- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas ljudi navalili u gtx klub
Welcome :)
ajde nabaci dojmove nakon prelaska sa 280x, imam nedoumicu, a svbi me da se nečim počastim
ajde nabaci dojmove nakon prelaska sa 280x, imam nedoumicu, a svbi me da se nečim počastim
Ja sam presao s r9 280x na gtx 970.Razlika se osjeti ali nije drasticna na 1080p.280x je na toj rezi pristojno radila.Recimo r9 280x u far cry 4 na very high a gtx 970 na ultra za fluidan gaming.
Evo i 3d mark11 score sa istom konfom
to me i muči ponajviše, uloženo/dobiveno i ne izgleda baš bajno...
Samo mi eto to nije jasan ovaj trend sada na forumu da večina cilja i uzima high end od par tisuca kuna za "igranje" a vidim da se sve manje igra kako glavas_zg kaže a sve više slika. Večinom je tu na forumu prije trend bio uzet "bang for buck" tj mid range. Moža je to trend današnjih igara koje su blago reci smeće i portovi bez atmosfere samo da grafika blista. Nekidan baš probao fallout4 i razočarano ugasio nakon 1h.
Kod mene isto, jedva sam se natjerao da izađem van iz vaulta i to je bilo najdalje što sam došao
Vezano za GPU-e, mislim da je razlika u tome što su se prije grafičke kartice kupovale za igranje igara a sada se kupuju radi samih grafičkih kartica.
Primjerice: prije si imao HD 4850 koja je imala zalman hladnjak koji je bio namontiran da ohladi grafičku karticu i ona se zvala HD 4850, slično je bilo i kod nvidia.
Sad su grafičke kartice dobile sindorim samsungovih mobitela, dakle moraš zapisati ime ako hoćeš znati kako se potpuno zove, ne možeš zapamtit, primjer:
Inno3D GTX 980 ‘iChill Herculez X4 Air Boss Ultra ili Asus ROG GeForce GTX 780 3GB Poseidon Platinum itd, a o izgledu tih kartica ne treba previše trošit riječi.
Svijetle u svim mogućim bojama, blješte, pozlaćene, sa 4 coolera, sa vodenim hlađenjima, sa svim mogućim logoima, neke dugačke skoro pola metra itd.
Sve je to ciljano, kako se ne bi čovjek sa time htio pohvalit
Mislim da se isplati.Moja 280x-ica se przila na 86c pa sam isao u dodatni trosak kupovine accelero xtreme 3 da bi ju drzao na solidnih 65c.Sa 970 kom temp. ne prelazi 58C a jede svaku igru na 1080p.Sa 280x sam morao spustat detalje
Kako gdje ali cca 20% -30% u korist nvidije... A tišinu, temperaturu i potrošnju ne računaš?
Samo mi eto to nije jasan ovaj trend sada na forumu da večina cilja i uzima high end od par tisuca kuna za "igranje" a vidim da se sve manje igra kako glavas_zg kaže a sve više slika. Večinom je tu na forumu prije trend bio uzet "bang for buck" tj mid range. Moža je to trend današnjih igara koje su blago reci smeće i portovi bez atmosfere samo da grafika blista. Nekidan baš probao fallout4 i razočarano ugasio nakon 1h.
Kod mene isto, jedva sam se natjerao da izađem van iz vaulta i to je bilo najdalje što sam došao
Vezano za GPU-e, mislim da je razlika u tome što su se prije grafičke kartice kupovale za igranje igara a sada se kupuju radi samih grafičkih kartica.
Primjerice: prije si imao HD 4850 koja je imala zalman hladnjak koji je bio namontiran da ohladi grafičku karticu i ona se zvala HD 4850, slično je bilo i kod nvidia.
Sad su grafičke kartice dobile sindorim samsungovih mobitela, dakle moraš zapisati ime ako hoćeš znati kako se potpuno zove, ne možeš zapamtit, primjer:
Inno3D GTX 980 ‘iChill Herculez X4 Air Boss Ultra ili Asus ROG GeForce GTX 780 3GB Poseidon Platinum itd, a o izgledu tih kartica ne treba previše trošit riječi.
Svijetle u svim mogućim bojama, blješte, pozlaćene, sa 4 coolera, sa vodenim hlađenjima, sa svim mogućim logoima, neke dugačke skoro pola metra itd.
Ja igram BF3,4 tu i tamo kad me uvati F1,ali foldam 24/7,tako da ne služim mi kanta samo za pokazivanje,volio bih da nas ima više,ali eto poštivam svačiji izbor!!
kak se kloka? asic q.? naponi otkljucani ili?
btw,nova Strixica mi ima 77% Asic quality!(5% bolje od prijašnje,:D)
aj zaokruzit cemo na 80% rokni neki oc da vidimo koji je limit!lp
btw,nova Strixica mi ima 77% Asic quality!(5% bolje od prijašnje,:D)
aj zaokruzit cemo na 80% rokni neki oc da vidimo koji je limit!lp
Stjepanj tebi bi super bilo kad bi se pare mogle klokati ...
Meni to nikad nije bilo jasno... ja svoje računalo nisam vidio iznutra barem... a valjda od ljeta kad sam ugradio novi SSD. Koja je svrha izgleda internih komponenti? Kao da se hvališ da su ti bubrezi baš lijepi...
Meni to nikad nije bilo jasno... ja svoje računalo nisam vidio iznutra barem... a valjda od ljeta kad sam ugradio novi SSD. Koja je svrha izgleda internih komponenti? Kao da se hvališ da su ti bubrezi baš lijepi...
Slušaj ti ne voliš,ja obožavam tehniku opčenito,pogotovo slaganje hardwera,modanje,overclockanje,prčkanje,rastavljanje...ja kad vidim da neko ima bijesnu konfu a 2 tone prašine unutra,cabel menagment ne postoji kosa na glavi mi se diže!!To je vrlo lijepi hobby,nije baš jeftin ali bolje to nego cuga i kladiona!!
Hm, ironična situacija.
Zanimljiv oglas...gtx 980 ti 3800kn iz njemacke
kad vrisne za tjedan dana bude još zanimljivije
Hm, ironična situacija.
Zašto?
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-980ti-6gd5-v1-vrhunska-nekoristeno-oglas-18296009
nebi preporucio , uzeo napajanje od njega takoder iz njemacke bez garancije - novo. sad imam problema s napajanjem . garancija direrkt preko corsaira ne prolazi bez racuna. po mom misljenju je to roba s greskom
Evo prodaje pun klinac komponenti po povoljnim cijenama, sve iz Njemačke.Sad jel kupuje refubrished robu pa zato nema garanciju,valjalo bi znati?
http://www.njuskalo.hr/korisnik/janernevis
Hm, ironična situacija.
Zašto?
Ti koji posjeduješ naj istaknutije i naj poželjnije nazive pod moj pc u svijetu hardwadea veliš da ih nisi pogledao oho'ho.
A sa druge strane, mnogi koji imaju niže rangirane komponente od tvojih spavaju pokraj otvorenih kučišta i različitim uređajima mjere funkcionalne, termalne, estetske, audio i druge osobine svojih komponenti te nas redovito o tome izvještavaju ...
cini se da je ok decko cim dopusta da se konponente isprobaju uz pret. slikanje istih
a i cijene su fer iako nemaju garanciju
cini se da je ok decko cim dopusta da se konponente isprobaju uz pret. slikanje istih
a i cijene su fer iako nemaju garanciju
a bez garancije se mozes fuckati ko ja sad. hebes fewr cijenu ako ti nesto prdne ili ne valja
pa on ti je gar. ak se kaj desi znas sve podatke u cemu je problem
i kaj da ga sad trazim povrat novaca ili kaj ja znam. bilo je navedeno da je bez garancije sto znaci nek se snalazim kako znam ako se nesto desi
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-980ti-6gd5-v1-vrhunska-nekoristeno-oglas-18296009
nebi preporucio , uzeo napajanje od njega takoder iz njemacke bez garancije - novo. sad imam problema s napajanjem . garancija direrkt preko corsaira ne prolazi bez racuna. po mom misljenju je to roba s greskom
Toliko o hvaljenom Corsairovom supportu
pa on ti je gar. ak se kaj desi znas sve podatke u cemu je problem
Zasto bi mu on bio garancija? Pa covijek je napisao da nema garanciju te je isto tako rekao da je moguca proba kod njega. Dalje je to problem kupca. Da ja prodajem nesto bez garancije , ti kao kupac isprobas kod mene , kupis i krepa ti za tjedan dana...mene nije briga. Nemas mi se kaj javljat.
Kaj se tog lika tice, za svaki oglas mu pise da nema garanciju. Mislim da nabavlja komponente koje su vec bile ostecene/pokvarene te im je garancija iz nekog razloga ne priznata. A dalje ili on ili neko drugi , popravi komponentu i preprodaje.
Hm, ironična situacija.
Zašto?
Ti koji posjeduješ naj istaknutije i naj poželjnije nazive pod moj pc u svijetu hardwadea veliš da ih nisi pogledao oho'ho.
A sa druge strane, mnogi koji imaju niže rangirane komponente od tvojih spavaju pokraj otvorenih kučišta i različitim uređajima mjere funkcionalne, termalne, estetske, audio i druge osobine svojih komponenti te nas redovito o tome izvještavaju ...
Ja hardver gledam k'o alat. Lijepo je to kad ga slažeš, fora sve to izgleda, ali pa neću buljit' u komp i divit se hardveru? :) OK, da je kućište pa je lijepo na stolu (Mac Pro, recimo) ili laptop koji izgleda fino, no baš da mi je bitno za interne komponente, ne znam, kao da je vojniku bitno kako mu puška izgleda? Morao bih nabit glavu ispod stola, sjesti pored kućišta i gledati ga oduševljeno. Kad imam neke komponente, to je zbog performansi 100%. Eventualno mi je bitno kako izgledaju monitor i zvučnici, iako, u pravilu izgledaju ok pa me ni ne muči pretjerano.
Kad je računalna estetika u pitanju, najbitniji su mi kabeli, odnosno njihov izostanak. Nadam se da ćemo u nekoj bližoj budućnosti imati bez-kabelnu periferiju u 100% slučajeva, od zvučnika i tipkovnice/miša, do USB hubova, vanjskih diskova, punjača svih vrsta... sve bežično. :)