Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 628.786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

A kakav im je račun ako im stoji na polici skuplja prašinu dok ljudi uredno kupuju HD 7850 ?? A u ostalom, nabavna cijena GTX 570 grafe je daleko od 2200 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 19:13 (itomic009).
14 godina
neaktivan
ma ista stvar je i sa GTX580 ... Prepreprecjenjene su od strane trgovaca... Ja sam svoju kad je izasla uspio dobit za 3400KN po veleprodajnoj, to je bilo prije cca godinu dana, prije par tjedana naletim u LINKS ista je kostala 4250KN lol..
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
ma ista stvar je i sa GTX580 ... Prepreprecjenjene su od strane trgovaca... Ja sam svoju kad je izasla uspio dobit za 3400KN po veleprodajnoj, to je bilo prije cca godinu dana, prije par tjedana naletim u LINKS ista je kostala 4250KN lol..

ma ceco moj links je njesra,3600 sam platio svoju 670 dok je u adm 3100,pa nije to mala razlika.dobro meni se nije dalo cekat ali govorimo o razlici u cijeni,kako,zasto tako puno?

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
Blade Runner31 kaže...
ceco22 kaže...

ma ceco moj links je njesra,3600 sam platio svoju 670 dok je u adm 3100,pa nije to mala razlika.dobro meni se nije dalo cekat ali govorimo o razlici u cijeni,kako,zasto tako puno?

Porez na budale..

(ne mislim da si ti budala)

Šalalallalalalalallalaa.
16 godina

Tako što ADM radi s nekom mizerijom od marže i ima par komada na lageru...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
leobugi kaže...

(ne mislim da si ti budala)

ma jesam stari utoliko sto sam nestrpljiv i htio sam odma i sad ili puknut po savu jer je nema odmah{#}

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
14 godina

Da kao GTX 680 je "puno" brža od HD 7970 {#}. Jedino gdje je bolja je potrošnja, to je zadnja rupa na sviralu kod grafi od 4000 kn {#}. HD 7970 je OSJETNO povoljnija, dakle jasno je što je bolja kupovina.

http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/graphics/asus-geforce-gtx-680-msi-radeon-hd7970/zfulltable.png

14 godina
protjeran

Ljudi da EVGA je povukla GTX670, CORSAIR je povukao Force 3, CORSAIR je povukao Dominator GT kada je Elpida 2009 zeznula.

Verovatno zato sto su to dve najgore firme kao i Intel sa P67. Bolje su one koje su napravile haos sa HD6850 kao GIGABYTE gde je nas distributer proglasio za neispravne sve sto je dobio i vratio, GIGASHIT je cutao kao kurva, pa cela celcijata serija GTX580DCII koja je pomesana sa ostalima, pa 570 kazu da je isto cela serija ASUSa i jos nekih nije bila u redu. Da ne pricam sta se desava sa manjima. Ali kod njih tako nista necete videti nego ce nabediti ostale stvari i reci vidite ovima rade ubaciti novu seriju i teraj dalje.

To sto je EVGA uradila to mi samo govori kakva je firma GIGABYTE GTX560 su isto trebale biti povucene, pa nikom nista. To su firme koje prave revizije i koji nikad nista nece povuci.

Tako je recimo cuveni ASUS menadzer u Srbiji poleteo da meni kaze kako treba da se vratim na ROG otvorio temu gde je 60e skuplja Rampage 4 Extreme top najaca nema dalje ASUS ROG ploca za X79 za trunku, znate koju trunku bila bolja mid range EVGA X79 FTW jel EVGA ima I X79 Classified model koji je 120e skuplji i na kojoj su rekordi upravo postizani, a pored te teme stoji tema gde liku dve grafike za redom ASUS ne rade cvile im kapacitori gde se ASUS fanovi lome da kazu da je to normalno a na tu temu nije dosao nista da objasni. ASUS svake godine ima u Srbiji ljude koji menjaju po 2-3 graficke dok ne nadju ispravnu. Da ne pricam o onima koji imaju po jednu pa zamene za NVIDIA ili AMD. Ovaj put je zabrljao HD7970 2 komada. 

Od takvih firmi nikada nece biti povuceno nista, sve ce biti sakriveno kao da je sve super a nabedjeni kupci i ostale komponente a odmah izbacena nova serija koja se stancuje takvom brzinom ni ne zapkuje kako treba i vec je u prodaji u stotinama hiljada. 

Zar iko moze da pomisli da Leadtek i Inno3D 10 godina nikada ne grese samo veliki grese.

Meni to govori samo jos jednu stvar, da sam sa njima siguran a sa drugima spasavaj se ko moze nikada necete ni saznati.

Nabedice maticnu i javiti se 10 zagrizenih fanova koji ce reci nama radi super. 

Mnogo je ljudi iskusilo probleme a da nije EVGA a imalo ih vise ljudi, pa je proslo i nikom nista, ljudi kupovali pa prodavali karte prelazili na drugo.

Ovo su ipak ozbiljne firme kojima je za razliku od ASUSa musterija na prvom mestu. 

Pa taj HD7970 je doneto ispod 30 komada za Srbiju, ajde da kazemo ispod 50.

Sansa da jedan pogodi 2 su neverovatne, a to se desilo i meni, a desavalo se i onima koji zamene za ispravnu odmah. Zamislite procenat neispravnog.

EVGA ima tradicionalno najmanji na svetu procenat RMA.

HARDCORE EVGA - CORSAIR Fan
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 0:17 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Ljudi da EVGA je povukla GTX670, CORSAIR je povukao Force 3, CORSAIR je povukao Dominator GT kada je Elpida 2009 zeznula.

Verovatno zato sto su to dve najgore firme kao i Intel sa P67. Bolje su one koje su napravile haos sa HD6850 kao GIGABYTE gde je nas distributer proglasio za neispravne sve sto je dobio i vratio, GIGASHIT je cutao kao kurva, pa cela celcijata serija GTX580DCII koja je pomesana sa ostalima, pa 570 kazu da je isto cela serija ASUSa i jos nekih nije bila u redu. Da ne pricam sta se desava sa manjima. Ali kod njih tako nista necete videti nego ce nabediti ostale stvari i reci vidite ovima rade ubaciti novu seriju i teraj dalje.

To sto je EVGA uradila to mi samo govori kakva je firma GIGABYTE GTX560 su isto trebale biti povucene, pa nikom nista. To su firme koje prave revizije i koji nikad nista nece povuci.

Tako je recimo cuveni ASUS menadzer u Srbiji poleteo da meni kaze kako treba da se vratim na ROG otvorio temu gde je 60e skuplja Rampage 4 Extreme top najaca nema dalje ASUS ROG ploca za X79 za trunku, znate koju trunku bila bolja mid range EVGA X79 FTW jel EVGA ima I X79 Classified model koji je 120e skuplji i na kojoj su rekordi upravo postizani, a pored te teme stoji tema gde liku dve grafike za redom ASUS ne rade cvile im kapacitori gde se ASUS fanovi lome da kazu da je to normalno a na tu temu nije dosao nista da objasni. ASUS svake godine ima u Srbiji ljude koji menjaju po 2-3 graficke dok ne nadju ispravnu. Da ne pricam o onima koji imaju po jednu pa zamene za NVIDIA ili AMD. Ovaj put je zabrljao HD7970 2 komada. 

Od takvih firmi nikada nece biti povuceno nista, sve ce biti sakriveno kao da je sve super a nabedjeni kupci i ostale komponente a odmah izbacena nova serija koja se stancuje takvom brzinom ni ne zapkuje kako treba i vec je u prodaji u stotinama hiljada. 

Zar iko moze da pomisli da Leadtek i Inno3D 10 godina nikada ne grese samo veliki grese.

Meni to govori samo jos jednu stvar, da sam sa njima siguran a sa drugima spasavaj se ko moze nikada necete ni saznati.

Nabedice maticnu i javiti se 10 zagrizenih fanova koji ce reci nama radi super. 

Mnogo je ljudi iskusilo probleme a da nije EVGA a imalo ih vise ljudi, pa je proslo i nikom nista, ljudi kupovali pa prodavali karte prelazili na drugo.

Ovo su ipak ozbiljne firme kojima je za razliku od ASUSa musterija na prvom mestu. 

Pa taj HD7970 je doneto ispod 30 komada za Srbiju, ajde da kazemo ispod 50.

Sansa da jedan pogodi 2 su neverovatne, a to se desilo i meni, a desavalo se i onima koji zamene za ispravnu odmah. Zamislite procenat neispravnog.

EVGA ima tradicionalno najmanji na svetu procenat RMA.

Stvarno postajes naporan, treba ti dobra lekcija.

Lupas toliko gluposti, da to postaje nehumano, predlazem da te se banuje i da ti se izbrisu svi postovi, jer sve ima granicu, ali ti si je presao davno, bilo je zanimljivo na pocektu, ali sada.......

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 11:17 (Leopard_st).
13 godina
protjeran

Vlada molim te ne laprdaj, usporedjivat RMA Asusa - Gigabyte koji proizvode sve od igle do lokomotive s Evgom je ko uspredjivat opoziv vozila WW (koji proizvodi sve zivo - od Polo pa do Veyrona) s onim Mercedesa -cisti kretenizam.

Cinjenica je da i s tom EVGINOM eletronikom ima grdo problema, pogledaj malo strane forume, jer sve je to Kina i Tajvan (dizajn je samo Amerika a proizvodnja komponenti, sastavljanje, kontrola kvalitete sve je to

Azija) ne sumnjam da im je podrska, kao i svim tim firmama koji ciljanju samo na gornji sloj trzista (primjerice Razer) odlicna, al bogami je oni i naplate.

a o Corsairu i njihovom muljanju s njihovim precjenjenim memorijskim modulima na ovim nasim brdovitim prostorima bolje da i ne pocinjem... sve u svemu lagano ides vec na kur... 

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti

8 0 hvala 2
16 godina
R4sput1n kaže...
Azija) ne sumnjam da im je podrska, kao i svim tim firmama koji ciljanju samo na gornji sloj trzista (primjerice Razer) odlicna, al bogami je oni i naplate.

Nema veze s temom, ali Razerov support je banana.

13 godina
neaktivan

ružne li su evga classified kartice, sve im prosto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

ružne li su evga classified kartice, sve im prosto.

Bogme nisu, lijepo je vidjeti onako na oko 'jednodijelnu' kartu, daje joj neku profi notu. Barem ja to tako percipiram. Pogotovo s vodenim modulima.

14 godina
protjeran

Kao sto sam rekao 

http://i.imgur.com/rGuss.jpg

http://i.imgur.com/0G0TL.jpg

Karta jos nije ni izasla 22 Juna je predstavljaju zvanicno i znace se cena.
Znaci ima je samo Kingpin
Ko zna d ali su i klokovane uopste.
Jos jedan pogled na rekordera koji pravi EVGA
To im je tradicija vec da 4XGTX Classified rekord.
Ostali nemaju HW da p[odrzi to. Zauzeti pravljenjem DVD-RWa i mobilnih.
Ruzan vam Classified.
Ruzan i meni ASUS pa nista.
EVGA ima najmanje RMA to su zvanicni podaci i EVGA je jedina gde cu moci da otvorim kartu da mi menageri objasne kako da je klokujem do dakse, da mi posalju modovan BIOS na mail sa mnogo vise voltaze jel oni su tu odmah na sajtu sve sto novo izadje odmah se deli ljudima, da promenim 5 pasti, da stavim vodeni blok, pa da skinem i stavi Accelero pa da vratim na stock kuler jel je ruzno i da se sve to zna i kacim slike i da znaju koje sam kartice vlasnik i da i dalje budem pod garancijom duzom nego ASUS. To je EVGA.  
Pomirite se ili nemojte za sevbe ih kupujete samo pazite da ne vide da vam je zglajzno odvijac kada menjate kuler jel ste gotovi ako imate ASUS, MSI, GIGABYTE,...Ne morate meni objasnjavati kako mislite tako radite vi i tako za sebe imate, ja fala bogu u Ponedeljak ili Utorak mi ploca dolazi da se gubim sa ASUSa.

Da svi imaju RMA ali je ASUS opet ove godine pogodio u Srbiji kod jednog coveka dve neispravne HD7970. Sta oni rade oni su ludi skroz.

Neka nek uce ljudi, jos jedan koji nece vise ASUS uzeti da je pametan. Kaze da je cim za reklamaciju neobjasnjivi uzas sa ekipom sa gomile koja ide u paketu.

Tu mislim na sve njih otpakovane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 8:28 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
moj vlada Hvala... Jos jednom..... Ali samo da te pitam jesi ti ikada imao tu EVGU classi..... Ili samo drkas na nju kao ja na aston martina... Za kojeg znam da nikad necu imati...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
17 godina

Vratia se Vlada di je bia :))?...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 10:12 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

prvi put vidim na ovoliko malom gpu dva venta i to je prava stvar, vjerovatno hladi izvrsno i nećujno   zotac twincooler

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa jbg nemam pare ja za GTX680 Classified, ali cu zato ipak biti u Classified sa 580.

I to je odlicna karta za mene, ali cekajte prvo ploca da stigne pocetkom sledece nedelje, rekose mi da dobijam specijalni popust jel sam pravi jedini hardcore Strictly EVGA Fan, i zato sto sam dugo cekao, naravno i CORSAIR Fan. 

Ja cu imati 300e za grafiku i prodaja CH4F, X4965BE, 5870 ne bi prodavao treba mi rezervna grafika. Cak sa tim parama bi ja dosao blizu cene GTX680 Classified ali bolje da uzmem 580 polovnu i Neutron GTX i memoriju. Ovako graficku i nista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 12:28 (Vlada011).
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pa jbg nemam pare ja za GTX680 Classified, ali cu zato ipak biti u Classified sa 580.

I to je odlicna karta za mene, ali cekajte prvo ploca da stigne, rekose mi da dobijam specijalni popust jel sam pravi jedini hardcore Strictly EVGA Fan, i zato sto sam dugo cekao, naravno i CORSAIR Fan. 

Ti samo trolas, da tebi treba EVGA kartica i da ju zelis odavno bi ju imao, pogotovo sada kada se masovno prodaju 580-tke.

clock2much
14 godina
protjeran

Pa ludace pitao sam vec lika, sacekaj da promenim plocu. Mene ne zanimaju EVGA 580-tke.

Mene zanima Classfied.  Moj dobavljac moze sa EVGA stock da mi za 360e donese EVGA 580.

Ne znaci mi nista. Platicu toliko za polovnu ali koju ja hocu. Ostale su neke Classified na EVGA Europe i sada cu da pitam za to.

Mada tu bi platio 450e. 100e vise nego sto mi je lik trazio. Ja o toj grafickoj pricam odavno i konacno cu je i imati kada sledece nedelje namestim sistem da mi ne radi ona kao 570 u mom kompu.

Cak i da to ispadne iz komb ja postavljam oglas na EVGA forumu Kupujem 580 Classified AIR placam 350e za shipingom. To je njima 442$.

A nece prodati decko 4 ima i spusta im cenu, jel svi sada prodaju za 680 Classified. Cak i oni koji su kupili 680 Stock i FTW. Pravi poznavaoci elitnoig HW.

Tu je moja prilika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 12:34 (Vlada011).
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pa ludace pitao sam vec lika, sacekaj da promenim plocu. Mene ne zanimaju EVGA 580-tke.

Mene zanima Classfied.  Moj dobavljac moze sa EVGA stock da mi za 360e donese EVGA 580.

Ne znaci mi nista. Platicu toliko za polovnu ali koju ja hocu. Ostale su neke Classified na EVGA Europe i sada cu da pitam za to.

Mada tu bi platio 450e. 100e vise nego sto mi je lik trazio. Ja o toj grafickoj pricam odavno i konacno cu je i imati kada sledece nedelje namestim sistem da mi ne radi ona kao 570 u mom kompu.

Ocekujem slike u temi za slike hardwera, jesi cuo?I upristoji se.

clock2much
14 godina
protjeran

Pa kada ja nisam okacio slike, samo od dobavljaca zavisi sto nemam i plocu i graficku do sada.

Plocu i CPU sledece nedelje, graficka sledeceg meseca i to je na meni. Mora da padne 7800 stock score 7970.

Odlepicu kada budem imao Fermi Classified od srece. Za to mi ne treba upgrade posle za 24" monitor ne znam koliko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 12:37 (Vlada011).
15 godina

Vlada molim te nemoj vise pisat u ovoj temi. Pratim je i tvoje gluposti mi vise nisu smjesne. Hvala!

ne znam ja za vas ali znam zato za sebe, pre bi siptaru brat bio nego nekom radniku u DICE-u!!
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ocekujem slike u temi za slike hardwera, jesi cuo?I upristoji se.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
17 godina
protjeran
dery kaže...

da svi tako razmišljaju kao ja i ti ne bi gpu ovoliko koštali,bila bi im cijena najviše 1000 kn koliko i vrijede

E ne bi, onda bi kinezi goblene heklali

cecenac kaže...

Apsolutno se slazem. Za 4000 kuna se slozi pc sa i3 2100, HD 7770, 500gb hard, 8Gb rama,   dobrim napajanjem i kucistem.

Jedan GPU nemože bit bolji od toga.

To sto ne moze, pih ... pa ni alu felge, decals i spojleri ne unaprijeduju necije vozacke sposobnosti no svehjedno ih se kupuje.

pharmakon kaže...

Grafičke su skupe jer ih dobar broj kupuje bez neke realne potrebe.

Kažu da žele biti mirni naredne 2 godine? Ha, viđećemo ih za par mjeseci na oglasima kako mjenjaju tu svoju novu karticu za najnoviju {#}

Si ljubomoran {#} Ljudi kupuju jer nemaju pametnijeg posla a naravno da uvijek smisle i neko adekvatno glupo opravdanje koje ide uz to. Pa kad ne bi bilo takvih ne bi se ni proizvodile kartice vec bi osli kinezi goblene raditi.

dery kaže...

Gpu je najsporednija komponenta za dobar rad pc i takva bi mu trebala bit cijena,ali gaming je u zamahu i sve se više polaže na vizualiziranje nego u učenje i čitanje stoga je tome tako, bojim se da će gpu postat još skuplji.Tome vjerovatno pripomaže nepostojanje konzola sa podrškom za dx11 koje bi kad izađu trebale uzrokovat pad cijena grafičkih jedinica.

Nazalost si pogodio u sridu.

A ne bi bilo zgorega da ti odvazni staceri silikonskog snmeca osim brbljanja kako oni unaprijeduju drajvere, a dopunjuju ih za aplikacije gejming kartice za igre, pro kartice za cad numberkrancnige za nekakva trazenja cudnih brojki. Pored svega unaprijede i softver za izrazit svu tu "ljudsku nekreativnost" kad smo vec na vizualizaciji ... za svu tu "vizualizaciju" bi covjeku trebalo pol zivota da shvati kak dela i kak napraviti nes s njom (osim rendanja filmica i sl najs stvari koje su se dale i na p3K6-2 samo puno sporije i u 320x240 a ne 1080p rezoluciji)

Et_Tu_Brute? kaže...

Zarađivali bi oni masno da se ta kartica od 3.5k prodaje 50% jeftinije

Yep zaradjivali bi oni lijepo i s 1500kn al daj reci chiki Jovici da snizi cijene svojih To juiceva, Kplus chipseva (prije nego sto preuzme Franck, ak vec nije) i sl piydariya. Meni je to bitnije od kartusha na kojima ne mogu frljit ni postene raznjice. (Cika Jovo prodaje meso kojeg ni Wurdlak ne bi stel okusiti)

17 godina
protjeran
donator_bubrega kaže...

Ne vjerujem da će biti ko GTX 580 sa 192-bit sabirnicom.

Samo sto gtx600 serija ima 50% vece taktove gddr5 a i kontroler je dosta doradjen pa ne guta struje ko ferminator, da treba ipak napraviti par chipova koji podrzavaju gddr5 gf100/gf104/gf106/gf108/gf119 da se sve to polako poslozi i da tih par ilijuncica tranzistorcica u kontroleru nije zadnja shljuka koja sama guta 20W a ko da kamenje prebacuje.

I zasto onda 192b sabirnica ne bi bila brza od trulex 256bitne iz ferminator generacije?

donator_bubrega kaže...

Kepler GK107 low-range segment - GT640. (klik)

LOL i usz sve to cijena prava sitnica od 100USD .... envidijina najiskrenija sprdnja s korisnicima. Nekad su ovakve "badzet kartushe" imale msrp od 20USD, istina i dolar je vrijedio vise. De ajde jos MSRP 40USD prilikom prve pojave al ovo je boooolesno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 14:31 (gljinoliga).
16 godina
gljinoliga kaže...

hahaha  gobleni i ražnjići,dobar si

kradem mine iz minskog polja
17 godina
protjeran
Mitch kaže...
Ako 660 bude s 1.5GB vrama, nece se dobro snaci izmedu 78xx.

To nvidiju previse ne zabrinjava a i 25% manje rama nije strasno na dva monitora 1920x1200. No mozda ubrzo izbace i 3GB verziju za one s vise od dva monitora ;)

17 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Takve kartice ni Links ne drzi na lageru a ne adm (a ako i imaju imaju mozda jednu) Links ko nekad hages-rot danas imas u svakom vecem selu zato i imaju bolje cijene.

16 godina
gljinoliga kaže...
DamageHigh kaže...

Takve kartice ni Links ne drzi na lageru a ne adm (a ako i imaju imaju mozda jednu) Links ko nekad hages-rot danas imas u svakom vecem selu zato i imaju bolje cijene.

Nisam uopće govorio za konkretan slučaj te kartice, već općenito zbog čega ADM ima osjetno manje cijene od Linksa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice