Je li kompatibilno?

poruka: 29
|
čitano: 3.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Je li kompatibilno?

Kupujem novu grafičku, te me zanima da li je ova grafička (ATI Radeon 4670 1 gb ram) kompatibilna s mojom matičnom? (gdje mogu vidjeti koju imam matičnu?)

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

Instaliraj Everest i pogledaj koju maticnu imas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Je li kompatibilno?
VirtUoso kaže...

Instaliraj Everest i pogledaj koju maticnu imas.

Koju verziju?
Goodbye
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

cpuz programcic pa ce dobiti sve podatke...ne moras ga cak ni instalirati vec ga samo pokrenes.

He who dares, wins
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

Svedno.Bilo koju noviju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Je li kompatibilno?

Dobro, instalirao sam program. Piše mi da imam matičnu ploču ASRock 775Dual-Vista. Dali je ta matična ploča kompatibilna s ATI Radeon 4670 1 gb ram grafičkom karticom?

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Je li kompatibilno?

Itko?

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

DA  evo ti i link http://www.dealtime.com/xPF-Asrock-ASRock-775DUAL-VSTA-Mainboard-ATX-PT880-Ultra-LGA775-Socket-UDMA133-SATA-RAID-Etherne

Bitno je da ima PCIE x16 utor za grafulju

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

Pa nije teško ukucati u google svoju matičnu i kliknuti prvi link

KLIK

Kompatibilno je,da!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 13:29 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Yellow man kaže...

DA  evo ti i link http://www.dealtime.com/xPF-Asrock-ASRock-775DUAL-VSTA-Mainboard-ATX-PT880-Ultra-LGA775-Socket-UDMA133-SATA-RAID-Etherne

Ima PCIE x16 utor za grafičku. Dali to znači da mogu ATI Radeon 4670 1 gb ram grafičku staviti u kompjuter, tj. znači li to da je ta grafička kompatibilna s mojom matičnom?
Goodbye
17 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

o yeahhhhh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axlus kaže...
Yellow man kaže...

Ima PCIE x16 utor za grafičku. Dali to znači da mogu ATI Radeon 4670 1 gb ram grafičku staviti u kompjuter, tj. znači li to da je ta grafička kompatibilna s mojom matičnom?
 možda da ipak pozoveš nekoga tko zna šta radi?! da ne bi bilo "guranja" u krivi utor!
17 godina
odjavljen
sasa kaže...
Axlus kaže...
Yellow man kaže...

možda da ipak pozoveš nekoga tko zna šta radi?! da ne bi bilo "guranja" u krivi utor!
 Ne brini. Imam ja svoje veze.
Goodbye
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

A kompatibilno je, samo sto umjesto da radi na x16, utor radi na samo x4, tak da nece u potpunosti grafa bit iskoristena.

P.S. zas je ova tema u podforumu "memorije"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krak3n kaže...

A kompatibilno je, samo sto umjesto da radi na x16, utor radi na samo x4, tak da nece u potpunosti grafa bit iskoristena.

Zato što si ju ti tu postao.LOL
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 14:32 (big_guy).
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...
krak3n kaže...

Zato što si ju ti tu postao.LOL
Evo bas sam se lijepo nasmijao xD
LOOOOOL, nisam je ja postao covjece, Axlus ju je!
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

haha,evo smijem se sam sebi,jbg imate skoro iste avatare.....Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

koji cpu imaš

zaboravih: imaš za 700kn hd4830 koja je duplo jača od te

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 17:37 (Treba_do_neba).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Treba_do_neba kaže...

koji cpu imaš

zaboravih: imaš za 700kn hd4830 koja je duplo jača od te

Gdje ima za 700 kuna hd4830? Ako kupim hd4830 dali će ta grafička biti kompatibilna? Cpu mi je 3.00, i 3.01 ghz.
Goodbye
17 godina
Axlus kaže...

Dobro, instalirao sam program. Piše mi da imam matičnu ploču ASRock 775Dual-Vista. Dali je ta matična ploča kompatibilna s ATI Radeon 4670 1 gb ram grafičkom karticom?

Ta maticna podrzava tu graficku karticu, ali nemoj je stavljati jer ces imati ARTEFAKTE. Probao sam i uvjerio se, isto je sa citavom 4000 serijom Atijevih grafickih kartica. Problem je izgleda u cipsetu.
Najjace sto mozes staviti na tu maticnu a da radi normalno je nvidia 9600 GT, 8800 GTS 320 i 640, ATI 3850 I 3870, ostalo uzimas na svoj rizik.
Moja preporuka ti je da mjenjas maticnu...
Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
16 godina
neaktivan
 Gdje ima za 700 kuna hd4830? Ako kupim hd4830 dali će ta grafička biti kompatibilna? Cpu mi je 3.00, i 3.01 ghz.
 pogledaj tu-LINK,procesor bi trebao OC-ati,iako nisam siguran kako će to raditi sve (boxer-ova poruka)
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
odjavljen
boxer kaže...
Axlus kaže...

Ta maticna podrzava tu graficku karticu, ali nemoj je stavljati jer ces imati ARTEFAKTE. Probao sam i uvjerio se, isto je sa citavom 4000 serijom Atijevih grafickih kartica. Problem je izgleda u cipsetu.
Najjace sto mozes staviti na tu maticnu a da radi normalno je nvidia 9600 GT, 8800 GTS 320 i 640, ATI 3850 I 3870, ostalo uzimas na svoj rizik.
Moja preporuka ti je da mjenjas maticnu...
 Što su artefakti?
Goodbye
17 godina
Axlus kaže...
boxer kaže...
Axlus kaže...
 Što su artefakti?
 Objekti(trokuti,nepravilni oblici,kvadrati,pravokutnici...) raznih boja koji su preko cijelog ekrana, onda znaš da nešto nije u redu ili sa kontaktom ili sa grafičkom najčešće ovo drugo.
Uzrok -> overclockanje grafe, crknuta memorija na grafi, pregrijavanje
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
Hyperion kaže...
Axlus kaže...
boxer kaže...
Axlus kaže...
 Što su artefakti?
 Objekti(trokuti,nepravilni oblici,kvadrati,pravokutnici...) raznih boja koji su preko cijelog ekrana, onda znaš da nešto nije u redu ili sa kontaktom ili sa grafičkom najčešće ovo drugo.
 Evo ti moje iskustvo sa ATI 4670 512 DDR4 Saphirre na Asrock 775 Dual-VSTA.
Graficka normalno radi na toj maticnoj dok si u windowsima, medjutim, jedan broj igara ne radi dobro sa tom kombinacijom (ta maticna i novije graficke kartice), tj, pojavljuju se artefakti (objasnio ti je Hyperion) u CoD2, CoD4 i u jos dosta igara.
Ta maticna podrzava najvise DDR2 667 Mhz, mozes staviti i brze ali ce se downlockati.
Podrzava i dvojezgrene procesore ali  core 2 duo starije generacije, znaci 6000 seriju, dok 7 i  8000 seriju ne podrzava, te podrzava najvise quad core 6600, s tim da ces morati mjenjati Bios maticne da bi ga podrzao, plus ima problem sa mnoziocem...
Znaci puno problema oko nicega, radije sebi kupi neku sa P35 cipsetom ako nemas dovoljno novca za nesto jace.
Edit: Zaboravio sam reci, da ona na sebi ima dva graficka utora i to AGP I PCI-E X4, sto znaci da je propusnost pci-e utora manja, te ce ti performanse biti manje.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 14:13 (boxer).
16 godina
neaktivan
Je li kompatibilno?

Pogledaj malo na internetu podržava li ta matična tu grafu...jer postoji problem s njom...ne podržava svaku grafu s x16 utorom i uglavnom svaka radi 4 puta sporije (i sam sam nesretan vlasnik)...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 14:15 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Pogledaj malo na internetu podržava li ta matična tu grafu...jer postoji problem s njom...ne podržava svaku grafu s x16 utorom i uglavnom svaka radi 4 puta sporije (i sam sam nesretan vlasnik)...

Ma sta ima traziti, rekao sam mu da podrzava, ali neka bude svjestan problema na koje ce naici ako bude radio takvu kombinaciju.
Ona nece raditi 4x sporije, nego ce performanse biti oko 10% do najvise 15% manje.
Axlus, ako ti se ne isplati kupovati maticnu, moj ti je savjet da kupis onda NVIDIA 9600 GT ili ATI Radeon 3850 ili 3870, jer su jace od ATI 4670, a dosad nisam naisao da je netko imao sa njima problema na toj maticnoj.
17 godina
odjavljen
boxer kaže...
Hyperion kaže...
Axlus kaže...
boxer kaže...
Axlus kaže...
 Što su artefakti?
 Evo ti moje iskustvo sa ATI 4670 512 DDR4 Saphirre na Asrock 775 Dual-VSTA.
Graficka normalno radi na toj maticnoj dok si u windowsima, medjutim, jedan broj igara ne radi dobro sa tom kombinacijom (ta maticna i novije graficke kartice), tj, pojavljuju se artefakti (objasnio ti je Hyperion) u CoD2, CoD4 i u jos dosta igara.
Ta maticna podrzava najvise DDR2 667 Mhz, mozes staviti i brze ali ce se downlockati.
Podrzava i dvojezgrene procesore ali  core 2 duo starije generacije, znaci 6000 seriju, dok 7 i  8000 seriju ne podrzava, te podrzava najvise quad core 6600, s tim da ces morati mjenjati Bios maticne da bi ga podrzao, plus ima problem sa mnoziocem...
Znaci puno problema oko nicega, radije sebi kupi neku sa P35 cipsetom ako nemas dovoljno novca za nesto jace.
Edit: Zaboravio sam reci, da ona na sebi ima dva graficka utora i to AGP I PCI-E X4, sto znaci da je propusnost pci-e utora manja, te ce ti performanse biti manje.
 Daj mi par slika da vidim kako izgledaju ti artifakti (u igrama).
Goodbye
17 godina
Je li kompatibilno?

Asrock 775 Dual-VSTA i Ati 4850 sa slikama artefakata.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/artefakti/5335.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 17:30 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Asrock 775 Dual-VSTA i Ati 4850 sa slikama artefakata.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/artefakti/5335.aspx

A što ako flasham bios? Pitam zato što mi je sada glupo da kupim Nvidiu 9600GT, a ako kupim Radeon 4830 i flasham Bios da nema artefakta.
Goodbye
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 18:11 (Axlus).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice