% loada. Nisam nažalost oprobao još neke igre koje rade sa PhysX-om (Batman i Mafia 2, možda i Mirrors Edge), ali na putu je jedna 9800GT (112 CUDA procesora) pa ću se malo poigrati sa time {#}

No evo jedan ogledni test koji sam na brzinu napravio dok sam imao 9600GT za PhysX. Riječ je u Fluidmark benchu

GTX480 za grafiku i 9600GT za PhysX - 462 (PhysX- 261 (42SPS), grafika -1622 (266FPS)

GTX 480 za grafiku i PhysX - 478 (PhysX - 359 (59SPS), grafika - 1155 (189 FPS)

Ukupan score za 480+9600GT je manji od samo jedne 480, ali je zato FPS puno veći kad procesiranje fizike na sebe preuzme drugi GPU (ovdje 9600GT). Dobro ja imam GTX480 koji je jedno od najmoćnijih riješenja za PhysX, i za sada mu ne treba druga PhysX kartica da ga rastereti, ali kod slabijih kartica još će se više osjetiti rasterećenost render GPU-a ako fiziku bude obrađivao drugi GPU

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa da, jasno da će score u rendanju grafike biti puno manji kada jedna grafa obrađuje i fiziku i grafiku. Kada je uključena GPU akceleracija fizike, kartica za obradu fizike koristi upravo one shaderske jedinice kao za grafiku stoga dolazi do opadanja snage.

Jasno se vidi da single GTX480 ima poveći score u rendanju fizike od 9600GT no ukupni score je dosta sličan. Cilj posebne kartice za PhysX bio bi rast FPS-a u overall scoreu stoga bi jedna 8800GTX bila idealna kartica za te potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 11:01 (ATiGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto 8800GTX? Hoću reći, to je zvijer sa 128 CUDA procesora, ali ono što čini ju manje poželjnom su njezine fizičke osobitosti. Koristi 2x 6-pin adaptera (znači to joj moraš osigurati), dual slot je i dosta se zagrijava (znači glavna grafička će se još više zagrijavati).

Po meni najbolji izbor su: 8800GT (112 shadera) 9600GT/GSO (64/96 shadera), 9800GT (112 shadera), GT240 i GT430 (obje imaju 96 shadera). Sve su one poprilično low profile, pogotovo 9600GSO, GT240 i 430 jer ne traže dodatni naponski konektor i vrlo su male i ne zagrijavaju se toliko. 8800GT i 9800GT (i 9600GT, ali ona verzija sa TDP-om od 90-ak W) imaju jedan 6-pinski (ja sam piknuo 9800GT bez 6-pinskog, što mi je odlično palo), a također se ne griju nešto pretjerano (ipak nisu 100% vremena u radnom okruženju, već se često prebacuju iz idlea u load)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
Oly_E3 kaže...

Zašto 8800GTX? Hoću reći, to je zvijer sa 128 CUDA procesora, ali ono što čini ju manje poželjnom su njezine fizičke osobitosti. Koristi 2x 6-pin adaptera (znači to joj moraš osigurati), dual slot je i dosta se zagrijava (znači glavna grafička će se još više zagrijavati).

Po meni najbolji izbor su: 8800GT (112 shadera) 9600GT/GSO (64/96 shadera), 9800GT (112 shadera), GT240 i GT430 (obje imaju 96 shadera). Sve su one poprilično low profile, pogotovo 9600GSO, GT240 i 430 jer ne traže dodatni naponski konektor i vrlo su male i ne zagrijavaju se toliko. 8800GT i 9800GT (i 9600GT, ali ona verzija sa TDP-om od 90-ak W) imaju jedan 6-pinski (ja sam piknuo 9800GT bez 6-pinskog, što mi je odlično palo), a također se ne griju nešto pretjerano (ipak nisu 100% vremena u radnom okruženju, već se često prebacuju iz idlea u load)

da ali se ta kartulja korisi u samo par igara koje koriste fiziku , inače nista ne radi , a sto se tice mafie 2 , 8600gt mi odlilčno vrti fiziku ,, bas mi je gust razvaljivat kafiće :) .

edit : i da bilo bi glupo uzet 8800gtx za fiziku jer onda dobijes kartulju koja se grije ko svinja i trosi 200w struje da bi ti malo fizike obradivala? po meni je jedna 9600gt idealan izbor, evo ja sam ovoj 8600gt izgasio vent , hladi se pasivno i ne prelazi 75 u mafiji , jer mi je bučna kad je aktivna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 11:17 (athlon64).
16 godina
neaktivan

Ali sve jedno totalno neislativa pored kartica koje sam nabrojao, čak i ako želiš tih 128 CUDA procesora, bolji izbor bi bio GTS 250 {#}. A sada PhysX kartica se može još svakako koristiti... {#}

15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

8800GTX će bez frke raditi s jednim 6-pincem jer joj TDP ne prelazi 150W koliko može dati PCIe utor u kombinaciji s jednim 6-pincem. Mnogim karticama osigurana su dva 6-pinca zbog OC-a i ostalih điđa. Ista stvar je i na 5850.

Uglavnom, za PhysX ne bih stavljao ništa ispod 9800GT. Jednostavno mi se ne isplati stavljati posebnu karticu koja će rendati fiziku dosta sporije od primarnog GPU-a, na stranu to što se dobiva poveći boostr u rendanju grafike. IMHO idealno bi bilo umetnuti neku jaču 8800/9800 grafu i vozi.

16 godina
neaktivan

a od serije 2xx? neka 240 bi bila ok ili bi mogla jos slabija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

a od serije 2xx? neka 240 bi bila ok ili bi mogla jos slabija?

Nebih je uzimao jer je u većini slučajeva nešto slabija od 9600GT. OD GT200 serije GTS250. Iako, da skratimo, ne isplati se ni jedna jer za te 2,3 igre se ne isplati plaćati dodatnu karticu. PhysX svakako ima potencijala no još uvijek ga koristi premalo naslova.

16 godina
neaktivan

Zato postoji GTS250, koja također ima 128 CUDA procesora, jedan GPU i veće taktove nego što ima 8800GTX. No Eto 112 CUDA procesora, koliko ima 9800GT je i ivše nego dovoljno, jer ako se meni nije 9600GT zavrtila više od 40%, onda se neće niti ovo, a dobio sam FPS više u Metrou možda. No nemaju svi kartice sa više od 400 CUDA procesora, pa tako će glavni GPU biti fino rasterećen sa bilo čime što na sebi ima više od 64 CUDA jedinica

Recimo Jedan GTX260, ima 216 CUDA jezgrica, pa ti računaj dalje. Ako mu dodaš još 64 koje će raditi samo fiziku, dobijaš cca. 30% rasterećenje GPU-a (ako uzmemo da je sve pod 100% loadom). To znači da si mu dodao maksimalno 30% više mjesta za rendanje scena itd.

64 jezgre su i više nego dovoljne... Napraviti ću neki testić kada mi stigne 9800GT, a mogao bi i 9600GT opet staviti.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Nebih je uzimao jer je u većini slučajeva nešto slabija od 9600GT. OD GT200 serije GTS250. Iako, da skratimo, ne isplati se ni jedna jer za te 2,3 igre se ne isplati plaćati dodatnu karticu. PhysX svakako ima potencijala no još uvijek ga koristi premalo naslova.

Slabija je zbog uže memorijske sabirnice, koja nije toliko važna za PhysX, GPU na GT240 je dosta jači nego onaj na 9600GT

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 11:41 (Oly_E3).
15 godina
neaktivan

http://hardforum.com/showthread.php?p=1035451227

Jedna lijepi test koji pokazuje da je razlika jako mala, čak i kada primarni GPU renda fiziku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice