Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
mirzet1976 kaže...
I kako se tumači ovaj test tj. ove brojke? Evo AMD CPU i GPU

Razvaljuješ, spreman si za mućninu u želucu 

Ne fakat razvaljuje taj tvoj komp, troši ko manji kvart u Zagrebu ali i razvaljuje :D

12 godina
Gtx 9xx Club
Ma mislio sam šta se ovdje gleda fidelity ili frejmovi. npr. Megatama ima nesto više frejmova oko 300 al manja mu je prosječna vrijednost (fidelity) 9.5 vs 8.4.
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

fidelity se gleda ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

4mal fury x vecinom imaju 11 na testu kako je tebi toliko nizi score?

EDIT:

Isprike krivo sam vidio to imaju 980ti ti si u rangu ostalih sa Fury x tak da je sve u redu

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 22:27 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

VR Ready!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Gtx 9xx Club

taj test uzima u obzir samo framerate ne i latenciju (za koju se preporuca da bude ispod 20ms inace nastupaju glavobolje nakon 30min igranja..)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fanu kaže...

taj test uzima u obzir samo framerate ne i latenciju (za koju se preporuca da bude ispod 20ms inace nastupaju glavobolje nakon 30min igranja..)

Koliko vidim vecina nas se vrti oko 120fps a na tom framerateu su latencije odlicne

13 godina
Gtx 9xx Club

nije framerate jedino sto utjece na latenciju

evo kako je to nvidia objasnila

http://www.geforce.com/whats-new/articles/maxwell-architecture-gpus-the-only-choice-for-virtual-reality-gaming

"The standard VR pipeline from input in (when you move your head) to photons out (when you see the action occur in-game) is about 57 milliseconds (ms). However, for a good VR experience, this latency should be under 20ms. Presently, a large portion of this is the time it takes the GPU to render the scene and the time it takes to display it on the headset (about 26ms). To reduce this latency we've reduced the number of frames rendered in advance from four to one, removing up to 33ms of latency, and are nearing completion of Asynchronous Warp, a technology that significantly improves head tracking latency, ensuring the delay between your head moving and the result being rendered is unnoticeable.

Combined, and with the addition of further NVIDIA-developer tweaks, the VR pipeline is now only 25ms. With further work and updated technology we expect consumer versions of VR to be even more responsive."

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Poz oprostte sto se ovako random ubacujem ali imam neko pitanje na koje sam ne mogu pronaci odgovor pa bih vas molio za pomoc..Znaci duze sam istrazivao gtx 960 i amd 380x jer su mi bile taman za budzet,sad sam dobio neke novce i imam oko 900 eura,to je ja mislim dovoljno za 970/290,a posto nekako vise volim ove feature koje pruza nvidia vjerojatno uzimam nju,eh sad pitanje je za vas koji brend uzeti,mozda je vama onako svejedno,mjenjat cete za 2-3 god pa vas bol ibriga,ali ono ja bi htio da mi sto duze potraje konfiguracija bez problema nekih.Znaci najjeftinija je Gainward phoenix,ne znam zasto mi ne ulijeva nade,ali ja stvarno ne znam nista o 970 osim da je vrlo dobra haha,znaci mislio sam nju jer je najjeftinija ali nije toliki problem dati jos par stotina kuna ako su gigabyte ili msi )ili bilo koja druga marka) bolje,Hvala vam unaprijed :D

0 0 hvala 0
11 godina

za tih 900 € ja ti prodam svoju 980 gtx-icu garantirano najbolji izbor od tih svih kaj si naveo 

The Time is always righT
16 godina
LudaKravica kaže...

Poz oprostte sto se ovako random ubacujem ali imam neko pitanje na koje sam ne mogu pronaci odgovor pa bih vas molio za pomoc..Znaci duze sam istrazivao gtx 960 i amd 380x jer su mi bile taman za budzet,sad sam dobio neke novce i imam oko 900 eura,to je ja mislim dovoljno za 970/290,a posto nekako vise volim ove feature koje pruza nvidia vjerojatno uzimam nju,eh sad pitanje je za vas koji brend uzeti,mozda je vama onako svejedno,mjenjat cete za 2-3 god pa vas bol ibriga,ali ono ja bi htio da mi sto duze potraje konfiguracija bez problema nekih.Znaci najjeftinija je Gainward phoenix,ne znam zasto mi ne ulijeva nade,ali ja stvarno ne znam nista o 970 osim da je vrlo dobra haha,znaci mislio sam nju jer je najjeftinija ali nije toliki problem dati jos par stotina kuna ako su gigabyte ili msi )ili bilo koja druga marka) bolje,Hvala vam unaprijed :D

Gainward ni slučajno. Ona s jednim ventilatorom (referentna) se čuje ko 2 kombajna u crossfire-u, a ona s 2 je preružna.

Ciljaj na Gigabyte G1 ili MSI Gaming G4 jer obje imaju po 3 godine garancije dok Gainward ima samo dvije.

Al' de ti za svaki slučaj reci ostatak konfiguracije. Koji procesor, koju matičnu i koje napajanje imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 1:01 (Vkm996).
9 godina
neaktivan

bolje cu slozit komp za 900 e ali svakako hvala

9 godina
neaktivan

Cpu:i5 4460 sam mislio

Psu:fortron reider 650 w (nisam siguran jel taj reider ili nesto drugo,ugl fortron 650w)oko 500 kn

Mother: Asrock h97m 690 kn

Ukupno kontam platit pc 7000,ako imas neki dobar prijedlog na Pm :D

13 godina
protjeran
LudaKravica kaže...

Cpu:i5 4460 sam mislio

Psu:fortron reider 650 w (nisam siguran jel taj reider ili nesto drugo,ugl fortron 650w)oko 500 kn

Mother: Asrock h97m 690 kn

Ukupno kontam platit pc 7000,ako imas neki dobar prijedlog na Pm :D

! aj da nismo offtopic tu se prebaci:

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-5000-do-7000-kn/170221.aspx

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

eto :)

0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
bik kaže...

Jel Asus gpu tweak2 izbacio mogucnosti podešavanja napona i jos hrpu ostalih stvari jer ih ne mogu naci ?

Koji je najbolji alat za klokanje asus strixice?

Asusov gpu tweak nevalja nista, prepun bugova i sl. gluposti, to odavno nitko ne koristi! MSI Afterburner je broj 1 za klokanje! Osim u slucaju da trenutna verzija ne podrzava odredeni gpu(sto je jako rijetko) mozes probati s Evga precision tools koji je takoder jako dobar i azuriran!LP

Zanimljivo da mi ni novi afterburner neda dizat napon a u starijim verzijama asus tweak2 sam mogao, bar mislim jer je bio otkljucan slider samo se nisam zahebavao s tim -.-

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 17:51 (bik).
12 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 20:03 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bik, mislim da najprije u postavkama AB-a moraš otključati dizanje napona.
16 godina

to znam. Zar nema ekipe na forumu sa gtx950? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 20:43 (bik).
10 godina
odjavljen
bik kaže...

to znam. Zar nema ekipe na forumu sa gtx950? 

Srednja klasa u HR davno ne postoji, imaš elitu sa 970 i 970x2 980ti ... koja se ovdje okuplja u clubu 

i imaš ekipu na integrušama i 460, 560 i sl. koji šute i igraju wot, lol, i dotu. 

Ovi ovdje više slikaju svoje grafe i benchaju ih nego sto se igraju na njima, tako da bolje ne spominji da imas 950 jer nisi cool.

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
Jasno da je srednji stalež izumro polako i sigurno, ali meni je 950 cool a oni neka se slikaju i dalje, jednog dana će shvatit bit života i svoju ulogu u svemiru a do tad bi bilo lijepo srest nekog sa sličnom gpu pa da podjelimo iskustva ;-)
14 godina
Gtx 9xx Club

hahahaha,koji post!!

Eto ja sam jednom imao GTX 250,što bih kao bio ekvilent današnjoj 950,ali od tada uvijek mic po mic nadograđujem i kad dođeš do jednog ranga teško se vratit nazad!!Ali bilo je dana kad zafali para pa integruša uvjek da ruke!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ja sam uzeo Rivu TNT 16mb, onda je to bilo kao sad rang nvidia gt720-740... Hvala mama!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sinoč sam uhvatio vremena da kloknem grafu ali izgleda da je napon zaključan.Podignem u AB voltažu a ona i dalje na 1.2v.Neče preko 1400 mhz.Probao sa evga precision,opet ništa.Ima li ko kakav savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
volegradele kaže...

hahahaha,koji post!!

Eto ja sam jednom imao GTX 250,što bih kao bio ekvilent današnjoj 950,ali od tada uvijek mic po mic nadograđujem i kad dođeš do jednog ranga teško se vratit nazad!!Ali bilo je dana kad zafali para pa integruša uvjek da ruke!!

Imao sam i ja gtx250 (samo je ona koštala ispod 1000kn) pa gtx260, jace slabije, high end gtx8800,hd4870 pa 5870, ploče, procesori, klokanje itd.. a prva S3 Trio 64v+ 1mb koja je koštala kao suho zlato pa opet u zivotu dođe vrijeme kad ti pc igranje ne predstavlja visok prioritet, budeš 2god na laptopu samo radi posla, pc ne pališ pa prodaš., kasnije uzmeš neki mid range gtx950 jer ti se eto malo igra bf3 i 4 a gtx950 vrti ovo vrhunski.

Samo mi eto to nije jasan ovaj trend sada na forumu da večina cilja i uzima high end od par tisuca kuna za "igranje" a vidim da se sve manje igra kako glavas_zg kaže a sve više slika. Večinom je tu na forumu prije trend bio uzet "bang for buck" tj mid range. Moža je to trend današnjih igara koje su blago reci smeće i portovi bez atmosfere samo da grafika blista. Nekidan baš probao fallout4 i razočarano ugasio nakon 1h. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 12:29 (bik).
12 godina
centis kaže...

Sinoč sam uhvatio vremena da kloknem grafu ali izgleda da je napon zaključan.Podignem u AB voltažu a ona i dalje na 1.2v.Neče preko 1400 mhz.Probao sa evga precision,opet ništa.Ima li ko kakav savjet?

Napisi tocne postavke koje koristis u AB za oc

11 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
centis kaže...

Napisi tocne postavke koje koristis u AB za oc

Evo slike.Na drugoj slici sam povecao max voltage na +37 a voltaza opet na 1.2v

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

To je maximalni napon za 90% gtx-ica, grafa ti ne radi na 1400 vec na 1560mhz! Nemoj gledati dolje u desnom kutu sto ti pise u gpu-z, vec u crvenom grafu! Dakle imas odlicnih i stabilnih 1560mhz!:)lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Hej! Nakon nekih 5 godina da i ja malo u zeleni tabor dojašem Gigabyte G1 Gtx 960 4 gb! Možda je malo overkill za vremešnog phenoma 955 mada Dirt rally vrti na ultri u 40-45 fps a to mi je savim dovoljno.

thug life... R.I.P. Marco Simoncelli
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 13:54 (mat777gold).
Moj PC  
7 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

To je maximalni napon za 90% gtx-ica, grafa ti ne radi na 1400 vec na 1560mhz! Nemoj gledati dolje u desnom kutu sto ti pise u gpu-z, vec u crvenom grafu! Dakle imas odlicnih i stabilnih 1560mhz!:)lp

Znam da radi na 1560mhz na tom rendering testu.Ako pokrenem 3d mark 11 nemoze izgurat toliku frekvenciju vec max 1400 mhz a voltaza ostaje na 1.2 v

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice