NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.309
|
čitano: 687.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
zvonac kaže...
mislioc kaže...
zvonac kaže...

Napravio neki lagani undervolt uz nezamjetni pad fps-a, stavio sam na 900mV.

Potrošnja je značajno pala za cca 60tak+w i hladnija je cca 7-8c.

Opa Ultra je pala sad vidim pod moj pc. Dojmovi ?

Ni blizu onome (većina loše) što se priča.. Komotno stoji uz bok 9900x a cjenovno 9700x, naravno u gejmingu je ravnopravan sa potonjim. 

Nego, da se vratimo na temu. Jel tko od vas probao undervoltat 5070ti?

Palit Rtx 5070TI GameRock OC
0.895mV
@2.8ghz@52°c, memorija +2000@56°c
stock 1045mV a undervoltana 895mV.
Razlika u temp je 63°c vs 58°c u benchmarcima!
Trenutno je vec duze na core 3ghz@970mV i memorija na +3000mhz, ali je temp na pocetnoj razini od 63°c max kaj sam vidio.

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne da mi se pisati, u raidu sam pa evo slika mog uv

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Boris grozni kaže...

Trenutno je vec duze na core 3ghz@970mV i memorija na +3000mhz, ali je temp na pocetnoj razini od 63°c max kaj sam vidio.

Jesi vidio kakve benefite od +3000?ide i moja bez problema ali nema nekih pomaka,mozda je na 4k vidljivo

4 godine
Ma realno ne vidim osim u benčevima, ili ako bas u igri gledam prije/poslje.
Ali ono 3ghz core i +3ghz mema svakako mirnije spavam😂😁
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2025 22:24 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
fromcelltohell kaže...

Ako bude ta cijena za RTX 5070 S, nemam šta dalje tražiti.

Za moje gaming i ostale potrebe sasvim dovoljno.

Točno tako, a baš me srbio novčanik iako se nikako nisam moga odlučit oko 5060ti zbog više RAM-a ili 5070 koja je brža sa manje RAM-a. Sada, definitivno čekam 5070S, i ako cjena ostane kao kod trenutne 5070 konačno izacujem 3060ti.

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:20 (ibme74).

0 1 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

A tebe kao pro korisnika rtx 5090 to jako brine

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:39 (Boris grozni).
Moj PC  
1 6 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

A tebe kao pro korisnika rtx 5090 jako brine

Isto kao sto tebe kao korisnika 9800x3d brinu crknuti procesori koje stalno linkas sa asrock reddit teme 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Amd crknuti procesori me uopce ne brinu, baš suprotnozz

Moj PC  
1 5 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

Amd crknuti procesori me uopce ne brinu, baš suprotnozz

A da imas raptor faila inside, druge muke mucis  zz

7 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne prođe niti jedna stranica da ne počne natjecanje tko ima večeg!

Ćovjek bi reka kao da ste suvlasnici jednih od ta tri monopolista na kvazi konkurentnom tržištu, sa obzirom sa kolikom strasti ih branite iako nam svi samo uvaljuju polu proizvode!

Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine
nikonja kaže...

Ćovjek bi reka kao da ste suvlasnici jednih od ta tri monopolista na kvazi konkurentnom tržištu, sa obzirom sa kolikom strasti ih branite iako nam svi samo uvaljuju polu proizvode!

Nevidim da se itko žali na ista u Intel temi, dok u AMD je teška kuknjava, da ne spominjemo o temi s hw problemima, 98% postova je samo o AMD proizvodima bio cpu ili gpu tako da nemojmo generalizirati.

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Za mene je problem što samo Borisa baniraju, a ostali ga provociraju i uživaju kad je Boki na temi.

Životi su im isprazni kada ga baniraju, a žele mu bann.

Ako im ne odgovara što on piše postoji opcija ignore, no ne, nije to to.

Užitak je sjesti i podj*** Borisa.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...
nikonja kaže...

Nevidim da se itko žali na ista u Intel temi, dok u AMD je teška kuknjava, da ne spominjemo o temi s hw problemima, 98% postova je samo o AMD proizvodima bio cpu ili gpu tako da nemojmo generalizirati.

Pa normalno da nema problema u Intel temi kad su na Intelu ti i još 2 i pol forumaša 

A ovo za GPU tek smijeh, više problema ima 5000 serije nego zadnje dvije AMD-ove skupa 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Blackwell je mutna voda čim su sakrili hot spot senzor. Kriju li imaju li još gpu sa manjkom ROP-ova. Prvo šta izbace treba izbjegavat te čekat da popeglaju seriju a to su nekako "super" modeli.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
ibme74 kaže...
Boris grozni kaže...
nikonja kaže...

Pa normalno da nema problema u Intel temi kad su na Intelu ti i još 2 i pol forumaša 

A ovo za GPU tek smijeh, više problema ima 5000 serije nego zadnje dvije AMD-ove skupa 

Ma da u tome ide prilog o 94% udjela na gpu trzistu jos par posto i teme s problemima ce biti samo o nvidiji jel tako?kakav debilizam

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Kad izade Super serija Radeon odjelu slijedi sahrana, mozda im je vrijeme da daju opet neko novo ime pa da se ne povezuju s tim poluproizvodima

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Borise/Stjepanje pa kako ti se samo da  

Ja bi se sahranio da znam da sam dao/preplatio/čitaj oboje +1200e za karticu i da će mi omiljeni kožnati sada za nepunih 5mj. izbaciti istu takvu za 900 a moja će vrijediti točno koliko onda....hmmmm rekao bih 650 do 700, ajde barem malo više nego pola kojih si dao....bravo majstore 

edit: ide ti sada primjer sa top modelom od AMD tabora usporedba....Taichi rx 9070xt sa 35mj. garancije // računom, kutijom sa full bundle plačena 650e, za godinu dana prodaja ide za rekao bih 550e ne manje....to je točno možda 100e gubitka, mislim da je računica jasna i da se ne treba crtat. Svatko će po svome, i ja te podržavam no opet ponavljam....kolac iz matematike si možda i ispravio no učiteljica se sažalila kolega

Poruka je uređivana zadnji put danas u 19:40 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice