Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 962.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Arnel16 kaže...

Da, slazem se da je tiha. Takoder imam temperature oko 65c. Ja sam probao 1550Mhz, +300MHz na memoriju, power limit na 112 i temperature limit na 80c.

Probat cu vise kad dodem kuci. Imas li problema sa savijanjem kartice? Moja je vjerojatno od tezine, savila se pri kraju, nista primjetno ali eto...

asicq?

evo ti moja stara i nova 970 s maximalnim klokovima!

1647mhz 1647mhz
vs
1570 1570

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 10:58 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Arnel16 kaže...

Da, slazem se da je tiha. Takoder imam temperature oko 65c. Ja sam probao 1550Mhz, +300MHz na memoriju, power limit na 112 i temperature limit na 80c.

Probat cu vise kad dodem kuci. Imas li problema sa savijanjem kartice? Moja je vjerojatno od tezine, savila se pri kraju, nista primjetno ali eto...

asicq?

evo ti moja stara i nova 970 s maximalnim klokovima!

vs 

ASIC mi je 70%. Daj boze da stignem taj clock i da bude stabilno. Mene vise brine to savijanje... 

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pa pomogni si naponskim kablovima, zavezi ih za kuciste ako nemas kaj drugo!

jesi vrtio 3dmark firestrike na tim klokovima?

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa pomogni si naponskim kablovima, zavezi ih za kuciste ako nemas kaj drugo!

jesi vrtio 3dmark firestrike na tim klokovima?

Tako ce i biti, samo sinoc nisam imao vremena, htio sam je sto prije isprobati. Kuci sam oko 13, napravit cu to pa javim rezultate i poslikam "savijanje". Nisam vrtio firestrike ali imam Heaven.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

firestrike ce ti prije riknuti, gpu je tamo malo zesce opterecen zato pitam, no svejedno odvrti heaven ili valey(on podnosi malo vise i traje najkrace:)lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arnel16 kaže...
alen29 kaže...
Arnel16 kaže...

Pozdrav forumasi, evo da se uclanim u klub sa svojom G1 Gaming GTX 970 SOC. Ima li tko ovakvu graficku, kakva su iskustva s njom, koliko ide najvise frekvencijski?

Imam ja. Drzim ju na 1481/7800 MHz uz overvolt od 15 mV. Sve je super stabilno. Mislim da bi se dalo i vise, ali mi se nije dalo tjerat i testirati previse, ovo mi je OK. Graficka je dosta tiha, temperature oko 65 C.

Savijena je jako blago, bas moras gledati sa strane pazljivo da skuzis. Dakle, nista pretjerano. A overvolt sam stavio jer mi se u nekim igrama znala downclockati nakon duzeg igranja za 12 MHz iako mi je power limit do kraja. 

9 godina
neaktivan
alen29 kaže...
Arnel16 kaže...
alen29 kaže...
Arnel16 kaže...

Pozdrav forumasi, evo da se uclanim u klub sa svojom G1 Gaming GTX 970 SOC. Ima li tko ovakvu graficku, kakva su iskustva s njom, koliko ide najvise frekvencijski?

Imam ja. Drzim ju na 1481/7800 MHz uz overvolt od 15 mV. Sve je super stabilno. Mislim da bi se dalo i vise, ali mi se nije dalo tjerat i testirati previse, ovo mi je OK. Graficka je dosta tiha, temperature oko 65 C.

Savijena je jako blago, bas moras gledati sa strane pazljivo da skuzis. Dakle, nista pretjerano. A overvolt sam stavio jer mi se u nekim igrama znala downclockati nakon duzeg igranja za 12 MHz iako mi je power limit do kraja. 

Cuo sam da su ovi modeli poput g1 gaming izlozeni savijanju. Kod mene nema downclockanja, takoder power limit do kraja. 

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ja imam GTX 970 G1 gaming, držim je na stocku.  Probao sam na core +80, 100, memoriju na +100, +200, +350..  uparena je sa i5 2500k clockanim 4.5

Uglavnom igram na 1080p i nekad uključim DSR 2x iz zajebancije.   Uglavnom nikakvih benefita od clockanja nisam vidio.  Max 1fps sto spada u margin of error 

doduše, ono sto me fascinira kod kartice...nikad preko 60C neide u gamingu, u benchevima na max 65C

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 12:14 (smak420).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
smak420 kaže...

ja imam GTX 970 G1 gaming, držim je na stocku.  Probao sam na core +80, 100, memoriju na +100, +200, +350..  uparena je sa i5 2500k clockanim 4.5

Uglavnom igram na 1080p i nekad uključim DSR 2x iz zajebancije.   Uglavnom nikakvih benefita od clockanja nisam vidio.  Max 1fps sto spada u margin of error 

doduše, ono sto me fascinira kod kartice...nikad preko 60C neide u gamingu, u benchevima na max 65C

ja sam svoju G1 GTX970 OCao Core na 1510MHz (+120? MHz)  i memoriju na 7.9GHz (+450MHz)

power limit sam podigao za 6% (na 106%) - mislim da sam mogao komotno ostaviti na 100% jer ne vidim nikakve razlike ako ga podignem na 112%

napon nisam dirao

benefite itekako osjetim u igrama - u odredjenim igrama FPS je veci i za 20

temperatura pod max loadom ne prelazi 67C (cak i ljeti), dok je u idle na 26C (ljeti 30~) - fan je na auto cijelo vrijeme

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 12:57 (Fanu).
11 godina
neaktivan

onda ocito nesto krivo radim ili je do drivera...357.57

igram BF4 nekad, Second Life, Mafia 3, crysis 3, Fallout 4, Fifa 16...FPS mjerim sa rivatunerom.

Iduci tjedan cu napravit malo testiranje kad stigne i7 2600k u odnosu na i5 2500k.  I stock vs clock grafa.  Za sada sam jedino vidio pomake u unigine valey, i to u max fps, minimalni su još manji kad clockam (?!)

noob al volim učit
9 godina
neaktivan
smak420 kaže...

meni memorija nece tako visoko inace se pocinje artefaktat. stavio sam pastu novu, pa su temperature pale oko 5-6c. Sad bencham 1567MHz, memorija na +300MHz.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Slabo vam je to decki, na svakoj gtx970(4kom)

Memorija isla 700mhz, na golden primjerku core je isao skoro +230mhz, na drugoj koju sad imam drzim za 0-24 +150 tako da mi je uvjek na 1.5ghz! Ostale su sve vise manje kucale na slicnim taktovima!lp

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja jedino ne kuzim ima li kakve vajde od toga u gamingu ili samo služi za kurcenje po forumima sa benchmarcima

evo bas cu danas probat snimit video i benchat RL gaming u par igara. BF4 singleplayer, Fallout 4, Mafia 3 i Crysis 3.  Probat cu koristit neke zadane mape i putanje..  rezem žile ako igdje dobijem gain veci od 2 FPS.

A budimo realni, razlike između 60 i 70-80 FPS nema, osim psihološki...

noob al volim učit
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Memorija isla 700mhz, na golden primjerku core je isao skoro +230mhz, na drugoj koju sad imam drzim za 0-24 +150 tako da mi je uvjek na 1.5ghz! Ostale su sve vise manje kucale na slicnim taktovima!lp

a sto cu, jedva sam se docepao jedne a kamoli 4. tako da nisam mogao birati onu sa vecim asicom... 

evo odvrtio sam jedan unigine test. 

tu su postavke koje sam koristio, i screenshot rezultata. u rivatuneru se vide clockovi i temperature.

REZULTAT: http://imgur.com/BXY3p9V

POSTAVKE: http://imgur.com/BXY3p9V

Ajde decki odvrtite bench sa istim postavkama da vidim vase rezultate. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 14:52 (Arnel16).
9 godina
neaktivan
smak420 kaže...

ja jedino ne kuzim ima li kakve vajde od toga u gamingu ili samo služi za kurcenje po forumima sa benchmarcima

evo bas cu danas probat snimit video i benchat RL gaming u par igara. BF4 singleplayer, Fallout 4, Mafia 3 i Crysis 3.  Probat cu koristit neke zadane mape i putanje..  rezem žile ako igdje dobijem gain veci od 2 FPS.

normalno da nema kad igramo na 60Hz monitorima. barem ja tako radim. ovo je cisto da vidim dokle ide kartica. dobije se tu brdo fpsa, samo ne koristimo svi istu konfiguraciju, mozda nekog BN-a CPU pa skalira manje.

11 godina
neaktivan

ma znam, al tako mi je bilo jos od GT9600, pa onda GTX260, pa GTX 560 ti OEM i sada GTX 970.   Sa ni jednom karticom nisam vidio neki realan gain u gamingu sa max detaljima.  Cpu mi nebi smio bit usko grlo, al eto, bit ce zanimljivo napraviti par benčeva u igrama, stock vs clock GTX 970.  Također cu u bench stavit i5 2500k vs i7 2600k stock vs OC sve skupa.

noob al volim učit
13 godina
Stjepanj kaže...

mogu i ja core dici da mi bude na 1560MHz ali uvijek ce biti jedna igra koja ce mi se crashati zbog toga (ili witcher 3 ili ut4) - sve ostale rade ok, samo ce jedna od te dvije biti u banani (zasivi se ekran i koliko sam skontao u pozadini se crasha nvidia driver pa moras cekati i po par minuta da se to recovera)

inace mogu i ja nafrljiti core do nekih +170MHz max ali opet sta vrijedi ako OC nije stabilan u svakoj aplikaciji..

a ovo za memoriju da ti je isla na 700MHz.. trenutno sam na drugom primjerku G1 GTX970 i nije mi to poslo za rukom (prva je imala hynx memoriju, druga ima elpida) - +580MHz je bio neki max

13 godina
smak420 kaže...

ima ako imas monitor sa >60Hz.. onda je svaki FPS bitan 

a OCom se da fino pojacati performanse 

ako imas diablo 3 vidjet ces odmah razliku u FPSu (ako imas core na tipa +100MHz) - u toj igri mi je razlika izmedju 70~FPS (stock) i 90-100~FPS (OC)

11 godina
neaktivan

Meni osobno je bitno da nema velike dropove FPS....znaci da je lock na 60.  I dalje stojim pri tvrdnji da ljudsko oko nemoze vidjeti razliku preko 60 FPS, da je sve to marketing koji nas tjera da kupujemo bolje, brže jače.

Kladim se kad bi iskopčali fraps ili sto vec koristimo za FPS, i pod uvjetom da nema velikih dipova tipa sa 60 na 20 i slicno...vec da je lock cijelo vrijeme na 60, preko razliku nebi skužili 100%

al opet, mozda sam omatorio....vidim ove klince po BF4 kako letaju kao ninje...mozda zato jer idu preko 120 FPS :D  

noob al volim učit
13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

Imas cijelu temu za to na forumu i postavke s kojima se vrti. Ako te zanimaju gtx970 one su ti na cca zadnjih par stranica

Lp

9 godina
neaktivan
Fanu kaže...
smak420 kaže...

ima ako imas monitor sa >60Hz.. onda je svaki FPS bitan 

a OCom se da fino pojacati performanse 

ako imas diablo 3 vidjet ces odmah razliku u FPSu (ako imas core na tipa +100MHz) - u toj igri mi je razlika izmedju 70~FPS (stock) i 90-100~FPS (OC)

nazalost nemam >60Hz monitor pa mi to nije bitno uopce. Da imam, OC bi mi vise znacio no ovo su samo testiranja da se razumijemo. Cudno kako drugi primjerci idu daleko vise na memoriji nego moja G1. Imam Hynix module.

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Arnel16 kaže...

Imas cijelu temu za to na forumu i postavke s kojima se vrti. Ako te zanimaju gtx970 one su ti na cca zadnjih par stranica

Lp

fala stipe, idem procackat malo. nisam siguran da li ljudi koriste iste ovakve postavke kao ja ali trazit cu nesto slicno. Ima ko ideju zasto mi se Unigine artefakta sa memorijom od 375-400 pa na dalje?

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Probao jesam i na screenu 1440p 120 hz, i takodjer nikakve razlike nisam skužio u 60 i 100 FPS prilikom gaminga.  znaci nema ghostinga, nema trzanja, samo konstantno 60 FPS lock.  I dalje tvrdim da preko 60 FPS je samo za  benchanje po forumima.  

i za boostanje ega, kao sto vidim po TD lol.  

Cuj FPS u Diablu 3 haha, sta da se particle od spella brže krecu po ekranu, ili da te brže napadaju čudovišta?

kuzim FPS u šizofrenim nasilnim mp igrama tipa BF4 ili BF1 da valja jer i najmanji trzaj znaci vritualnu smrt i nervozu tinejđera uzrokovanu neuspjehom.

Ali ipak, korištenje neceg takvog je ljubav prema tehnici, novim tehnologijama i opcenito hardweru. To da, al da pušim price kako nekome treba 120 hz monitor jer eto trza slika na 60 fps ili da su fluidnije kretnje....neznam, moguce ako živiš za kompom 24 sata pa takve utiske ostavlja igra.

ali ipak, clockanje grafe je free performance, pa makar bio i 1 fps

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 18:43 (smak420).
Moj PC  
1 4 hvala 0
9 godina
neaktivan
smak420 kaže...

Probao jesam i na screenu 1440p 120 hz, i takodjer nikakve razlike nisam skužio u 60 i 100 FPS prilikom gaminga.  znaci nema ghostinga, nema trzanja, samo konstantno 60 FPS lock.  I dalje tvrdim da preko 60 FPS je samo za kurčenje i benchanje po forumima.  

Cuj FPS u Diablu 3 haha, sta da se particle od spella brže krecu po ekranu, ili da te brže napadaju čudovišta?

kuzim FPS u šizofrenim nasilnim mp igrama tipa BF4 ili BF1 da valja jer i najmanji trzaj znaci vritualnu smrt i nervozu tinejđera uzrokovanu neuspjehom.

Ali ipak, korištenje neceg takvog je ljubav prema tehnici, novim tehnologijama i opcenito hardweru. To da, al da pušim price kako nekome treba 120 hz monitor jer eto trza slika na 60 fps ili da su fluidnije kretnje....neznam, moguce ako živiš za kompom 24 sata pa takve utiske ostavlja igra.

malo si me krivo shvatio ili se ja nisam dobro izjasnio. nisam nigdje naveo da meni TREBA ekran >60Hz, ja sam naveo da bih osjetio razliku izmedu 60Hz i ekrana viseg stupnja osvjezenja i kad bih imao takav panel, da bi mi se overclock isplatio jer budimo realni 970 drzi sve iznad 60fps. Nisam trazio misljenje o First Person shooterima, nisam rekao da mi ista trza, nit mi smeta cak i da trza jer sa 60Hz sam sasvim zadovoljan. Uz to sve, ne vidim kako FPS moze utjecat na igrinu brzinu i animacije castanja spellova? Thumbs down kad stavim, to znaci da se ne slazem sa tvojim misljenjem, ne vidim nista lose u tome zato je i napravljen takav botunic. To sto ti nisi vidio razliku izmedu refresh ratea ne mora znacit da ja nisam, pogotovo kad sam kroz godine visio za 60Hz panelom, normalno da bih dozivio promjenu sa 120-144hz. 

14 godina
Gtx 9xx Club

Da se nadovežem na te vaše fensi šmensi monitore i egoistične frejmove po sekundi.

Kopirano s wikipedije.

Vrijednosti preko 70 slika u sekundi nemaju prakično efekta jer ljudsko oko ne može primjetiti razliku kod većih vrijednosti. Kod vrijednosti ispod 12 slika u sekundi većina ljudi može opaziti trzanje što ne doprinosi glatkom kretanju. Obični crtani filmovi obično koriste 15 slika u sekundi. Standardni filmovi na televiziji i kinima koriste oko 24 slike u sekundi za stvaranje iluzije kretanja. Kod računarskih igara brzina zavisi od grafičke kartice, a prihvatljive brzine se kreću od 30 slika u sekundi pa na više. Računari i video kamere su omogućili bolji rad sa filmovima odnosno pokretnim slikama, dok su jake grafičke kartice potpomogle bolje real-time prikazivanje slika u računarskim igrama.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:37 (kruskar).
Moj PC  
2 4 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma sve ok, i ja sam skrenuo u off topic.  Moji osobni dojmovi su, ipak i sam gledam kupiti bolji panel tj monitor samo radi rezolucije.  I naravno, volio bi da nemam limit od 60 FPS, ali eto, osim MP first person shootera, stvarno nevidim poantu u 60 FPS+

i dalje stojim pri tvrdnji da je ona tu samo radi tog zadovoljstva, jer eto služi kao mjerna jedinica brzine hardwera.

Ukoliko prilikom nekakvog gaminga imam velike droppove, znaci sa 60 na 40 FPS, to se osjeti i to jako...lag

ali 60+ FPS da ugasimo fraps nitko nebi ni skužio.  Oči su nam limit!

On topic:

uglavnom, nevjerujem pola ovih prica ovdje da sa clockom grafe dobivaju takve skokove u gamingu.  Ja bi si opravdao clockanje ako mi recimo u igri imam minimum 30 max 60 fps, a sa clockom da dobijem min 40 max 60+ 

minimum FPS mi je puno bitniji.  Za sada, to sa OC grafe nikad nisam dobio, a sumnjam da nesto krivo radim, ipak nije nuklearna fizika

Al eto, budemo benchali kad stigne i7, bacim neki youtube videić

PS. pardon na malo bahatom postu iznad, nadam se da nisam nikog rasplakao

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:47 (smak420).
13 godina
smak420 kaže...

Probao jesam i na screenu 1440p 120 hz, i takodjer nikakve razlike nisam skužio u 60 i 100 FPS prilikom gaminga.  znaci nema ghostinga, nema trzanja, samo konstantno 60 FPS lock.  I dalje tvrdim da preko 60 FPS je samo za kurčenje i benchanje po forumima.  

lega zabrijao si

mozes ti tvrditi sta hoces, ne mora znaciti da je to istina (tj u ovom slucaju je def neistina)

kazes probao si gejming na 1440p 120Hz monitoru - koja igra i u koliko FPSa? koliko Hz je bilo podeseno u windowsima (za slucaj da je lik zaboravio i u display propertisiema postaviti 120Hz)? da li je bio ukljucen neki oblik v-synca? 

da, FPS u diablu 3 - ako imam monitor od 144Hz u diablu 3 primjetim masovni tearing ako mi fps padne ispod 80~ - zato mi je bitno imati preko 90FPS

nije ovdje rijec o placebo efektu nego o dokazanim stvarima

kretnje likova ce doista biti fluidnije sto imas vise Hz/FPSa jer se prikazuje vise slicica u sekundi/monitor se brze osvjezava 

sigurno primjetis razliku izmedju 30 i 60FPSa u pucacinama i voznjama? kako ima vise blura na staticnim objektima dok se tvoj lik brze krece (e pa slicna je meni razlika izmedju 60 i 144Hz)? 

evo ti par gifova koji pokazuju da ljudsko oko doista moze raspoznati razliku izmedju raznih FPSova (cak i u windowsima, ne samo u igrama):

http://i.imgur.com/Erm0LJZ.gif

https://k46.kn3.net/B/B/8/3/8/B/6D2.gif

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:43 (Fanu).
14 godina
Gtx 9xx Club

Fanu  kolega ovdje pričamo o iznad 60 frejmova,čist logično da se vidi razlika između 15-30-60.

Sve preko 70 frejmova nema šanse da ljudsko oko može primjetiti za to dajem obje ruke u vatru.

Kada budeš išao kod doktora baš ga pitaj koliko slićica u sekundi ljudsko oko može registrirati pa javi šta kaže ;) 

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Moj PC  
2 6 hvala 0
11 godina
neaktivan

tako je, teoretski samim treptanjem i normalnim korištenjem očiju i normalnoj udaljenosti od screena takve stvari nebi smjelo ljudsko oko primjecivati.

Jedino gdje se slažem da ce trebat puno FPS da bi imali osjecaj fluidnosti je VR

ostalo je samo pusta demagogija da bi se opravdalo davanje prosjecne place na gaming stvari, jbg truth hurts.

noob al volim učit
13 godina
kruskar kaže...

Fanu  kolega ovdje pričamo o iznad 60 frejmova,čist logično da se vidi razlika između 15-30-60.

Sve preko 70 frejmova nema šanse da ljudsko oko može primjetiti za to dajem obje ruke u vatru.

Kada budeš išao kod doktora baš ga pitaj koliko slićica u sekundi ljudsko oko može registrirati pa javi šta kaže ;) 

posto nisam mogao naci gifove sa usporedbama iznad 60 frejmova, stavio sam 2 videa u kojima je usporedba 60 i 144Hz i na kojima je razlika ocita

otkud ti cifra od 70 frejmova? molim te nemoj postati clanke s wikipedije

^lol vas dvojica ste neki mass troleri? ako da, svaka cast

btw jeste uopce pogledali ta dva videa koje sam stavio a koje jasno pobijaju vase nebuloze?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 15:52 (Fanu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice