Intel GMA vs. Ati Radeon x1600

poruka: 15
|
čitano: 3.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koja je razlika

Da li je na matičnoj ploči ASRock G41M-GE3 integrirana grafička kartica (Intel® Graphics Media Accelerator X4500) jača od moje grafičke kartice (ATI Radeon x1600 - 512mb)? Ako je, koliko je otprilike jača 20%, 50%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koja je razlika
Bingo kaže...

Da li je na matičnoj ploči ASRock G41M-GE3 integrirana grafička kartica (Intel® Graphics Media Accelerator X4500) jača od moje grafičke kartice (ATI Radeon x1600 - 512mb)? Ako je, koliko je otprilike jača 20%, 50%...

Ne da je ta Intel jadna integruša jaca, vec je ona barem tri puta slabija ak ne i više od te Radeon X1600 i to je to.Cool

16 godina
neaktivan

Super, onda ću je još moći koristiti na toj matičnoj ploči, kad je kupim…

Hvala na brzom odgovoru.

Imam još pitanja..

Koja se memorija upotrebljava na toj matičnoj ploči.

Piše ovako:

Dual Channel DDR3 memory technology

- 4 x DDR3 DIMM slots

- Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory

- Max. capacity of system memory: 8GB

Shvatio sam da je riječ o ddr3 memoriji. Pretpostavljam da može ići 4x2gb, a može li 2x4gb? Ako može, koja je varijanta bolja?

16 godina

Bolja varnijanta je 2x4gb..

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan
Bingo kaže...

Super, onda ću je još moći koristiti na toj matičnoj ploči, kad je kupim…

Hvala na brzom odgovoru.

Imam još pitanja..

Koja se memorija upotrebljava na toj matičnoj ploči.

Piše ovako:

Dual Channel DDR3 memory technology

- 4 x DDR3 DIMM slots

- Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory

- Max. capacity of system memory: 8GB

Shvatio sam da je riječ o ddr3 memoriji. Pretpostavljam da može ići 4x2gb, a može li 2x4gb? Ako može, koja je varijanta bolja?

Može oboje ali ploćica od 4gb je 3x skuplja od 2gb

17 godina

Kaj ti zapravo uopce oceš postic, slazeš novi komp ili kaj nadograđuješ stari kakve sad imas komponente ispuni si Moj PC.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel GMA vs. Ati Radeon x1600

Cilj mi je složiti bolji komp iskoristivši komponente sa starog.

------Trenutna konfiguracija:

Matična: Asus P5GPL-X SE

Procesor: Pentium 4, 3.00 Ghz

Memorije : 512 mb x 2

Hard disc: sata

Grafička: Ati Radeon x1600

Napajanje: no name, valjda će biti dobro i za novu konfiguraciju, ako je bilo i za ovo dobro

-----Moj trenutni izbor za kupnju:

Matična: ASRock G41M-GE3 (400 kn)

Procesor: gore naveden (sa trenutne konfiguracije)

Ventilator za procesor: (60 kn)

Memorije:  2x2 gb (600-700 kn)

Hard disk: Uz ovaj sata disk, kupio bi joj jedan sataII (300-400 kn)

Grafička: gore naveden (sa trenutne konfiguracije)

Dakle oko 1500 kn, jesam li još što zaboravio...

17 godina

LOL s tim nećeš ništa dobit.

1500kn bacaš u vjetar s tim.

Prvo nauči koje su 2 najvažnije stvari kod igranja/performansi pa onda slaži konfu.

Odgovor ti je grafička kartica i CPU.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 17:56 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Čim sam vidio ovo: "Procesor: Pentium 4, 3.00 Ghz"

Zaboravi na nadogradnju ako misliš ostati na ovome

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Sa kupnjom nove maticne na koju buš stavil taj jadni P4 ne buš nist napravil. To je bacanje novaca bezveze, evo kaj sam ti ja dole složil u ADM novo napajanje moraš uzet normalno kaj drugo. AMD kombinacija je u pitanju maticna nova, X2 procesor i za pocetak 2gb ddr3 memorije. Lako kasnije stavis jos 2gb iste memorije i nema problema, to ti je onda dobra kupovina za ubuduce a ne uzalud potrosen novac sigurno jos ti ostaje 100 kn koje pridodaš za disk.Cool

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Nemoj to radit kolega je dobro gore reko.Nema ti smisla nadogradnja.Pricekaj jos malo pa skupi vise novca da kupis nesto bolje pa makar i dual core procesor.

Slusaj ja ti imam pentium 4 2.66 Ghz , 2 Gb DDR , Sapphire Radeon HD 3850 AGP.

Tolike sam pare ulupo nadogradujuci ovo staro , umjesto da sam ostavio pare pa kupio nesto bolje.

Moje misljenje je da niti slucajno ne nadogradujes ovu konfiguraciju.

Bolje pocekaj pa kupi nesto kako treba.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nema mi druge, nego prihvatiti vaše savjete… Izgleda da bih jako promašio...

Danas baš nisam u novčanoj prilici za bolje konfiguracije, pa ću stoga izdržati barem do pojave novih Windowsa 8. A onda ću kupiti neku novu konfiguraciju do 5-6000 kn (dakako, na rate).

Biti će to veliki skok s win xp na osmicu nadam se da neće preveliki šok.

Zahvaljujem svima na informacijama!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U sličnoj sam situaciji kao ti, riknula mi PCI-e grafa i sada sam već neko duže vrijeme na Intelovoj GMA s kojom ne mogu gotovo ništa. Kupio bih si novi PSU, GPU i CPU ali nema se para, odnosno tu i tamo nešto ode u krivom smijeru pa novac odlazi na te važnije stvari....

Mogao bih izdvojiti do 1000-1500 kn za komp ali to mi se nikako neće isplatiti, stoga ću se strpiti još malo dok ne skupim više novaca...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja mislim da maticne koje podrzavaju ddr3 memoriju ne podrzavaju i taj procesor (briem apsolutno ni jedna), tako da pitanje ne stima....Pametno mozda malo cekat dok se novaca ne skupi, samo nemoj bas nikad....Jednom kupi :P......Bit ce skok u performansama, a na OS se naviknes, a dotle, po meni je x1600 dobra i da moze pokrenut (ali neke samo to) sve igre, pogotovo npr cod4....Sretno :)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Intel GMA vs. Ati Radeon x1600
lovac82 kaže...

U sličnoj sam situaciji kao ti, riknula mi PCI-e grafa i sada sam već neko duže vrijeme na Intelovoj GMA s kojom ne mogu gotovo ništa. Kupio bih si novi PSU, GPU i CPU ali nema se para, odnosno tu i tamo nešto ode u krivom smijeru pa novac odlazi na te važnije stvari....

Mogao bih izdvojiti do 1000-1500 kn za komp ali to mi se nikako neće isplatiti, stoga ću se strpiti još malo dok ne skupim više novaca...

Ako imaš 19 monitor dovoljno ti je da kupiš samo neku grafu u rangu 4670

I don't need sex, T-com fucks me every day
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice