Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 950.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Imperator01 kaže...

Konstantan core clock Stjepane, al ne skalira uredno, ne znam zašto... limit gpu-a, rama ili sta već 

Uradi Gpu test sa 1300-1400-1500 i 1600mhz pa uporedi rezultat. 

Evo kolega napravio sam za tebe test dakle core speed sam dizao a memoriju ne!

1400mhz

1500mhz
1600mhz
Dakle u ovom testu je prakticki na 90% scena ista kolicina poligona! pa shodno tome ni average fps nemoze toliko varirati!

No druga stvar ipak utjece na skaliranje a to je brzina memorije(Pogodio si nesto:)!

Po nekom mom istrazivanju proizvodaci konstantno stavljaju minimalnu frekvenciju ram memorije cisto da core speed na defaultnom taktu daje maximalne perfomanse, te primjere imate skoro svake godine gdje vam proizvodaci uredno serviraju marginalno brzi cip (pogotovo zadnje dvije,tri,cetri pet/šala nakon trece generacije kod amd-a) no memorija je u pravilu uvjek na visem taktu od prosle jer bi zaista skaliranje bilo nikakvo!

A evo sta se desava kad dignes memoriju za 350mhz core speed je na istom taktu od 1500+mhz:

1508mhz/1750mhz 1508mhz/1750mhz
vs
1508mhz/2100mhz 1508mhz/2100mhz

Kao sto vidis na istom taktu gtx-ica je prodisala!

Nebi vjerovao ako smanjujes memoriju ispod defaultnih 1750mhz perfomasne drasticno padaju za nepovjerovati!

Zadovoljan?

LP

edit.

@Backdraft

Postavke su sve identicne, to sam cropao u paintu...Evo ispravljeno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 19:27 (Stjepanj).
16 godina
Gtx 9xx Club

Jedino mi je cudno da na ovom zadnjem ss-u sa na kojem se vidi ogromni benefit overclocka memorije nisu pokazane postavke, valjda ti je ponestalo clipping spacea

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 19:36 (Backdraft).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Gtx 9xx Club

OC vrama na gtx970 se posebno osijeti na Shadow of Mordor ako se dobro sjecam GTA5,Witcher 3 i rekao bih opcenito igrama gdje je bitna propusnost.290 tri-x bolje vrti Shadow of Mordor od defoltne msi 970 ali kad sam digao jezgru i obavezno vram performanse su prevagnule na stranu 970.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 19:52 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

Najglasniji dio mog kompa je hard disk :)

eh da, to sam zaboravio

nema mi goreg nego kad ujutro u tišini pijuckam kavu, brljam po netu i govno se upali i počne rondati

nakon gore navedenih upgrejda ide i on van, a umjesto njega neki ssd od terabajta

Uuuuu nemoj mi hard spominjat,imam neko sranje od WD Blue 500 GB.pa to čudo toliko bruji i toliko trese da nije za povjerovat!!Toliko me nerviralo da sam ga izbacio van i napravio eksterni HDD i maknuo od radnog stola!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Dali mi mozete odvrtiti furmark i reci dali vam grafe rade na maximalnom boost taktu? jer vidim ljudi se zale na taj furmark da im grafe bez razloga rade na manjem taktu! kao i moja...

Mislio sam da je prvo u open gl problem(furmark podrzava do 2.0 a gtx 9xx 4,4) no izgleda da nije jer jer jedna 280x koja podrzava isti(4,4) radi najnormalnije!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 23:44 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Evo cek da skinem!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 23:49 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Evo cek da skinem!

i? takt u gpu-z daleko nizi?

Ostali?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 0:46 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Dali mi mozete odvrtiti furmark i reci dali vam grafe rade na maximalnom boost taktu? jer vidim ljudi se zale na taj furmark da im grafe bez razloga rade na manjem taktu! kao i moja...

Mislio sam da je prvo u open gl problem(furmark podrzava do 2.0 a gtx 9xx 4,4) no izgleda da nije jer jer jedna 280x koja podrzava isti(4,4) radi najnormalnije!

Izmjenis voltage table, te tako uklonis throttle. Ja sam na svojoj to napravio i gotiva je od kako ne spusta taktove. 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Dakle moja kartica podnosi do 116% tdp i podizanje napona od 0.87mv! bez obzira sta ja radio u tom ocigledno zastarjelom programu nesto ne stima! jer u 99,9% scenarija mi je boost zakucan pravocrtno po deklariranim specifikacijama! ili tocno onako kako ja stavim! dakle nemam samo ja taj problem u furmarku vec cijeli svijet i nisam nasao konkretan odgovor! dakle to se samo desava u furmarku...

Jer ispada ako ce netko testirati karticu u furmarku ispada da ce mu mozda tamo i raditi a pokrenes valey ili bf4 krepa odma jer je core speed(boost) za 200mhz veci!lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 0:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Dakle moja kartica podnosi do 116% tdp i podizanje napona od 0.87mv! bez obzira sta ja radio u tom ocigledno zastarjelom programu nesto ne stima! jer u 99,9% scenarija mi je boost zakucan pravocrtno po deklariranim specifikacijama! ili tocno onako kako ja stavim! dakle nemam samo ja taj problem u furmarku vec cijeli svijet i nisam nasao konkretan odgovor! dakle to se samo desava u furmarku...

Jer ispada ako ce netko testirati karticu u furmarku ispada da ce mu mozda tamo i raditi a pokrenes valey ili bf4 krepa odma jer je core speed(boost) za 200mhz veci!lol

Nisam pratio temu.. Jedino u furmarku supsta taktove? Budi sretan onda i obrisi furmark. Underclockat ce i u igrama kada dodje do odredjene temperature, koju vjerojatno jos nisi dotakao.

12 godina
Gtx 9xx Club

Ja overclock testiram u Witcheru 3 i jos par igara jar mi sintetika dopusta vise nego sto igre trpe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Nisam pratio temu.. Jedino u furmarku supsta taktove? Budi sretan onda i obrisi furmark. Underclockat ce i u igrama kada dodje do odredjene temperature, koju vjerojatno jos nisi dotakao.

Pa kartica mi spusta taktove tek kad predem 1630mhz, P limit do ibera kao i napon! dakle throtlanje mi se desava izmedu 1630-1650mhz...dakle ocigledno taj furmark vise nije mjerodavan! najvisa temperatura koju sam ikad zabiljezio je bilo cca 78° u sred ljeta na 1600+mhz! hladno dubre!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 1:10 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...

Pa kartica mi spusta taktove tek kad predem 1630mhz, P limit do ibera kao i napon! dakle throtlanje mi se desava izmedu 1630-1650mhz...dakle ocigledno taj furmark vise nije mjerodavan! najvisa temperatura koju sam ikad zabiljezio je bilo cca 78° u sred ljeta na 1600+mhz! hladno dubre!

uzmi si ovako nešto pa izmjeri temperature na vrmovima, ako ovome ide preko 95 stupneva bojim se i pomislit na koliko su tvoji (nemoj probat prstima )

a možeš i jednostavnije - ugasi ledice po kompu i na njoj, vrmovi ti vjerojatno svijetle u mraku

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 8:53 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Kad mi kaze da je boli ja cu tada stati...;)
13 godina
Gtx 9xx Club

Evo jedan primjer kad foldam ,pri frekvenciji od 1508Mhz (core + 180) i 1548 MHz ! Pri prvoj frekvenciji mogu normalno koristit komp (internet,filmovi i slič),pri drugoj baš i ne!!

1548MHz(desno skroz smanjeno na 1508MHz 1548MHz(desno skroz smanjeno na 1508MHz
1508MHz 1508MHz
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Zaboravih napisat da obratite pozornost na usage grafike na pojedinim clockovima!!

Jel to trotla na 1548MHz??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Zaboravih napisat da obratite pozornost na usage grafike na pojedinim clockovima!!

Jel to trotla na 1548MHz??

tako izgleda...

16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Meni temp recimo u nekim igricama ne prelazi 50 stepeni kad je vsynic ON , recimo u gta 5 kad igram ne prelazi 50 stepeni igram sve na ultra 1080p vsynic On + sweetfx, 4k texture vode   graficka je GTX 980TI AMP EXTREME EDITION

http://i.imgur.com/DEKsz7o.jpg

http://i.imgur.com/13zEolb.jpg

http://i.imgur.com/Iwf0H6P.jpg

http://i.imgur.com/8cQtOIl.jpg

http://i.imgur.com/V1h4Ofs.jpg

http://i.imgur.com/hvFMkOF.jpg

http://i.imgur.com/xrtHQZt.jpg

u crysis 3 mi recimo bude i do 58 stepeni kad stavim vsynic OF kad je ON ne prelazi 52 stepena a i gpu usage je mnogo manji, mada ja u svakoj igrici ukljucim vsynic On jer mi netrepa preko 60 fps

http://i.imgur.com/LBYoxnY.jpg

http://i.imgur.com/4HWhZVh.jpg

http://i.imgur.com/KH3PZtn.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 14:44 (soma).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uzeo sam 4k monitor pa možda uzmem i jednu 980 ili 980Ti, no ne znam ako mi je dobro napajanje(CS 550M). Kad sam otvaro komp vidio sam da doslovno nema mjesta za nove žice na njemu(imam spojeno sve što vidite pod Moj PC), eventualno mi stane još jedan ssd, znači li to da mi jednostavno treba veće napajanje bez obzira ako je dosta jako? Ako da, koje preporučujete?

http://mlgflappybird420.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Uzeo sam 4k monitor pa možda uzmem i jednu 980 ili 980Ti, no ne znam ako mi je dobro napajanje(CS 550M). Kad sam otvaro komp vidio sam da doslovno nema mjesta za nove žice na njemu(imam spojeno sve što vidite pod Moj PC), eventualno mi stane još jedan ssd, znači li to da mi jednostavno treba veće napajanje bez obzira ako je dosta jako? Ako da, koje preporučujete?

Ako ces uzimati graficku karticu ja ti preporucujem Zotac  Gtx 980ti Amp Extreme edition, nije zato sto je ja imam vec sam imao priliku testirati MSi i strix i jos par 980ti grafickih i ta Zotac se pokazala najboljom od svih 980ti serije, kad kazem najboljom nabrojacu ti nekoliko stvari zasto, recimo fps je mnogo stabilniji sa zotac

primjer 1.  gta 5 1080p sve na ultra ukljucim vsynic ON da fps bude 60 izadjem na autoput gdje ima najvise auta polazi uzmem zolju i pucam fps sa strix pada i do 49 fps, msi isto tako pada na 55 fps dok zotac konstantno kuca 59.9-60fps

primjer 2. gta 5 tepmetarute sa strix i msi idu na 59-60 stepeni sa zotac 45-50 stepeni to ja jako dobro i pritom je najtisa graficka odnosno ja je pored procesora ne osjetim da radi uopste jedino sto cujem je kuler od procesora

primjer 3. u sve i jednom benchmark sam dobio vece rezultate grafcike od ostalih gtx 980 ti kartica  evo ti jedan dokaz sa mojim fx 8350 procesorom sam dobio skor 16218 a graficki skor 25584 default znaci nije OC sto znaci kad se OC moze se izvuci jos veci skor naravno ali nema potrebe    http://i.imgur.com/2Ulfhc1.jpg

http://i.imgur.com/YJ99RMv.jpg  evo ti slika graficke kartice i imas i napajanje koje koristim je coler master gx 750w bronze 

i da napomenem recimo da zotac graficka ima osvjetljenje na grafickoj, svjetlo plave boje svjetli ime Zotac i ispod na ventilatorima ima svjetlo sto je jako fino i graficka ima auto boost znaci u igricama sama povecava core clock mada se moze i rucno podesavati imas programe koje dobijes uz graficku karticu sad sve zavisi od tebe sa koliko novca raspolazes, ali za 4k rezoluciju ja ti preporucujem ovu graficku karticu sto je i sam imam.

evo ti i par snimaka sa youtube benchmark testiranja

https://www.youtube.com/watch?v=aYaPOe4lpYc 

https://www.youtube.com/watch?v=07yPxNdh1JU

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 15:59 (soma).
13 godina
protjeran
Simon_says kaže...

kako nemas dovoljno imas samo ssd i hdd spojen...inace napajanje ti je dovoljno i za 980ti(250w)...no ako ces klokati taj i7 to bu vec li-la!

soma kaže...

Ako ces uzimati graficku karticu ja ti preporucujem Zotac  Gtx 980ti Amp Extreme edition, nije zato sto je ja imam vec sam imao priliku testirati MSi i strix i jos par 980ti grafickih i ta Zotac se pokazala najboljom od svih 980ti serije, kad kazem najboljom nabrojacu ti nekoliko stvari zasto, recimo fps je mnogo stabilniji sa zotac

Naravno da si imao najbolji skor s Zotacom jer doticna ima najveci core clock od svih nabrojanih( cak cca 100mhz), ali i potrosnja joj je za cca 50w+ veca naspram strixice! zotac ima najbolji hladnjak pa ce i boost u igrama takoder biti veci nego sto je u specifikacijama...

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Simon_says kaže...

kako nemas dovoljno imas samo ssd i hdd spojen...inace napajanje ti je dovoljno i za 980ti(250w)...no ako ces klokati taj i7 to bu vec li-la!

soma kaže...

Naravno da si imao najbolji skor s Zotacom jer doticna ima najveci core clock od svih nabrojanih( cak cca 100mhz), ali i potrosnja joj je za cca 50w+ veca naspram strixice! zotac ima najbolji hladnjak pa ce i boost u igrama takoder biti veci nego sto je u specifikacijama...

Nije to samo zbog kloka ja dobijem vece graficke rezultate na default  na benchmarku od klokane msi, strix i titan x, imas cak i na ovom forumu benchmark gdje sam dobio veci graficki skor od ljudi koji su klokali graficke 

GTX Titan X 1500 oc covjek dobio 21938 skor

GTX 980 Ti - 1532 oc  dobio 21252

dok sam ja sa svojom default  1253 dobio 25584 skor znaci da je graficka kartica jaca od ostalih i bez kloka, kad se oc dobije se jos jace performanse 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ma tvoju 980ti je poslao sam isus na zemlju da podere sve overklokane 980ti i titane... to je sve zbog odlicnog Cpu-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 17:18 (Stjepanj).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ma tvoju 980ti je posalo sam isus na zemlju da podere sve overklokane 980ti i titane... to to je sve zbog odlicnog Cpu-a

A ti se ocigledno volis pravit vise pametan nego sto zapravo jesi, ja ti kazem ono sto sam testirao licno  i sto vidim da su drugi ljudi na ovom forumu  testirali, postoje slike na forumu gdje su ljudi objavili rezultate pa pogledaj pise ti sve ne moras svakom loncu biti poklopac, nisam izmislio toplu vodu niti bilo sta imas oci svoje pa malo pogledaj po forumu prije nego sto pocnes sa tim ljubomornim ispadima , procitaj malo po netu razlike grafickih kartica i cjene i bice ti sve jasno, jer ti je ovaj post cisti promasaj, pokusao si ispast pametan a ustvari samo si ispao ono sto jesi poz.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Isplati li se danas uopće uzimati 980Ti za 4k? Šuška li se išta o novim tehnologijama? Npr vidim da vrti Crysis 3 na 30 fps pa mi se ne čini baš obećavajuća kartica za budućnost u smislu 4k. Za zotacovu vidim da nit nema u hrv dućanima, a i cijena je veća od npr g1 ili strix pa pretpostavljam da je i bolja. Jedino me brine napajanje zasad...

http://mlgflappybird420.com

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
soma kaže...

Nije to samo zbog kloka ja dobijem vece...

To je uvijek i samo zbog takta. Takt je jedina razlika. Kartice se ne razlikuju u apsolutno ničemu drugom. Sve što je različito uvjeti su koji omogućavaju neki takt u nekom trenutku. Naravno, TitanX će uvijek biti brži na istom tom clocku, jer je bolji čip, odnosno jer je potpuno funkcionalan, a 980Ti čipovi su nepotpuno funkcionalni.

13 godina
protjeran
soma kaže...

A ti se ocigledno volis pravit vise pametan nego sto zapravo jesi, ja ti kazem ono sto sam testirao licno  i sto vidim da su drugi ljudi na ovom forumu  testirali, postoje slike na forumu gdje su ljudi objavili rezultate pa pogledaj pise ti sve ne moras svakom loncu biti poklopac, nisam izmislio toplu vodu niti bilo sta imas oci svoje pa malo pogledaj po forumu prije nego sto pocnes sa tim ljubomornim ispadima , procitaj malo po netu razlike grafickih kartica i cjene i bice ti sve jasno, jer ti je ovaj post cisti promasaj, pokusao si ispast pametan a ustvari samo si ispao ono sto jesi poz.

rezultate treba znati citati s razumijevanjem, ti ocigledno to neznas! neznas cak niti neke osnove! no na kraju nije ni bitno ako budes dovoljno skuliran i slusao sto ovdje neki govore nesto ces i nauciti...uzivaj u svom hw!LP

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
soma kaže...

rezultate treba znati citati s razumijevanjem, ti ocigledno to neznas! neznas cak niti neke osnove! no na kraju nije ni bitno ako budes dovoljno skuliran i slusao sto ovdje neki govore nesto ces i nauciti...uzivaj u svom hw!LP

Ja sam ostavio post vezan za razliku grafickih kartica u igricama , a ti si ostavio sasvim nesto deseto nevezano za ovo, i opet imas jedan promaseni post, pokusavas se ispraviti al stalno se ukopavas na dno, govorim ovo sve iz razloga sto sam testirao graficke kartice ne na praznu pricu, a i mozes pogledati na youtube ima milion testova da potvrde ovo sve sto sam ja rekao, nije dzabe graficka karica skuplja od ostalih, vidim ti si jedino naucio da lupnes neku glupost pa da se posle toga pokusavas oprati potpuno nekorisnim postovima, ako je covjek trazio savjet za graficku dao sam mu, ne vidim sto uopste upadas u posto nigdje veze sa vezom.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

kao sto rekoh, nevrijedi tebi objasnjavati, uzivaj u svom hw i kani se price s nama...sry

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
soma kaže...

Nije to samo zbog kloka ja dobijem vece...

To je uvijek i samo zbog takta. Takt je jedina razlika. Kartice se ne razlikuju u apsolutno ničemu drugom. Sve što je različito uvjeti su koji omogućavaju neki takt u nekom trenutku. Naravno, TitanX će uvijek biti brži na istom tom clocku, jer je bolji čip, odnosno jer je potpuno funkcionalan, a 980Ti čipovi su nepotpuno funkcionalni.

Vidjeces koliko ce u titan x biti funkcionalan chip sa directx 12 , pogledaj malo na buducnost gaminga, isto imas i sad mnogo benchmarka gdje gtx 980ti amp extreme edition razvaljuje gtx titan x u dosta igrica, da ne pricam u buducnosti sa directx 12.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice