Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...

Kupovinom EVGA GTX 980ti KiNGPiN možeš birat ASIC quality,naravno bolji ASIC veča cijena!!

Imas video od JayzTwoCents-a: 

Koliko sam skuzio, to je vise marketinski trik. On je dobio karticu koja ima 77% ASIC quality, takve kostaju 1000 USD. Imala je skoro iste performanse kao i Gigabyteova G1 Gaming verzija koja kosta 690 USD, clockao ih je obje koliko je mogao.

Ima ljudi koji su nabrijani na EVGA-u i navukli su se na price o ASIC kvaliteti, a EVGA je to pocela iskoristavati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 12:10 (alen29).
15 godina
alen29 kaže...

Ima ljudi koji su nabrijani na EVGA-u i navukli su se na price o ASIC kvaliteti, a EVGA je to pocela iskoristavati.

Ima jedan ovdje na forumu po imenu Vlada 

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
13 godina
protjeran
Pa niste bas u pravu, niti jedan od vas ne kloka karticu do zadnjeg mhz kamoli na "ln" da bi to znali, kupite jednu takvu ili lightning od msi-a s 90+ asicom pa provjerite iz prve ruke!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Stjepanj kaže...
Pa niste bas u pravu, niti jedan od vas ne kloka karticu do zadnjeg mhz kamoli na "ln" da bi to znali, kupite jednu takvu ili lightning od msi-a s 90+ asicom pa provjerite iz prve ruke!

Kod mene je 82.6% asic quality i bez problema mi ide na 48% OC a nesto ih nisam vidio puno da se clockaju. 

Za amd znam da asic quality znaci kod bitcoin mininga takodje a za nvidia kontam OC potencijal, manja voltaza ili sta Oo malo vise info please 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Tonči kaže...
volegradele kaže...

Kupovinom EVGA GTX 980ti KiNGPiN možeš birat ASIC quality,naravno bolji ASIC veča cijena!!

Veća misliš? Inače, to s ASIC-om je vrlo upitno da je zapravo dobro za overclock. Ja sam na samo 64% ASIC-a postigao zračni overclock od 1300MHz na TitanuX.

U pravilu veći postotak ASIC-a daje bolje OC rezultate,jedna lasta ne ćini proljeće!!

Ekstremni overclockeri i ljudi koji imaju para žele samo najbolje,njima i par MHz znaći puno!!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sam Vince (Kingpin) je dosta pisao o toj temi. Link na njegov post na OCN-u.

Izdvajam:

Does high ASIC guarantee highest clocks on air? NO. The other part of ASIC which is Leakage is high on these, so that can actually hold back some high asic gpus on air. This doesn't mean its bad on Ln2 as well, and usually the contrary. I Tested around 15 pieces or so of KP980Ti these days, all different asic levels. Some as high as 81% all the way to 64% (which we wont even sellf the average clocks on air were roughly 1550mhz Lowest was 1526mhz, highest was 1592mhz . Seemed like every card went to 1539mhz or so. Most of the higher asic cards did as expected and hit the upper 1550's. None could pass 1600mhz, but some came really close! Those were mostly higher ASIC%'s. You should know that every kp980ti is binned gpu and even the minimum ASIC level for any card is very high compared to average. A 70-72% asic card is a great card. Reviewers should be hitting low to mid 1500's on avg and some cards hitting close to 1600. If your an air/water guy and don't plan to run ln2, I think no matter what asic level of card you get, it will do mid-low 1500's and there is a chance on all kp 980Tis regardless of asic to hit the magic 1600. Still need some luck too, leakage can limit this. For the hardcore users or the ones that may run ln2, I would think more seriously about asic and the time/money you can save buy getting something closer to what you want. Being an Ln2 overclocker myself, I feel this buy is mostly for you.

Does ASIC % guarantee highest clocks on LN2? No it doesn't, it is only an indicator of what to expect. EVGA is giving the chance for customers to zero in on exactly on what you want. Some users will try many cards to find the highest asics for best LN2 overclocking, its not a new thing. The highest ASIC gpus will almost always be the best ones on LN2 as explained above. These are the users we mostly are targeting with this. The ones that end up buying and trying lots of cards to find the one gem, almost always a high ASIC card. They will end up spending much more than the price difference of kp980ti high asic and wasting lots of time in the process. This is geared for them.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 14:52 (Vojnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam neobičan problem sa svojom Asus Strix GTX 970.

Prije par dana primijetio sam da odjednom grafička u igrama u kojima je prije dostizala po 65 stupnjeva ide blizu 80.

Ništa nije promijenjeno, ni driveri, ni fan profile, ni overclock. Nije fizički dirana, drmana, pomaknuta.

Vratio sam taktove i sve ostalo na tvorničke postavke, i updateao driver (već neko vrijeme mi nudi noviju verziju pa sam pomislio da bi moglo pomoći), ali i dalje dobivam 10-15 stupnjeva više temperature nego inače, na stocku do 75 stupnjeva.

Ima li itko ikakvu ideju što se događa? Razmišljam o skidanju hladnjaka i promjeni termalne paste, ali ne mogu vjerovati da bi tako brzo (grafu imam tek 3 mjeseca, kupljena nova) tvornička izgubila svojstva.

EDIT: idle temperatura je kao i uvijek, oko 38-40 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 19:00 (PaleSamNaSvijetu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Zanimljivo,jedino mi pasta pada na pamet,ali 3 mjeseca stara!!Ne bi trebalo bit tako!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Evo mojih temperatura u Heavenu na 1528/2052 MHz,vent 40%!

Zadnji driveri! 355.98

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 21:50 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
volegradele kaže...

Evo mojih temperatura u Heavenu na 1528/2052 MHz,vent 40%!

Zadnji driveri! 355.98

jel to bench il 24/7 oc...mislim kad ti ventovi nisu na max?!

The Time is always righT
14 godina
Gtx 9xx Club

Ovo je samo za bench,inače bencham sa 80% vent,ali htio sam pokazat kolegi kolike su temperature pošto imamo istu grafiku,inače na 80% ne prelazi 55C!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Identično mi je bilo makar na malo manjim taktovima (1510mhz core i 1950mhz VRAM). 70 stupnjeva i ventovi na oko 40% možda i manje, ne sjećam se dobro.

127% power? Kako si to uspio? Meni MSI AB daje samo do 120%, max što sam vidio na senzoru je 121%

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Slide do kraja,i povukla je malo više,gpu-z tako očitao!!

Najviše do sad je bilo 124%,možda imaš drugčiji max TDP,nije svaki BIOS isti bez obzira na istu karticu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Malo sam se i ja danas zezao sa clockanjem.

Ovo je 3D Mark score, a ispod je slika sa Valleyja.

Jos moram probati neke konkretne igre, vidim da ekipa koristi Witchera 3 za benchmarkanje.

EDIT: Zaboravio sam napisati, clockovi su 1540 MHz na coreu i 3903 MHz na VRAM-u. Pojacao sam TDP do kraja i postavio offset za napon na +87 mV.

Valley Valley
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 13:17 (alen29).
15 godina
Gtx 9xx Club

promjenio bios  i kloknuo titana .  clock je za 24/7 i stabilan je. do sada bez rušenja 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Hehe, netko je dobio besplatnu 980 Ti izgleda, a na svoju staru nakačio njegov cooler :D

12 godina
Gtx 9xx Club

Jel ste igrali mozda Star Wars Battlefront? Dns sam napravio jedan Bench sa frapsom od skoro 2h. Postavke su bile FULLHD i sve ultra osim Motion blura na 0% . Igra se lijepo vrti. Mod je bio Walker Assault oko 40 igraca. 

2015-10-09 11:17:05 - starwarsbattlefront
Frames: 244833 - Time: 2569172ms - Avg: 95.296 - Min: 48 - Max: 202

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 12:09 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

http://wccftech.com/nvidia-discontinue-2gb-versions-geforce-gtx-960/

Evo, i nVidia priznaje da je 2gb premalo čak i za mid end GPU danas.

Sto se tiče star wars battlefront Bete, ja sam probao iako ne spadam u ovaj klub ali mogu reci da je igra izvrsno optimizirana, ja na GTX 760 imam na High postavkama imam 60-65 FPS u prosjeku jedino kada se jave scene sa zahtjevnijim ekposplozijama onda padne na nekih 52-53 FPS 

EDIT: Moj GPU je jako overclockan, 1300mhz i 7500 memorija naspram stock 980mhz i 6008mhz

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 12:46 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Ovo je stvarno čudno,znači ja ne mogu pokrenut 3DMark11 sa  + core 200 i mem 600 !!

3DMark13 prolazim bez problema sa+ 230/650!!

Jel imate vi ovakav problem??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Ovo je stvarno čudno,znači ja ne mogu pokrenut 3DMark11 sa  + core 200 i mem 600 !!

3DMark13 prolazim bez problema sa+ 230/650!!

Jel imate vi ovakav problem??

nebi rekao da je problem, jer svaki test prakticki ima "drugacije" opterecenje na gpu tako i maximalne klokove koje ces postici u odredenom testu/igri!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 19:27 (Stjepanj).
14 godina
Gtx 9xx Club

Ispada da mi je i za GTX 770 i GTX 970 teži stres test Mark11 od Mark13!!

Jer uvjek postižem veči clock na Mark13!

Sad sam i u Heavenu postigao veći clock,što je prava rijetkost,pošto Heaven smatram najtežim gpu stres testom!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Ispada da mi je i za GTX 770 i GTX 970 teži stres test Mark11 od Mark13!!

Jer uvjek postižem veči clock na Mark13!

Sad sam i u Heavenu postigao veći clock,što je prava rijetkost,pošto Heaven smatram najtežim gpu stres testom!!

tako je i meni bilo u čmarku11, i to odma na pocetku( ako i prode neki klok u combined testu umre odma), samo freezzzz, s razlicitim grafama! no velim ovisi..

12 godina
Gtx 9xx Club

Peglao zadnjih dana ovu Star Wars betu i sa zadnjim driverima average 88-90fps,brutalno su ispeglali frostbite 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Peglao zadnjih dana ovu Star Wars betu i sa zadnjim driverima average 88-90fps,brutalno su ispeglali frostbite 3.

ja sam procitao da nema ni upola poligona, teselacije, destrukcije, levelinga kao u bf4 zato je fps bolji nego u bf4! eto cisto da znas da nema veze s optimizacijom jer frostbite je yebacki optimiziran samo ti imas slabo racunalo!

12 godina
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

ja sam procitao da nema ni upola poligona, teselacije, destrukcije, levelinga kao u bf4 zato je fps bolji nego u bf4! eto cisto da znas da nema veze s optimizacijom jer frostbite je yebacki optimiziran samo ti imas slabo racunalo!

Ili je mozda bolji jer nemas recimo 4xmsaa ;)

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

znam koliko su sta peglali ali znam da guram bf4 na 4k na 200fps u 4-way SLI, dok starwras jedva do 70 se vrti.

bf4 moze solidno da ide i na 4k trilple screen suround dok starwars ovaj pada na jedva 17tak fps....

naravno oba sve na ultra settings

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Jel ta tvoja konfiguracija uopće legalna 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Vkm996 kaže...

Jel ta tvoja konfiguracija uopće legalna 

Naravno da je. Mislim da je kolega davno stavio slike u ovoj temi ili slike hardvera. Potraži malo.

EDIT: Ipak ima svoju temu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 18:05 (MacTheBig).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Star Wars je teži za guranje jer je veći brisani prostor i teselacija terena je nabrijana na max, a i particle efekata ima na sve strane za snijeg, osvijetljenje je ludnica i tako. Destrukcije nema (osim par tureta), ali to nije ni smisao ove igre. Smisao je fenomenalno modeliranih likova, 80 igrača na serveru i makljaža svim mogućim SW letjelicama, hodalicama, trooperima...

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice