Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Cansee kaže...
The_Fichek kaže...

Kak bi on to mogao znati???????

nije dovoljno dramatično, trebao si staviti još koji upitinik i uskličnike među njima.

nisam ga pitao za znanje, nego za mišljenje i ne samo njega nego sve na temi, zapravo me najviše zanimalo je li ima neki sajam/expo tehnologije na koji i nvidia i amd svakako dolaze, jer ako ima logično je za očekivati da će nešto prikazati/najaviti tada.

banalan primjer, ove godine će biti E3 i iako ne znam tko će prikazivati i što, očekujem da će biti neki gameplay iz mass effecta andromede, a možda čak i izbace datum izlaska. Znači to je nagađanje, isto tako sam mislio da možda ima neki event u idućih par mjeseci gdje bi mogli malo prikazati ove grafe.

znam da nitko ne raspolaže sa točnim činjenicama niti sam ih očekivao

Zapravo bih mogao to znati (jer ću izlagati na jednom vjerojatno, prošle godine je bio projekt na kojem sam radio) i ima sad u travnju kad će biti i predstavljen Pascal, na GTC-u

Ali, naravno, službene info mogu dobiti samo od kolega koji su "bliži oltaru". Još uvijek nisu u prilici dobiti primjerak kartice pa takve info još nemam. :)

12 godina
Tonči kaže...

Ali, naravno, službene info mogu dobiti samo od kolega koji su "bliži oltaru". Još uvijek nisu u prilici dobiti primjerak kartice pa takve info još nemam. :)

očekujemo da će to biti skoro, pa se sjeti ubaciti koji info 

16 godina
Gtx 9xx Club

Evo mojih rezultata bez dizanja napona. Kako sam čitao po temi, to je sasvim solidno, zar ne?

Vjerujem da bi išla do 1500 sa dizanjem napona, ali se nekako ne usudim to raditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Moguće da ne, ali će biti daleko jeftiniji i daleko energetski učinkovitiji pa bi takav par grafa mogao biti jako zanimljiv.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Tonči kaže...
Cansee kaže...
The_Fichek kaže...

Kak bi on to mogao znati???????

nije dovoljno dramatično, trebao si staviti još koji upitinik i uskličnike među njima.

nisam ga pitao za znanje, nego za mišljenje i ne samo njega nego sve na temi, zapravo me najviše zanimalo je li ima neki sajam/expo tehnologije na koji i nvidia i amd svakako dolaze, jer ako ima logično je za očekivati da će nešto prikazati/najaviti tada.

banalan primjer, ove godine će biti E3 i iako ne znam tko će prikazivati i što, očekujem da će biti neki gameplay iz mass effecta andromede, a možda čak i izbace datum izlaska. Znači to je nagađanje, isto tako sam mislio da možda ima neki event u idućih par mjeseci gdje bi mogli malo prikazati ove grafe.

Zapravo bih mogao to znati (jer ću izlagati na jednom vjerojatno, prošle godine je bio projekt na kojem sam radio) i ima sad u travnju kad će biti i predstavljen Pascal, na GTC-u

eto to je to, jer znam da je neki expo u to vrijeme a ne mogu se sjetiti koji, puno hvala, tada ćemo dakle vjerojatno dobiti malo više info, a to mi je ovog trenutka ključno, svakako ću sačekati do travnja sa kupovinom kompa.

13 godina
Cansee kaže...

aha, pa sta ne kazes kolega

dakle ovako stoje stvari:

GTX1080 izlazi 12.6. po cijeni od 700$ (u linksu ce biti cirka 7000~kn - jos obracunavaju PDV pa nemaju ni oni tocne informacije) - imat ce 19GB HBM2 i bit ce cirkulativno 600% brzi od GTX980 Ti (ivzor je nvidia slajd koji je njihov CEO osobno napravio prosli tjedan, pa ceka sad da ga predstavi na E3 zajedno uz primjerak GTX1080 Ti izradjen od mahagonija) 

GTX1070 i 1060 izlaze mjesec dana kasnije (+/- koji tjedan) - 600$ i nvidia ce uz njih djeliti hitmana, doom4 i the division - oboje imaju 14GB GDDRX5 i 20%/40% nize performanse od GTX1080

GTX1060 izlazi tek u 9mj. sa obicnom luzerskom 8GB GDDR5 (doduse sirina sabirnice je prosirena na 384bita pa se ocekuje drasticni skok u performansama) - cijena 300$ jer je nvidia postena i voli ne zakinuti narod, performanse su u rangu GTX970

sve grafe ce zahvaljujuci 14/16nm procesu biti 99% efikasnije i OCat se bez problema bar 60% od osnovnog core clocka

Polaris ce imati sve to, ali samo u crvenoj boji + u CF ce nuditi scaling od 140% zahvaljujuci Vulkanu (doduse scaling pada na 138% u kombinaciji sa nvidia grafickom na DX12)

hebli vas polaris i pascal vise 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 15:50 (Fanu).
12 godina
Fanu kaže...
....

a za 1050 ne znaš ništa 

malo će mi biti skupa ova 1060 

ajde, znam da znaš 

14 godina
Fanu kaže...
Cansee kaže...

aha, pa sta ne kazes kolega

dakle ovako stoje stvari:

GTX1080 izlazi 12.6. po cijeni od 700$ (u linksu ce biti cirka 7000~kn - jos obracunavaju PDV pa nemaju ni oni tocne informacije) - imat ce 19GB HBM2 i bit ce cirkulativno 600% brzi od GTX980 Ti (ivzor je nvidia slajd koji je njihov CEO osobno napravio prosli tjedan, pa ceka sad da ga predstavi na E3 zajedno uz primjerak GTX1080 Ti izradjen od mahagonija) 

GTX1070 i 1060 izlaze mjesec dana kasnije (+/- koji tjedan) - 600$ i nvidia ce uz njih djeliti hitmana, doom4 i the division - oboje imaju 14GB GDDRX5 i 20%/40% nize performanse od GTX1080

GTX1060 izlazi tek u 9mj. sa obicnom luzerskom 8GB GDDR5 (doduse sirina sabirnice je prosirena na 384bita pa se ocekuje drasticni skok u performansama) - cijena 300$ jer je nvidia postena i voli ne zakinuti narod, performanse su u rangu GTX970

sve grafe ce zahvaljujuci 14/16nm procesu biti 99% efikasnije i OCat se bez problema bar 60% od osnovnog core clocka

Polaris ce imati sve to, ali samo u crvenoj boji + u CF ce nuditi scaling od 140% zahvaljujuci Vulkanu (doduse scaling pada na 138% u kombinaciji sa nvidia grafickom na DX12)

hebli vas polaris i pascal vise 

hahahahahahahahahhahahahahahaha 

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Već neko vrijeme postoje teme za to pa je već i red da se prebacimo tamo. :)

Moj PC  
6 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Šta to čitam, Stjepan opet promjenio grafu, i opet ulovio extra primjerak

Sta bi sa strixicom? 

0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Di ti živiš ispod kamena!?

Već po USA,trečina Azije i neki djelovi Australije znaju za golden primjerak MSI GTX 970 koju ima Stijepan,a Asus i Strixica su so past last month, teško smeče,ova kad bude išla na prodaju bit će ko franje(pikule) šta vride po zlato!!Zato dečki stanite u red kad dođe vrijeme prodaje!!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Neki stvarno zaostaju... danas dobra informacija zlata vrijedi a ako netko na overclock forumu zeli biti prvi samo bacite pm cijena je 2999kn! jbga dobar asic q, dize cijenu!nije samo evga pametna pa da to naplacuju!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 20:27 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ova grafika nije na prodaju jer mu je 980ti preskupa ...

Battlelog: Glavas_ZG

1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Neki stvarno zaostaju... danas dobra informacija zlata vrijedi a ako netko na overclock forumu zeli biti prvi samo bacite pm cijena je 2999kn! jbga dobar asic q, dize cijenu!nije samo evga pametna pa da to naplacuju!

Koji ti je najbolji  score u 3D Mark13 i Unigine Heaven 4.0?

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

3dmark/firestrike

Unigine Heaven

14 godina
Gtx 9xx Club

Da 1640 MHz ,stvarno te potrefila,di si ju ono kupija??

Evo ja s novom Strixicom iz prve 1541MHz!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

prek oglasa(njuskalo), veli lik znam za tebe s foruma

Da cudoviste na stocku radi na 1397mhz, drzim je stalno na 1550+mhz, no moram priznati dok rokam bf4 ona je najglasnija sto me cak i iritira!, podsjeca me na sve one uzavrelo bucne 7970/280x

Kaj se tice tvog scora ni lose, no 1541mhz ti je max ne average (pogle moju kak je zakucana ravno u heavenu:)! barem mi se cini po ss da gpu usage pada! no i moja strix je radila na cca 1520-1540mhz maximala! cpu treba naloziti jos jace za bolji sveukupni skor, takoder firestrike 1.1 dalje bolji rezultat!LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 21:30 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa dobro ljudi, imam život, a i igram igre više nego što visim na forumu i bencham

Nego mi ne reče šta bi sa strixicom? 

I btw, nije ti ta tvoja msi ok, vidiš da ti score nije nešto veći od mog

Kažem ti da skaliranje iznad 1500+ nije ok na 970. 

0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

prek oglasa(njuskalo), veli lik znam za tebe s foruma

Da cudoviste na stocku radi na 1397mhz, drzim je stalno na 1550+mhz, no moram priznati dok rokam bf4 ona je najglasnija sto me cak i iritira!, podsjeca me na sve one uzavrelo bucne 7970/280x

Kaj se tice tvog scora ni lose, no 1541mhz ti je max ne average (pogle moju kak je zakucana ravno u heavenu:)! barem mi se cini po ss da gpu usage pada! no i moja strix je radila na cca 1520-1540mhz maximala! cpu treba naloziti jos jace za bolji sveukupni skor, takoder firestrike 1.1 dalje bolji rezultat!LP

Ne pada,jedino kad se minja scena!(i kad puknu driveri)

Sad stavija nove i puklo na core +200

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 22:02 (volegradele).
12 godina
Gtx 9xx Club

Sta jedino ja stavljam video bencheve na YT ovdje :) :)

Da imam nekakav normalan upload a ne ovu prokletinju nebi bilo igre u postojanju kojoj nebih napravio video bench :)

Ja svoju drzim na vec recenih 1500mhz za gejmanje jer na toj brzini ne manifestira niti najmanji artifakt ili one crvene tockice u Witcheru 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Sta jedino ja stavljam video bencheve na YT ovdje :) :)

Da imam nekakav normalan upload a ne ovu prokletinju nebi bilo igre u postojanju kojoj nebih napravio video bench :)

Ja svoju drzim na vec recenih 1500mhz za gejmanje jer na toj brzini ne manifestira niti najmanji artifakt ili one crvene tockice u Witcheru 3

Ja ima optiku 100/20 ali igram samo BF3 i 4,ali i to sad vrlo rijetko ,kako nisam imao grafu 3 tjedna ohladio se!!

Ali tebi svaka čast na trudu!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Imperator01 kaže...

Pa dobro ljudi, imam život, a i igram igre više nego što visim na forumu i bencham

Nego mi ne reče šta bi sa strixicom? 

I btw, nije ti ta tvoja msi ok, vidiš da ti score nije nešto veći od mog

Kažem ti da skaliranje iznad 1500+ nije ok na 970. 

a koliko je tvoj skor? govoris za 3dmark? za heaven sam ti vec objasnio u cemu je kvaka!vrlo jednostavno!lp

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pojedinci prave hajku od pascala,a zapravo necemo dobit nista jace..Ne vjerujem da cemo dobit bolji bang for the buck od 970..Vi koji ne morate hitno i

Mijenjat,čekajte,a vi koji vam se zuri uzmite i kasnije cete vidit..Uostalom kao da je problem danas prodat graficku..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jesam li ja jedan od rijetkih u ovoj temi koji se ne razumije toliko dobro u clockanje i kojem grafa sluzi iskljucivo za igranje :D?

Koji vam je zadnji update za 970? Jel ima jos bugova tipa safely remove? Nudi mi update .75 pa zato pitam...

0 0 hvala 0
14 godina
Shivi kaže...

Koji vam je zadnji update za 970? Jel ima jos bugova tipa safely remove? Nudi mi update .75 pa zato pitam...

Zadnji update je od 15.veljače i verzija je .91 (devesprva).
safely remove bug je ispravljen s verzijom .82. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
10 godina

Imam .82 i stoji safely remove.  Možda zato što nisam stavio prethodne na kojima se bug pojavio baš zbog toga, pa me eto stiglo.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Zanimalo me koji je zadnji jer kad odem check for update i dalje mi stoji .75 tak da pretpostavljam da se bas mora updateat po redu, bar prek nvidida experience :D

Edit: tipfeler XD

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 12:00 (Shivi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

3dmark/firestrike 

Unigine Heaven

E jebote sta je ovo... Uzmi tu jos kakav bolji i tiši cooler, vjeruj mi da se isplati.

12 godina
neaktivan
Poz.. zanima me dal neko ima iskustva s gainward gtx 970? Dosta je jeftinija od asusa ili msi verzije, i jos me zanima dal ce xfx 450w drzati gtx 970,i5 2500k klokan,3 harda,ssd itd...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

hmm za to napajnje sve na stocku a i ne ma duze staze ...odlicno

napajanje da se razumijemo ali slabo za sto si nabrojao nazalost

prodaj koje imas i malo dodaj pa si zemi neko od 600-650w i onda bude 

sve taman ;-)

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka: