Problem ati 6870 sapphire

poruka: 11
|
čitano: 2.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dobro jutro svima. Kao što sam naveo imam problem sa navedenom grafičkom.
Problem : Inače igram igre i u pola igre nekih pola sata rada, zacrni mi se slika, blokira mi sve i nista mi ne preostaje nego resetirat komp ali manualno odnosno na gumb.
No..I to smo bili riješili tako sto sam rad odnosno takt graficke rada (core clock) sa 900 mhz smanjo na neznatnih 880 mhz a fun speed sa 50 % na 100 % i velikim čudom proradilo nije izbacivalo vise , ono dalo se sjest i odigrat partiju pucačine i pogledat film.
No..nakon par dana mi se javio opet isti problem..Opet crna slika,a ja kazem : ''pun mi je kufer vise ovoga odo ja graficku na popravak'', i kao što rekoh poslao sam je, zovem covjeka nakon dva dana... Kaže : ''grafička nema nikakvih tvorničkih greški već da mi se pregrijavala i da je bila sporka iznutra'' i ja sav sretan kazem saljite je doma. Došla grafička doma ,stavljam u komp i idem igrat.
Palim igru,radi sve super No... Opet problem isti.
Ne znam više što mi je činit. Neki su mi ljudi rekli da bi mogao kupiti neko bolje hladjenje z a grafu a neki da mi je kutija premala od kompa i da se zbog toga pregrijava. Kutija medium ne kontam.
usput da recem, ostala konfiguracija je čitava nova.. proc,napajanje,rami,matična.
Ako itko moze pomoći neka mi napiše jer ja sam poludio,gore nego žensko , bgmi gore. Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako nemaš ventilatora na kučištu to bi mogo bit problem, al bez problema u manjem kučištu možeš imat i puno jaču grafu od 6870 , ako je protok zraka dobar.

A ako imaš dobar protok zraka u kučištu očito je kartica neispravna, i  ako je pod garancijom nek ti ju zamjene i bok.

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj instalirati neki program za očitanje temperatura ( CPUID ili sl. ) vidi kakve su ti temperature cijeloga sistema.

Ako sumnjaš na grafu odnesi je do nekog prijatelja i tamo je probajte jel ispravna.

Otvori bočnu stranicu kompa ako nemaš dobar "propuh" u kučištu iz ovakvih par sitnih koraka možeš shvatiti u čemu je problem.

Usput probaj s najnovijim driverima za grafu naravno s AMD stranice, provjeri bios matične.

Ako su ti temperature visoke tj. kučište nije prozračno kod opterečenja blokira.

Probaj pa javi kakvo je stanje i biti će puno lakše ostalim kolegama savjetovati što dalje napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

..po pisanju bih rekao da si mladić a mladići uglavnom imaju puno kolega mladića koji imaju računala kao i ti.

lijepo zamoli nekog kolegu da isprobaš tvoju karticu kod njega u njegovoj "kutiji" odn. kućištu.

nađi nekog tko ima veliku kutiju.

imaš li koji usisni, ispušni ventilator na kutiji ?

Ne volim opterećene ljude. Preduvjet opterećenosti je primitivizam a preduvjet primitivizmu je glupost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imam ventilator koi izbacuje zrak iznutra,taj je jedan ,otkad sam kutiju dobio tako je bilo.
A kartica je da napomenem još jedanput, bila kod ljudi u zagrebu na popravku i potvrđeno je da nema tvorničkih greški odnosno da nije ispravna. Znači sve oke.
S obje strane su dignute stranice sa kutije. znači otvoreno totalno.
temperature su :
mob : 28 c
gpu : 32 c
HD : 31 c
cpu : 29 c
ram: ne mogu vidjet jer mi ne izbacuje temp ali je oke sigurno. znam kad sam kupio odmah sam probao.
Uglavnom, u loadu kad je igra pocela digne se grafa s 32 na 42 max .. a ona koliko sam googlo i cuo da inace nekome zna radit na 60 bez occ. Znači sve oke. Ali mozda nakon nekog vremena mi skoci odjednom i prasne crni screen.

Dali sam ikako pomogao ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam neki expert, ali mislim da bi trebao opteretit cijelo racunalo nekim programom (3d Mark?). Odvrti par puta kako bi se temp komponenata povisile i samim time zagrijale zrak unutar kucista i onda ocitaj temperature.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Najbolje bi bilo da je prikopčaš kod nekog prijatelja i opteretiš. Ako se to isto desi onda je neispravna grafička. Pod garancijom je i traži da ti zamijene. Imaš pravo na to. Napiši detaljan opis kvara tako da se ne mogu izgovarati u servisu ili je isprobati 5 min. i reči kako je sve ok.

Ako je kod frenda u redu tad bi trebao provjeravati drivere ili druge komponente (npr. napajanje, matična, možda i monitor).

Grafa je predviđena i za no name kućište i to ne bi smjela raditi. Pa čak i bez ventilatora jer postoje rupice za zrak na kućištu i ventilator od napajanja koji koliko-toliko radi protok zraka.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem ati 6870 sapphire
FuzzyBrain kaže...
Nisam neki expert, ali mislim da bi trebao opteretit cijelo racunalo nekim programom (3d Mark?). Odvrti par puta kako bi se temp komponenata povisile i samim time zagrijale zrak unutar kucista i onda ocitaj temperature.

Dobro može 3D Mark ili u OCCT-u GPU test pokrenut pa da mu se povise temperature i onda vidi dalje.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
14 godina
neaktivan
Re: Problem ati 6870 sapphire
evo skinuo sam occt , sad cemo vidjet !
14 godina
neaktivan
Na maximalno izvucenoj perfomansi graficke ne ide preko 68 c sa programom pod imenom FurMark.
Znači u najjačim mogucim postavkama i izvucen je rad 99 % od nje , ne skace preko 68 c temperatura.
Nije do tog dečki sto ste do sada pisali. Ako itko moze pomoc sta dalje radit...
Sto mi je jos cinit ? :((
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

probaj stavit ram na 1600 ili 1333MHz, phenomi ne kontroliraju dobro visoke taktove na memoriji... to mi jedino hardverski pada na pamet ako je grafa uistinu ispravna...

ali najprije očisti drivere i unnistaliraj grafu i device manager, ponovo pokreni komp i instalijar drivere, ak to ne pomogne nosi grafu njima u trgovinu i nek pred tobom odrvti neku igru pa da mu pokažeš da ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice