Koju grafičku a da mi nije konfa bottleneck

poruka: 36
|
čitano: 3.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imao sam do sad 8800GTX koja je naravno crkla nakon 2 godine, kao i sve moje nvidie (koje naravno ne OCam). Uglavnom, imam stariju konfu, ali jako dobru, tako da sam mogo GTA IV normalno igrati i sa high teksturama.

Tyan K8WE

2 Opterona 275 (2.2GHz)

8GB DDR1

Radni komp, ali super i za igre. Kako "izračunati" da li bi uopće dobio bolje performanse sa nekom high end karticom, ili bi me procesori i sve skupa kočili? Ako mi je plafon sa ovom 8800GTX bio, onda ću rađe uzeti nešto iz srednjeg segmenta za ovu konfu.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina

recimo hd4890, ili hd4870 1GB,gtx275, ali pošto gta 4 ide bolje sa nvidia-om onda neka gts250 sa 1GB ram-a, nevjerujem da quad (2x2) na 2,2Ghz i k tome još stari opteron može iskoristit grafičku tipa 8800gtx, a kamoli gtx275, hd4890.

GTS250 je pre pre pre rebrandirana,smanjena,overclockana 8800gtx.Smijeh

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 16:39 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

HD4890 lli GTX 260

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

neka radije uzme 4890.

Benzin 20 kn, upaljač 6 kn. Gledati kako škola gori, neprocjenjivo! Za sve ostalo tu je Master Card.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koju grafičku a da mi nije konfa bottleneck

Hvala na savjetima. Nekako više naginjem nvidii opet zbog korištenja 3D Studia MAX, i hladnjaka na njima.

Zna li tko kako bi stvarno saznao što mi je usko grlo? Jedno je feeling, a drugo je stvarnost. Recimo sad sam si stavio privremeno 7900GTX koju sam prije 2 god dobio na zamjenu. Razlika je nebo i zemlja, naravno, sa 8800 GTX, tako da ju možda Opteron i koristi.

17 godina

GTX 250/9800GTX/+ bi ti bile optimalne za tvoju konfiguraciju......Namigiva

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

GTS250 je pre pre pre rebrandirana,smanjena,overclockana 8800gtx.Smijeh

Šta ne 8800GTS G92?
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
17 godina

8800GTS G92 i 9800GTX su identične kartice, samo je u 9800GTX nabijeni taktovi!!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hyperion je valjda mislio na 9800GTX, jer je 8800GTX jači od 8800GTS G92

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

8800gtx = jedinstvena

8800gts 512MB = 65nm verzija 8800gtx sa manje memorije i manjom sabirnicom,ali više oc-ana.

9800gtx  = rebrandirana 8800gts , malo oc-ana i novi bios ništa drugo

9800gtx+ = 55nm verzija 9800gtx i malo oc-ana

gts250 = rebrandirana 9800gtx+, ali ovo je prvi put da je nešto rađeno na samoj kartici od 8800gts 512MB , a to su manje dimenzije, manja potrošnja i koristi samo 1x6 pin, a clockovi ostali isti kao i na 9800gtx+.

šta je zajedničko svima

128 shadera

gddr3 memorija

čip se kod sviju temelji na starom G80, a G92 je malo redizajnirani G80. G92 koriste i 8800gts,9800gtx/+,gts250.

okrljašteni G92 koristi 8800gt, 9600gt, 9600gso...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Hyperion, zanimljivo, hvala na detaljima. Idem probat usporediti gts250 sa ovom 275 koju mi preporučuju.

17 godina
Crayox kaže...

Hyperion, zanimljivo, hvala na detaljima. Idem probat usporediti gts250 sa ovom 275 koju mi preporučuju.

MAlo da ti pomognem link
Viddjet ćeš da 4890 OC je bolja od GTX 275 i GTX 275 OC
BTW preporučujem 4890

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 12:36 (Mitch).
17 godina
neaktivan

Hvala ti, pročito sa i thread o usporedbi te dvije. Sviđa mi se što 4890 podržava DirectX 10.1 i u tim slučajevima je još brža, a minus ATI je stabilnost...moguća ne stabilnost zapravo. Burazu sam prije pol godine uzeo 4870 i dugo su mu se neke igre rušile (PES npr.), stari Warcraft...ne znam jel sad bolje, nije ih više igrao. Također, meni će trebati za 3D Studio MAX, a prije se govorilo da se ne uzima ATI za njega, danas ne znam. Tako da... :)

Niš, idem link proučavat.

E da, na threadu o 4890vs275 je netko napisao da kod nas neće doći poboljšana 4890, znaći novi hladnjak i lagani OC valjda...istina?

17 godina
neaktivan

A šta kažete na ovu recimo?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010839

Odnosno opčenito serija 285. Da li je to danas neisplativo, u odnosu na rafinirane kasnije verzije ili?

16 godina
neaktivan

Za taj novac uzmeš 4870X2, koja je dosta brža od 280/285 kartica

17 godina
neaktivan

U vezi uskih grla. Evo što kaže tip sa cgsocietya. Možda još nekom pomogne ubuduće.

Off the top of my head those mobos came with pci-e x16 slots, so if slot and bridge can take it, the card is unlikely to get severely bottlenecked by the bus in place.
The applicable bandwidth is a matter of slot/bus/bridge, so if a system can't really take a card, it normally won't really fit it at all these days.

The only difference might be that a mobo from two years ago would be pci-e 1.1, while most recent cards are pci-e 2.0, but the slot is retro-compatible, and even the recent cards still don't get anywhere close to exhausting a pci-e1 bus bandwidth. So unless you run a massive set of raid drives and a ram-mount disk card you're very unlikely to care.

The gtx260 216 or the 275 would be fine.
I'd stay away from ATI and their drivers for DCC use. While some people manage with them, the chances of a bad release inbetween the useful ones are pretty high compared to nvidia's, and sometimes between drivers you need (because of a feature reach release you want to have), and one you can actually use, a while can go by.

Make sure your PSU can supply the card though, both in terms of power consumption and the eventual need for dual 6pin output from it.

17 godina
neaktivan

Uzeti ću ipak gtx 275, na guru3d ju isto preporučili u onom članku.

Imate li kakav savjet za proizvođača? Zotac mi je nov, XFX kolko vidim je lagano clockao svoju na 640 Mhz...itd.

14 godina

xfx 6850 ?? na athlonu x2 4400+ clockan na 2.5 ghz...jadnik rikne na visim taktovima,,,lose se kloka,,,al imam tu grafu,,moze li mo rec koliki mi taj proc nemoze koristit grafu,,koliki je botlleneck?? :) hvala

17 godina
zoharbizo kaže...

xfx 6850 ?? na athlonu x2 4400+ clockan na 2.5 ghz...jadnik rikne na visim taktovima,,,lose se kloka,,,al imam tu grafu,,moze li mo rec koliki mi taj proc nemoze koristit grafu,,koliki je botlleneck?? :) hvala

Jako veliki bottlneck. Taj athlon x2 je jednostavno za ništa. Pa ja sam imao još jačeg athlona x2 i to clockanog sa slabijom karticom (HD4870) i svejedno kada sam prešao na Phenoma II x3 720 sam se preporodio, ali ono doslovce sam dobio ogroman boost u fps-ima te više nije bilo frame dropova.

Moderniji i jači procesor ti je obavezan za tu karticu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
14 godina

fala ti,,reci mi samo koji bi mi proc moga ic na m2n68-am se2 asusovu plocu,,am2+ je,,neki za tu grafu pa da uzmem

14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

fala ti,,reci mi samo koji bi mi proc moga ic na m2n68-am se2 asusovu plocu,,am2+ je,,neki za tu grafu pa da uzmem

uzmi polovnu 4850, može se naći već za 400 kn. Ili 5770 ako ti je bitan dx11...

14 godina

volume vec imam grafu 6850 xfxovu,,,triba mi proc za tu maticnu,,neki jaci,,da ne gusi nju,,koji?? pls :)

14 godina
protjeran

ajme sorry, krivo sam vidija. A na tu ploču i ne možeš stavit ništa osim athlona x2

0 0 hvala 1
16 godina

kako ne moze kad mu je ploca am2+ znaci da moze uz nadogradnju biosa i am3 procesore stavit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koju grafičku a da mi nije konfa bottleneck

Ako je to ova ploca ide cetvero jezgreni proc jedino mozda bios treba updatat(flashat)

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2UWzsrOiRbMPGYpw

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan

Možeš staviti staviti sve novije AM3 proceve osim Thubana

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M2N68-AM_SE2.html

Bilo bi dobro kad bi uzeo quada, Athlona II X4 ili još bolje Phenoma.

Barem Athlon II X3 mora ići ako neželiš bottleneck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ali opet nemože izvući pravi potencijal am3 procesora pa neznam koliko mu to ima smisla, ali nemoj me uzet za rič...

0 0 hvala 0
15 godina

samo ce HT raditi na 1.0 a ne na 3.0 a ostalo radi kako treba i raditi ce mu dobro!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
protjeran

edit

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 23:23 (lukavg).
14 godina

to mi je privremeno samo,,,flasha sam bios,,najnoviji je tu,,kupia bi nekog jakog kad vec ulazen pa ksnije am3 plocu tako da potpuno bude iskoristen proc,,al na am2+ znam da mogu ic 4 jezgre

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice