HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 215.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HD 7950 Club
fila2208 kaže...
D4RKR1DE kaže...

Meni danas stigla MSI HD7950 TF3 OC BE.{#} Nažalost nisam stigao isprobati Battlefield 4 betu ali BF3 na FullHD ultra radi na 70+ fps i aj lajk it! Doduše igrao sam zasad samo kanale 32 igrača al svejedno...{#}

Temperature, usage? 

Planiraš clockati?

Pa temperatura u heaven benchmarku max je bila 67c, (idle je oko 30c) ne sječam se na koliko je bio vent,

to sam jednom odvrtio samo da vidim kako uopče izgleda taj benchmark, a budem se ovih dana malo bolje zabavio s tim.

Clockat ću al ne još, zasad sam zadovoljan tvorničkim clockom(960mhz). Možda jedino da probam do koliko ide. 

8+6 su pinovi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 7:15 (D4RKR1DE).
15 godina

dobrodošao u klub :)

realno nemaš potrebe klokati osim za čmarkanje i mjerenje veličine e-penisa,

ta grafa jede bf3 za doručak

13 godina
protjeran
S obzirom da je na stoku sporija od gtx660ti u bf3 i nije bas pohvalno a kad se ocne na 1100mhz core(kao od sale a zagrijavanje zanemarivo) gdje takva onda prestize gtx680/7970ghzED. i dobitak od +20fpsa average u bf3 stvarno se zapitas koliko ti znanje ili e-kara/potreba treba da to napravis u ccc u ravno 5 klikova!stavim graf kad doma dodem da vidite razliku..lp
||| Core™ inside |||
12 godina
HD 7950 Club

Za sve one koji zele 7950 nikad nije bio bolji tren za kupnju kod nas posto je njuskalo krcato njima i ekipa bome dobro rusi cjene,kak je krenulo uskoro ce se moc upiknut za neznatno vise od tisucu kuna.

Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Za sve one koji zele 7950 nikad nije bio bolji tren za kupnju kod nas posto je njuskalo krcato njima i ekipa bome dobro rusi cjene,kak je krenulo uskoro ce se moc upiknut za neznatno vise od tisucu kuna.

Daj par oglasa da vidimo te super cijene, hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
protjeran
Pa i vrijeme je, skoro joj je 2godine od izlaska! Za polovne od 1500kn s garom imas vrhunsku karticu koja s laganim oc postaje daleko,daleko vremenski i perfomansama trenutno najbolja investicija!
||| Core™ inside |||
12 godina
HD 7950 Club

Da sad ih vec ima i po 1500-1700kn.

Stjepanj pa koliko ti onda postizes fps u BF3 kampanji?Ja na nivou Operation SwordB na 1080p,apsolutno sve ultra i 4xmsaa imam average fps 94,koliko onda ti imas ako gazis gtx 680?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Neznam koliki je average trenutno, postao sam u par tema ss-ove,i u gtx7xx druga misija ide 80fpsa u hummeru recimo...evo vidi kod sebe pa javi!i nitko nije spomenuo gazenje,lol!lp
||| Core™ inside |||
15 godina
MEGATAMA kaže...

Da sad ih vec ima i po 1500-1700kn.

Stjepanj pa koliko ti onda postizes fps u BF3 kampanji?Ja na nivou Operation SwordB na 1080p,apsolutno sve ultra i 4xmsaa imam average fps 94,koliko onda ti imas ako gazis gtx 680?

Testiranje kartice na singleplayeru nema baš puno smisla.

Upregni je i oznoji na gulf of oman, caspian ili armored shield sa 64 igrača pa da vidiš kako diše.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
HD 7950 Club

Jedino ti kampanja moze dat precizne rezultate za usporedbe posto je level uvjek jednak sa jednakim "okolnostima" u sceni dok je kod MP u pitanju niz promijenjivih varijabli koje su za svakog igraca i prilikom svake igre drukcije i kako bi ti onda dobio precizan rezultat za usporedbu?...

Stijepanj ja sam mjerenje izvrsio tijekom one pucnjave u velikom dvoristu gdje je hrpa auta i neprijatelja i gde te onda gadjaju ona dva lika sa bazukom i prilikom odlaska na krov i rusenja one zgrade.

Inace moja grafa je OC 24/7 100mhz jezgra i 300mhz vram

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fila u krivu si, u sp se moze 100% tocno izmjeriti koliko koji gpu daje fpsa, zato jer je sp cisti gpu bound test,a u mp stvar totalno drugacija di je cak cpu jos bitniji!lp
||| Core™ inside |||
15 godina
HD 7950 Club

Ok, ali je totalno meni osobno nebitno koliko ona daje u nekom nivou na sp. Time se vi bavite kojima je to hobi.

Ja žeim +60fps na svakom levelu na 64 igrača, ostalo me ne zanima.

Zato sam se tako izrazio, ali da shvaćam testanje na singleu shvaćam, samo meni je bitna igra, a vama se biti rezulatati grafičke tu imamo drukčije poglede.

lp, nhf :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

evo za "nevjerne tome" sta jedna 7950 s laganim oc-om radi svim ostalim karticama i to na samo 1000mhz core...{#}! kod mene na 1100mhz core je za skoro 20 fps-a razlike naravno sve na fullhd+full postavke do jaja!{#}

bf3 sp bf3 sp
a evo i moj primjer u bf3:

stock@63 fps-a stock@63 fps-a

oc@80fps-a oc@80fps-a
LP!

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 17:58 (Stjepanj).
Moj PC  
3 15 hvala 3
14 godina
HD 7950 Club

Stjepanj, jasno nam je da je HD 7950 odlična kartica i mnogo profitira overclockom ali su sada tu druge kartice u igri koje imaju veće perfomanse za sitno višu ili jednaku cijenu, R280X recimo.

iclock2much

4 3 hvala 0
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Stjepanj, jasno nam je da je HD 7950 odlična kartica i mnogo profitira overclockom ali su sada tu druge kartice u igri koje imaju veće perfomanse za sitno višu ili jednaku cijenu, R280X recimo.

ma sve ok! samo razlika je ne malih 600kn izmedu njih dvije (za najeftinije modele trenutno)...nakon nekog vremena ce cijena sigurno jos pasti pa ce biti definitivno bolji izbor!LP

||| Core™ inside |||
12 godina
HD 7950 Club

Stijepanj ovo tvoje mjerenje ti nemoze nista pokazat,mala scena bez ikakve akcije skoro pa staticna i jos bez efekata poput HBAO itd itd.Odi na onaj dio levela gdje se bore svi u dvoristu sa hrpom auta i sa frapsom odvrti tu cjelu borbu pa ces vidjet koji ti je average fps.Ta bitka je odlicna jer ima dosta likova u sceni,akcije,destrukcije,fizike,osvijetljenje itd itd i dobro ce upregnut tvoj sistem.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

Naravno, ali čovjek izvlači maksimum iz stare kartice i to je pokazao a a ekipa thumb.

Nepotrebno ali ok.

Nemamo svi novca da pređemo na nove modele kako izlaze. Ja sam svoju novu za 1900kn kupio, prije mjesec dana i nisam požalio. Kartica je zvijer. Stvarno mi se neda razmišljati što bi bilo kad bi bilo da sam čekao ovu 280 pa onda nju ciljao...

ugl. ljudi su ljubomorni i td dobro dođe.

Stjepane baci neke bencheve multiplayera ako ga imaš, zanima me gulf of oman koliki su gainovi fpsa sa i be clocka,hvala.

13 godina
protjeran
Tak ti je to ovdje na bugu,ljudi se boje komentirati da nedobiju td a salju hrpu upita na pm, rekao sam gain od skoro 20 fpsa average na 1100mhz core , a u mp je average minimalni od 70fpsa pa na vise kako koja mapa!bf3 neigram na stocku jer je ogromna razlika a ne volim kad mi je frejmrejt "mali" na ultra postavkama,lp
||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pisao sam ti vec o tome u drugoj temi, ali ocigledno nisi obracao paznju, hd 7950 je odlicna karta, ali budimo realni i ostale se high end karte mogu overclockat.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
HD 7950 Club

Hehe ekipa, pa jasno je svima odavno da je HD 7950 bila bestbuy kartica i da dobri primjerci na 1200MHZ imaju perfomance GTX770/HD7970 1.1GHZ.

U svakom slučaju odlična kartica.

iclock2much

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AsAsiN kaže...

Mozda sam se krivo izrazio, htio sam rec da kartica normalno radi u igrama, znaci ne skacu temperature... jedino se taj "znakic" pali gasi, nevezano uz to jel igram(jel je na 100%) ili je u idleu, to sam bas primjetio jucer navecer, lezo sam u krevetu ostavio komp da radi(nesta sam skido) i nesto je škljocnulo/kliknulo i vidio sam da je "znakic" ugasen i za 5-6 sekundi opet i "znakic" se upalio i ponovilo se par puta, pa sam ugasio komp jel me zivciralo, a i mislio sam mozda se nes "zbugalo" pa ce nakon restarta bit ok, al eto opet pali/gasi, pa neznam da nije mozda do napona, bojim se da se nesto ne osteti/crkne.

Pozdrav, danas nosim grafu u futuru, na servis, al jos sam prije htio pitat, sta da napisem na papiric uz graficku(za opis kvara/problema)? :D Neznam da napisem sapphire LED logo se gasi ili sapphire LED slova, pa ak moze neko help :)

edit: evo kak to izgleda(kvaliteta bas nije najbolja, al mislim da se moze vidjet i cut kljucno)

http://tinypic.com/player.php?v=xmlb44&s=5#.UmUaQfngvgw

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 14:13 (AsAsiN).
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Evo da javim dojmove o MSI HD7950 OC TF3 nakon tjedna korištenja. Malo sam je kloknuo na 1100/1500 uz power limit na +20%. Radi bez problema.

Temperatura ne prelazi 68 stupnjeva a ventilator je na 48%(igre i heaven benchmark). Što se glasnoće tiče zadovoljan sam, nečujna je(ne čuje se od buke ostalih ventilatora u kučištu{#})

Jedino što mi se jednom dogodio neki direct x error kad mi se nije htjela nijedna igra pokrenuti. A nakon restarta više nisam imao sliku u windowsima, morao sam ući u safe modu

i napraviti uninstal grafičke u device menageru. Tad mi je nakon restarta opet proradilo. Kako sam negdje pročitao razlog je bio "corrupt drivers".{#}

Uglavnom performansama sam zadovoljan a ovo sa driverima nadam se da se neće više ponavljati. Inače je grafa za 5! 

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
D4RKR1DE kaže...

Evo da javim dojmove o MSI HD7950 OC TF3 nakon tjedna korištenja. Malo sam je kloknuo na 1100/1500 uz power limit na +20%. Radi bez problema.

...

na kojem naponu si postigao 1100/1500 ?

Inače, odličan izbor. Ovo s directX error, možda upravo zbog overclocka.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
15 godina
AsAsiN kaže...

Pozdrav, danas nosim grafu u futuru, na servis, al jos sam prije htio pitat, sta da napisem na papiric uz graficku(za opis kvara/problema)? :D Neznam da napisem sapphire LED logo se gasi ili sapphire LED slova, pa ak moze neko help :)

edit: evo kak to izgleda(kvaliteta bas nije najbolja, al mislim da se moze vidjet i cut kljucno)

http://tinypic.com/player.php?v=xmlb44&s=5#.UmUaQfngvgw

Pa napisi da se LED logo "Sapphire" sa strane graficke se pali - gasi bez obzira na stanje u kojem je grafa ( mirovanje / opterecenost grafe ) !

Javi kaj su ti rijesili !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Zura kaže...

na kojem naponu si postigao 1100/1500 ?

Inače, odličan izbor. Ovo s directX error, možda upravo zbog overclocka.

Nisam ni dirao napon. Mislio sam da ću morati ali igrao sam Witcher 2 na skoro sve ultra 2-3 sata i bilo je stabilno. Nikakvih artefakata ni niš.

I heaven benchmark se bez problema vrtio. A direct x error se dogodio na stock postavkama. Nije mi 24/7 klokano, samo kad igram nešto zahtjevnije.

13 godina
protjeran
HD 7950 Club

malo sam se potrudio pa evo ako nekoga zanima usporedba trenutnih gpu-a u bf3sp, izmjerio sam s frapsom tocno onako kako mjere na Bi-Tech stranici (opisano dolje u tekstu) ovo je za sve one nevjerne TD sto sam dobio! evo vam rezultat pa tko zeli da si usporeduje rezultate samo dajte:{#} uzivajte u cinjenici nevjerne tome da s karticom iz ovog kluba s 3 klika u ccc imate ove dolje perfomanse{#}

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/10/08/amd-280x-270x-260x-reviews/4

cijeli ss

{#}LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 16:50 (Stjepanj).
Moj PC  
3 6 hvala 3
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Do koliko bi mogao clockati grafu a da ne diram napon tj da ostane na stock?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 9:11 (Vincent88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

moja radi na 1100/1500 bez dizanja napona ili bilo čega, temperature ne prelaze 70c, a performance boost s obzirom na stock clock su solidne:)

12 godina
neaktivan

Na kojem je to biosu? Onaj obični ili s uključenom boost tipkom? Moram onaj slider staviti na +20?

15 godina

obični bios, znači boost je isključlen, nisam niti taj slider dirao, ništa, samo sam instalirao trixx, podigao clockove na 1100/1500 i to je to, radi bez ikakvih problema

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice