Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Smisao je fenomenalno modeliranih likova, 80 igrača na serveru i makljaža svim mogućim SW letjelicama, hodalicama, trooperima...

Ovo. Igra izgleda fenomenalno kad sve popalis na ulta. Taj nivo detalja na 1080p ta realnost pogotovo terena je fenomenalna.

Slobodno mogu reci da izgleda bolje od filma, ali da ipak je to beta bice jos tu peglanja sigurno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Gtx 9xx Club

Igrao na high settings,igra izgleda odlično!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo i ja igrao na kompu, jest da ne spadam u klub ali je vrlo dobro odrađena optimizacija, 60 FPS na high GTX 760. Vrlo se lijepo vrti, ali moram i reci da je i na PS4 grafika identična high postavkama tako da je optimizacija Prisutna na svim platformama 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ljudi trebam pomoć.

Uzimam 980 Ti i ne mogu se odlučit između 2 modela.

Palit GTX 980 Ti Super JetStream

ili

EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED GAMING ACX 2.0+

Moram naručit za par sati, a nikako da odaberem jednu.
Najviše me brine jer ne znam da li bi moje napajanje moglo bez problema gurati EVGA-u. Palit sam se raspitao i svi kažu da može bez problema, ali za evgu nisam siguran. (komp sa strane)

Gledaviše obje:

Palit: najbolje zračno hlađenje, najtiši 980 TI model (isključujem vodene), performanse su joj svega 4-5 fpsa iza EVGA-e, troši manje

EVGA: veći defaultni OC, costumer support, ali troši više struje, nešto veće temperature, na kraju krajeva to je EVGA, više manje performance-wise najjači air cooled 980 Ti na tržištu, morat ću kupi novu pasti i mijenjat je :D

Cijenom me EVGA 400kn jeftinije izađe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 19:35 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa, EVGA.

14 godina
Gtx 9xx Club

Evga i kupi produzeno jamstvo na njihovoj stranici za 25€. Kad rikne za 5 - 10 godina dobijes novu iz trenutne serije.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Evga je precjenjen i bzvz na hypan pogotvo sa debilizmom

Asciem lol tako da uzmi palit ;-)

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Cek, ti za 1080p uzimas 980ti?

Ko koga ovdje  

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ko koga ovdje  

Hmm, zašto ne? Jedina kartica koja relativno sigurno može držati 60 FPS prosjek (nažalost, ne min.) npr. u Witcheru 3. Kamoli štogod više za FPS-ove.

14 godina
Gtx 9xx Club

Možda ide posli na upgrade monitora!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Ko koga ovdje  

Hmm, zašto ne? Jedina kartica koja relativno sigurno može držati 60 FPS prosjek (nažalost, ne min.) npr. u Witcheru 3. Kamoli štogod više za FPS-ove.

Šta toliko Witcher zahtjevan?

Ja ga preša na GTX 660 i E8800,

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uzimam novi monitor uskoro. Čekam jos da izađe ovaj XB271HU od Acera pa cu ili to ili od Asussa PG279Q. A ovu sadašnju grafu (970) dajem curi nek se igra :D

Btw, ljudi može mala pomoć. Ovaj tu review: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/luke-hill/evga-gtx-980-ti-classified-acx-2-0-review/14/

"We measure the amount of power drawn from the wall by the entire test system."

To znači da baš cijeli komp s tom grafom povuće 463W, znači sa svim komponentama. Ja sam cijelo vrijeme mislio da samo grafa toliko povuće.

Već sam odlučio za Palit, ali se mogu predomislit do rano ujutro :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 23:40 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Otkad to postoji marginalna razlika izmedju 45-50fpsa i 60 fpsa u gamingu?

To su takve mizerije da je to smijesno i porediti, mislim 32489723 testova ima na netu gdje se razlika jednostavno ne moze uociti.

30 i 60 je druga prica ali sve preko 45 je identicno kao 60 po mnogim testovima...

17 godina

kad das td onda to i argumentiraj

17 godina

fhd je jos uvijek zahtjevan kod nekih aaa naslova 

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Otkad to postoji marginalna razlika izmedju 45-50fpsa i 60 fpsa u gamingu?

To su takve mizerije da je to smijesno i porediti, mislim 32489723 testova ima na netu gdje se razlika jednostavno ne moze uociti.

30 i 60 je druga prica ali sve preko 45 je identicno kao 60 po mnogim testovima...

Mora da se šališ...

13 godina
Tonči kaže...

Mora da se šališ...

Pa sad, gledajuci na 60 fps kao neki standard je ludost jer kad poredis 60 i 30 je isto kao kad poredis 120 sa 60 zar ne?

Gledam preko 

https://frames-per-second.appspot.com/

ugasim motion blur i kad se stavi 48 i 60 zaista razlika je tako minorna 

Imas neki bolji primjer?

16 godina
Gtx 9xx Club

Ako je recimo 45 lock onda nemam problema, ali ako mi je većinu vremena 60 i tu i tamo padne na 45 itekako se primjeti (Primjeti se, ali ne predstavlja problem).

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Zajeb kaže...

Evga i kupi produzeno jamstvo na njihovoj stranici za 25€. Kad rikne za 5 - 10 godina dobijes novu iz trenutne serije.

Vise je od 25€ http://www.evga.com/support/warranty/extended.asp

16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uzeo sam Palit na kraju. Za air cooling je jednostavno bolja, tj. od svih Ti modela najbolji air cooling ima. OC je kao kod G1. tih 40 MHz do evge lako postignem bez porasta temperature i lakse se overclocka na air coolingu. Classy je, kao i Kingpin namijenjena za LN2 cooling, tada se postigne njezin puni potencijal.

A ova garancija, nema veze. Tko zna sto cu za cca 3 godine stavit u komp :D

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Mora da se šališ...

Pa sad, gledajuci na 60 fps kao neki standard je ludost jer kad poredis 60 i 30 je isto kao kad poredis 120 sa 60 zar ne?

Gledam preko 

https://frames-per-second.appspot.com/

ugasim motion blur i kad se stavi 48 i 60 zaista razlika je tako minorna 

Imas neki bolji primjer?

Čak i u ovako lošem primjeru ne vidiš razliku između 30, 48 i 60? Jesi siguran? Jer, ako zaista ne vidiš veliku razliku, onda (ovo nije s namjerom uvrede, nego vrlo ozbiljno) onda imaš problem s očima. Znam da neki ljudi imaju probleme s percepcijom pokreta, tromost oka, razne slične "fenomene" ne vide, poput 3D slike i sl. Nezgodno je vodit nekoga u kino na 3D, a on ne vidi efekt. :P  Nisam liječnik, ali mogao bi to provjeriti?

Na ove dvije kugle razlika je naprosto ogromna jer je 30 i 48 FPS kugla izrazito trzava. Motion blur pomaže, ali to je gašenje požara i uglavnom ga u igrama nema.

Bolji primjer? Stvarna igra. Za više probaj kod nekoga brži monitor u brzoj igri. U Civilizationu nećeš vidjeti razliku 90% vremena (statična slika), ali vidiš je od kretanja kursora do menija i u desktopu. FPS igre su posve drugi svijet u 120 FPS u odnosu na 60. Dodajmo tome ULMB tehnologije i stvar je surrealna. Ali kažem, moguće je da ne vidiš razliku zbog nekog problema. 

E sad. Što je FPS viši, vidljivost razlike je manja. Kod mene je slučaj da razliku od 45-50 do 60 vidim jasno i smeta mi ispod 60. Za iduću granicu vidljivog mi treba recimo 75Hz, a za iduću tek na 120/144Hz. Razliku 120 i 144 ne vidim ni približno jasno kao npr. 48 i 60. Razlika između 48 i 60 kod mene je ravna razlici 85 i 144Hz. Nisam probao 165, ali mislim da bi razlika bila "nebitna".

Ljudi vide razlike preko 180Hz, naravno prema gore su suptilnije promjene, usporedivo s logaritamskom krivuljom.

17 godina
xG4M3 kaže...

Uzeo sam Palit na kraju. Za air cooling je jednostavno bolja, tj. od svih Ti modela najbolji air cooling ima. OC je kao kod G1. tih 40 MHz do evge lako postignem bez porasta temperature i lakse se overclocka na air coolingu. Classy je, kao i Kingpin namijenjena za LN2 cooling, tada se postigne njezin puni potencijal.

A ova garancija, nema veze. Tko zna sto cu za cca 3 godine stavit u komp :D

Dobro si postupio.

Tišina i močna martica boljeg nema da ga hebeš..

13 godina
protjeran
Mene zanima dali je pokrov plastican ili aluminijski na toj super mega jet strem oc madafakr 980ti?:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Poklopac je aluminij, ako mislis na taj bijeli dio.

Kako god, po svim recenzijama i komentarima vlasnika grafa je brutalno tiha i hladna. OC se lakse od MSI posto je cooler puno bolji i ne throttla je temperatura, dok G1 ipak ostaje king za OC iznad 1500MHz na airu, ali kome treba takav OC? Vidim da takav OC ganjaju sami ovi koji samo benchaju grafe za sto veci score.

Procitao preko 600 stranica tema na OCN forumu, sve recenzije na koje sam naletio za svaki model i jebo me pas Palit ispada najbolja :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
xG4M3 kaže...

Poklopac je aluminij, ako mislis na taj bijeli dio.

Kako god, po svim recenzijama i komentarima vlasnika grafa je brutalno tiha i hladna. OC se lakse od MSI posto je cooler puno bolji i ne throttla je temperatura, dok G1 ipak ostaje king za OC iznad 1500MHz na airu, ali kome treba takav OC? Vidim da takav OC ganjaju sami ovi koji samo benchaju grafe za sto veci score.

Procitao preko 600 stranica tema na OCN forumu, sve recenzije na koje sam naletio za svaki model i jebo me pas Palit ispada najbolja :D

Da, ali npr gtx 970 g1 je meni radila bez povecanja temperature na 1500mhz a to daje rezultat priblizan obicnoj gtx 980, malo fali. ali je grafa stabilna 24/7

sada zamisli 1500mhz sa gtx 980 ti stabilno sa istim temperaturama.

dobijes gtx 980 ti hulk edition :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 10:21 (toxic).
14 godina
Gtx 9xx Club

@Tonči uzalud ti trud.

bdw istina je što si napisao, doduše neke igre možeš igrati i na manje od 60 fps i izgledaju fluidno dok neki čim pada ispod 40 dobivaš osjećaj zastajkivanja, vjerojatno zavisi kako je igra optimizirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

@toxic

Ma da, ali osobno ne isplati mi se uzimat G1 (Ti sad pricam) zbog tog OC-a iznad 1500MHz da dobim 1-2 fpsa više u igrama. Pogotovo jer je Palit puno tiši od G1 uz čak bolje temperature na istom clocku recimo. Tišina i temperature su mi ipak važniji faktor, nego prelazak granice od 1500MHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 10:34 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Neznam za 980ti modele ali dok sam citao i citao i citao recenzije,testove i najbitnije od svega dojmove korisnika za 970 seriju Palit je definitivno ispao niza klasa pored Msi,GB i Asus.....cak su vukli paralelu izmedju Palita i Gainwarda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Neznam za 980ti modele ali dok sam citao i citao i citao recenzije,testove i najbitnije od svega dojmove korisnika za 970 seriju Palit je definitivno ispao niza klasa pored Msi,GB i Asus.....cak su vukli paralelu izmedju Palita i Gainwarda.

Da, sjecam se kad sam 970 uzimao. Ali s 980 Ti su svi ostali iznenađeni koliko je kvalitetno napravljena grafa. Baš spominju u recenzijama da Palit nije baš imao s čime se pohvalit od 700 serije, ali 980 Ti je pun pogodak. Vidjet ću kad dođe pa javim dojmove.

13 godina
MEGATAMA kaže...

imao palit jetstream GTX770

jedna od najboljih grafickih koje sam ikad imao - tiha i temp nije isla iznad 65C

nikakvih problem s njom 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice