Neće propasti jer gameri vole plaćati nvidiji 3500 eura za karticu koja je upravo postala digitron 🫣
Zadnja vijest je da će DLSS4 biti podržan službeno na 4000 seriji ali tek kad se 5000 serija ispegla do kraja, i kako kažu očekuje se da će se performanse poboljšat za bar 50% na 5000 seriji u sljedećih nekoliko mjeseci. Uglavnom ako im to uspije svaka čast jer onda peformance hit neće bit velik.
DLSS 5 is our most computationally demanding model to date. Since we initially announced it in March, we’ve achieved a 5X performance gain and there’s more to come. Our current focus is on optimizing performance for the GeForce RTX 50 Series with model updates expected later this fall. Once RTX 50 Series performance is more fully tuned, we plan to work on expanding official support to the GeForce RTX 40 Series.
Zadnja vijest je da će DLSS4 biti podržan službeno na 4000 seriji ali tek kad se 5000 serija ispegla do kraja, i kako kažu očekuje se da će se performanse poboljšat za bar 50% na 5000 seriji u sljedećih nekoliko mjeseci. Uglavnom ako im to uspije svaka čast jer onda peformance hit neće bit velik.
Misliš DLSS5, ako to bude unutar 20% perf. hit onda ima smisla, ovo je trenutno stanje kao i početak implementacije RT, obavezno off.
DLSS 5 is our most computationally demanding model to date. Since we initially announced it in March, we’ve achieved a 5X performance gain and there’s more to come. Our current focus is on optimizing performance for the GeForce RTX 50 Series with model updates expected later this fall. Once RTX 50 Series performance is more fully tuned, we plan to work on expanding official support to the GeForce RTX 40 Series.
Kao sto i mfg radi na 40 seriji
https://www.techpowerup.com/352412/dlss-5-testing-ends-in-a-melted-rtx-5090-connector-power-shoots-past-600-w
Probao i ja i bogme kad se to čudo upali skočila potrošnja za 100w a temperatura s 60 na 75 stupnja čim veliš keks a o padu fps-a da ne pričam. Dok to ne popeglaju nema smisla riskirati koliko god to sve lijepo izgledalo a izgleda zbilja fantastično kad se upali, samo da se ne zapali 
S ovim DLSS 5 sve gubi smisao.
Dosad se DLSS koristio kao alternativa za native, jer u odnosu na npr TAA native, DLSS quality davao je bolju sliku sa više frameova.
Sada više ne vidim smisao, osim bolje slike, žrtvovati toliko FPS-a, umjesto da taj upscaling daje puno bolje performanse.
Dosad se DLSS koristio kao alternativa za native, jer u odnosu na npr TAA native, DLSS quality davao je bolju sliku sa više frameova.
Sada više ne vidim smisao, osim bolje slike, žrtvovati toliko FPS-a, umjesto da taj upscaling daje puno bolje performanse.
Pa nije to obvezno, mozes i dalje koristiti sve kao prije..
Znam ali ne vidim smisao, u danasnje vrijeme kada ne postoji GPU koji moze na 4k stabilno vrtiti tu tehnologiju.
Hardver strasno zaostaje.. bolje da se radi na većoj optimizaciji samog DLSS-a uz zadrzavanje "native" kvalitete na sto majoj rezoluciji.
Oni razvijaju tehnologiju koja doslovno ubija postojeći hardver, a novi hardver ni na vidiku..
E taj dio meni i nije baš jasan, dali će DLSS 5 bit novi DLSS i onda eventualno dobiješ kvačicu u igri za "enejblat" NR (Neural rendering), ostalo ostane isto kako je sada sa profilima (Quality, Balanced....) ili NR neće ni bit opcija nego ako koristiš DLSS koristiš i NR? Ali sa obzirom da za sada postoji samo jedna igra koja to "native" podupire očito nitko nezna, ili?
Pa da smo jasni, ne mislim da sideloadanje DLSS5 dll-a što se sada radi i za koje ako želiš imat imalo normalan fps trebaš 5090 minimum (a kako se vidim i ona se preznojava sa tim), nego na native potporu.
E taj dio meni i nije baš jasan, dali će DLSS 5 bit novi DLSS i onda eventualno dobiješ kvačicu u igri za "enejblat" NR (Neural rendering), ostalo ostane isto kako je sada sa profilima (Quality, Balanced....) ili NR neće ni bit opcija nego ako koristiš DLSS koristiš i NR? Ali sa obzirom da za sada postoji samo jedna igra koja to "native" podupire očito nitko nezna, ili?
Pa da smo jasni, ne mislim da sideloadanje DLSS5 dll-a što se sada radi i za koje ako želiš imat imalo normalan fps trebaš 5090 minimum (a kako se vidim i ona se preznojava sa tim), nego na native potporu.
"Da mi je poklone ne bi je ugradio u komp iz sigurnosnih razloga" ne muljaj, uzeo bi je
Plug and play ne cackaj nista i gotovo, napravis lagani underwolt bez gubljenja perf. ako zelis i grafa ne prelazi 60c, provjereno vec godinu dana...
uzeo bi ju ko opatica hostiju..
Dok vi raspravljate ja igram Forzu Horizon 6 na 4 K Extreme sa Ray Tracingom i DLSS 5 na 72-95 FPS-a...
Dok vi raspravljate ja igram Forzu Horizon 6 na 4 K Extreme sa Ray Tracingom i DLSS 5 na 72-95 FPS-a...
Ja sam jučer usposobio to na James Bondu i razlika je iskreno bolesna. Nije mi baš jasno zašto Nvidia ne da "native" potporu starijim igrama pogotovo jer to doslovno svi sada rade i YT je prepun snimaka svih mogućih igara sa DLSS 5.
Moja predpostavka je da moraju optimizirati za sve API-e , znači Opengl, Dx9,10,11,12 Vulkan i još to napraviti kao switch u driveru.
Bude treba čekati malo, BTW probajte si svi ovaj Optiscaler mod treba ga skužiti ali performanse su bolesne:
https://github.com/wilsjo2/OptiScaler-DLSSNR-PreSR-Multipass/releases
Uključiš DLSS u igri , ako je FH6 u pitanju i imaš 5000 seriju forsaš 4xMFG kroz Nvidija App, uključiš u Optiscaleru 3x pass za bolje performanse...ako imaš Bluetooth Gamepad FH6 ima VRAM LEAK prebaci se na žični.
Uživajte!
EDIT
U zadnjoj verziji moda 3xpass je too much , zapravo smanjuje fps
Još bolji je DLSS 5 one click, sam downloada fiileove i detekta koji je API, biraš onda optiscaler ili reshade:
https://github.com/faisalkindi/DLSS5oneclick/releases/
Zamjenio sam "staru" RTX 4070Ti s "novom" RTX 5070 radi DLSS 5
, mada vidim da radi i na staroj seriji ali bolje da imam puni support za buduće verzije.
Ne znam zbog čega skužbeni DLSS 5 ne podržava upscale a modovi to omogućavaju, a razlika u kvaliteti je max 5% i fps je viši za 60%.
Evo u crysisu 1440p DLSS balanced, framegen x2 grafička hladna i vrti DLSS 5 na laganih 120W:
Još bolji je DLSS 5 one click, sam downloada fiileove i detekta koji je API, biraš onda optiscaler ili reshade:
https://github.com/faisalkindi/DLSS5oneclick/releases/
Zamjenio sam "staru" RTX 4070Ti s "novom" RTX 5070 radi DLSS 5
, mada vidim da radi i na staroj seriji ali bolje da imam puni support za buduće verzije.
Ne znam zbog čega skužbeni DLSS 5 ne podržava upscale a modovi to omogućavaju, a razlika u kvaliteti je max 5% i fps je viši za 60%.
Evo u crysisu 1440p DLSS balanced, framegen x2 grafička hladna i vrti DLSS 5 na laganih 120W:
Nadam se da nisi ni centa potrošio na tu karticu. DLSS 5 je tehnologija za RTX 6000 seriju, trenutna generacija nije dovoljno jaka za to "čudo", isto kao što RTX 2000 serija nije bila dovoljno jaka za ray tracing.
I nećeš dobiti ni "p" od punog supporta. Nvidia je morala osakatiti AI model kako bi ga RTX 5000 serija mogla vrtjeti pri 30 FPS-a, pa će Kožnati na predstavljanju RTX 6000 serije na sva zvona hvaliti šestu generaciju Tensor jezgri koje mogu pokretati puni AI model.
Arhiviraj ovaj moj post pa ga pročitaj nakon predstavljanja nove generacije.
Ne vjerujem da bude RTX 6000 prije 2028. Ova zamjena me koštala 100€ s tim da imam i bolji kuler sad, i 3 god garancije pa lako prodam za 6070.
Trenutni DLSS 5 se vrti na FP8 a serija 5000 podržava FP4 s kojim bi trebalo biti 50% brže, trebali bi releasat još ove godine. Na to mislim pod support.