Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Cek, ti za 1080p uzimas 980ti?

Ko koga ovdje  

Hmm, zašto ne? Jedina kartica koja relativno sigurno može držati 60 FPS prosjek (nažalost, ne min.) npr. u Witcheru 3. Kamoli štogod više za FPS-ove.

Meni preko 2x jeftinija kartica drzi Witchera na 60 fps lock uz minimalni kompromis u postavkama (smanjen foliage density na High i iskljucen hairworks). Sad dal su te dvije stavke vrijedne toliko novaca neka svatko prosudi za sebe I guess.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 12:01 (Minneyar).
16 godina
odjavljen
Tiby kaže...

@Tonči uzalud ti trud.

bdw istina je što si napisao, doduše neke igre možeš igrati i na manje od 60 fps i izgledaju fluidno dok neki čim pada ispod 40 dobivaš osjećaj zastajkivanja, vjerojatno zavisi kako je igra optimizirana.

Osjećaj ovisi o brzini pokreta na ekranu. Ukupno, fluidnost ovisi i o "skakutanju" freameratea.

Minneyar kaže...
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Ko koga ovdje  

Hmm, zašto ne? Jedina kartica koja relativno sigurno može držati 60 FPS prosjek (nažalost, ne min.) npr. u Witcheru 3. Kamoli štogod više za FPS-ove.

Meni preko 2x jeftinija kartica drzi Witchera na 60 fps lock uz minimalni kompromis u postavkama (smanjen foliage density na High i iskljucen hairworks). Sad dal su te dvije stavke vrijedne toliko novaca neka svatko prosudi za sebe I guess.

Šanse da imaš minimalni FPS 60 s ičim manjim od 980Ti ne postoje čak ni uz te postavke. Idealan cilj je minimalnih 60 FPS. Ako ne to, barem prosjek. E sad. Na Witcheru si taj prosjek (baš svugdje?) postigao isključivanjem dvije stavke, od čega je jedna prilično važna (HairWorks) jer drastično mijenja kvalitetu nekih segmenata igre. Ipak, Witcher 3 je prosječno zahtjevna igra, nije bašCrysis
Svi mi možemo igre igrati na low i na 720px rezi, ali koja je svrha onda i napretka vizuala u igrama i novih kartica i sl. U slučaju da je nekome nebitno kako nešto izgleda, nema što tražiti na temi koja se bavi najnovijom serijom GPU-a. Nema smisla.

Da, pitanje je što tko može sebi priuštiti. Ako može 4K na sve maxed out, zašto ne? 

16 godina
Tonči kaže...

Svi mi možemo igre igrati na low i na 720px rezi, ali koja je svrha onda i napretka vizuala u igrama i novih kartica i sl. U slučaju da je nekome nebitno kako nešto izgleda, nema što tražiti na temi koja se bavi najnovijom serijom GPU-a. Nema smisla.

Da, pitanje je što tko može sebi priuštiti. Ako može 4K na sve maxed out, zašto ne? 

To je bit svega.

Kao kada netko kaže da igre na konzoli izgledaju bolje nego na pc-u.....lol.

Taj nikada nije vidio kako igre na pc-u izgledaju na ultra postavkama.

Sreća je put, a ne odredište.
17 godina
goodie kaže...
Tonči kaže...

To je bit svega.

Kao kada netko kaže da igre na konzoli izgledaju bolje nego na pc-u.....lol.

Taj nikada nije vidio kako igre na pc-u izgledaju na ultra postavkama.

Istina je da na pcu igre izgledaju puno bolje.

No cinjenica je da ti na konzoli igras na tvu koji je udaljen par metara i ne kuzis razliku u detaljima...

14 godina
Tonči kaže...
Tiby kaže...

@Tonči uzalud ti trud.

bdw istina je što si napisao, doduše neke igre možeš igrati i na manje od 60 fps i izgledaju fluidno dok neki čim pada ispod 40 dobivaš osjećaj zastajkivanja, vjerojatno zavisi kako je igra optimizirana.

Osjećaj ovisi o brzini pokreta na ekranu. Ukupno, fluidnost ovisi i o "skakutanju" freameratea.

Minneyar kaže...
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Ko koga ovdje  

Šanse da imaš minimalni FPS 60 s ičim manjim od 980Ti ne postoje čak ni uz te postavke. Idealan cilj je minimalnih 60 FPS. Ako ne to, barem prosjek. E sad. Na Witcheru si taj prosjek (baš svugdje?) postigao isključivanjem dvije stavke, od čega je jedna prilično važna (HairWorks) jer drastično mijenja kvalitetu nekih segmenata igre. Ipak, Witcher 3 je prosječno zahtjevna igra, nije bašCrysis

Ali poanta je da je 980 Ti overkill i to teski za 1080p. Ako imas toliko para za dati za grafu, onda nema smisla imati ista manje od 1440p, inace si dao hrpetinu novaca za tih par detaljcica koje na 1080p neces ni skuziti golim okom...

16 godina
odjavljen
Minneyar kaže...

Ali poanta je da je 980 Ti overkill i to teski za 1080p. Ako imas toliko para za dati za grafu, onda nema smisla imati ista manje od 1440p, inace si dao hrpetinu novaca za tih par detaljcica koje na 1080p neces ni skuziti golim okom...

To jednostavno nema veze s istinom. Ni jedno ni drugo. Overkill bi za 1080@60Hz monitor bilo kad bi igre koje igraš išle u min. 60 FPS na max detaljima.

16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

1080p je definitivno overkill. Ta grafa je najidealnija za 1440p.

A što se tiče razlike između 30, 40, 60, 100+ fps, vidljiva je. Naravno ovisi i o igrama dosta, ali razlika je očita. 30 fpsa je jednostavno loše. 40-45 je ok i daleko od tog da je neigrivo. 60 idealno. 60+, dakle 100+, 200+, za to treba i monitor s više Hz, da vidiš razliku.

Ali recimo bez obzira ako monitor ne može prikazat više od 60 fpsa, u mp igrama i te kako dobro dođe tih 150, 200+ fpsa. Sve je responzivnije. Prije kad sam igrao aktivno cod, quake, itd. u samom kretanju sam mogao vidjet na koliko fpsa mi otprilike igra radi, da li je negdje 100 ili 200+. Dakle nije u pitanju zapažanje očima, nego pod rukom osjećaš da je jednostavno fluidnije. Znam da sam davno testirao lock na 60, 125, 250 i 60 mi je bilo veoma loše iskustvo za mp, ali sp je super i ne treba ti više. Ali anravno sve ovisi i o enginu igre i samom tipu igru. Nije isto igrat CS na 60 fpsa u mpu i Skyrim sp.

30 je živi užaš, eto. Baš sam nedavno prelazio Dark Souls i stavio sam si mod za 60 fpsa, ali se nekad prilikom alt tabanja znalo vratit na 30 do sljedećeg alt tabanja i razlika je ogromna. 30 je bio šok za oči nakon 60.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

U slučaju da je nekome nebitno kako nešto izgleda, nema što tražiti na temi koja se bavi najnovijom serijom GPU-a. Nema smisla.

najbolje je protjerati sve iz teme koji nemaju za 980ti

u toj najnovijoj seriji gpu-a ima i triput jeftinijih kartica, s kojima se ljudi sasvim solidno igraju i te igre sasvim solidno pritom izgledaju, jer ne treba sve biti na ultra, mže biti i na high ili very high da bi uživao u igri i njezinim grafičkim mogućnostima

sve i jedna do posljednje šljokice u igri s "must have" 60 fps-a je više svojevrsno pre.eravanje, bez ljutnje

16 godina
odjavljen
xG4M3 kaže...

1080p je definitivno overkill. Ta grafa je najidealnija za 1440p.

A što se tiče razlike između 30, 40, 60, 100+ fps, vidljiva je. Naravno ovisi i o igrama dosta, ali razlika je očita. 30 fpsa je jednostavno loše. 40-45 je ok i daleko od tog da je neigrivo. 60 idealno. 60+, dakle 100+, 200+, za to treba i monitor s više Hz, da vidiš razliku.

Ali recimo bez obzira ako monitor ne može prikazat više od 60 fpsa, u mp igrama i te kako dobro dođe tih 150, 200+ fpsa. Sve je responzivnije. Prije kad sam igrao aktivno cod, quake, itd. u samom kretanju sam mogao vidjet na koliko fpsa mi otprilike igra radi, da li je negdje 100 ili 200+. Dakle nije u pitanju zapažanje očima, nego pod rukom osjećaš da je jednostavno fluidnije. Znam da sam davno testirao lock na 60, 125, 250 i 60 mi je bilo veoma loše iskustvo za mp, ali sp je super i ne treba ti više. Ali anravno sve ovisi i o enginu igre i samom tipu igru. Nije isto igrat CS na 60 fpsa u mpu i Skyrim sp.

30 je živi užaš, eto. Baš sam nedavno prelazio Dark Souls i stavio sam si mod za 60 fpsa, ali se nekad prilikom alt tabanja znalo vratit na 30 do sljedećeg alt tabanja i razlika je ogromna. 30 je bio šok za oči nakon 60.

Zapravo to su oči. :P S obzirom da ruke imaju latenciju u odnosu ma mozak preko 50ms, teško da bi pod rukom osjetio nešto što nema frekvenciju iznad, a 60 FPS igra ima frame latenciju od 16,66ms.

Inače, očito definiramo "overkill" drugačije: u moj rječniku "overkill GPU" je pojam za "nema nikakav pozitivan efekt bolji od slabijeg modela". S obzirom da niti TitanX, a kamoli 980Ti ne mogu sve igre gurati na minimalno 60 FPS, a još manje prosječno na 1080, overkill nije. Postoje neke igre (Diablo 3) za koje je overkill, ali daleko od toga da su brojne u listi popularnih. O tome da 1080 ne znači samo 60Hz, već da je za FPS igre poželjno 120, 144 ili 165 FPS, ne treba ni pričati.

17 godina
Gtx 9xx Club
To ti je odlicna ideja ti se prvi nemoj onda javljat u temu ;-)
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

U slučaju da je nekome nebitno kako nešto izgleda, nema što tražiti na temi koja se bavi najnovijom serijom GPU-a. Nema smisla.

najbolje je protjerati sve iz teme koji nemaju za 980ti

u toj najnovijoj seriji gpu-a ima i triput jeftinijih kartica, s kojima se ljudi sasvim solidno igraju i te igre sasvim solidno pritom izgledaju, jer ne treba sve biti na ultra, mže biti i na high ili very high da bi uživao u igri i njezinim grafičkim mogućnostima

sve i jedna do posljednje šljokice u igri s "must have" 60 fps-a je više svojevrsno pre.eravanje, bez ljutnje

Najslabija bitna kartica je GTX 960. Sve ostalo je uredsko smeće (ako i postoji). 60 FPS-a jest "must have". Sve priče o tome kako je 30 ok su čista zafrkancija.

12 godina
Tonči kaže...

Najslabija bitna kartica je GTX 960. Sve ostalo je uredsko smeće (ako i postoji). 60 FPS-a jest "must have". Sve priče o tome kako je 30 ok su čista zafrkancija.

pa jegiba, nije baš ni 950 toliko slabija od 960 da bi jedna bila uredsko smeće, a ova druga svrstana u "bitne", ali nema veze, jasno je što hoćeš reći

slažem se da je 30fps-a no-no, meni se osobno gadi tako igrat, pa sam i od witchera odustao radije nego da se patim na low i na mizernom fps-u

odigrat ću ga kako spada sljedeće godine kad uzmem novu grafu

htio sam reći da to ne mora biti sve na max da bi uživao u igri, može to biti i malo ispod maxanog, s pojedinim postavkama i na medium, pa da opet uživaš u grafičkom napretku takve igre u odnosu na primjerice witcher 1 ili 2

naravno da je bitan napredak i tko može neka uzme najjače (i sam bi da mogu), ali nikad neću tvrditi da je sve osim maxane igre na minimum 60fps-a pušiona

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Može, neke igre ja igram i ne smeta mi povremeni dip na 50ish, ali.... overkill je riječ koja ima posve drugo značenje od "više je od onoga što je dovoljno za igrivost". :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Meni je overkill nesto sasvim drugo da :) Kao npr kad nesto platis 150% vise kako bi mogao upaliti par dodatnih postavki. Kao 980 Ti na 1080p. Ponavljam, ako imas za dati 6 000 za graficku onda imas i jos par tisuca za 1440p monitor...

Ako imas novaca na bacanje, to je druga prica. Meni je uvijek bitan best buy. 

S PCgamer: "The fact remains that the GTX 970's overall performance is fantastic for the price. It's not the card we recommend for 4K gaming or extreme performance. For most gamers, we still think this is the best value available."

"On a practical budget, it's critical to find the graphics card with the best ratio of price to performance. That's why our recommendation for the best graphics card is the Nvidia GeForce GTX 970.

At $330 (~£215), Nvidia's GTX 970 is a killer card, outperforming cards released in 2013 that cost $100-$200 more. It's overclockable, quiet, and efficient in its power usage. Most importantly, it's able to run most of 2014's most demanding games at 60 frames per second, 1080p, and ultra settings. It's the best card for the price.

The GTX 970 is the card we'd recommend to most—but not all—PC gamers. Maybe you've got cash to burn..."

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 15:59 (Minneyar).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Za hairworks, da, izgleda brutalno, al iskreno, uključivat opcije koje režu performanse do 50% da bi vidio bolji render kose je za mnoge teški trejd-off. Jedino 980ti ima dovoljno jak čip da sve to vrti fluidno, i gtx 980 ima problema držat 60min na maximalnom postavkama. Ali za gore navedene postavke (HW - off i foliage high) - 980ti kažeš, minimum? Mora da se šališ?! Evo upravo sam se natjerao da je pređem, sa svoje dvi 770ke na sličnim postavkama, nisam vidio fps ispod 60 mislim nijednom, rijetko ispod 70 (doduše foliage medium i AA ponekad gasim, pa upalim fxaa u nvcp čisto da bolje iskoristim 144hz monitor)... 

Ugl. pretjerao si; nije mišljenje već činjenica. Pomalo začuđujuća s obzirom na očigledno znanje i iskustvo koje imaš.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
Gtx 9xx Club

Yep, masno pretjeruje. Kad sam rekao da je 60 lock onda sam to i mislio - s tim postavkama NE PADA ispod 60. Ikad. Igrao sam 120 sati. GTX 970 +100 MHz Core +400 memory i 4690k @4.4 GHz.

I ono mozda da imam zastupnicku placu bi si kupio za 6 000 karticu koja bi mi omogućila ljepšu kosu, ali igra i ovako izgleda savršeno i jednostavno omjer uloženo-dobiveno nije po mom ukusu :)

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Minneyar kaže...

Meni je overkill nesto sasvim drugo da :) Kao npr kad nesto platis 150% vise kako bi mogao upaliti par dodatnih postavki. Kao 980 Ti na 1080p. Ponavljam, ako imas za dati 6 000 za graficku onda imas i jos par tisuca za 1440p monitor...

Ako imas novaca na bacanje, to je druga prica. Meni je uvijek bitan best buy. 

S PCgamer: "The fact remains that the GTX 970's overall performance is fantastic for the price. It's not the card we recommend for 4K gaming or extreme performance. For most gamers, we still think this is the best value available."

"On a practical budget, it's critical to find the graphics card with the best ratio of price to performance. That's why our recommendation for the best graphics card is the Nvidia GeForce GTX 970.

At $330 (~£215), Nvidia's GTX 970 is a killer card, outperforming cards released in 2013 that cost $100-$200 more. It's overclockable, quiet, and efficient in its power usage. Most importantly, it's able to run most of 2014's most demanding games at 60 frames per second, 1080p, and ultra settings. It's the best card for the price.

The GTX 970 is the card we'd recommend to most—but not all—PC gamers. Maybe you've got cash to burn..."

jesi siguran 

ma rokaj td koliko god oces ali gamer entuzijast nije bogat covjek ,stvar je prioriteta koje imas u zivotu pa odricanja nekih stvari 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 17:01 (4mal).
14 godina
Gtx 9xx Club

Da. U suprotnom bacas novce. To je POGOTOVO glup potez ako si kratak s parama, zapravo je jedini argument za napraviti tako nesto ako imas viska love :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

vjeruj mi dns niko nema vishak love, a ako ga ima trosi ga na neke bitnije  stvari uzivotu 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Overkill znači da je nešto pretjerano jako. Kako nešto može biti nepotrebno jako ako ništa drugo nema te performanse? Nema smisla.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Za hairworks, da, izgleda brutalno, al iskreno, uključivat opcije koje režu performanse do 50% da bi vidio bolji render kose je za mnoge teški trejd-off. Jedino 980ti ima dovoljno jak čip da sve to vrti fluidno, i gtx 980 ima problema držat 60min na maximalnom postavkama. Ali za gore navedene postavke (HW - off i foliage high) - 980ti kažeš, minimum? Mora da se šališ?! Evo upravo sam se natjerao da je pređem, sa svoje dvi 770ke na sličnim postavkama, nisam vidio fps ispod 60 mislim nijednom, rijetko ispod 70 (doduše foliage medium i AA ponekad gasim, pa upalim fxaa u nvcp čisto da bolje iskoristim 144hz monitor)... 

Ugl. pretjerao si; nije mišljenje već činjenica. Pomalo začuđujuća s obzirom na očigledno znanje i iskustvo koje imaš.

Ne kažem ja da mora svakome vrijediti Hairworks pa da kupi bolji karticu, ali Witcher 3 nije jedina igra na svijetu, a neki karticu kupuju i za dulje vrijeme od godine dana, zar ne?

Benchmark je najsigurniji: pokreneš, vidiš rezultate.

Da bude jasno: ja preferiram 60 FPS pred bilo kakvim detaljima. Ali najbolje je kad je to minimu. Average je i kad ti FPS na besmislenim mjestima skače na 100, ali pada u gužvi. Što mi vrijedi 100 FSP Diabla 3 većinu vremena, ako će mi u većoj gužvi pasti na 45? Ništa. Kad igram Battlefield detalje podešavam tako da NIKAD nemam ispod 60/120 FPS (ovisno na kojem monitoru igram). Sve više od toga je bonus koji je zapravo nebitan. Želim da imam 60 FPS i kad se pored mene sruši zgrada, eksplodira avion, netko baci dimnu bombu i troje puca po meni. :) :) Sve drugo je nevažno.

Review sajtovi najčešće prikazuju PROSJEČAN FPS, a prosjek je nerealno mjerilo.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Sve šta si rekao je normalna stvar, ali komentirao sam tvoj stav "ništa manje od 980ti za postavke koje kolega gore spomenuo"... Samo to. Tu si fulao, jer nemam 980ti, i sa sličnim postavkama igram posve ugodno na dva stara gk104 čipa, koja su dosta slabija od tate maxwella. Nisam vidio 5x frejmova pa i da sve maxam osim HW...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

To se odnosi na "sve max", ne na "HW off itd.".

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
 Šanse da imaš minimalni FPS 60 s ičim manjim od 980Ti ne postoje čak ni uz te postavke ( HW off foliage high; onako kako je rekao kolega, op.a)...

Prema ovom gore, ne odnosi se na HW - on. Ili je bio lapsus (čisto sumnjam, al svakom se dogodi) ili si falia.

Šta se izvlačiš, priznaj da si pretjerao kako sam rekao i u prvom postu... totalno nebitna poanta, al ne dam ti za pravo da se tu izvučeš

15 godina
Gtx 9xx Club

Momci, pozdrav.

Zna li tko ima li ova grafička u Splitu gdje za uzeti? Ili samo u ZG?

Valjda nisam falio temu.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...
 Šanse da imaš minimalni FPS 60 s ičim manjim od 980Ti ne postoje čak ni uz te postavke ( HW off foliage high; onako kako je rekao kolega, op.a)...

Prema ovom gore, ne odnosi se na HW - on. Ili je bio lapsus (čisto sumnjam, al svakom se dogodi) ili si falia.

Šta se izvlačiš, priznaj da si pretjerao kako sam rekao i u prvom postu... totalno nebitna poanta, al ne dam ti za pravo da se tu izvučeš

Minimalan FPS, valjda se slažemo da to nije isto što i prosječan FPS? Za taj minimalni, nisam siguran da ga svugdje mogu održati, ali možda griješim, nemam ga dugo već za test.

LogicusMPS kaže...

Momci, pozdrav.

Zna li tko ima li ova grafička u Splitu gdje za uzeti? Ili samo u ZG?

Valjda nisam falio temu.

Hvala

Zašto ti je bitno da je Split? Naruči od negdje na kućnu adresu. Za tu cijenu je poštarina najčešće besplatna.

14 godina
Tonči kaže...
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Ne kažem ja da mora svakome vrijediti Hairworks pa da kupi bolji karticu, ali Witcher 3 nije jedina igra na svijetu, a neki karticu kupuju i za dulje vrijeme od godine dana, zar ne?

Benchmark je najsigurniji: pokreneš, vidiš rezultate.

Da bude jasno: ja preferiram 60 FPS pred bilo kakvim detaljima. Ali najbolje je kad je to minimu. Average je i kad ti FPS na besmislenim mjestima skače na 100, ali pada u gužvi. Što mi vrijedi 100 FSP Diabla 3 većinu vremena, ako će mi u većoj gužvi pasti na 45? Ništa. Kad igram Battlefield detalje podešavam tako da NIKAD nemam ispod 60/120 FPS (ovisno na kojem monitoru igram). Sve više od toga je bonus koji je zapravo nebitan. Želim da imam 60 FPS i kad se pored mene sruši zgrada, eksplodira avion, netko baci dimnu bombu i troje puca po meni. :) :) Sve drugo je nevažno.

Review sajtovi najčešće prikazuju PROSJEČAN FPS, a prosjek je nerealno mjerilo.

Diablo 3 je uzasan primjer jer ce ti u njemu i na 4x Titan X pasti FPS na 30 i manje u odredenim uvjetima radi same igre...

16 godina
odjavljen
Minneyar kaže...

Diablo 3 je uzasan primjer jer ce ti u njemu i na 4x Titan X pasti FPS na 30 i manje u odredenim uvjetima radi same igre...

Baš zato. Nije loš primjer, dobar je najmanje kao i svaki drugi, ali idealan je zbog linearnog skaliranja performansi: više efekata i više objekata na ekranu direktno se translatira u lošije performanse. Mnoge igre u startu imaju performanse lošije nego bi trebale pa se skok rjeđe vidi, ali Diablo 3 je tako riješen da je vrlo direktan s tim i tamo gdje može, nudi dobre performanse. Ima čak i dva bugirana mjesta (ona mapa s mostom i još jedno) gdje su performanse očajne. E sad. Princip je bitan - idealna situacija je kad u igri imaš FPS jednak ili viši od frekvencije osvježavanja ekrana i to u najgorem mogućem slučaju. Za biti fer možeš preskočiti situacije kad FPS padne jako kod učitavanja nivoa, gdje je to očekivano. Dakle, ako imaš 60Hz monitor, igraš Battlefield 4 - idealno je ako ti je FPS 60+ u situacijama kad ulijećeš u bitku s nekoliko vozila, vojnika, eksplozijama i rušenjem obližnje građevine, npr. u BF4 Shangai map kad uz borbe pada i neboder, u Diablu 3 na Rakkis Crossingu i sl. Dok god to ne možeš postići, ima smisla kupovati bržu karticu.

Kad govoriš o "overkillu" ti zapravo govoriš o "optimalnom odabiru u odnosu performansi i cijene", a to zapravo nema nikakve veze s overkillom, to je best-buy. Overkill je kupiti TitanX za igrati Diablo 3 na 1080@60Hz, to svakako jer nema tih postavki gdje ne možeš postići preko 150 FPS. Ako imaš 144Hz monitor i 1440, onda ti je TitanX dobar, nije overkill jer možeš dobiti eventualno minimalno 150-170 FPS na tim postavkama, što je "granična" vrijednost. Eventualno je OK i GTX 980, ali "na knap".

17 godina
Gtx 9xx Club

Idealna situacija ti je kada imas 60hz monitor i min fps je 60.. dalje od toga ne treba traziti..

na 1440p mislim da to ne moze niti jedna kartica ili eventualno fury x, 980ti i titanx

na 4k niti jedna

na 1080p mislim da ih ima dosta

- naravno sve postavke na max

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 12:11 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To je ono što pokušavam reći. :P
Inače, ja sam u nekim scenama s TitanomX na 1303(1440)MHz imao na 1080 (i sve max) nekih 75 FPS prosjeka, što je "opasno" blizu 60FPS kao minimuma, zato se ne bih dvaput mislio o TitanuX/980Ti stock. I da, to je baš bio najbrijani Witcher, ne znam je li onaj standardni ili čak ručno "jače" postavke, ali provjerit ću.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice