HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 426.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HD 7850 Club
77ari kaže...
EDIT: kartica je potpuno nova pa da je ne zeznem to me je strah, da idem ovako kako sam ja rekao treba mi jako jako puno vremena. A ako napravim ovdje kao ti jeli postoji mogučnost da mi ona odmah crkne ili imam vremena za vratiti nas taro?

Nece crknut ! Jedino sto mozes dobit su artefakti ili da ti se u testovima stabilnosti ili igrama rusi zbog eventualnog premalog napona ! U tom slucaju malo smanjis frekvencije ili podignes mrvicu napon !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Podigao sam core clock na 1150 i memory clock na 1300 i događali su se artefakti spustio sam core clock na 1100 i memory na 1300 sada nema artefakata ali mi se slika zablokira kada dođe na na 85-90 stupnjeva grafa. Da smanjim još nešto? Ne znam što da napravim :( za početak sam stavio tvorničke postavke.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
15 godina

To su ti prevelike temp.  Smanji napon ! Probaj prvo koliko ide bez dizanja napona !

I prije OC-anja si pogledas kakve su ti bile temp. da se znas ravnati !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
77ari kaže...

Podigao sam core clock na 1150 i memory clock na 1300 i događali su se artefakti spustio sam core clock na 1100 i memory na 1300 sada nema artefakata ali mi se slika zablokira kada dođe na na 85-90 stupnjeva grafa. Da smanjim još nešto? Ne znam što da napravim :( za početak sam stavio tvorničke postavke.

Jesi li podigao Napon i power board kao sto sam ti stavio na slikama ?

- nemas nista od dizanja klokova ako napon i board power nisi digao - 

Napon i board power do kraja ! Nebrini kartici nista nece biti - ako ti eksplodira komp imas garanciju!

Koji tocno model hd7850 imas?

13 godina
PR0MATRAC kaže...
77ari kaže...

Napon i board power do kraja ! Nebrini kartici nista nece biti - ako ti eksplodira komp imas garanciju!

I mene zanima koji model 7850 ima koji na 1.225v  dođe do 90c?

Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

ma on najvjerovatnije nije dizao napon

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HD 7850 Club

Evo, ja sam svoju provrtio kroz Unigine Heaven, nakon što ste me ohrabrili svojim postovima da svoju HD7850 kloknem sa Trixxom. Postavio sam na klokove koje sam siguran da će raditi, a kasnije, navečer, ću se primiti finog podešavanja.

Procesor nisam clockao, ni RAM, nisam baš vičan tome, pa se ne želim igrati s time dok malo bolje ne shvatim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

pa skinuo sam najnoviji i nemam to ponuđeno.

kažem ja na onim postavkama igram i ne ruši se :)

Ma moras imat !  Tamo gdje podesavas taktove i napon , scrolaj dolje i trebao bi imat Board Power-Li !

rofl sad sam na kompu i vidim da ima za skrolat dolje i vidim tu opciju {#}{#}

stavio sam kao promtrac pa ćemo vidjet kako će to pit vodicu :)

Battlelog CRO_ZeNGe
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
PR0MATRAC kaže...
77ari kaže...

I mene zanima koji model 7850 ima koji na 1.225v  dođe do 90c?

Imam MSI R7850 s jednim ventilatorom.Na stres testu mi dođe nešto manje od 80 sada kada sam podesio ventilatore ali mi zablokira pc ne znam zašto.

Kada ništa ne radim je oko 25.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 20:26 (77ari).
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Imam MSI R7850 s jednim ventilatorom.Na stres testu mi dođe nešto manje od 80 sada kada sam podesio ventilatore ali mi zablokira pc ne znam zašto.

Zablokira ti jer nije stabilna.

13 godina
protjeran

Ja sm imao taj model prije nego sam kupio ovu od 2 gb sto sada imam - razlika je gotovo pa zanemariva u preformansama - satvi ju na 1150 a memory klok nediraj jer ti modeli sa 1 gb msi izgleda imaju ili lose hlađenje za taj dio ili losu  ram memoriju - dakle stavi 1150 1200 +20 1.223v i radit ce ti ko urica

14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Ja sm imao taj model prije nego sam kupio ovu od 2 gb sto sada imam - razlika je gotovo pa zanemariva u preformansama - satvi ju na 1150 a memory klok nediraj jer ti modeli sa 1 gb msi izgleda imaju ili lose hlađenje za taj dio ili losu  ram memoriju - dakle stavi 1150 1200 +20 1.223v i radit ce ti ko urica

E to je bio problem memory clock.  Jer kada bi ga digao artefakti bi se odmah pojavili.

EDIT: Što se tiče topline trebao bi kučište prmjestiti jer mi stol ima mjesto za pc i zapravo skroz je otvoreno s prednje strane sa strane su dvije daske a iza je samo mali otvor dovoljan da prođu žice. Pa je dosta vruče pogotovo kada stražnji ventilator počme izbacivati topli zrak kada grafa i CUP rade s punom snagom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 23:14 (77ari).
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Haf932 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

pa skinuo sam najnoviji i nemam to ponuđeno.

Ma moras imat !  Tamo gdje podesavas taktove i napon , scrolaj dolje i trebao bi imat Board Power-Li !

rofl sad sam na kompu i vidim da ima za skrolat dolje i vidim tu opciju {#}{#}

E vidis da ima Smijeh

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
77ari kaže...
PR0MATRAC kaže...

E to je bio problem memory clock.  Jer kada bi ga digao artefakti bi se odmah pojavili.

EDIT: Što se tiče topline trebao bi kučište prmjestiti jer mi stol ima mjesto za pc i zapravo skroz je otvoreno s prednje strane sa strane su dvije daske a iza je samo mali otvor dovoljan da prođu žice. Pa je dosta vruče pogotovo kada stražnji ventilator počme izbacivati topli zrak kada grafa i CUP rade s punom snagom.

Da rekao sam da mora biti to, samo mi nije jasno zasto je to tako kod 1 gb modela jer sad imam 2 gb isto MSI model ali memorija se kloka odlicno - sad mi je trenutno na 1470 memory klok a na MSi modelu od 1 GB nisam smio stavit nista iznad defaulta jer se onda sve rusilo - a momory klok dosta povecava bandvith:

memory bandvith na memory kloku od 1470 je 188.2GB/s

a na default memory kloku od 1200 je 153.6GB/s dakle velika razlika

Ponekad je čovjeka potrebno ubit da bi ga se uvjerilo da nije u pravu.
16 godina
HD 7850 Club

koju 7850 da kupim za 1450 kn??

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HD 7850 Club

Uzmi Sapphirku, ja je imam i prezadovoljan sam!

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=sapphire+7850+2gb

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
14 godina

Ne, jer ima gigu memorije, radije uzmi s dvije, bolje je za budućnost a i nije neka razlika u cijeni.

Uzmi koju ti je kolega pilgrim preporučio ili OVU ili OVU (imam baš ovakvu, hladna je, tiha i lijepo se kloka. Ako ju odlučiš uzeti pitaj ih je li sa 2 venta pošto u oglasu piše core edition iliti jedan a serijski broj je od grafe s 2 venta)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 13:12 (vrinho).
13 godina

Ja bi uzeo MSI radi 3 godine garancije! Meni je ta godina garancije jako vazna posebno za grafu! A hladnjak je ok!

Werdum Combat Team
16 godina
HD 7850 Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Uzmi ju onda.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da ali ima ovaj cooler sto znaci da je bucna pretpostavljam da je ova gigabyte tiha??

da li netko ima tu gigabyte karticu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 13:54 (unky).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Kolega je imao GTX 550 Ti sa istim coolerom, tiha je.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

citao sam recenzije i kazu da je bucna tek kad je vent na 70%!

kvragu ni sam ne znam poslao sam im mail u portio ali ne odgovaraju!

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ne možeš ni od jednog hladnjaka zračnog očekivat da bude nečujan na velikim brzinama. Drugi su već na 50-ak bučni. Mislim da je taj na Gigi najtiši.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
unky kaže...

citao sam recenzije i kazu da je bucna tek kad je vent na 70%!

kvragu ni sam ne znam poslao sam im mail u portio ali ne odgovaraju!

Na 70 ti nebude išla nikad, ali baš NIKAD. Klokana sapphire je išla najviše na 55% i to ljeti...

16 godina

hehe drzim vas za rijec onda cu uzeti gigabyte ali ovi u portiu su spori majko mila

ne znam da li da kupim kod njih?!

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ja sam svoju kupio u Portiu, stigla sutra dan.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

a vidjet cemo njihov chat me zivcira

16 godina

kupljeno!!

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8883105

hvala na savjetima  :))

Nova poruka