Isplativost Radeona HD 4890

poruka: 55
|
čitano: 10.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Planiram nadogradnju računala (poslije ga ne ću mijenjati dugo vremena (pritisla me recesija)) i zanima me isplati li mi se kupiti dotičnu karticu s obzirom na moju sadašnju grafičku? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Isplativost Radeona HD 4890

Uzmeš si Sapphire HD5850 kao ja na tako jaki proc-jači je nego moj i dostajati će ti: "ne ću mijenjati dugo vremena (pritisla me recesija)" ili uopće ne diraj tu konfu jer je jako dobra bar još godinu dana! Ova nova ti je kao neki best buy danas, a ovu istu kao ti sam si mislio uzet ja prije nego serija 5xxx iziđoše pa sam se predomislio jer je to neki samo manji upgrade u 4xxx serije! Vjeruj mi za DUGO vremena ne uzimati novu HD4890 nikako. Moraš sada iskeširati jednu tisućicu i dodaj novac od stare HD4870 koju imaš i prodaš. Tako sam ja napravio i dobio sam za karticu 4870 800 KN i dodao još 900 i imam HD5850.

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
protjeran

Stvar je u tome da ja nemam novca za 5850, a ovu karticu ne smijem prodati prije kupnje nove iz nekih razloga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XP Master kaže...

Planiram nadogradnju računala (poslije ga ne ću mijenjati dugo vremena (pritisla me recesija)) i zanima me isplati li mi se kupiti dotičnu karticu s obzirom na moju sadašnju grafičku? 

Pa iskreno ako ne osječaš neke probleme s tom grafičkom ili nedostatak performansi bila bi šteta mjenjati. Rađe se strpit još. Ali ako odječaš nedostatak performansi (neznam na kojoj rezoluciji igraš) i ako ti je baš bed onda svakako se isplati. HD4890 je odlična kartica s odličnim performansama i ako ubodeš vapor-x imaš onda i dobro hlađenje. Al iskreno bolje se strpit pa onda kad te stisne uzmeš HD5850.

16 godina
protjeran

Da, ali iz nekih razloga kupovinu mogu obaviti samo ove godine. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XP Master kaže...

Da, ali iz nekih razloga kupovinu mogu obaviti samo ove godine. 

Pa ako je tako onda nema čekanja. HD4890 i još ako možeš ubodi vapor-x Namigiva

16 godina
neaktivan

i ja mislim da ti nema potrebe, razlika između 4890 i 4870 je oko 30%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Koliko planiraš potrošiti za tu novu 4890 novaca? Imaš već za 1300 običnu XFX-ovu HD4890 ili jaču sa 2GB DDR5 memorije i vapor-x kako je postao kolega prije za 1700 KN?

16 godina

Mislim da se nikako neisplati. Ja ću svoju mijenjati tek za nvidiu serije 300 ili neku iz 5900 serije. tek  tu počinje isplativost

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mile_st kaže...

i ja mislim da ti nema potrebe, razlika između 4890 i 4870 je oko 30%...

Da, ali ako čovjek kaže da priliku ima samo ove godine (znači kasnije grafička otpada) onda se svakako isplati jer će s HD4890 bit miran neko vrijeme. Odlična kartica odličnih performansi.

16 godina
protjeran
XP Master kaže...

pa ti u stvari imaš istu grafu samo što je 4890 nešto pojačana u odnosu na 4870 a ustvari to su indetične tiskane pločice te indetičan gpu na njima

ja bi na tvom mjestu iša na seriju 5 ili nešto od GTX

I Jadantisi
16 godina

Pa vi očito ne kužite čovjeka. Očigledno nema para za HD5850, a kupovina dolazi u obzir samo sad. Dakle čovjek pita isplati li se prijeć sad na HD4890 jer kasnije neče imat priliku. Odgovor je isplati se. HD4890 je jača od HD4870 za nekih 30 posto (više-manje). Nakon šta ubode nju prodaće onu koju ima i opet dobro. Isplati se i navali.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa da i evo ti usporedba HD4870 od sada i HD5850 ako kupiš. Pogledaj kolika je razlika...! Jedino ako kažeš da nemaš para onda ništa?Bogataš

Usporedba 4870-5850 na BattleForge DX11-DX10 Usporedba 4870-5850 na BattleForge DX11-DX10
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne govori čovjeku gluposti i ne navodi ga na grešku. nemoj kupovat 4890. doći će bolji dani kad ćeš imat para i uzet nešto što će bit isplativo.a ti zabranjeniples ne lupetaj glupostifull stop

i zbog deset  frejmova davat 2000 kuna. vi ljudi niste normalni ili ste svi prepuni para pa ih uzalud bacate. ili vam je samo pc u glavi(i žica da vam uši ne odpadnu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 17:21 (Kill Frenzy).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Ne govori čovjeku gluposti i ne navodi ga na grešku. nemoj kupovat 4890. doći će bolji dani kad ćeš imat para i uzet nešto što će bit isplativo.a ti zabranjeniples ne lupetaj glupostifull stop

Gledaj čovjek. Nemam se namjeru svađat. A ako neznaš čitat onda je bolje da se zavučeš u neku rupu i tamo ostaneš. Pogledaj malo bolje u gornjim postovima moje savjete i čovjekove razloge. Ako ni sad ne vidiš šta san ja govorija i šta je on odgovara onda više nemamo o čemu pričat. Ja san svoje reka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 17:22 (zabranjeniples).
16 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Pa vi očito ne kužite čovjeka. Očigledno nema para za HD5850, a kupovina dolazi u obzir samo sad. Dakle čovjek pita isplati li se prijeć sad na HD4890 jer kasnije neče imat priliku. Odgovor je isplati se. HD4890 je jača od HD4870 za nekih 30 posto (više-manje). Nakon šta ubode nju prodaće onu koju ima i opet dobro. Isplati se i navali.

neispla ti se nikako pa ni onda ! tako more klokat svoju 4870 i dobit pretformanse 4890 ja bi to učinija i sačeka malo da se nakoti još kunica

I Jadantisi
16 godina
giga kaže...
zabranjeniples kaže...

neispla ti se nikako pa ni onda ! tako more klokat svoju 4870 i dobit pretformanse 4890 ja bi to učinija i sačeka malo da se nakoti još kunica

Da, ali čovjek kaže da sad ima priliku uzet tu karticu i da poslije neče mjenjat konfiguraciju dugo. Pa naravno da je onda isplativije imat HD4890 nego HD4870 ako se već nemože ić na HD5850.

17 godina
protjeran

Pa da samo ako si mislio na moj post sa onih 10 frejmova više...? To je mnogo kod nekih igara. Znaš Kill Frenzy? Da vidiš ne bi vjerovao na mojoj novoj mašini usporedbu shootera i racing igri sa HD4870 1GB otprije ili HD5850 1GB odsada? Zato sam i postao gore BattleForge DX11 igru koja je potpuno igriva na 5850 kartici i neigriva na staroj 4870 koja niti nema DX11 podršku! @autor teme Ako baš ciljaš na dobru grafiku što sam zaključio iz prvog posta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 17:27 (stoncin3).
16 godina
protjeran

Mogu je kupiti samo ove godine. Mislio sam uzeti ovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

majstore, bolje nadogradi matičnu na P45, grafa ti je zvijer

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma ima priliku ??? pa nek je uzme ako oče kupuje za svoje pare ja sam samo reka što je ta HD4890 nije rječ o novoj kartici je tebi jasno da je to 4870 pojačan i u novom oklopu pa čovjeku kažem da takvu grafu več ima

I Jadantisi
16 godina

Da ne bi bilo nešto krivo shvaćeno ja ponavljam. Šteta je mjenjat tu karticu za tu i pogotovo ako se može otić na HD5850 ali čovjek veli da može samo sad uzet i to baš tu karticu a ne HD5850 i zato ja ne vidim razlog zašto ne bi imao nešto bolju karticu nego je sad ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Onda rađe na ovu: XFX HD4890 1GB jer je isplativija s obzirom na cijenu.

16 godina

svoju 4870 nebi mijenjao ni za 5870.  tek za 5900 seriju kao što sam rekao.  Nerazumijem da ljudi nevide da se neisplati uzimati grafu iz svake nove serije. Al dobro šta ćeš. A ti ako misliš da je za 10 frejmova ok dat 2000 kuna  onda se veseli pa si kupi  5870 za mjesec dana

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Haha. Lol Nisam baš toliko gamer! Uistinu se i ne isplati jer ova sad ide van iz kućišta u mene iduće 2010. oko Božića kada je i ušla u njega ove 2009.Cool

16 godina
Kill Frenzy kaže...

svoju 4870 nebi mijenjao ni za 5870.  tek za 5900 seriju kao što sam rekao.  Nerazumijem da ljudi nevide da se neisplati uzimati grafu iz svake nove serije. Al dobro šta ćeš. A ti ako misliš da je za 10 frejmova ok dat 2000 kuna  onda se veseli pa si kupi  5870 za mjesec dana

U tome se slažem. Jednostavno gledajući logički u ovom trenutku nije isplativo ić s HD4870 na HD4890. Po meni se također više isplati skupit koju kunu više i uzet HD5850. Ali ako čovjek nemože i nema više prilike nego baš sad i to uzet HD4890 moj je savjet da se mijenja. Jer ipak imat će nešto jaču karticu i kako sam kaže neče dugo mijenjat konfiguraciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 17:33 (zabranjeniples).
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Pa da samo ako si mislio na moj post sa onih 10 frejmova više...? To je mnogo kod nekih igara. Znaš Kill Frenzy? Da vidiš ne bi vjerovao na mojoj novoj mašini usporedbu shootera i racing igri sa HD4870 1GB otprije ili HD5850 1GB odsada? Zato sam i postao gore BattleForge DX11 igru koja je potpuno igriva na 5850 kartici i neigriva na staroj 4870 koja niti nema DX11 podršku! @autor teme Ako baš ciljaš na dobru grafiku što sam zaključio iz prvog posta.

vidi nemoj vikat o tom DX11 kad samo 10% igara podržavaju DX10 to su gluposti kupit grafu jer ima DX11 i što češ s otim igrat havax jer jedino on ide na DX11

I Jadantisi
16 godina

Ako ništa drugo sačekaj božić pa za novac 4890 kupi 5850 fullstop

a za dx 11. pa ljudi ovo su prve i naravno najslabije grafe za dx11 koje će se u njemu na ljeto ugušit na max postavkama,ako već na to ciljate.jedva čekam dirt 2 Cool

pozz

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 17:36 (Kill Frenzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Ako ništa drugo sačekaj božić pa za novac 4890 kupi 5850 fullstop

To sam ja odma ciljao. Rađe se strpit. Jer stvarno je šteta srljat i odma izbacit HD4870.

17 godina
protjeran

Pa dobro za sada je to 4-5 igara, najave su još 4-5 novih igara sa DX11 podrškom i to sam stavio između redaka onako da se vidi raskoš!Cool Samo navijam za svoju jer ako apgrejda za 1300 kuna ili ovu za 1800 kuna razlika je vrijedna svake kuna. Vjeruj mi imah obje kartice u zadnjih godinu dana i znam što govorim i znam na kojem monitoru igram i znam koje igre igram!Osmijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice