NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.758
|
čitano: 1.556.208
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam svoju RTX5070Ti platio 900 i kusur €, a tada je to već bila viša cijena.

Kada vidim situaciju sada, ipak sam dobro prošao s obzirom da sada non Ti 5070 ide po toj cijeni.

U svakom slučaju miran sam dulje vrijeme s obzirom da većinom igram igre poput BF, COD, WOT itd, a za to će 5070Ti biti više nego dobra da preživi još jednu generaciju kartica.

BяєGa
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
ibme74 kaže...
Brega55 kaže...

Pojavile se nove glasine oko RTX60 serije, cini se da je za sada izgledna polovica 2027. 
S obzirom na sadasnju situaciju i divljanje cijena, zivo me zanima.

https://www.tweaktown.com/news/113549/new-rumor-suggests-geforce-rtx-60-series-and-rtx-rubin-release-date-in-first-half-of-2027/index.html

S obzirom na cijene memorije bolje da ni ne izlaze jer ako budu očekujem da RTX6060 košta blizu 1.000€

Ma nema šanse, sa trenutnom NE proizvodnjom bilo kakvih memorijskih modula osim HBM za AI centre nema boga da će si Nvidia svjesno radit debele minuse sa gejmerskim karticama, pa to bi bio žešča ekonomska pleska Jensenu. Osim ako misle lansirat 6 generaciju i proizvodit 1000 komada mjesečno za cijeli svijet, eto tek tako da se broji da su lansirane a nitko si ih neće moć kupit jer ih neće ni bit za kupit i cijena će bit x2 trenutne 5 generacije sa istom količinom memorije!

15 godina
... ne dam toliko, a dao si... dat ces i slijedeci puta i opet jambrat kako si jos dobro i prosao, opet... Genijalno...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nedam ni ja, RX 9070XT 580€-300€ za tri godine staru RX6800=280€ ulaganja u novu komponentu, nedam više 🥳

Jedino di me nogu shebat je da rikne pa mi vrate tih 580€ za koje više ne mogu kupiti ni digitron.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

3035 godina

Važna obavijest iz NVidie

Poštovani kupci !

Od 1.1. 2036 više ne proizvodimo grafičke kartice za PC računala zbog neisplativosti.

Best Regards !

Vaši direktori

Jensen Huang i Boris Grozni

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !

5 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma nema šanse, fanovi će ih sami proizvoditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nvidia RTX 60 series to skip 2027 launch, just like most of AMD’s RDNA 5 - Notebookcheck News

Dok Jensen zarađuje masne pare sa AI neće ni primirisat gejmere.... ali letargični AMD je još najveći brainf...k, i kad imaju priliku napravit nešto oni stoje sa strane i gledaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

AMD nema natural rendering tak da ga nebi uzimao u obzir, to je kartica za sirotinju😎

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
forumaš kaže...

AMD nema natural rendering tak da ga nebi uzimao u obzir, to je kartica za sirotinju😎

Al nije? Koja je to prednost crvenih osim cijene?

17 godina

Ma apsolutno da je, sve dok je AMD druga liga mi sirotinja imamo šansu kupiti jeftino.Ako postane poput nvidije baš za prve gamere, ta prilika će nestati zauvijek😎

Zato ja pravim profesionalnim gamerima preouštam profesionalnu nvidiju i nadam se da će Radeon zauvijek ostati za drugu ligu 🥳

15 godina
forumaš kaže...

Neural rendereing*

Imat ce ga i AMD na iducoj seriji a koliko vidim Nvidia nista nece izbacit do 2028 dok AMD bude izbacio karticu jacu od 9070XT koja je u rangu 5080 tako da AMD ima priliku nagodinu doci nesto blize 5090.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pogrešno su ga nazvali, jer kad ga upališ sve izgleda kao stvarni svijet, kao da gledaš kroz prozor...natural 😂

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
MGloc kaže...
forumaš kaže...

Neural rendereing*

Imat ce ga i AMD na iducoj seriji a koliko vidim Nvidia nista nece izbacit do 2028 dok AMD bude izbacio karticu jacu od 9070XT koja je u rangu 5080 tako da AMD ima priliku nagodinu doci nesto blize 5090.

Bilo bi lijepo da izbace i poremete konkurenciju, ali cisto sumnjam, previse kaskaju u high endu. Zato 5090 i kosta toliko koliko kosta, nema alternative, a panjevi kupuju ocito i po toj cijeni.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
15 godina
AMD isto štanca kartice za AI i to masovno, a i ostalo u ekosustavu u data centrima, taq da...

Mogli su i oni izbaciti nekog monstruma (bio je u pripremi) ali su sumnjali da ima genijalaca koji bi platili nekoliko tisuca za gaming karticu...

Tako da i njih relativno zabole kad je razlika u zaradi ogromna...

Ja sam osobno zadovoljan sa 9070XT karticom koja: kosta ispod 1000€ koja ne trosi 500W i solidno vrti sve cak i na 3440x1440... Zapravo kao kolega gore, 720€ minus 300€ od stare 6800XT, pic-pic. Ostalo mi za bolji OLED monitor koji sam uboo...
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:27 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Mad Ant kaže...
AMD isto štanca kartice za AI i to masovno, a i ostalo u ekosustavu u data centrima, taq da...

Mogli su i oni izbaciti nekog monstruma (bio je u pripremi) ali su sumnjali da ima genijalaca koji bi platili nekoliko tisuca za gaming karticu...

Tako da i njih relativno zabole kad je razlika u zaradi ogromna...

Ja sam osobno zadovoljan sa 9070XT karticom koja: kosta ispod 1000€ koja ne trosi 500W i solidno vrti sve cak i na 3440x1440... Zapravo kao kolega gore, 720€ minus 300€ od stare 6800XT, pic-pic. Ostalo mi za bolji OLED monitor koji sam uboo...

Niko ne kaze da je 9070xt losa, ali realno za 4k i vece rezolucije tipa moja 5120x1440, ispod 4090 nema smisla, jedan lega ima isti ekran kao moj i 4080 stuca vec,  meni nekad vram usage sa dlaa zna biti 20gb.. dlss quality oko 16gb. Također ako ti treba kartica za snimanje, shadowplay je i dalje najbolji.

Bas sam razocaran u amd, prije su se vise trudili, imao sam 280tku davno i sl, a sad nikad vise resursa nisu imali, s obzirom na uspjeh u cpu segmentu, doslovno su pokidali intel u svim aspektima, a nece ulozit i slozit neki top gpu.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:56 (e9droid).
15 godina

X3d je prst u uho sto se tice gaminga iako se i intel da "tunirat" da bude dovoljno dobar kao i am5 7000serija naravno intel nema konja za utrku sa 9800x3d ali opet dok jedan 250K daje iste rezultate kao 9900X u renderu daleko je intel od "pokidanog u svim aspektima".

5 godina
MGloc kaže...

X3d je prst u uho sto se tice gaminga iako se i intel da "tunirat" da bude dovoljno dobar kao i am5 7000serija naravno intel nema konja za utrku sa 9800x3d ali opet dok jedan 250K daje iste rezultate kao 9900X u renderu daleko je intel od "pokidanog u svim aspektima".

Ja nebi nikad novce dao za losiji efficiency i mrtve platforme svake 2god, pa makar i bio na papiru bolji u nekim benchevima pritom troseci vise struje, a da se ne spominje sranjece koje su nedavno imali.. 7950x3d mi gura sve igre perfektno i pritom ne troši ni 100w, odradi sve rendere i ne koči gpu u ai uspcalingu. Planiram kada dođe zadnja am5 serija upiknut najjači x3d i opet sam miran 5god min. Opcenito platfoma cijela je miljama ispred, jedino valja pripazit na ram ako se ide sa 4 sticka, radije 2 veca sticka, meni memory contex restore on i power down enable on, boot time 15sec, trening radi rijetko, sve 5, nikad ni jednog crasha ili nesto. 

8 godina
forumaš kaže...

Ma apsolutno da je, sve dok je AMD druga liga mi sirotinja imamo šansu kupiti jeftino.Ako postane poput nvidije baš za prve gamere, ta prilika će nestati zauvijek😎

Zato ja pravim profesionalnim gamerima preouštam profesionalnu nvidiju i nadam se da će Radeon zauvijek ostati za drugu ligu 🥳

Ajmo ovako znači da ti dam 1500 eura samo za grafičnu karticu i ništa drugo bi li bila opet AMD kartica?

Ako da, onda iskreno ne kontam tvoju potrebu uopće čitanja ove teme a kamoli komentiranja, da slobodno smo društo i nitko ti ne brani, ali zašto gubit vrijeme na nas ovce?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:58 (nikonja).
17 godina
nikonja kaže...
forumaš kaže...

Zato ja pravim profesionalnim gamerima preou kn i bile su jednake po performansamaštam profesionalnu nvidiju i nadam se da će Radeon zauvijek ostati za drugu ligu 🥳

Ajmo ovako znači da eto za iste pare imaš tvoju 9070xt i 5070ti svejedno bi uzeo AMD?

Ako da, onda iskreno ne kontam tvoju potrebu uopće čitanja ove teme a kamoli komentiranja, da slobodno smo društo i nitko ti ne brani, ali zašto gubit vrijeme na nas ovce?

Uzeo bi onu koja je uloženo/dobiveno bolji izbor količina eura po fpsu. Potpuno nebitno nvidia ili amd. Zadnja nova nvdija mi je bila rtx3060 Ti koja je po izlasku koštala 4000 kn dok je istovremeno bilo za kupiti rtx 2080 super koje su koštale 7500 kn i bile su jednake po performansama. 

To je osnovni kriterij € po fpsu...i gleda se ono što meni ide u korist, dobra ponuda.

12 godina
forumaš kaže... 

To je osnovni kriterij € po fpsu...i gleda se ono što meni ide u korist, dobra ponuda.

Kolko si ono platio zadnju karticu zaboravio sam? 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Tak su mene učili, entuzijast je neko tko overklokom, volt modom, bios fleš drugim modelima otključaš pipeline.... izvuče što više za što manje. Sobzirom da sve to više manje danas ima sve manje utjecaja ostaje izbor između dva ili tri zla € po fpsu.

Danas ljudi misle da su entuzijasti ako su platili puno 😂

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

Tak su mene učili, entuzijast je neko tko overklokom, volt modom, bios fleš drugim modelima otključaš pipeline.... izvuče što više za što manje. Sobzirom da sve to više manje danas ima sve manje utjecaja ostaje izbor između dva ili tri zla € po fpsu.

Danas ljudi misle da su entuzijasti ako su platili puno 😂

TO TO i TO.

Ista stvar vrijedi i za aute.. ako imas jeftin auto i sredjen po tvom ukusu, meh ti nemas blage o autima, ali ak imas love i kupis vec sredjen novi auto sa 400ks onda si ti entuzijast i takvi vecinom prose pamet po forumima i sl., a vecinom ne znaju napravit mali servis.

16 godina
forumaš kaže...
nikonja kaže...
forumaš kaže...

Zato ja pravim profesionalnim gamerima preou kn i bile su jednake po performansamaštam profesionalnu nvidiju i nadam se da će Radeon zauvijek ostati za drugu ligu 🥳

Ajmo ovako znači da eto za iste pare imaš tvoju 9070xt i 5070ti svejedno bi uzeo AMD?

Uzeo bi onu koja je uloženo/dobiveno bolji izbor količina eura po fpsu. Potpuno nebitno nvidia ili amd. Zadnja nova nvdija mi je bila rtx3060 Ti koja je po izlasku koštala 4000 kn dok je istovremeno bilo za kupiti rtx 2080 super koje su koštale 7500 kn i bile su jednake po performansama. 

Ja mislim kolega da ti muljaš da imaš love uzeo bi ti NVIDIA Blackwell 50xx. 

Uloženo dobiveno ponavljaš već 100 godina. Čim netko kaže da želi NVIDIA ti ga napadaš.

Glavni si ovdje advokat od AMD-a.

Baš me zanima koje još teme pratiš osim NVIDIA Blackwell 50xx.

Ajde sretno ti bilo u životu.

12 godina

Malo sam brzinski bacio oko na postove od kolege, zadnji post u AMD Navi temi je bio u 5 mj...i taj je bio usporedba uloženo dobiveno sa Nvidiom 

13 godina
Mad Ant kaže...
... ne dam toliko, a dao si... dat ces i slijedeci puta i opet jambrat kako si jos dobro i prosao, opet... Genijalno...

da, napisao sam da ne dam vise toliko - dao sam sada zadnji put da se osiguram i imam grafu koja nije stara 5g (bar sad imam grafu koja ce izdrzati nadam se iducih 5g bez problema)

cijene komponenti izlaze izvan okvira casual hobija. sumnjam da ce se high end grafe ikada vise cijenovno vratiti natrag na prihvatljive razine.

opravdao sam si jednom tako skupu kupovinu, ali drugog puta sigurno nece biti. 

U slucaju da mi 5080 rikne izvan jamstva, ili prodajem ostatak komponenti (i koristim samo sluzbeni laptop) ili kupujem polovnu AMD grafu za troduplo manje para.

17 godina
hummer0 kaže...
forumaš kaže...
nikonja kaže...
forumaš kaže...

Ja mislim kolega da ti muljaš da imaš love uzeo bi ti NVIDIA Blackwell 50xx. 

Uloženo dobiveno ponavljaš već 100 godina. Čim netko kaže da želi NVIDIA ti ga napadaš.

Glavni si ovdje advokat od AMD-a.

Baš me zanima koje još teme pratiš osim NVIDIA Blackwell 50xx.

Ajde sretno ti bilo u životu.

Rekao sam da sam sirotinja i da zato kupujem Radeon.

18 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Čovjek dobro zbori, ja mu znam familiju, Alija sirotanović mu je bio deda.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bio sam pristojan i nisam spominjao da rtx 5090 puca ko kokica uz novi slavni power konektor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice