HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 427.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
Schweini7 kaže...

Neki spominju da se može napon dizati, neki ne... {#}

meni to baš i nije jasno jer ja sam na sapphire 6850 sa sapphire trxxxom dizao napon na grafici

sad jel to ovisi o proizvođaču ili nečem drugom ili koriste krivi program

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Na jednom review-u sam videl da piše, nešto u stilu, da Gigabyte 7850 nema "voltage regulation", i nadalje da se ne može mjenjati napon.

Al to je jedan od starijih, na novijem je pak pisalo da se može.

Na svojoj Sapphire nisam sa MSI AB mogao mjenjati, dok s Trixxom i Asus Tweakom, bez problema sam mjenjao.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Gdje skidate 13.2 beta 5 i 7 drivere?

EDIT: Nasao http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/amdcatalyst132betadriver.aspx

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 15:55 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
HD 7850 Club

eto i mene i klubu {#}

ipak sam išao na Gigabyte-icu, odličan hladnjak, dobra cijena na akciji u Linksu i mogao sam lijepo prošetati do dućana i uzeti na licu mjesta, a ne se "mučiti" sa naručivanjem.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

kupil i ja danas Sapphire HD 7850 2gb, za sad nemam ni jednu negativnu riječ za reči. grafa je hladna, tiha i jako sam zadovoljan i sretan {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ne vidim "mučenje" sa naručivanjem, neki ljudi radije daju 300-injak kuna (Links umjesto Protis npr.) da bi kupili karticu u trgovini osobno, a dostava traje dan-dva i sigurno je. Ne kužim.

Toni
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
rapture686 kaže...

Ne vidim "mučenje" sa naručivanjem, neki ljudi radije daju 300-injak kuna (Links umjesto Protis npr.) da bi kupili karticu u trgovini osobno, a dostava traje dan-dva i sigurno je. Ne kužim.

što ti nije jasno? ova kartica koju sam uzeo je preko 100 kn jeftinija u Linksu nego u Protisu trenutno. A to što se ne zezam sa naručivanjem i garancijom ako mi bude trebala, to sam naveo samo kao dodatnu prednost.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 20:29 (antimadridista).
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Mučenje je kad ti krepa, a nisu svi iz zagreba..pa ti plaćaj poštu dobavljaču...

ovak je ljepo odfura u links i dobi novu..

zbog istog razloga sam ja uzeo xfx preko portia, a mogao sam za iste pare safirku (koja mi je 10x ljepša), ali ova ipak ima garu u linksu i bez brige sam...

prije godinu dana me reklamacija safirke 6850 u asbis koštala preko 100kn...

13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
rapture686 kaže...

što ti nije jasno? ova kartica koju sam uzeo je preko 100 kn jeftinija u Linksu nego u Protisu trenutno. A to što se ne zezam sa naručivanjem i garancijom ako mi bude trebala, to sam naveo samo kao dodatnu prednost.

Nisam reko konkretno za tebe, nego inače, svi bježe od naručivanja preko online trgovine, a za servis, ako grafa crkne dobavljač je dužan snositi troškove poštarine ako se utvrdi kvar, barem je tako bilo kod mene sa ADM-om.

Toni
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
antimadridista kaže...
rapture686 kaže...

Nisam reko konkretno za tebe, nego inače, svi bježe od naručivanja preko online trgovine, a za servis, ako grafa crkne dobavljač je dužan snositi troškove poštarine ako se utvrdi kvar, barem je tako bilo kod mene sa ADM-om.

Da, dobavljac je duzan snositi troskove ali se rijetko vidi u praksi.

A druga prednost je sto izvadis karticu i odes u trgovinu.

Dok ti umjesto toga moras na postu, pa cekaj dok im dostave, pa te muljaju preko telefona i maila kako hoce.

Ja sa karticom u rukama i u 4 oka rjesim sve u 10 minuta. Nemoram cekati par dana ili tjedana da se oni smisle poslati novu.

Što hladnije to bolje :)
15 godina
HD 7850 Club

do koliko vam ide GPU clock bez dizanja napona? čisto da znam kakvu sam karticu dobio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club

ja sam svoju dignuo na 1100/1300 na stock voltaži (1.075) i držala je sad sam na 1100/1375 na 1.15...

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
protjeran
rjanko kaže...

ja sam svoju dignuo na 1100/1300 na stock voltaži (1.075) i držala je sad sam na 1100/1375 na 1.15...

Sa cime si ju testirao na tim frekvencijama?

Ne znam kako vi, ali Ja jednostavno nemam vremena za Ništa !
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Provjereno je u heavenu. To je moja grafa.

Ima tipfeller, 1000/1300 je na stock. Ostalo je potpuno točno.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

Provjereno je u heavenu. To je moja grafa.

Ima tipfeller, 1000/1300 je na stock. Ostalo je potpuno točno.

Ok - 1000/1300 je ok za stock napon ali 1100/1300 vec malo teze.

+

Napravio sam novi max rezultat za svoju grafu u 3D Mark 11 testu:

P7631

http://www.3dmark.com/3dm11/6191861

1225 /1520/1.225V

Ako vam se da pokusajte dostic moglo bi biti interesantnih rezultata od kolega sa Sappire kartom a pogotovo od XFX DD - pa da vidimo koja moze naj vise{#}

15 godina
PR0MATRAC kaže...

meni radi na 1100/1300 na stock naponu. Nisam testirao u benchmarku, ali jesam u igrama (Far Cry 3, Sleeping Dogs, Tomb Raider).

na 1120 gpu clock se crasha. Do koliko da dignem napon i jeli to sigurno dizati ako imam lošiju matičnu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 0:10 (antimadridista).
13 godina
protjeran
antimadridista kaže...
PR0MATRAC kaže...

meni radi na 1100/1300 na stock naponu. Nisam testirao u benchmarku, ali jesam u igrama (Far Cry 3, Sleeping Dogs, Tomb Raider).

na 1120 gpu clock se crasha. Do koliko da dignem napon i jeli to sigurno dizati ako imam lošiju matičnu?

Super ako mozes na 1100 1300 sa stock - napon je u redu do 1.225 (najcesce je to gornji limit za 7850) inace nema ti to bas veze sa maticnom kad je klokanje grafe u pitanju i povecanje napona.

15 godina
PR0MATRAC kaže...

P7631

1225 /1520/1.225V

evo moj rezultat na 1215 / 1520 / 1.225V

P6011

Physics score mi je nizak u odnosu na tvoj, ali to je do procesora.

Graphics score je 7809, točno 100 manje u odnosu na tvoj, to je vjerojatno do malo nižih taktova na kojima sam testirao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 1:06 (antimadridista).
13 godina
protjeran
antimadridista kaže...
PR0MATRAC kaže...

P7631

1225 /1520/1.225V

evo moj rezultat na 1215 / 1520 / 1.225V

P6011

Physics score mi je nizak u odnosu na tvoj, ali to je do procesora.

Graphics score je 7809, točno 100 manje u odnosu na tvoj, to je vjerojatno do malo nižih taktova na kojima sam testirao.

Tocno, izgleda da proc igra dosta bitnu ulogu u konacnom rezultatu jer kako sam pregledavao temu gdje su 3d benchmarci ima dosta njih sa odprilike istim klokovima na istim grafama ali imaju razlicite rezultate zbog proceosra koje imaju.

13 godina
protjeran
pa za grafu je bitan samo "graphics scor" tu se vidi koliko grafa daje...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
pa za grafu je bitan samo "graphics scor" tu se vidi koliko grafa daje...

Tocno ali ja sam napisao:

''Tocno, izgleda da proc igra dosta bitnu ulogu u konacnom rezultatu jer kako sam pregledavao temu gdje su 3d benchmarci ima dosta njih sa odprilike istim klokovima na istim grafama ali imaju razlicite rezultate zbog proceosra koje imaju''.

Dakle mislio sam na konacne rezultate testova.

14 godina
HD 7850 Club

Evo moje, ovo joj je maximum, možda bi se još malo dalo izvući ali neću ju mučiti više {#}

7644 - 1200/1500

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jel netko zna do kad se može otkazati naručena grafa preko web shopa (portio)?

Stigao mi mail u četvrtak da su naručili kod dobavljača i da slijedi isporuka kroz 3-5 radnih dana.

Naime nisam čitao reviewe pa sam naručio xfx 7870 black edition, da sad naknadno shvatim da se grije abnormalno i da ta 2 venta (ili hladnjak) ne valjaju niš.

0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam za otkazivanje, ali po zakonu imaš pravo vratit karticu u roku od 7 dana bez navođenja razloga.

Da uštediš vrijeme i novac, zovi ih i probaj dogovorit da ti storniraju narudžbu

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Problem je da portio nema telefon...

Poslao sam mail i zamolio da storniraju, napisao sam otvoreno, što će mi grafa koja se zagrijava do 80C,da bi ljeti bilo još gore i da ne moram onda reklamirati...

Poštovani,

Vaša narudžba je zaprimljena i obrađena.
Artikle ćemo naručiti od dobavljača.
Isporuka slijedi putem Overseas dostavne službe najvjerojatnije kroz 3-5 radnih dana.

T su napisali, meni to zvuči da još ni nemaju tu grafu, tako da po zdravoj logici nebi trebao biti neki problem stornirati.

0 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Evo ti jedan link (ako ti pošalju karticu) di piše da updateiranje biosa te kartice dosta smanjuje temperature pa si pogledaj, znači problem je u njemu a ne u hladnjaku. Možda su to već riješili u serijama iza tih reviewova pa nećeš imati problema. 

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/xfx-hd7870-black-edition-overclocked-graphics-card-review/17/

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 17:12 (vrinho).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Puno hvala. {#}

Sad me još zanima, što mi preporućujete ako mi u ponedjeljak odgovore da mogu stornirati?

Da uzmem tu grafu ili?

Uglavnom opcija mi je Links, jer mi se ne zajebava s reklamacijom ako mi krepa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Montezano kaže...

Ne znam za otkazivanje, ali po zakonu imaš pravo vratit karticu u roku od 7 dana bez navođenja razloga.

Da uštediš vrijeme i novac, zovi ih i probaj dogovorit da ti storniraju narudžbu

Ne, ja sam bio u istoj situaciji kao Shwein i nisu dali da se zamjeni ili vrati.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 17:29 (rapture686).
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

evo i ja se pridružujem clubu.

piknuo sam xfx 7850 2gb dd edition.

odmah sam joj dignuo GPU clock na 950 hz i memory clock 1250 u TRIXX-u(stock napon jer neželim dirat po tome jer se ne kužim pretjerano u to)

recite do koliko ide ova kartica?mislim sa stock naponom?

i ako nije problem ss trixx od te iste ,da vidim na koliko je vi držite (tko je ima).

pozz

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

evo i ja se pridružujem clubu.

piknuo sam xfx 7850 2gb dd edition.

odmah sam joj dignuo GPU clock na 950 hz i memory clock 1250 u TRIXX-u(stock napon jer neželim dirat po tome jer se ne kužim pretjerano u to)

recite do koliko ide ova kartica?mislim sa stock naponom?

i ako nije problem ss trixx od te iste ,da vidim na koliko je vi držite (tko je ima).

pozz

Imam ju, danas sam ju natjerao u 3dMarku na 1200/1500, voltaža 1225 (znači max koliko ide u trixx-u), to joj je maksimum u benchmarkima, u igrama smanjim jer zna biti nestabilna s tolikim clockovima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 18:01 (vrinho).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice