Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

980m rastura

dyling light na ultra preko 60 fpsa :)

Isusek, kaj si vrnul kantu komplet i uzeo laptop  ?

Totalno je odustao od kanti. :P

17 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

980m rastura

Yep, odustao sam. 

Em što radi duševnog mira em što radi financija.

Što jest jest pretjerao sam debelo, a što je najbolje nisam tu mislio stati.

Ovo je odricanje neceg što volim ali što me puno košta s obzirom da mi to nije izvor zarade smatram ovo jednim dijelom kojeg je potrebno popraviti.

Zašto sam uzeo tako skup laptop? Čisto da ne osjetim toliko veliku razliku te da mi prilagodba padne cim lakše.

btw za ostatak love koja mi je ostala ću sa ženom i klincima otputovati na more. Krk ili tak nešt.

Vrijeme je da krenem graditi sijećanja koja će klincima ostati dok odrastu.

Neće imati ništa od toga što im je Tata Gamer :/

Uvijek cu ja imati na cemu odigrati ali necu vise pretjerivati to je cinjenica i odluka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 12:45 (toxic).
13 godina
protjeran
Taman kad se vratis s mora eto ti polaris i pascal-a! Hehe;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Toxic ja razmisljam puno da napravim isto ali dosta para se izgubi prodajom,tako da uvik odustanem!
A tebi svaka čast na teskoj odluci,samo do kad! ;)
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

980m rastura

Yep, odustao sam. 

Ovo je odricanje neceg što volim ali što me puno košta s obzirom da mi to nije izvor zarade smatram ovo jednim dijelom kojeg je potrebno popraviti.

Zašto sam uzeo tako skup laptop? Čisto da ne osjetim toliko veliku razliku te da mi prilagodba padne cim lakše.

btw za ostatak love koja mi je ostala ću sa ženom i klincima otputovati na more. Krk ili tak nešt.

Uvijek cu ja imati na cemu odigrati ali necu vise pretjerivati to je cinjenica i odluka.

Ja ću zbog djece vjerojatno prodavati i svoju mašinu ovaj tjedan, ali primarno zbog prostora, prašine itd. Manje posla oko čišćenja, kabeli ne smetaju... A financije će pomoći naravno.

Iako, taj laptop je težak i velik oO. :D 

13 godina
volegradele kaže...
Toxic ja razmisljam puno da napravim isto ali dosta para se izgubi prodajom,tako da uvik odustanem!
A tebi svaka čast na teskoj odluci,samo do kad! ;)

Svi smo mi razmišljali o tome, ali je Nikola prvi koji je to zaista napravio...

Ja sam najviše došao na to da budem jedno vrijeme bez grafe (cca mj dana), onda krene apstinencijska kriza; znojenje, blejanje kako drugi gejmaju na Yubitou i u konačnici posustam...Odem i kupim još skuplju...

Sad da kupujem laptop, vjerovatno bi kupio sa nešto sa TB-om, tako da mogu spojit onaj dock i vanjsku ako me uzme bolest ...O Bože...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 13:53 (DarthMarkus).
14 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

980m rastura

Yep, odustao sam. 

Ja ću zbog djece vjerojatno prodavati i svoju mašinu ovaj tjedan, ali primarno zbog prostora, prašine itd. Manje posla oko čišćenja, kabeli ne smetaju... A financije će pomoći naravno.

Iako, taj laptop je težak i velik oO. :D 

Ne znam koliko dijece imaš trenutno i koliko planiraš ali eto ja imam 3 curice,3,10 i 12 godina,komp trenutno u sobi od srednje a dnevni boravak okupiran hifiom,stan 72m2,komp i monitor stoje na radnom stolu,ali sad se najmlađa seli iz naše sobe pa ču napokon dobit stola za sebe a i srednja će imat više mjesta za domaći na svome!!

AUDIOFIL
15 godina
Gtx 9xx Club

toxic žao mi je čuti da si prodao Pc ali imaš prioritete u životu i hvala Bogu da ti je obitelj na prvom mjestu. Hardware-a će biti uvijek ali obitelj je ipak samo jedna. 

Unlock the Power Within
Moj PC  
13 0 hvala 4
17 godina
Puls3 kaže...

toxic žao mi je čuti da si prodao Pc ali imaš prioritete u životu i hvala Bogu da ti je obitelj na prvom mjestu. Hardware-a će biti uvijek ali obitelj je ipak samo jedna. 

Ma kaj ti ima biti žao :) pa covjece imam pilu od laptopa koju rijetko tko ima ... nisam ja bas odsjecen.

pa gle sto radi 980m nesto slabija od gtx970 a u rangu s gtx 780 pa sto ces bolje? i imam gsync koji nisam nikada prije imao i ssd mi je spojen na pce samsungov. leti

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 16:30 (toxic).
12 godina

koji imas ssd, jel mozda sm951 ? 

17 godina
roby27 kaže...

koji imas ssd, jel mozda sm951 ? 

da taj je zasto?

12 godina

pitam samo, mrcina od ssd-a ;)

17 godina
roby27 kaže...

pitam samo, mrcina od ssd-a ;)

da ja sam se cudio jos kako brze radi od desktop pca

a kada vidim ovo:

Sequential ReadUp to 2,150MB/s

Sequential WriteUp to 1,200MB/s

a i disk nije za bacit :)

1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 6.0Gb/s 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 17:54 (toxic).
16 godina
odjavljen
volegradele kaže... 

Ne znam koliko dijece imaš trenutno i koliko planiraš ali eto ja imam 3 curice,3,10 i 12 godina,komp trenutno u sobi od srednje a dnevni boravak okupiran hifiom,stan 72m2,komp i monitor stoje na radnom stolu,ali sad se najmlađa seli iz naše sobe pa ču napokon dobit stola za sebe a i srednja će imat više mjesta za domaći na svome!!

Maleno skoro, pa mičem komp s poda na stol. :P

17 godina
Gtx 9xx Club

igrao upravo mkx jedno 45 minuta ako ne i sat vremena upalio msi afterburner i gpuz..

temperature grafulje nije isla preko 62 stupnja proc se vrtio oko 70 stupnja.

laptop necujan

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

igrao upravo mkx jedno 45 minuta ako ne i sat vremena upalio msi afterburner i gpuz..

temperature grafulje nije isla preko 62 stupnja proc se vrtio oko 70 stupnja.

laptop necujan

zamisi da unutra naguraju radeona 390/x

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

Nakon 5 godina vratio se i ja na Nvidiju i to samo zato što sam dobio jeftino SLI i to nove GPU

11 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

Nakon 5 godina vratio se i ja na Nvidiju i to samo zato što sam dobio jeftino SLI i to nove GPU

Ajde nabaci koji bench u igrama,kad stignes.I koliki je cpu-gpu usage

17 godina

tako sam i ja imao ove dve ljepotice prije nekih god. i po dana 

tihe hladne i pouzdane oc u nebesa ...ah memories 

12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pošto je ovo tema o zadnjoj nvidijinoj seriji, nekako mislim da je najprikladnije da ovdje napišem neke dojmove o g-sync monitoru, jer oni će samo nvidijini korisnici uzimati g-sync monitor; valjda nije nitko lud sa amd karticom dati 200tinjak$ više za nešto što neće raditi na njegovoj konfi... Riječ je o Aceru XB271hu kojeg sam jučer upogonio. 

Neću govoriti puno o karakteristikama monitora, toga imate po netu pregršt. Spomenut ću samo neke trzavice i pokušat prenijet doživljaj igranja na gsyncu. 

Monitor podržava 165hz overclock, i 144hz native. Međutim, ono što me totalno downalo je kad sam pročitao i vidio da gtx770 NE MOŽE upogoniti 144/165hz na 1440p, već "samo" 120hz jer nema dovoljno velik pixel clock... Mislim, nije ogromna razlika između 120 i 144hz, ali ja bih se kladio da bi mogao primjetit u barem 80% slučajeva razliku. Na bivšem 1080p 144hz sam mogao. Uglavnom, potreban je maxwell od gtx960 nadalje, da biste mogli upogoniti 144/165hz 1440p monitor. Inače ste "osuđeni" na 120...jadni 

Dalje, problemi ne staju tu. Kepler je izgleda proživio i nadživio predviđene dane u tech životnom vijeku. Naime, SLI sa dva Kepler čipa, zajedno sa G-syncom i novim nvidijinim driverima - ne funkcionira. Prisiljen sam bio skinuti stare drivere (353,62) da bih mogao uživati u g-sync blagodatima, a njih ima, vjerujte na riječ :) ... Ali malo me razočaralo stanje kod nvidije u pogledu drivera u zadnje vrijeme, bar što se tiče kepler čipova... Gube!

G-sync... Kad sam prvi put uspio upogonit ovaj sli setup i g-sync, upalio sam crysis 3, odmah sam vidio o čemu se radi, i moram priznat... osmijeh mi se prikrao na lice, onako iskreno ... Probao i BF4, far cry 4, witcher 3... Volio bih reći nešto konkretnije o g-syncu, ali to ipak treba vidjet uživo, svojim očima, dok vi sami igrate, u suprotnom je jednostavno nemoguće za objasniti, ali ipak ću pokušat... Svi govore "nema tearinga", no to je po meni totalno nebitno jer je i inače na 144hz monitoru tear manje primjetan (frejm traje manje pa je sve nekako brže)... Ono što g-sync dobro radi je - manjak stuttera i cijelog tog paketa koji dolazi sa "šetajućim fps-om" - a upravo je to slučaj kod većine igara i konfiguracija. Dobit na kraju svega je upravo - ugodan gameplay, scene se puno lakše prate, u crysisu i ostalim shooterima kao da je lakše pratit targete. Ne bih rekao da poboljšava ciljanje, ali da ga čini puno ugodnijim za oko - ooo da. 

Vrijedi li 1000 i kusur kn? To je teško odgovorit. Svatko ima prioritete, ideju "skupoće"... Studentu koji radi u student servisu (been there), sumnjam da bi mu palo na pamet platiti monitor cca1500kn samo radi g-synca. No hoću li ga ja preporučit? Da, debelo! Mislim da je ovo ogroman jump u gaming industriji, samo šteta što dolazi sa prilično paprenom cijenom, i k tome - proprietary je (znači ako mi se polaris svidi, ipak je neću kupit jer imam taj damn g-sync koji radi samo na nvidiji)... Znači vezan sam za nvidiju, debelo, i to mi se nikako ne sviđa. Mislim da sad nekako znam kakav je osjećaj "prodati dušu vragu"...

Dobro je, međutim to što je nvidija konstantna u svakom pogledu i da će opravdat ovaj premium kojeg sam im platio. Bolje im je!!!

Što se tiče drugih dojmova - iznenadilo me to što 2x770ke mogu, bez ikakvih problema, vrtiti recimo BF4 i crysis 3 na 120fps sa ponekim detaljima spuštenim na nekakav medium na 1440p rezi... Ugodno iznenađen. No unatoč tome, uskoro će ove dvije zamijenit jedan maxwell... I moram priznat, teška srca ću se odvojit od njih... 

Puno sam ovdje nabrojao, ako je veliki OT, isprike... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
16 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Vrijedi li 1000 i kusur kn? To je teško odgovorit. Svatko ima prioritete, ideju "skupoće"... Studentu koji radi u student servisu (been there), sumnjam da bi mu palo na pamet platiti monitor cca1500kn samo radi g-synca.

Morat ćeš mi objasnit gdje si ga našao za 1500kn? :D

Inače, zaboravi 165Hz jer je overshoot ogroman. Probaj i bez G-Synca ULMB na 120Hz - to ti je puno bolja opcija od G-Synca kad imaš hardver za 120Hz.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Vrijedi li 1000 i kusur kn? To je teško odgovorit. Svatko ima prioritete, ideju "skupoće"... Studentu koji radi u student servisu (been there), sumnjam da bi mu palo na pamet platiti monitor cca1500kn više samo radi g-synca.

Inače, zaboravi 165Hz jer je overshoot ogroman. Probaj i bez G-Synca ULMB na 120Hz - to ti je puno bolja opcija od G-Synca kad imaš hardver za 120Hz.

Eto ga.

Probao sam ULMB, ali samo u desktopu. Probat ću i koju igru. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Vrijedi li 1000 i kusur kn? To je teško odgovorit. Svatko ima prioritete, ideju "skupoće"... Studentu koji radi u student servisu (been there), sumnjam da bi mu palo na pamet platiti monitor cca1500kn samo radi g-synca.

ULMB je horor koji degradira kvalitetu slike - brightness se znatno smanji i nemos imat enejblan g-sync 

ne vidim koja bi bila prednost toga naspram 144Hz+g-sync

btw nema sanse da ikad kupim g-sync monitor, iduci monitor ce mi def biti freesync - open standard kojeg ne podrzava samo jedna kompanija..

po mom misljenju monitori i VR nikad ne bi trebali imati vendor specific tehnologije..

16 godina
odjavljen

ULMB smanji brightness, točno, ali ne "degradira kvalitetu slike". G-Sync ti ne treba (i nema smisla) kad imaš dovoljno FPS-a. Smisao G-Synca je da ublažava varijacije.

Istovremeno, ULMB apsolutno sinkronizira pokret na ekranu pa ne postoji uopće motion blur. Razlika je ogromna.

Naravno, preduvjet je da ti je FPS "zaključan" na 120Hz, što je ipak, dosta visoko za većinu igrača i nedostatno jak hardver koji imaju.

12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Freesync ne funkcionira iznad 90hz, jel tako? To bi mi bio deal breaker, iskreno. Ali svejedno, freesync je na boljem putu jer nije vezan za jednu firmu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Freesync ne funkcionira iznad 90hz, jel tako? To bi mi bio deal breaker, iskreno. Ali svejedno, freesync je na boljem putu jer nije vezan za jednu firmu

Ovisi o tome što odabereš. Asus je odabrao 35-90, a mogao je viši neki "prozor" do 144. Poanta je u tome što FreeSync i G-Sync najviše smisla imaju kad imaš malo frameratea i kad su ti varijacije velike, a velike su u niskim rasponima. Nije isto kad ti framerate padne sa 144 na 120 i kad padne s 55 na 40 ili nešto sl. Što si niže, to je gore.

Vezan si za jednu firmu čim kupiš GPU pa je to svejedno, jedino je s monitorima "problem" što ljudi nisu navikli mijenjati monitore često kao grafičke kartice, jer nisu imali potrebu i nije bilo napretka. Top GPU je kao i top monitor - oko 700 eura, manje-više. To je segment na koji ćemo se naviknuti, jer je sada u razvojnom ciklusu - DP 1.3, DP 1.4, 4K, 5K, 8K, 16K, VR 2K, VR 4K uskoro, 8K itd.

Ako imaš probleme s FPS-om, G-Sync je k'o stvoren. Ako možeš zakucati FPS na nešto, poželjno je da to bude 120 FPS i onda upališ ULMB. :)

To što s ULMB-om moraš biti u tamnijem okruženju zbog manjeg efektivnog brightnessa, ahh, ja ni ne igram ništa u osunčanoj sobi. :)

14 godina
Dobro uspiređivat monitor i gpu mi bas ne ide nekako,zanemarimo cijenu,ali nema potrebe za mijenjanjem monitora tako cesto kao sto je to slucaj kod GPUa!Znam da bi proizođaci to volili ali ja ne vidim preveliku potrebu!Ja imam svog Della vec par godina i tek sad razmisljam o neakvom upgradeu,a grafika se prominilo ohoh!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Montor mijenam svakih šest godina, moguće i rijeđe. Otprilike kao i cpu+mbo. Trenutni 27" 1080p ips mijenjam tek kad cijena 4K 32" bude narodna. Ima vremena za mene, ne žuri mi se nikuda 

Moj PC  
14 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Bravo,samo za što vam treba tako velik monitor,32" zar to nije preveliko kad sjediš za stolom??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice