HD 5870 CX vs. GTX 470 SLI

poruka: 249
|
čitano: 108.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: HD 5870 CX vs. GTX 470 SLI
ATiGamer kaže...

1.3x?? 4890 CF sigurno daje bolje performanse od 4870x2 koja je pak u većini igara u rangu 5870. 1.3x možda u nekoliko igara koje ne znaju iskoristiti multi GPU, ali u ostalima barem 60-80% ubrzanja.

Čitao sam nedavno da 6870 daje performanse bliže 5850 od 5870, no najbolje pričekati prvi review pa onda onda vidit gdje smo.

Priznajem, nisam isprobavao puno igara, samo sam naganjao s frendovima mrežno poneki needforspeed shift/undercover/prostreet, neam pojma jel to reprezentativne igre il ne za cf.

No, evo recenzije HD6870/6850 izašle i ovo su ispali jako dorađeni komadi hardvera: teselacija u directX11 im je duplo brža, i konačno svugdje u crossfireX setupima skaliraju vrhunski, i još im je to srednja klasa, može se samo pretpostavljati što će raditi hd6980 za mjesec dana po testovima.
Šteta, po mom mišljenju, xyan je ipak bio prenestrpljiv, 480tka bi sad zbog prijetnje atija mogla pojeftiniti, a posebno pojeftinjuju gtx470 i 460.
No, okej, 480tka je mrcina koja ga vjerojatno neće razočarati performansama:)

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
ATiGamer kaže...

1.3x?? 4890 CF sigurno daje bolje performanse od 4870x2 koja je pak u većini igara u rangu 5870. 1.3x možda u nekoliko igara koje ne znaju iskoristiti multi GPU, ali u ostalima barem 60-80% ubrzanja.

Čitao sam nedavno da 6870 daje performanse bliže 5850 od 5870, no najbolje pričekati prvi review pa onda onda vidit gdje smo.

Priznajem, nisam isprobavao puno igara, samo sam naganjao s frendovima mrežno poneki needforspeed shift/undercover/prostreet, neam pojma jel to reprezentativne igre il ne za cf.

No, evo recenzije HD6870/6850 izašle i ovo su ispali jako dorađeni komadi hardvera: teselacija u directX11 im je duplo brža, i konačno svugdje u crossfireX setupima skaliraju vrhunski, i još im je to srednja klasa, može se samo pretpostavljati što će raditi hd6980 za mjesec dana po testovima.
Šteta, po mom mišljenju, xyan je ipak bio prenestrpljiv, 480tka bi sad zbog prijetnje atija mogla pojeftiniti, a posebno pojeftinjuju gtx470 i 460.
No, okej, 480tka je mrcina koja ga vjerojatno neće razočarati performansama:)

nece pasti cijena, bar ne previse....samo su najave za 470 i 460, ipak mislim da se velika vecina zarade nalazi u mid segmentu...jedino kaj me zeza je nova 580-tka....sta je nemogu nazvat 485, 490 itd... bas 580? :S onak mogu joj dati milijardu imena a da ne izigraju povjerenje kupaca koji su ulozili i kupili 4xx seriju, nego imenom otvaraju novu seriju :S nicim drugime

siguran sam da me nece razocarati :D

btw overhaul, koji setup ti imas O_O OMG!!!! Svaka cast majstore!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 20:22 (xyan).
17 godina

Mislim da ti je to podmetnuti hoax koliko pratim ovih dana...

Okej, moguće da gtx tog imena izađe, ali ne sad za mjesec dana,

jer se dobro zna gdje i tko im radi procesore, prema svemu sudeći, "gotovi" gt110

procesori su samo podmetnuti da odvrate nesigurnije kupce od kupovine

hd6000 serije atija. Evo već po netu izlaze i priče o "gotovom" gt 114 chipu,

koji je trebao sat ranije predstavljati gtx475, dva sata kasnije, već je to

gtx 560... ono slična priča kao i lani sa nikad izašlim gtx380 i godinu ranije

sa gtx290.

Ako fakat i izađe nešto naziva gtx580 sad za koji mjesec, to može biti samo rebrandani postojeći

procesor, nije da nvidija nije takve stvari ranije radila sa 8800 serijom koju su

prekrstili u 9xxx, pa gt250 itd. Za to te nemora bit briga, dok god ti kartica

podržava sve grafičke standarde i pod hubom je dos' jaka, a to je:)

p.s. je super mi setup samo što stoji pogašeno sve tjednima osim laptopa za mail,

a ja odrađujem nekakve deadlineove po kompovima na poslu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 20:30 (overhaul).
15 godina
neaktivan

kuzim da ce biti to isto, al kuzis na sta ciljam. cisto psiholoski efekt na ljude, pogotovo kad platis tesko zaradjenim novcem. i idu mi na zivce ovi njihovi marketinski gurui, i u nvidii i u amd-u. sta mene ne zaposle, odradjivat ce sve, od detaljne ekonomske analize trzista, prognozi, do marketinga i menadzmenta :D

P.S. jadan ti, al fakat te zalim...al ajd dobro, posao mora kad-tad zavrsiti

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 20:47 (xyan).
17 godina
xyan kaže...

kuzim da ce biti to isto, al kuzis na sta ciljam. cisto psiholoski efekt na ljude, pogotovo kad platis tesko zaradjenim novcem. i idu mi na zivce ovi njihovi marketinski gurui, i u nvidii i u amd-u. sta mene ne zaposle, odradjivat ce sve, od detaljne ekonomske analize trzista, prognozi, do marketinga i menadzmenta :D

Pa bas zato ce i biti gtx 580 ako bude. Zato da bi i naivni i oni wanna be glavni u selu kupovali ih, cak neki zamjene istu graficku za identicnu taku samo zato sto ima jedan broj veci u imenu. Marketing...

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
xyan kaže...

Pa bas zato ce i biti gtx 580 ako bude. Zato da bi i naivni i oni wanna be glavni u selu kupovali ih, cak neki zamjene istu graficku za identicnu taku samo zato sto ima jedan broj veci u imenu. Marketing...

ma, debili....dao bog da im se to obilo u glavu. a cuj tesko biti #1 u selu, kad malo tko se bavi gamingom ili necim slicnim. mislim nije da se ljudi ne bave, ali u puno manjem postotku od ljudi u gradu

17 godina
xyan kaže...
ShadoW kaže...
xyan kaže...

ma, debili....dao bog da im se to obilo u glavu. a cuj tesko biti #1 u selu, kad malo tko se bavi gamingom ili necim slicnim. mislim nije da se ljudi ne bave, ali u puno manjem postotku od ljudi u gradu

Ako kupis SLI ne moras grijanje dodatno placat : )). Znam da to zagrijavanje tebi ovako nista ne znaci, ali moram priznat da je ljeti moja soba najtoplija a ne razlikuje se od drugih. A jos nisam imao neku grafu sto se puno grije. Jedino proc (I7 920). Ti imas I7 950 + gtx 480. Mislim da ce ti se otopit sva plastika u blizini : )). Hehehe. Ajde, blago tebi. Nadam se da ces nabacit koji review. Iako ja osobno mislim da je to sto si kupio trenutno neisplativo.

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
xyan kaže...
ShadoW kaže...
xyan kaže...

Ako kupis SLI ne moras grijanje dodatno placat : )). Znam da to zagrijavanje tebi ovako nista ne znaci, ali moram priznat da je ljeti moja soba najtoplija a ne razlikuje se od drugih. A jos nisam imao neku grafu sto se puno grije. Jedino proc (I7 920). Ti imas I7 950 + gtx 480. Mislim da ce ti se otopit sva plastika u blizini : )). Hehehe. Ajde, blago tebi. Nadam se da ces nabacit koji review. Iako ja osobno mislim da je to sto si kupio trenutno neisplativo.

kad budale imaju novce onda pametni prodaju...a i iskreno 8 godina nisam mijenjao komp, samo graficku (ati 8500->hd2400pro) i dvd-rw) dodao....tak da sam si morao dusu olaksat.mislio sam ici na amd-a al, jbg-a, intel nudi i cfx i sli. a graficku sam mislio upiknut 470, al ono...jbg-a, znam da sam malo losije prosao, al sta se moze-ne mozes i ofce i nofce :D

15 godina
neaktivan
HD 5870 CX vs. GTX 470 SLI

slozeno!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 16:21 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice