Koji hladnjak

poruka: 19
|
čitano: 3.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji hladnjak za 4870

imam ati asus 4870 512mb:ovako izgleda http://www.hardware.info/images/news/asus_eah_4870_d51.jpg

hladnjak bi kupovao u linksu jer tamo inace sve kupujem ali ako negdje ima neki bolji ili znatno jeftiniji mozete reci

kod hladnjaka mi je bitno da dobro hladi(naravno :D) i da je sto tisi

i da je sto jednostavnije ga stavit na graf

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji hladnjak

A što će ti bolji od ovoga ako smijem pitati?

Potpis :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Koji hladnjak
Wiz3m4n kaže...

Zato što mu taj originalni nevalja!

Mato
17 godina
protjeran
Koji hladnjak

evo ovaj je sasvim dostojan te grafe a usto če je dobro ohladit preporučam

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+SCYTHE+Musashi%2C+SCVMS-1000%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.142

I Jadantisi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Mato_Ivanovac kaže...
Wiz3m4n kaže...

Ma ti si stvarno neki mudrac....pa neka kaže zašto mu ne valja, da potencijalni kupci asusa koji montiraju te kulere znaju šta da očekuju!

Potpis :P
17 godina
giga kaže...

evo ovaj je sasvim dostojan te grafe a usto če je dobro ohladit preporučam

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+SCYTHE+Musashi%2C+SCVMS-1000%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.142

Imao sam ga par mjeseci na hd4870 dok ju nisam skurio i mogu reći da je bolji nego što sam mislio, a i tiši.

Jedini problem mogu biti vrm-ovi jer u furmarku dosežu 130-140C, no u igrama samo 90C što i nije tako puno za njih, no gpu i memorija se uopće negriju. 50-60C u crysisu s tim da je cooler tih.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
protjeran
Wiz3m4n kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
Wiz3m4n kaže...

Ma ti si stvarno neki mudrac....pa neka kaže zašto mu ne valja, da potencijalni kupci asusa koji montiraju te kulere znaju šta da očekuju!

recimo kod dužeg igranja postaje bučniji a s tim i dosadniji nemogu reč da taj asusov hladnjak ne hladi ali je prilično bučan kao i svi stok  hladnjaci na hd4870

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Koji hladnjak

mijenjam jer mi je ventilator zutu zicu prerezao tj sam sebe ubio :D

probao sam zalemiti al ne radi ipak

zato kupujem novi a inace hladnjak je odlican i stvarno dobro hladi ali to se placa vecom kolicinom buke

sto se tice mussashija i instalacije na graf

-jel tesko, sto sve treba napraviti prije(sto se sve treba maknuti s graf i sto sve od novog treba staviti), jel sve o instalaciji pise u uputama ili trebam biti malo pametniji sto se tice toga:D?

-i citam kao da ima problema s lijepilom necega a i pise u komentarima proizvoda na stranici linksa

-jel treba jos nesto kupovat dodatno, osim termalne paste koju cu kupiti

-onda vrm-ovi, jel mogu imat s njima problema ak se pocnu jako grijat(necu nikakve testove vrtit vec ak ce biti nesto zahtjevno za graf onda ce to biti igre)

-kako kontroliram brzinu ventilatora

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 21:27 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Koji hladnjak

pastu netribaš kupovat u paketu s tim hladnjakom dolazi sve a ima čak i viška netriba bit toliko pametan s montažom koliko triba pit pažljiv pri montaži da ne oštetiš nešto na grafi

one djelove koji se lipu prije lipljenja običnom školskom gumicom obriši memoriju i ostale čipove koje misliš naljepit hladnjak naravno osim proca na grafi njega namaži pastom

a što se tiče kontrolera za vente ima ih dva pa češ se siguro snač a buka skoro i da ne postoji

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji hladnjak

ok

znaci sve pise u uputama?

a jel;gore na slici se vidi; ono desno na cemu pise asus(manje je i izgleda ko neki kriz),zlatno, jel to treba maknuti ili to ostavim

http://pcekspert.com/articles/622-2.html ovdje na slici s poljepljenim sivim blokovima,to sve treba tako polijepit i maknuti sve sto smeta da bi tako izgledalo?

i on bakreno kao plocica na cipu, jel to zapravo ta plocica koja se stavi ili tako izgleda cip(sve je to na 2 slici)

znam da sam poceo stvarno gnjaviti :D ali jos par pitanja

u slici koju sam dodao

tako mi izgleda stanje u kucistu

crvena linija predstavlja udaljenost od 2cm izmedu graficke i tog crnog sto se da maknuti a to je debelo 3 cm znaci 5 cm

oce stat hladnjak normalno, jer pitam zbog toga sto viri zbog onih cijevi i oce zice mozda smetat

pitanja za sada vise nema :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji hladnjak

dobro ajde da skratim ono gore

jel mi pise u uputama kako i gdje alu blokove stavit?

onda hladnjaku trebaju 2*3 pin konektor(ili treba samo 1),ja imam samo 1 na graf pa kako da onda ja spojim sve to,jel mozda dobijem neki kabel za konvertiranje na molex?

jel stane hladnjak  u kuciste(gore ima slika kucista kolko jos ima slobodnog mjesta i objasnjenje sto linije predstavljaju)?

kolko termalne paste da stavim; kao zrno riže na sredinu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 10:33 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji hladnjak

kad smo vec kod dobrih hladnjaka, sto od onih dostupnih kod nas preporucit za gtx 280?

oc-ana je dosta, ali hladi ju vent na 100% (xfx-ova grafa, stock cooler) i poptilicno je glasna i penje se na 94-95°C u igrama (rekli su u xfx-u da moze i preko 100°C da joj nece biti nista, ali ja bi je radije jos malo OC-o, jos malo spustio temp i da sve skupa bude malo tise Smijeh )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

kad smo vec kod dobrih hladnjaka, sto od onih dostupnih kod nas preporucit za gtx 280?

oc-ana je dosta, ali hladi ju vent na 100% (xfx-ova grafa, stock cooler) i poptilicno je glasna i penje se na 94-95°C u igrama (rekli su u xfx-u da moze i preko 100°C da joj nece biti nista, ali ja bi je radije jos malo OC-o, jos malo spustio temp i da sve skupa bude malo tise Smijeh )

Ovako nešto? ili ovo+ vent.(ovisi o tome koliko želiš dati za hladnjak).

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 14:09 (iwan).
17 godina
Koji hladnjak

pfffff, za 500kn mislim da mi se isplati ovo cudo prodat, kupit 5850 i uzivat, pa kasnije jos jednu.... nisam 100%, ali nekako imam taj osjecaj

hvala u svakom slucaju, nisam ni ja naslo dobre a jeftinije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Rhodin kaže...

pfffff, za 500kn mislim da mi se isplati ovo cudo prodat, kupit 5850 i uzivat, pa kasnije jos jednu.... nisam 100%, ali nekako imam taj osjecaj

hvala u svakom slucaju, nisam ni ja naslo dobre a jeftinije

paff je ti misliš kad kupiš 5850 da ona nije glasna kad se zagrije naravno da je glasna pa mora se ohladit

čovjek ti je preporučija frhunski hladnjak 500 kn i nisu neke pare kako to čudo hladi ja imam istog i vrjedi svake kune što sam za to dao

I Jadantisi
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 17:13 (giga).
17 godina
Koji hladnjak

ma da, slazem se, ali trenutno mi radi ok, samo glasno

ne kazem da je hladnjak los, ali da sam ga uzimo prije godinu dana....

nedavno sam mogo kupit gtx 280 jos jednu, samo bfg, ne xfx, za 1200 kn, sa stock coolerom, mislim da bi mi to bila bolja opcija i obje vratit na stock vrijednosti u sli i normalno bi se obje hladile i sve

500kn sada davat za hladnjak na grafu koju mislim mijenjat kroz godinu dana.... ne bih bas, pogotovo sto da ovu svoju prodam za 1200-1300kn (ko taj lik prije koji tjedan) i dodam tih 500kn imam skoro 5850 koja je novija, tisa, manje trosi, manje se grije, a jaca i dx11 grafa

tako trenutno razmisljam, sumnjam da bum uzimal, pital sam, ali realno kad vidim cijenu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji hladnjak

Toplo preporucujemo ovaj hladnjak, perfektno hladi graficku, i montazom ovih ventaca efikasnost je maximalna, smatram da je jos malko bolji od scythe-a, a i mocnije izgleda.

Sto se tice montaze, izuzetno je lagana, a pasta (ac MX-2) je vec tvornicki nanesena, meni su temperature na asus 4850 @700/2200 33 idle/ 51-2 load, drugim rijecima sada mi je load hladniji od defaultnog idle-a, eto toliko od mene.

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji hladnjak

odgadao sam preko zime kupnju jer jos nije bilo potrebe, ali sad kad je doslo ljeto stvarno moram promjenit i cooler na grafickoj

zanima me kako stavljam termalnu pastu, na procesor od graficke, pa stavim onu bakrenu plocicu i onda opet na nju ili neki drugi nacin?

i drugo, na slici ono skroz desno duguljasto na cemu pise asus, jel to moram micat pa stavit one aluminijske blokove il to ostavim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji hladnjak
Imam jedno pitanje kako hladi i kako se cuje Hladnjak Xilence Cooler Red
LED 80×80×25mm Casefan ??
Ivan Lozancic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1