Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...

Clock za clock u igrama će i5 biti jednako brz kao i7. Još nisam vidio igru koja može koristiti 4 jezgre kako treba, a one "dodatne 4" koje mislite da imate na i7 ionako nisu stvarne, nego logičke koje nemaju iste performanse, već su iskorištene rupe i zapravo neće puno pomoći. One igre koje mogu iskoristiti 4 jezgre (vidio sam valjda dvije) ionako sve jezgre iza prve koriste toliko malo da razlike ne bi bilo ni da mogu koristiti njih 10 s obzirom da su na quadu sve osim prve u pravilu ispod 30%.

Puno je bolje uzeti najbrži i5 i clockati ga koliko ide, nego i7. Što se tiče GPU-a i CPU-a, ne znam baš. Kartice bitno napreduju svake godine i svaki djelić performansi možemo iskoristiti, a uvijek je malo. i5 CPU još iz serije Sandy Bridgea bez ikakvih problema saturira i 4-way SLI Titana X. CPU je "nebitan" dok je dovoljno brz, ali zato za GPU se isplati svaka kuna, barem dok je cijena razumna.

E sad ga pretjera.

Licno sam iskusio usko grlo davno sa dvije hd 7870 i i5 3570K na 4.5 GHz u bf3 mp, cpu bi otisao na preko 95% a gpu usage bi padao ispod 80%, tako da ti ta prica ne drzi vodu.

Na kojoj igri? Jer, ja sam imao tri TESLA kartice koje su bez problema bile hranjene jednim 3570K.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

BF3 MP sa preko 50 igraca, ima xx igara ne znam kako si donio taj zakljucak da je jedan i5 dovoljan za bilo koji gpu setup, da je dovoljan za bilo koji single gpu da, ali ostalo.....

Imao sam uskor grlo i u crysis 3 sa dvije hd 7950 i i5 3570K na 4.8 GHz, gpu usage bi padao cak do 60%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 13:49 (Leopard_st).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

http://www.techspot.com/review/642-crysis-3-performance/page6.html

Crysis 3 i5 3470 vs i7 3770k razlika 4 FPSa i to vjerovatno zbog 300 MHz većeg takta.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Crysis 3 i5 3470 vs i7 3770k razlika 4 FPSa i to vjerovatno zbog 300 MHz većeg takta.

Ja pricam u multi gpu sustavima, ostavimo single po strani.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...

Clock za clock u igrama će i5 biti jednako brz kao i7. Još nisam vidio igru koja može koristiti 4 jezgre kako treba, a one "dodatne 4" koje mislite da imate na i7 ionako nisu stvarne, nego logičke koje nemaju iste performanse, već su iskorištene rupe i zapravo neće puno pomoći. One igre koje mogu iskoristiti 4 jezgre (vidio sam valjda dvije) ionako sve jezgre iza prve koriste toliko malo da razlike ne bi bilo ni da mogu koristiti njih 10 s obzirom da su na quadu sve osim prve u pravilu ispod 30%.

Puno je bolje uzeti najbrži i5 i clockati ga koliko ide, nego i7. Što se tiče GPU-a i CPU-a, ne znam baš. Kartice bitno napreduju svake godine i svaki djelić performansi možemo iskoristiti, a uvijek je malo. i5 CPU još iz serije Sandy Bridgea bez ikakvih problema saturira i 4-way SLI Titana X. CPU je "nebitan" dok je dovoljno brz, ali zato za GPU se isplati svaka kuna, barem dok je cijena razumna.

E sad ga pretjera.

Licno sam iskusio usko grlo davno sa dvije hd 7870 i i5 3570K na 4.5 GHz u bf3 mp, cpu bi otisao na preko 95% a gpu usage bi padao ispod 80%, tako da ti ta prica ne drzi vodu.

Na kojoj igri? Jer, ja sam imao tri TESLA kartice koje su bez problema bile hranjene jednim 3570K.

Btw pogledajte klipove ovog lika :

A da ne pomisljam kakva bi situacija bila sa 2x GTX970, TitaneX ne bih da spominjem u ovoj situaciji.

Ima jos x videa na kanalu spomenutog lika u kojima se vidi da i5 3570k ne moze izgurati single GTX 970. 

14 godina
Leopard_st kaže...
kenan.M kaže...

Ja pricam u multi gpu sustavima, ostavimo single po strani.

Stvar ti je u AMD driverima i njihovom katastrofalnom nošenju s draw calls naspram Nvidie. Imao sam i ja navodno bottleneck s 3570k na 4GHz i HD7850 OC (~HD7870). Nabavio jaču GTX 760 i bottlenecka nigdje, a fps veći..

Iako, s dual GPU sustavima nema se šta radit s midrange CPU poput i5, koliko god dobar bio. U većini naslova ni i7 ne bi napunio CF/SLI sustav na 99%.. Bar ne bez Mantlea i DX12.

Ak već imaš para za dvije grafe, nagrecaj i za što bolji CPU, bez njega ništa ne vrijedi.

Usput, ako je već framerate toliko iznag 60fps, bottleneck ne treba ni gledat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 14:11 (buljo781).
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ne znam, znam da kasnije  sa i7 3770K i gtx 780 SLI nije bilo veceg bottlenecka, takodjer isto vazi i za 4930K i R290X CFX, sem u ultra starim igrama tipa crysis koje znaju samo jednu jezgru da iskoriste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prelazak na 780 ti je vjerojatno koristio više za "bottleneck" nego prelazak na 3770k.

AMD grafe ne mogu efektivno iskoristit CPU jezgre, jedini način je brute forcing it - Zato ti je 4930K imao više sreće, a može bit i da je to samo HD7xxx serija ukurcu što se tiče draw calls, ne bih znao reć. Šta misliš zašto je s DX12 napredak AMDu 400%, dok je Nvidiji oko 100-150% u onim prvim benchmarcima? Ista stvar s Mantleom.

Uglavnom, sve je to divno i krasno što će napokon bit nekog napretka u hardveru/softveru. Ne bi se previše zamarao s bottleneckom.

16 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

Prelazak na 780 ti je vjerojatno koristio više za "bottleneck" nego prelazak na 3770k.

AMD grafe ne mogu efektivno iskoristit CPU jezgre, jedini način je brute forcing it - Zato ti je 4930K imao više sreće, a može bit i da je to samo HD7xxx serija ukurcu što se tiče draw calls, ne bih znao reć. Šta misliš zašto je s DX12 napredak AMDu 400%, dok je Nvidiji oko 100-150% u onim prvim benchmarcima? Ista stvar s Mantleom.

Uglavnom, sve je to divno i krasno što će napokon bit nekog napretka u hardveru/softveru. Ne bi se previše zamarao s bottleneckom.

To jednostavno nije točno. Prestanite vaditi posve pogrešno interpretirane benchmarke koji s karticama imaju male i nikakve veze.

10 godina
Gtx 9xx Club

Kako ovaj čovjek na videu nagura na 105% gpu power? Ja dignem power limit al nikad mi nije prešla 75%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Magibagi kaže...

Kako ovaj čovjek na videu nagura na 105% gpu power? Ja dignem power limit al nikad mi nije prešla 75%.

Moraš imati BIOS modificiran.

15 godina
Tonči kaže...
buljo781 kaže...

To jednostavno nije točno. Prestanite vaditi posve pogrešno interpretirane benchmarke koji s karticama imaju male i nikakve veze.

Točno je, na žalost.

Npr ovaj video s digitalfoundrya je najočitiji primjer. Na njihovoj stranici ima još primjera gdje jače amd kartice izgledaju smiješno u cpu bound situacijama.

Ili ovo s computerbase-a:

http://imgur.com/eAmafBn

http://imgur.com/dBRnLtB

Neda mi se sad kopat, inače bih našao još masu grafova s GameGPU-a.

ProjectCARS također još jedan primjer di dorađeni Win10 driveri od AMDa nude  poprilično bolje performanse od Win7/8 drivera.

AMD prolazi lišo jer svi recenziraju s nafrljenim i7, a i nije svaki segment igre jednako procesorski zahtijevan.

Nvidia driver nije savršen po tom pitanju, ali je space shuttle za catalyste.

16 godina
odjavljen

Prvo, moj se komentar odnosio na pogrešnu interpretaciju API testa i to u vrijeme kad su driveri nedovršeni, a onih za Nvidiju nije bilo. Čak je i službeno upozoreno da se ne uspoređuju kartice, ali ne, ekipa to ignorira jer ne kuži baš puno to o čemu govori. Čak i da jest slučaj da AMD kartica može obaviti +400% draw callova, a Nvidijina samo +100%, to se nikako ne translatira direktno u performanse. A nije slučaj.

Druga stvar je ovo s CPU-om. Dakle, ne možeš testirati različite platforme i različite taktove. Testirati možeš isključivo istu arhitekturu, iste taktove i samo razliku u uključenom ili isključenom HT-u. HT jezgre nisu CPU jezgre, nego virtualizirani "prazni hod" procesora. HT je koristan samo onda kad je benefit virtualnih jezgara veći zbog viška threadova, a kad pojedini task threadova ne okupira jezgre dovoljno. HT ti može pomoći samo kod "highly threaded" primjena, a igre to nikako nisu.

Realističan test o kojem govorim je moj: 5960X s isključenim HT-om i s uključenim HT-om. S 4 jezgre, s 8 jezgara i kombinacija HT ON/OFF. Nikako ne možeš uspoređivati dva procesora različite vrste. 

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

HAHAHAHAHA

Kaže Nvidia Europljanima "jebite se" :

Nvidia will sell GeForce GTX 980 Ti for $649 in the U.S., not $799 as reported last week citing an online store. In addition, the company will lower the price of the GeForce GTX 980 to $499 from $549. The cost of the GeForce GTX 970 will remain at $329, whereas the GeForce GTX 960 will retain its recommended retail price at $199.

While the MSRP of both GeForce GTX 980 Ti and GeForce GTX 980 seems to be very competitive in the U.S., the same cannot be said about the prices in Europe. The official manufacturer’s suggested retail price of Nvidia’s GeForce GTX 980 Ti for the U.K. is £549 including value added tax (VAT), which is $752. The MSRP of the GeForce GTX 980 Ti for Eurozone is €739 –€749 ($824 – $835), depending on the country, which is considerably higher compared to the price in the U.S.

TL;DR (prijevod za one koji ne kuže eng.): 980Ti će u SAD-u koštati 650 dolara, ali u Europi 550 funti ili 752 dolara, odnosno 750 eura za eurozonu! :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

TL;DR (prijevod za one koji ne kuže eng.): 980Ti će u SAD-u koštati 650 dolara, ali u Europi 550 funti ili 752 dolara, odnosno 750 eura za eurozonu! :)

Znači u lijepoj našoj oko 900-1000€

---Life is ours, we live it our way---
13 godina
Tonči kaže...

HAHAHAHAHA

Kaže Nvidia Europljanima "jebite se" :

Nakon fijaska s 970 grafom sad i ovo za evropsko trziste.

Superiska 

go green

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
vrinho kaže...

Znači u lijepoj našoj oko 900-1000€

Naravno kod nas mora proći bar petero ruku kako bi svi bili zadovoljni...

800€ mrvicu više je vani cijena, strah me kad dođu na red nereferentne.

13 godina
neaktivan
O cemu vi pricate,eto ti link znaci EVGA ne nrka gainward ili slicno...
http://eu.evga.com/products/prodlist.asp

Naravno superclocked verzija ti je 750e plus 12 e za poštarinu....best buy evga😉
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Prvo, moj se komentar odnosio na pogrešnu interpretaciju API testa i to u vrijeme kad su driveri nedovršeni, a onih za Nvidiju nije bilo. Čak je i službeno upozoreno da se ne uspoređuju kartice, ali ne, ekipa to ignorira jer ne kuži baš puno to o čemu govori. Čak i da jest slučaj da AMD kartica može obaviti +400% draw callova, a Nvidijina samo +100%, to se nikako ne translatira direktno u performanse. A nije slučaj.

Druga stvar je ovo s CPU-om. Dakle, ne možeš testirati različite platforme i različite taktove. Testirati možeš isključivo istu arhitekturu, iste taktove i samo razliku u uključenom ili isključenom HT-u. HT jezgre nisu CPU jezgre, nego virtualizirani "prazni hod" procesora. HT je koristan samo onda kad je benefit virtualnih jezgara veći zbog viška threadova, a kad pojedini task threadova ne okupira jezgre dovoljno. HT ti može pomoći samo kod "highly threaded" primjena, a igre to nikako nisu.

Realističan test o kojem govorim je moj: 5960X s isključenim HT-om i s uključenim HT-om. S 4 jezgre, s 8 jezgara i kombinacija HT ON/OFF. Nikako ne možeš uspoređivati dva procesora različite vrste. 

Ja znam sta sam ja dozivio sa i5 3570K, i nitko me nece uvjeriti u suprotno, taj cpu nije dovoljan da izgura dvije hd 7950, a kamoli nesto jace.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 18:55 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ma daj pusti toncija, nema on veze s benchanjem i igrama... on ide gasiti HT na procu s 8 jezgri ili 16 thredova i onda veli nema razlike...netko nezna brojati!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ma daj pusti toncija, nema on veze s benchanjem i igrama... on ide gasiti HT na procu s 8 jezgri ili 16 thredova i onda veli nema razlike...netko nezna brojati!

Lahko se i jezgre ugase...

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

di je on bio dok smo mi ovdje gasili jezgre...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Mislim da se mi ne razumijemo ovdje. 

Istina je da su neki pogrešno protumačili DX12 API test, jer ni AMD ni NV nemaju baš ispeglane drivere za DX12.

Stvar je u tome što 3dmark ima i DX11 test, a za DX11 bome i jedni i drugi imaju drivere godinama. U tom DX11 testu AMD zaostaje.

http://images.anandtech.com/graphs/graph9112/73050.png

Isto je i u onom Starswarmu kada se koristi DX11.

Da pojednostavim.

Evo onaj video koji sam linkao. Imaš jednu platformu - i3 4130 i imaš tri kartice - gtx760, gtx750ti i r9 280 koje se testiraju na toj istoj platformi. Teoretski najbolja kartica od te 3 (r9 280) je najlošija kada se koristi i3. Nebitan je sad i3, takt, ht, haswell, sandy ivy...bitne su kartice, odnosno driveri za iste. Ne znači sad da će takva situaciji biti u svakoj igri ili u svim segmentima CODAW, ali na tom dijelu u toj igri situacija je takva.

Isto ovo s i5 2500k i i7 4770k - koristeći 2500k u odnosu na 4770k nvidijine kartice imaju hit od -5fpsa, amdove pribilžne snage imaju -15. O tom ja pričam. Ponavljam još jednom, ne uspoređuju se procesori već driveri.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prva ima Armor 2x hlađenje i base clock je niži

Druga ima Twinfrozr V hlađenje i klokana je više.

Iskreno i ja bi se dvoumio ali jedan na anandtech forumu je rekao kako mu se prva zbog loše disipacije(mali tdp hladnjaka) throttlala na niže klokove.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 22:54 (Ikarus01).
14 godina
Tonči kaže...

400% poboljšanja u DX12 u ranim testovima na AMD karticama leži u tome što su AMD kartice puno lošije u CPU bound situacijama. S tih 400% su došle na više manje isti fps kao Nvidia grafe.

Drugi dokaz - StarSwarm. AMD grafe u DX11 upola manje fps-a nego Nvidia, kad se na AMD grafama upali Mantle, opet bude više manje isto (ili bude prednosti za AMD, ipak je Mantle low-level).

Vidi ti te brojke za DX11 :)

http://images.anandtech.com/graphs/graph8962/71450.png

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nismo se razumjeli onda. Što vi želite reći? Da AMD ima 400% boost na performansama zbog Mantle/DX12 API-ja, koji ne treba Nvidiji? Dobro, recimo da je to tako, ali što to znači? Ako mislite reći da će jednak boost performansi AMD imati u igrama, sumnjam, odnosno, uvjeren sam da neće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ikarus01 kaže...

Prva ima Armor 2x hlađenje i base clock je niži

Druga ima Twinfrozr V hlađenje i klokana je više.

Iskreno i ja bi se dvoumio ali jedan na anandtech forumu je rekao kako mu se prva zbog loše disipacije(mali tdp hladnjaka) throttlala na niže klokove.

evo testa, čini se da je ipak pametnije uzeti gaming verziju, jer ova smanjuje klok na opterećenju i kad nije oc-ana

http://www.geeks3d.com/20141209/msi-geforce-gtx-970-4gd5t-oc-review/

17 godina
Gtx 9xx Club

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice