Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 961.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
kruskar kaže...

Fanu  kolega ovdje pričamo o iznad 60 frejmova,čist logično da se vidi razlika između 15-30-60.

Sve preko 70 frejmova nema šanse da ljudsko oko može primjetiti za to dajem obje ruke u vatru.

Kada budeš išao kod doktora baš ga pitaj koliko slićica u sekundi ljudsko oko može registrirati pa javi šta kaže ;) 

Ja igram s 970 većinom na 1440p rezi na fulhd tv-u. U igri isključim vsync i u control panelu stavim na fast(+1 fr), tako da mi limitira na max 120fps-a bez lomljenja slike. Dali oko može ili ne da prebroji sličice, ali svakako mogu da primjetim veću fluidnost u određenim igrama.

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
14 godina
Fanu kaže...
kruskar kaže...

Fanu  kolega ovdje pričamo o iznad 60 frejmova,čist logično da se vidi razlika između 15-30-60.

Sve preko 70 frejmova nema šanse da ljudsko oko može primjetiti za to dajem obje ruke u vatru.

Kada budeš išao kod doktora baš ga pitaj koliko slićica u sekundi ljudsko oko može registrirati pa javi šta kaže ;) 

posto nisam mogao naci gifove sa usporedbama iznad 60 frejmova, stavio sam 2 videa u kojima je usporedba 60 i 144Hz i na kojima je razlika ocita

otkud ti cifra od 70 frejmova? molim te nemoj postati clanke s wikipedije

^lol vas dvojica ste neki mass troleri? ako da, svaka cast

btw jeste uopce pogledali ta dva videa koje sam stavio a koje jasno pobijaju vase nebuloze?

Onda si ti kolega vanzemaljac kad vidiš razliku ili neki mamin i tatin sinčić koji ima prevelik ego da bi shvatio da je to nemoguće ;)

Velim ti lijepo kad budeš kod svog doktora pitaj ga koliko sličica može registrirati ljudsko oko.

L.P.

EDIT
Hebemu miša kad mi stignu djelovi(proc mbo ram) posudit ću od bratića 144hz monitor i testirati baš me zanima,ako budem u krivu javno ću se ispričati svima!

A do tada stojim iza svojih rijeći.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:55 (kruskar).
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

jesam pogledao sam i placem od smjeha

znaci ja govorim o realnoj upotrebi, ne teoretskoj.   Igra, ma kakva bila, radnja kakva god se u njoj odvijala, akcija slike na ekranu.  Razlika između 60 i 120 FPS je takva, pod uvjetom da je stalna, da je ljudsko oko nemože registrirati.  To kažu stručnjaci, a to kažem i ja koji nisam stručnjak i probao sam oboje.  

Doduše, ja sjedim udaljen od monitora poprilično, pa takve stvari mozda ni ne primjetim u toj količini, te ne igram jako dinamične igre.

Imas bezbroj videa, naravno objektivnih a ne sponzoriranih od strane gaming industrije, gdje rade razliku od 60 vs 120hz refresh ljudima, i svega ih je par uspjelo tocno definirat razliku

ali opet, kolega je u pravu...sve je to subjektivno.  Jbg ako dadnem 5k za monitor, i meni ce se tripovat svakave sitnice da vidim, eto da opravdam gušt kupovanja hardvera

noob al volim učit
Moj PC  
1 5 hvala 0
11 godina

Proc ti je u BN ako dobivaš 2 fps sa klokanjem 900 serije...nema tu ništa subjektivno kod većeg osvježenja monitora,razlika je uvijek primjetna čak i u desktopu ali dali je isplativa je drugi par čarapa 

DigitaLife/EotS
16 godina
odjavljen
smak420 kaže...

znaci ja govorim o realnoj upotrebi, ne teoretskoj.   Igra, ma kakva bila, radnja kakva god se u njoj odvijala, akcija slike na ekranu.  Razlika između 60 i 120 FPS je takva, pod uvjetom da je stalna, da je ljudsko oko nemože registrirati.  To kažu stručnjaci, a to kažem i ja koji nisam stručnjak i probao sam oboje.  

Doduše, ja sjedim udaljen od monitora poprilično, pa takve stvari mozda ni ne primjetim u toj količini, te ne igram jako dinamične igre.

Imas bezbroj videa, naravno objektivnih a ne sponzoriranih od strane gaming industrije, gdje rade razliku od 60 vs 120hz refresh ljudima, i svega ih je par uspjelo tocno definirat razliku

ali opet, kolega je u pravu...sve je to subjektivno.  Jbg ako dadnem 5k za monitor, i meni ce se tripovat svakave sitnice da vidim, eto da opravdam gušt kupovanja hardvera

Opet imamo pametnjakoviće s glupim komentarima... 

prodajem jednu od mašina
11 godina
neaktivan

Proc je u super stanju, prime95 i occt stabilan, clockan na 4.5 sa malom voltažom. Isto tako je bilo i sa non k 2500.  Vidjet cemo u ponedjeljak sa i7 2600k jel ima kakve vajde.

Grafa je takva kakva je, mene osobno nije oduševila nesto specijalno, sad mi je zao sto nisam malo pricekao i dodao koju stoticu više i uzeo 1070, al moguce uskoro.

evo upravo sam sada na BF4 in game....nekakav prosjek mi je od min 50- do max 80 FPS.

digao clock 100+, memorija na 350+  sve isto, nikakve promjene.

Crysis 3 ista stvar, mozda razlike 2 FPS

noob al volim učit
11 godina
neaktivan
smak420 kaže...

Opet imamo pametnjakoviće s glupim komentarima... 

Pa de prosvjetli sa kakvim pametnim komentarom onda?  A da nije link sa linus tech tipsa..

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 16:18 (smak420).
16 godina
odjavljen

Pa de završi barem neku srednju školu s fizikom, biologijom i sl. Nema opravdanja za takve gluposti o elementarnim stvarima pored praktički besplatnog znanja na Internetu. 

prodajem jednu od mašina
11 godina
neaktivan

super odgovor i ti si neki moderator,  i onda se ljudi pitaju zasto ekipa napusta forum...

nema potrebe za bahatošću, ispričavam se svim geekovima sa foruma ako sam ih uvrijedio, nadam se da vas nisam rasplakao. pogotovo ove sa imao sam 4 GTX 970, imao sam 2 titana, imao sam 15 i7ica, živim na forumu i placem na TD lol

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 17:51 (smak420).
16 godina
odjavljen

Nema to veze s mojom bahatošću. Znaš li što je definicija bahatog? Kad netko tko nema pojma, tumači drugima gluposti i pritom je bahat.

kruskar kaže...
Fanu kaže...
kruskar kaže...

Onda si ti kolega vanzemaljac kad vidiš razliku ili neki mamin i tatin sinčić koji ima prevelik ego da bi shvatio da je to nemoguće ;)

Velim ti lijepo kad budeš kod svog doktora pitaj ga koliko sličica može registrirati ljudsko oko.

smak420 kaže...

Razlika između 60 i 120 FPS je takva, pod uvjetom da je stalna, da je ljudsko oko nemože registrirati.  To kažu stručnjaci, a to kažem i ja koji nisam stručnjak i probao sam oboje.  

-

Kad se već pozivaš na "stručnjake", onda fino daš dokaze za te "stručnjake", a ne postavljaš se s visoka i patroniziraš poput tvog kolege kruskara. Nije sramota ne znati, al' je sramota i vrlo bahato ne znati i to nabijati na nos nekome tko zna, a pritom biti i podrugljiv na granici vrijeđanja.

K tome se radi o gradivu najkasnije srednje škole, ako već ne i osnovne. Biologija - ljudsko oko, fizika - svjetlo. Malo interdisciplinarnog korištenja mozga i povezivanja ne bi bilo na odmet.

Ako ste već žrtve lošeg obrazovnog sustava u kombinaciji s lijenošću, dajte se barem potrudite pa iskoristite drugu šansu koju ste dobili za učenje samim time što imate pristup Internetu.

I sve to je poželjno prije nego, nakon vrijeđanja i omalovažavanja forumaša s visoka, tumačite meni kako bih trebao diskutirati. 

prodajem jednu od mašina
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ok, dakle ponovo, isprike forumašima na bahatom tonu.  Ono sto me iziritira, jesu lonac-poklopac članovi koji rade upravo to sto sad spominješ.  Dakle ja sam naveo totalno off topic doduše, da OSOBNO ne razlikujem 60 i 120 FPS sto su mnogi uzeli na nož, jer i dalje tvrdim, da vecina ljudi nece vidjeti razliku, ne kažem da je nema.  

Rasprava se navela na moju tezu o neisplativosti clockanja ( dakle opet subjektivno iz vlastitih dojmova) dotične grafičke kartice.  Kad kažem neisplativosti, govorim o svom slucaju, ne generaliziram. 

Kako sam poceo dobivat posprdne odgovore, a nigdje nikada neke konsktruktivne rasprave, upravo kako kažeš, temeljene na nekakvim dokazima, linkovima, da me uvjere u suprotno.  Postavljanje sa viskoa je upravo reakcija na isto takvo ponašanje članova ovdje, eto da budem iskren, malo podjebavanja nije na odmet nekad. 

Namjerno sam naveo da "stručnjaci" kazu da ljudsko oko nemoze razlikovati više od 60 FPS , jer sam do takvog zaključka ja došao sa svojim istraživanjem po internetu, iz izvora koji nisu vezani za gaming industriju.

Poanta foruma bi trebala biti upravo rasprava, učenje, djeljenje savjeta....ali nazalost, na ovom forumu toga bar ja nisam cesto vidio.  Vec samo ego tripere sa stavom moj je veči.

a ako se vec pozivaš na nekakvo školovanje, takodjer posprdno i bahato, magistar sam ekonomije ako te baš zanima. 

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 18:30 (smak420).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
smak420 kaže...

a ako se vec pozivaš na nekakvo školovanje, takodjer posprdno i bahato, magistar sam ekonomije ako te baš zanima. 

To sve govori.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina
neaktivan

haha dobra ;)

jos jednom, sorry ekipa, malo sam nadrkan danas...nemojte zamjerit

noob al volim učit
16 godina
neaktivan

Evo kolega, testirao sam. 4 FPS-a manje, ali mi je grafa clockana na 1480/7806 MHz kako sam rekao. Inace, pretpostavljam da mi se memorija bolje clocka jer je Samsungova.

P.S. Sto se tice koliko ljudsko oko moze vidjeti, kada sam svoj BenQ monitor clockao sa 60 na pravih 80 Hz, moram priznati da mi je razlika bila ocita kada sam igrao, definitivno nije placebo. Tako da sam siguran da bi na 144 Hz ta razlika bila ogromna.

9 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Evo kolega, testirao sam. 4 FPS-a manje, ali mi je grafa clockana na 1480/7806 MHz kako sam rekao. Inace, pretpostavljam da mi se memorija bolje clocka jer je Samsungova.

P.S. Sto se tice koliko ljudsko oko moze vidjeti, kada sam svoj BenQ monitor clockao sa 60 na pravih 80 Hz, moram priznati da mi je razlika bila ocita kada sam igrao, definitivno nije placebo. Tako da sam siguran da bi na 144 Hz ta razlika bila ogromna.

Ovakve sam rezultate cekao! Puno hvala kolega. Htio sam vidjeti da li clock memorije utjece na rezultate, mislim da je razlika minimalna u ovom slucaju. Hynix memorija se jako lose clocka, moja je zapela na 7600 i ne mrda dalje, nakon toga se pocinju artefakti pojavljivat. Probao sam 7800 cak i 8000 ali bezvrijedni pokusaji, vise vrijedi oc jezgre nego memorije. U svakom slucaju, za karticu sa 70% ASICa, jako dobar clock evo stabilna je na 1525-1550-1575 u tom rangu. 

Sto se tice refresh ratea monitora, definitivno se osjeti razlika slozit cu se. Makar minimalna, u nekim situacijama scene su fluidnije naravno.

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
Gtx 9xx Club

odvrtio unigine heaven benchmark (G1 GTX970)

stock:

FPS: 64.4

Score: 1623

OC (+135 core/+480 memory - 1527/7970):

FPS: 71.5

Score: 1800

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Fanu kaže...

stock:

odvrti sa mojim postavkama, 1080p, full screen, ultra, no AA, no tesselation

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
Arnel16 kaže...
Fanu kaže...

stock:

odvrti sa mojim postavkama, 1080p, full screen, ultra, no AA, no tesselation

FPS: 111.2

Score: 2802

min fps: 9.5

max fps: 220.3

i5 3470, 16gb, G1 970 OC

12 godina
odjavljen
Fanu kaže...

FPS: 111.2

Score: 2802

min fps: 9.5

max fps: 220.3

i5 3470, 16gb, G1 970 OC

Ja imam na 1465/2055 score, postavke kao ovde 1904. fps: 75

970 ichill

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 12:48 (skorvy).
13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...
alen29 kaže...

Ovakve sam rezultate cekao! Puno hvala kolega. Htio sam vidjeti da li clock memorije utjece na rezultate, mislim da je razlika minimalna u ovom slucaju. Hynix memorija se jako lose clocka, moja je zapela na 7600 i ne mrda dalje, nakon toga se pocinju artefakti pojavljivat. Probao sam 7800 cak i 8000 ali bezvrijedni pokusaji, vise vrijedi oc jezgre nego memorije. U svakom slucaju, za karticu sa 70% ASICa, jako dobar clock evo stabilna je na 1525-1550-1575 u tom rangu. 

Sto se tice refresh ratea monitora, definitivno se osjeti razlika slozit cu se. Makar minimalna, u nekim situacijama scene su fluidnije naravno.

probaj i valey test, memorija utjece skoro u svakom testu, no naravno da skaliranje ovisi o vise cimbenika!

evo ti i moj test utjecaja overklokinga memorije:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=213&jumpto=4889815&sort=asc&view=flat

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Dudu kaže...

Da ne tražim sad, naći će se "dobrovoljac" koji ima zotakovu amp ekstrim edišn 980ti-cu, hehe. Imam par pitanja..  

Bump! Any?

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr
13 godina
protjeran
Dudu kaže...
Dudu kaže...

Da ne tražim sad, naći će se "dobrovoljac" koji ima zotakovu amp ekstrim edišn 980ti-cu, hehe. Imam par pitanja..  

Bump! Any?

ne sjecam se da itko ima ikakvu zotac kamoli 980tku ti, kod nas su im cijene svemirske!

no to te ne sprijecava da pitas...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 14:36 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

E jbg onda :D Ma zanimaju me temperature pri normalnom korištenju (win, youtube i ostalo) i gaming. Imam taj Zotac pa čisto da usporedim jer kao da mi malo "ludi" xD

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
kruskar kaže...

btw jeste uopce pogledali ta dva videa koje sam stavio a koje jasno pobijaju vase nebuloze?

L.P.

EDIT
Hebemu miša kad mi stignu djelovi(proc mbo ram) posudit ću od bratića 144hz monitor i testirati baš me zanima,ako budem u krivu javno ću se ispričati svima!

A moja kruško, pa ti nisi ni probao, a pišeš da nema razlike? Već sam dvi godine, možda malo manje, na 144-165hz monitoru. Razliku uberem još u desktopu, kad dignem nove clean drivere, pa mi se prebaci na 60hz... Pomak miša mi otkrije je li 144 ili 60, kamoli igra. Kažete 70+ se ne primjeti? Čista glupost. Ja bih se kladio da mogu primjetit 100 i 144 fps-a.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moram priznat da sam i ja primjetio razliku između 60 i 75hz kada pomičem miša na desktopu. Imao sam 75hz (hd) monitor prije i (fhd) 60hz sada i razlika je vidljiva golim okom, miš je jednostavno fluidniji. Daleko od toga da sad mrzim 60hz i nemogu bez većeg refresha ali razlike su očite.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
eywa33 kaže...
kruskar kaže...

L.P.

EDIT

A moja kruško, pa ti nisi ni probao, a pišeš da nema razlike? Već sam dvi godine, možda malo manje, na 144-165hz monitoru. Razliku uberem još u desktopu, kad dignem nove clean drivere, pa mi se prebaci na 60hz... Pomak miša mi otkrije je li 144 ili 60, kamoli igra. Kažete 70+ se ne primjeti? Čista glupost. Ja bih se kladio da mogu primjetit 100 i 144 fps-a.

Istina od A do Ž. Ja na 60 Hz 'ne mogu' ni u wordu radit nakon šta sam se navika na 144. Razlika između 100 i 144 se vidi, a kunem se da sam vidia u nekim situacijama i razliku između 120 i 144Hz na svom monitoru, u Borderlandsu i CS GO.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 15:50 (LogicusMPS).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

njemu mozda ide sve u 20fps-a pa nije ni cudno a nis ne kuzi! nebi ni ja!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Inače ne znam da li ste pratili ali vani su vam 240 hz monitori, sigurno se kuži razlika pa bi to trebalo malo pomnije razmotriti 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Inače ne znam da li ste pratili ali vani su vam 240 hz monitori, sigurno se kuži razlika pa bi to trebalo malo pomnije razmotriti 

Heh, dežurni troler. Pa možda tek kad budemo u stanju vrtit 200tinjak fps-a sa pristojnim detaljima i kad, naravno, budu IPS :) Do tad, nula bodova. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
XXX kaže...

Posto igram CS GO, čiji je FPS daleko iznad toga, vjerujem da ću uzet taj monitor iza ovoga.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice