Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
mirko111222 kaže...

Stjepanj i eywa33 pa vi svudi hvalite zeleni tabor, pa daj budite jedan put pravedni i recite da je amd-ova r9 390 bolja u nečemu od gtx 970 sto je bilo i sa primalom u kojem je r9 390 puno bolja od gtx 970

Prijatelju ajde molim te citiraj što sam rekao pa onda komentiraj; sam gdje spomenuo iti jedan "tabor"? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
Druze mirko nema pravde, gtx 970 je vec odavno vani i 80%+ ljudi je izabralo trenutno nvidija modele pa svi znamo zasto...mene osobno ne zabrinjavaju 3 cijela naslova gdje amd vodi! Neka, da ih je bar vise, no ova serija je vec pri kraju idemo dalje:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Gtx 9xx Club

Nemoj te krivo shvatiti , i meni je gtx 970 bila bolja ponajviše zbog potrošnje al opet nemožete reći da sada ako netko želi kupiti da je bolji izbor nvidia pored r9 390 jer po meni to nije.

I da uskoro je došao kraj 9 linije i opet ću vjerovatno promjeniti mišljenje sa novom linijom.

Gamer

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako je nešto štedljivije a daje cca iste performanse, onda je to definitivno bolji izbor. Dx12 donosi prednost amd-u kako sada stvari stoje, i drago mi je zbog toga. I iskreno, 390ka je stvarno opak izbor kao single gpu rješenje trenutno. No osobno moji apetiti se ne bi mogli nasitit sa jednom 390kom, a ići na dvije u cf pretvorilo bi mi kućište u jednu veliku pećnicu. Potrošnja ne znači puno, ali toplina koju povećana potrošnja rasipa itekako može stvorit problem jer će se grijat sve u kućištu. 390ka ima potrošnju koju bi imale dvije 970ke u sli setupu, možda malo undervoltane. 

DX12 je priča za sebe, da, ima amd prednosti u nekim igrama no je li to dovoljan razlog cjepidlakama (kakav sam i sam postao) da odaberu 390ku koja je, ruku na srce, sada već "stari" hawaii čip? Tek Fury/x, po meni, predstavlja konkurenciju zelenima. Nažalost, po meni je zadnji "kompletan" proizvod od AMD-a bila 7970 kartica i čitava ta serija koja je bila neck-neck zelenima dok potonji nisu došli do titana i Ti čipova.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 19:27 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Gtx 9xx Club

R9 390 je refresh kartice r9 290 i tu nema prigovora al čip je bar malo poboljšan u vidu temperatura,tu je zasluga i boljim hladnjacima ponekih proizvođača tako da i nisu neke velike razlike temperatura gtx 970 i r9 390 možda u 3-4 stupnja. Dx 12 ima dosta prednosti za amd za sada i sumnjam da će to nvidia popraviti za gtx 9xx seriju jer će se bazirati na novu seriju i ovu će dosta zanemariti.

Gamer

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa sa dvije gtx 970 imaš i dalje lošije performanse nego sa jednom R9 390 u ovoj igri 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

da je zato te ja meljem ko beba zvecku u 4k naslovima

12 godina
Gtx 9xx Club

pozz

imam novo složen komp gtx 970, i5 6600k u the division dobivam na med-high samo 45 fps-a, u witcheru 2 (na ultra) isto,  jel zna netko što je problem? 

These days stupidity is all too prevalent

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo i slike,nazalost dosta lose kvalitete ali trenutno nemam bolje kamere lol. 

I7 6700k Asus Maximus Hero VIII Gtx 980TI xtreme edition Gigabyte SSD Kingston 480gb HDD Seagate 2tb PSU: Evga Supernova 750w Ram: Avexxir DDR4 16gb 2400mhz Corsair 400C case Cooler Corsair H110i GTX
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

u witcheru 2 isključi ubersampling.

Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Rei Ayanami kaže...

Vrh grafulja! No nisu ti slike tako mutne zbog kamere, već drhtave ruke i vjerojatno bez flasha slikano :)

17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Rei Ayanami kaže...

Vrh grafulja! No nisu ti slike tako mutne zbog kamere, već drhtave ruke i vjerojatno bez flasha slikano :)

Vjeruj mi i kamera je smece xD 

I7 6700k Asus Maximus Hero VIII Gtx 980TI xtreme edition Gigabyte SSD Kingston 480gb HDD Seagate 2tb PSU: Evga Supernova 750w Ram: Avexxir DDR4 16gb 2400mhz Corsair 400C case Cooler Corsair H110i GTX
14 godina
Gtx 9xx Club

Nikad ne slikajem s flashom,to mi je kao neka hereza kod fotografiranja,prirodno ili umjetno svijetlo puno bolji izbor!!

prirodno prirodno
umjetno umjetno
AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...
XXX kaže...

FC je reciklirano govno.

Sadržaj igre je posve nebitan, govorimo o tehnologiji.

Far Cry engine je katastrofalan. Jesu igre lijepe, ali brutalno je neoptimiziran što se tiče CPU-a.

Koliko ja znam, R9 390 je uvijek bila mrvicu jača od 970? A ovo što se događa s DX12 - bilo je za očekivati. Razvio se iz AMD-ove tehnologije, Mantle-a, normalno je da će AMD neko vrijeme imati ovakvu prednost. Možda Nvidia sustigne gap, možda ne.

Ali ono što me najviše živcira kod DX12 je to što u recimo Hitmanu i RoTR SREŽE fps. Čak i CPU performanse, ono za što je napravljen... Još je rano za ruganje ikojem taboru.

16 godina
odjavljen

Nije baš to problem. FC-jev engine je sasvim dobar. 

Što se tiče DX12, prednosti AMD-a i sl. ovdje sam (pokušao) objasnio: http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/amd-radeon-r9-300fury-series/4995313.aspx

Kako ti sreže FPS? Opiši malo, baš me zanima efekt. U odnosu na iste postavke u DX11 modu? Vjerojatno je engine zapravo stariji, a DX12 je gimmick/traljavo odrađen.

14 godina

Od FC3 pa nadalje, čak i u Primal, Dunia engine zakuca jednu jezgru/thread na 100% i to uzrokuje probleme s framerateom na nekim mjestima u svijetu, čak i kada se ništa ne događa. Čak i na tvom i7 (od kolko, 16 threadova?) bit će zakucan jedan thread na 100% i zbog toga nećeš imat ništa bolje performanse nego ljudi s i3/i5. Tebe možda spašava jači IPC pa ne osjetiš pad frameratea, ali meni osobno padne na kojih 40-ak ispred arene u FC4, a i kod onog broda pri početku FC3 (tamo na 50-ak).

Nisam sam testirao Hitmana i RotR, nemam ih. Redovito pratim bencheve na gamegpu.ru, tamo uvijek detaljno testiraju, pa škicni tamo. Može biti da je DX12 loše odrađen, odnosno samo gimmick, ali zasad je jedina DX12 igra koja nema problema s performansama Ashes of the Singularity (to sam testirao, puno bolje performanse naspram DX11). A tu Nvidiji treba Async Compute, koji još uvijek nije uključen.

16 godina
Evo baš taman i ja krenuo Far Cry 3 i treća jezgra cijelo vrijeme 90-100 %,mislio sam da je do moje konfe nešto,no očigledno je igra ovisna o single thread perfomansama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa ako pogledate kada je Dunia engine izašao na tržište puno je toga jasnije. To sranje je prastaro makar ni vrijeme izlaska nije opravdanje, jer ga jedan Chrome engine koji je jednako star pokopa ga u svemu. Evo Dying Light koristi svih osam jezgri podjednako i dosta intezivno. Za svaku pohvalu, može se kad se hoće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, ako je to slučaj s Duniom, znači da je gladna CPU-a. Problem je što osim nešto fizike i AI-ja ne možeš ništa staviti na više jezgara, ništa od renderinga. Većina igara zbog toga ne koristi više od jedne jezgre. K tome, ako Dunia fiziku i AI itd. drži na istoj toj jednoj jezgri, imamo problem. U tom slučaju jedino te snažan CPU s visokim performansama po jezgri može 'spasiti'.

DX12/Vulkan/Mantle služe upravo tome (između ostalog) da grafičke poslove konačno možeš rasporediti na više jezgara. Ali, engine mora biti dizajniran oko DX12, ne možeš lako ubaciti podršku. Jedno je DX12 engine, a posve drugo da engine samo "radi na DX12". U pravilu, ako dodaješ, moraš dosta mijenjati i renderer mora biti dizajniran za to. Pretpostavljam da Hitman nije takav.

16 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

ali zasad je jedina DX12 igra koja nema problema s performansama Ashes of the Singularity (to sam testirao, puno bolje performanse naspram DX11). A tu Nvidiji treba Async Compute, koji još uvijek nije uključen.

Da, upravo zbog toga što je Ashesev engine dizajniran za DX12.

16 godina
Gtx 9xx Club

Da,sjecam se dok sam imao Phenom II x4 na 3.3 GHz sa R9 280X,Far Cry 3 bio neigriv iako sve na medium stavim,jednostavno stara arhitektura i slabije single core perfomanse.

tonci Znaci ako imas Phenom II x4 i jacu graficku kao R9 280X fps bi bio puno veci u DX12 nego DX11,nesto kao Mantle ? 

Evo screenshot bas di se vidi usage trece jezgre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa DX12 i Vulkan jesu Mantle; Vulkan doslovno, DX12 malo izmijenjen da paše DirectX strukturi, ali to je ista stvar. Ako si u nekoj igri ograničen CPU-om kod 3D poslova koje CPU obavlja, Mantle/DX12/Vulkan to omogućava riješiti tako da se zadaci vezani za grafičku karticu, umjesto na jednoj jezgru, mogu pripremati na više njih. Tu spadaju sve stvari koje se izvode na grafičkoj, od 3D naredbi do compute naredbi (GPU-fizika, postprocessing npr.). Detaljnije o jednom obliku ubrzanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 14:29 (Tonči).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Veceras mi stizu 2 x 980!(referentne)tad roknem i par slika, neznam dali ce mi se dati slagati sli i odvrtiti koji bench...posto cu sebi ostaviti samo jednu! inace ak je netko zainteresiran za moju zlatnu 970 slobodno "pm"!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:05 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Oces kakvo custom hlađenje roknut na tu gtx 980? kolko si ju uopce platio, mislim nije neka nadogradnja sa one zlatne gtx 970...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Oces kakvo custom hlađenje roknut na tu gtx 980? kolko si ju uopce platio, mislim nije neka nadogradnja sa one zlatne gtx 970...

ma jok, dobijo sam dobru cijenu posto sam uzeo obje! drugu cu frendu i super! a i da vidimo malo kako dise taj referentni cooler! ima da se rastali ak je od plastike kad je roknem na 1500+

edit. veceras idem po njih!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:16 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Odvrti sada sa njom na stocku one testove u Heavenu i Valleyu da stavis usporedbu rezultata protiv klokane gtx 970.

EDIT:

Koji si ASIC dobio?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:15 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Veceras mi stizu 2 x 980!(referentne)tad roknem i par slika, neznam dali ce mi se dati slagati sli i odvrtiti koji bench...posto cu sebi ostaviti samo jednu! inace ak je netko zainteresiran za moju zlatnu 970 slobodno "pm"!lp

Složi SLI pa rokni par bencheva... Da ne znaš hoće ti se dati, koga ti lažeš ode?! Samo pripazi na napajanje, nemoj ih klokat u sli-u jer bi moglo bit vatre u kućištu.

9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Nebude to nikak dobra ideja stavljat dvije gtx 980 na to napajanje, a jos mu je i proc kloknut

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Imam drugu konfu s i7 4770 i gold od 850w
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Sve se nema 

Moj PC