Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

pa po grafovima ti je gpu usage pao do 30%, a cpu(zbroj svih jezgri) je na 78%...nemre tu skylake uciniti nista cudotvorno naspram ostalih! daj mi reci jel to win10?

Mislim da krivo gledas gore SS. CPU usage je na 53% max, a temperatura je spikeala na 78 C. Na tim skylake procesorima mi ta mjerenja temperature znaju naglo nakratko oscilirati pa se vratiti, ne znam s cim je to povezano. Da, radi se o Win10.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

vis kak dobro win10 vs win7 barata jezgrama, to je strava!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

pa po grafovima ti je gpu usage pao do 30%, a cpu(zbroj svih jezgri) je na 78%...nemre tu skylake uciniti nista cudotvorno naspram ostalih! daj mi reci jel to win10?

Nije sad da je usage pao na 30% i ostao, prije da je bio low spike na 30%. Na ovakvoj igri i mapi - ništa čudno. GPU load je zapravo iznenađujuće ok. Cpu load nizak. Ovo sam standardno gledao na starom FX-u, samo sa nižim GPU loadom na Crysisu - CPU load slab, a opet neki glupi Bneck na grafama :/

C3 engine je top, ali mislim da su neke levele namjerno natrpali fizikom i općenito draw callovima samo da geekovi poput nas možemo benchat procesore od 3k+ kn :P ...

Na ovom nivou mislim da je ograničenje u API-u, a ne procesoru. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

Definitivno bih se slozio s tobom za ovu recenicu. Kazem, bilo je trenutaka kada je procesor izmedu 20 i 30% usagea, dakle, ne bottlenecka, a grafa bez obzira na to radi na nekih 80% usagea.

12 godina
odjavljen
alen29 kaže...
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

Definitivno bih se slozio s tobom za ovu recenicu. Kazem, bilo je trenutaka kada je procesor izmedu 20 i 30% usagea, dakle, ne bottlenecka, a grafa bez obzira na to radi na nekih 80% usagea.

Točno. Svaka cpu intezivna igra ima problem na dx11 upravo zbog toga. Intela izvlači jaka jezgra i IPC dok amd debelo još kaska. Još uvijek čekamo te damn dx12 naslove da vidimo stvarne beneficije. Dosadili su mi Ashes of Singularity benechevi i njihov dx12 engine. Je vrhunski, implementirao je čak cross-platform gpu podršku, ali mi je igra bzvz :/ ... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo i ja taman probao taj lvl... Meni bome cpu roka na 70+% i grafe su zakucane na 80-95% šta i nije loše s obzirom na mapu. Detalji na v.high sa fxaa... ciljam 100+ fps goodness pa se moram zadovoljit sa lošijim filtrom :/

PS ovdje je cpu na stock clocku! 4,4 all cores

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 3:01 (eywa33).
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Rei Ayanami kaže...

Evo da se i ja pridruzim klubu :P

ak nema nekog dokaza nista od toga...

Evo za vikend ubodem par slika :)

I7 6700k Asus Maximus Hero VIII Gtx 980TI xtreme edition Gigabyte SSD Kingston 480gb HDD Seagate 2tb PSU: Evga Supernova 750w Ram: Avexxir DDR4 16gb 2400mhz Corsair 400C case Cooler Corsair H110i GTX
10 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Postavke:

postav postav

postav postav

Ovo su najviši usagei koje sam uspio ulovit kad se izađe na ''onu livadu''

Slika+1 Slika+1

Slika+1+USAGE Slika+1+USAGE

Slika+2 Slika+2

Slika+2+USAGE Slika+2+USAGE

Inače se CPU usage kretao između 80% i 90% (dakle ubojito za i5-ice) uz to ovo je u kombinaciji sa AMP 670, sa mnogo jačim grafama kao sto je 970 bi vjerovatno CPU usage bio 100%.

Slika+3 Slika+3

Slika+3+USAGE Slika+3+USAGE

Slika+4+USAGE Slika+4+USAGE

Slika+4 Slika+4

Moja privatnost je bitnija od tvog života.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 9:52 (Glavas_ZG).

7 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ima tko da mijenja svoju R9 390 za moju 970-icu? Ovog sam se i bojao kada sam kupovao grafu i gledao prve testove za DX12.

16 godina
Gtx 9xx Club

Iako R9 390 tu vodi,ne znam ne bi se pouzdao u jedno portano *ranje od igre da mijenjam graficku karticu.

Fury X i GTX 980 Ti imaju problema sa perfomansama,ovo je tipicno portana konzolaska igra kao sto je bio GTA IV.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Iako R9 390 tu vodi,ne znam ne bi se pouzdao u jedno portano *ranje od igre da mijenjam graficku karticu.

Fury X i GTX 980 Ti imaju problema sa perfomansama,ovo je tipicno portana konzolaska igra kao sto je bio GTA IV.

Portana, ali R9 390 je svejedno masakrirao 970-ku. Da je samo do neoptimiziranosti, tada bi i AMD-ova grafa radila slicno kao i 970ka.

13 godina
protjeran
alen29 kaže...

Ima tko da mijenja svoju R9 390 za moju 970-icu? Ovog sam se i bojao kada sam kupovao grafu i gledao prve testove za DX12.

nemoj biti smjesan...osobno mi nebi palo na pamet niti u najgorim nocnim morama! 970-tka doslovno proždire svaku igru!lp

edit. i sto se tice tog quantum break-a, kakvih 20fps-a na grafi od 3000kn dajte molim vas pa crysis3 ide duplo bolje od tog smeca! 20fps-a? lol! dvadeset e?!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 23:18 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
alen29 kaže...

nemoj biti smjesan...osobno mi nebi palo na pamet niti u najgorim nocnim morama! 970-tka doslovno proždire svaku igru!lp

Nisam neki fanboy, gledam uvijek performanse, a kako je krenulo, nece biti dobro za nVidiu. Eventualno ce ih mozda spasiti nova serija.

14 godina
Gtx 9xx Club

Svi bruje o jednoj igri ,koju ja nikad neću igrat,BF5 mi je bitan u budučnosti a trenutno BF3/4 ostalo me ne zanima!Bumo videli,pomalo!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
alen29 kaže...

dfaq

Moja privatnost je bitnija od tvog života.
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
alen29 kaže...

edit. i sto se tice tog quantum break-a, kakvih 20fps-a na grafi od 3000kn dajte molim vas pa crysis3 ide duplo bolje od tog smeca! 20fps-a? lol! dvadeset e?!

Ma, govno od porta na govnu od platforme (UWP) s nevjerojatnom hrpom bugova. Sve kartice su limitirane na 50 FPS. :D Hard limit igre. To dovoljno govori već.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Svejedno na amd grafama je igrivo ili igrivije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ali...50fps i nije baš ono što su današnji PC gameri voljni prihvatiti, pa ni ja. Može igra biti ne znam kakvo remek-djelo, ako ima loš engine, neće vidjeti moga džepa, pa niti ratpi verzije. 

9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Meni je fascinantno kak se uvjek ali uvjek nađu opravdanja kad god je u necemu Nvidia slabija. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Ali...50fps i nije baš ono što su današnji PC gameri voljni prihvatiti, pa ni ja. Može igra biti ne znam kakvo remek-djelo, ako ima loš engine, neće vidjeti moga džepa, pa niti ratpi verzije. 

Brijem da na AMD grafi nije nikakav problem 60 fpsa uz rezanje detalja koji se i ne kuže (ako otključaju 60 fpsa). To bi ipak gameri mogli prihvatiti. Ipak od 50 pa do 60 fpsa je kratak put za razliku od 20 fpsa kod GTX 970. Gle, možda to riješe kroz zakrpe i drivere ali trenutno je situacija takva. Kada je obrnuta dežrni amd hejteri to redovno nabijaju na nos. Ne kažem da si to ti ali očito se najbolje klin klinom izbija 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 9:30 (XXX).
9 godina
protjeran
XXX kaže...
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Brijem da na AMD grafi nije nikakav problem 60 fpsa uz rezanje detalja koji se i ne kuže. To bi ipak gameri mogli prihvatiti. Ipak od 50 pa do 60 fpsa je kratak put za razliku od 20 fpsa kod GTX 970. Gle, možda to riješe kroz zakrpe i drivere ali trenutno je situacija takva. Kada je obrnuta dežrni amd hejteri to redovno nabijaju na nos. Ne kažem da si to ti ali očito se najbolje klin klinom izbija 

Nemaju tu sta puno drajveri popravit kod Nvidie kad im je arhitektura u banani za DX 12 naslove. Vecu korist od drajvera moze ocekivat AMD, sve ostalo vec imaju.

EDIT:

Slicna situacija ce biti is a Pascalom, posto nemogu preko noci promjeniti komplet arhitekturu od ovoga sta imaju sad, za to treba barem 2-3 godine.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 8:52 (Lucidius).
12 godina
Gtx 9xx Club

Stjepanj i eywa33 pa vi svudi hvalite zeleni tabor, pa daj budite jedan put pravedni i recite da je amd-ova r9 390 bolja u nečemu od gtx 970 sto je bilo i sa primalom u kojem je r9 390 puno bolja od gtx 970

Gamer

0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Tamo di je gtx 970 bolja to je u 2-3 FPS-a uz svu naklonost developera i drajvere optimizirane za svaki naslov po izlasku igre, a kad AMD cepa onda razara u cjelini oces gtx 970 oces gtx 980ti, nebitno....  

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Pa cekaj,jel vi stvarno sudite samo po tom shrotu od igre??I sad klićete ko da ste osvojili lutriju,ne razumim vas,što svi peeglate Ashes of the Singularity po cijele dane i svršavate??Ajde majketi mili jebe mi se za AMD i za NVIDIu!

AUDIOFIL
Moj PC  
9 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Poanta je da uz AMD grafu možeš igrati sve igre 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Meni je fascinantno kak se uvjek ali uvjek nađu opravdanja kad god je u necemu Nvidia slabija. 

Besmislice. Fino nađeš normalnu igru gdje je AMD bolji, kao recimo Far Cry 4 ili Far Cry Primal - tu je AMD bolji, a engine i igra nisu govno. To ne mijenja činjenicu da je QB očajan port i govno.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

FC je reciklirano govno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

evo crysisa 3 sa i5-4460 i gigabyte g1 970...Odma da kazem da nije nista clockano...

Samo ne znam sa kojim programom da snimim fps, cpu i gpu u igri... kad bubnem rucno ps bude mi sve crno, a na onom playclawu se uopce ne snalazim haha... al ugl. fps-i (gledao sam preko shadow playa) na onoj famoznoj livadi kad gledam prema otvorenom su bili oko 40 (36-47), a penjali su se cak do 70 i kusur kad je bila neka prepreka koja sprijecava pogled :)

Edit: redosljed slika

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 10:29 (Shivi).

3 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

FC je reciklirano govno.

Sadržaj igre je posve nebitan, govorimo o tehnologiji.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

FC je reciklirano govno.

Sadržaj igre je posve nebitan, govorimo o tehnologiji.

A i Dunia engine je recikliran i stvar prošlosti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice