Pregrijavanje XFX 7970?

poruka: 12
|
čitano: 2.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje XFX 7970?

Pozdrav Bugovcima. Imam jedan problem. U ovih dana sam primjetio za vrijeme igranja temperatura grafičke dostiže skoro 90 stupnjeva. Ispuhao sam je kompresorom, ali problem je i dalje isti. Neki dan sam također nabavio Accelero 7970, ali ga se ne usudim stavit gore jer na šarafčićima koje drže referentni hladnjak piše:"XFX warranty Void if removed" Ako stavim Accelero gubim garanciju. Garancija mi istiće u 2. mjesecu sljedeće godine. Što biste savjetovali? Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje XFX 7970?
TonyKTM kaže...

Pozdrav Bugovcima. Imam jedan problem. U ovih dana sam primjetio za vrijeme igranja temperatura grafičke dostiže skoro 90 stupnjeva. Ispuhao sam je kompresorom, ali problem je i dalje isti. Neki dan sam također nabavio Accelero 7970, ali ga se ne usudim stavit gore jer na šarafčićima koje drže referentni hladnjak piše:"XFX warranty Void if removed" Ako stavim Accelero gubim garanciju. Garancija mi istiće u 2. mjesecu sljedeće godine. Što biste savjetovali? Hvala unaprijed.

Koju igricu igras?

Što hladnije to bolje...
16 godina
TonyKTM kaže...

Nikako ne preporucam skidanje naljepnice jer ces time izgubiti jamstvo ! O kojem se modelu / hladnjaku radi , s jednim ili dva venta !

Mozes si u MSI Afterburneru podesit ventilator da ti se vrti ovisno o temp. ! Postoji mogucnost da ce ti biti malo glasan , al ces imat manje temp. !

primjer primjer

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 1:12 (Haf932).
14 godina
neaktivan

Poslušaj kolegu Hafa, ako imaš instaliran Afterburner podesi fan krivulju da bude malo agresivnija, ja inače stavim da mi primjerice na 60°C fan bude na 70-75% (u globalu 10 + temp).

Ako imaš izdanje s jednim ventilatorom pripremi se na puno buke, a mislim da i temperature nisu nešto puno hladnije od ove koju imaš sa single fan karticom.

Blago budalama.
17 godina
neaktivan
Praedator kaže...
TonyKTM kaže...

Koju igricu igras?

Crysis 3. Iskorištenost GPU-a je 99%.

Haf932 kaže...
TonyKTM kaže...

Nikako ne preporucam skidanje naljepnice jer ces time izgubiti jamstvo ! O kojem se modelu / hladnjaku radi , s jednim ili dva venta !

Mozes si u MSI Afterburneru podesit ventilator da ti se vrti ovisno o temp. ! Postoji mogucnost da ce ti biti malo glasan , al ces imat manje temp. !  

Radi se o referentoj XFX 7970 s jednim ventilatorom. Pa i ovako je jako glasna, a i vruća.  Imam AfterBurner probati ću složiti tako nešto slično. Ne znam da li na servis otići ili? Zaboravih napomenut da je sobna temperatura 25C.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 1:25 (TonyKTM).
16 godina
Pregrijavanje XFX 7970?

Sumnjam da ce tu sta servis pomoci , posto grafa radi OK ( jedino sto je povisena temp. )!

Si probao s vise programa mjeriti temp. ?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 1:26 (Haf932).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Sumnjam da ce tu sta servis pomoci , posto grafa radi OK ( jedino sto je povisena temp. )!

Si probao s vise programa mjeriti temp. ?

Jesam. I afterburner i gpu-z pokazuju isto.

16 godina
Pregrijavanje XFX 7970?

Kontaktiraj trgovinu gdje si ju kupio , pa cak i samog proizvođaca , da cujes njihovo misljenje o povisenoj temp. grafe !

EDIT : pametnjakovicu , samo ti lupaj TD bez razloga {#}

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 1:42 (Haf932).
Moj PC  
4 3 hvala 2
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kontaktiraj trgovinu gdje si ju kupio , pa cak i samog proizvođaca , da cujes njihovo misljenje o povisenoj temp. grafe !

Ovo sam našao na XFX support:

1.) Normal operating temperature should be 30~95 Celsius. Most cards will idle in the 40's or 50's Celsius, and when under a gaming load run in the 70's to 80's . If running an extreme stress test or using the GPU to do OpenCL calculations the card can run into the lower 90's. 
2.) When GPU temperature is over 95C,  double-check the case fan/VGA fan. There is likely a failure in the fan/heatsink assembly.  Clean out fan/heatsink with compressed air.
16 godina
Pregrijavanje XFX 7970?

Po njihovom , ta temp. je jos u granicama normale ! Igraj i dalje na takvoj temp. , ako rikne pod jamstvom - reklamiraj ! Kad istekne jamstvo mozes stavit Accelero 7970 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Po njihovom , ta temp. je jos u granicama normale ! Igraj i dalje na takvoj temp. , ako rikne pod jamstvom - reklamiraj ! Kad istekne jamstvo mozes stavit Accelero 7970 !

Puno hvala na odgovorima! {#}

15 godina
neaktivan
Pregrijavanje XFX 7970?

ja imam gainward 660TI s jednim hladnjakom, naravno čuje se kad je u full loadu, ali stvarno nije iritantno. kad se sjetim kako su prije zujale grafičke, ovo je melem za uši. tako da mi nisu jasni ljudi koji se stalno žale na buku grafičke, pa stari prije otprilike četri godine se nije moglo živjet od buke, ovo sada je stvarno milina normalno bilo bi najbolje da su totalno tihe, ali meni ne smeta. kada spuste temperature, u full loadu na oko 70 stupnjeva, ili 65 ventilatorit se praktički više neće čuti. jer meni se i ovaj moj jedva čuje, kada su mi zimi temperature oko 68 u loadu, a sada po ljeti na 78 normalno da se čuje, i je malo ponekad iritantno najviše kad igram po noći, ali po danu mi ni najmanje ne smeta. tako da, treba čekat jedno dvije godine kad će se temperature grafičkih u full loadu spustit za jedno 10tak stupnjeva a onda će i buka biti prošlost.

i 5-3570K
Moj PC  
1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice