a jeli bolja gigabayte ili saphire ili je svejedno
Šteta što više ne dijele igre kao prije (kao Asus, ako se ne varam, kada je bilo po 15-ak DVD-a u pakiranju :D)
Problem je što u Hrvatskoj nikada nisu prodavane te kartice. :)
Već su svi primjerci prodani u Ve-milu
Problem je što u Hrvatskoj nikada nisu prodavane te kartice. :)
Hmm, očito tipfeler jer se cijena od 3500 odnosi na 4870x2. Tu nedostaje bitan komad rečenice koja je trebala ići ovako:
"Ispod 2000 kuna 4870 neće biti, a 4870x2 pretpostavljam oko 3000-3500...."
Već sam to spominjao ispravno bez greške:
4870 košta $300, što je otprilike 2000kn. 4870x2 trebao bi koštati $500, što je cirka 3500kn."
Dakle pogriješio sam u 150kn. (2000-1850).
Već su svi primjerci prodani u Ve-milu

Pa tu na testu (link od guru-a) je malo 4870 jača, pa malo GTX260... Čak mislim da u zaključku autor je naveo da je (ČINI MI SE :D) 4870 10% sporija od GTX260...
Nisam čitao detalje, tako da nagađam... :)
To sam na brzinu kroz par redaka pročitao, pa ono... :)

Zanima me ako netko ima tu karticu kak se ponaša,čitam da se vrlo zagrijava.Baš kupujem karticu ,pa se dvoumim zbog tog zagrijavanja.
Imam ju ja. Sto se tice zagrijavanja ono je vrlo slicno zagrijavanju 8800 GT (BFG) sto nije malo: 72 u idle modu, a oko 84 pod opterecenjem no to te netreba brinuti ako imas dobro prozracno kuciste s kolko tolko pristojnim protokom zraka... Graficka je dual slot te koristi 2 naponska konektora. U svakom slucaju tu je s proslom generacijom nvidijinih kartica...Pozdrav
Mozda i je jaca od novih nvidia (260 serija), ali je stvar u tome sto je nvidida dosta dugo drzala trziste te su danas vecina igara bolje optimizirane za rad pod nvidiom nego ati-em. PS GRID je cisti primjer toga...
Daj napravi mali test da vidimo kako se ponasa graficka pod opterecenjem jacih igara(cryisi,cod4,UT3 itd)
ma crossfire je neisplativ..skuplja maticna, jace napajanje, neoptimizirane igre itd. a mislim da je 4870 dovoljno jako za sve igre.no kako zelis
Mozda i je jaca od novih nvidia (260 serija), ali je stvar u tome sto je nvidida dosta dugo drzala trziste te su danas vecina igara bolje optimizirane za rad pod nvidiom nego ati-em. PS GRID je cisti primjer toga...
Kažeš da je stigla u Vemila. Do kad radi možda još stignem skoknuti po nju.
Živio ati!!!
Ima u Vemila i HD4870X2 od sapphirea
Dobio graficku prosli tjedan od powercolora.
Graficka je odlicna, samo treba jak procesor.Nebih je preporucio onima koji imaju athlona x2 jer nemoze izvuc puno iz kartice.
Grije se dosta ali kad se sredi profil onda je ok.
Ja sa athlonom x2 5000+ BE na 3.2Ghz dobijem u krizi oko avg 22-25 fps na xp sp3, sve high i 2xAA na 1280x1024 sa natural modom, a kad nema akcije dobijem oko 30-40fps-a. Vjerujem da imam jaci procesor da bih dobio 10-15fps-a vise.
najveci score koji sam dobio u 3dmark06 je bio 11972.
grafa se da clockat do 830 core stabilno, a memorija nisam probavao iznad 1200mhz ,a tad ima propusnost od 153gb/s.
Preporucujem da skinete ati tray tools beta tamo se da napravit profil i moze se clockat,povecat i snizit napon, podesit konstantan speed venta i jos puno toga...
Ima li netko ideju kako ohladiti regulatore napona na HD 4870? Montirao sam Accelero Twin Turbo i temp čipa je oko 66°C pod opterećenjem ali brinu mi regulatori napona koji su još uvijek oko 96°-97°C unatoč pasivnjacima na sebi. Isto tako mi grafička baca artefakte iznad 790 MHz na jezgri. Kako taj problem otkloniti?
Dobio graficku prosli tjedan od powercolora.
Graficka je odlicna, samo treba jak procesor.Nebih je preporucio onima koji imaju athlona x2 jer nemoze izvuc puno iz kartice.
Grije se dosta ali kad se sredi profil onda je ok.
Ja sa athlonom x2 5000+ BE na 3.2Ghz dobijem u krizi oko avg 22-25 fps na xp sp3, sve high i 2xAA na 1280x1024 sa natural modom, a kad nema akcije dobijem oko 30-40fps-a. Vjerujem da imam jaci procesor da bih dobio 10-15fps-a vise.
najveci score koji sam dobio u 3dmark06 je bio 11972.
grafa se da clockat do 830 core stabilno, a memorija nisam probavao iznad 1200mhz ,a tad ima propusnost od 153gb/s.
Preporucujem da skinete ati tray tools beta tamo se da napravit profil i moze se clockat,povecat i snizit napon, podesit konstantan speed venta i jos puno toga...