Clock za clock u igrama će i5 biti jednako brz kao i7. Još nisam vidio igru koja može koristiti 4 jezgre kako treba, a one "dodatne 4" koje mislite da imate na i7 ionako nisu stvarne, nego logičke koje nemaju iste performanse, već su iskorištene rupe i zapravo neće puno pomoći. One igre koje mogu iskoristiti 4 jezgre (vidio sam valjda dvije) ionako sve jezgre iza prve koriste toliko malo da razlike ne bi bilo ni da mogu koristiti njih 10 s obzirom da su na quadu sve osim prve u pravilu ispod 30%.
Puno je bolje uzeti najbrži i5 i clockati ga koliko ide, nego i7. Što se tiče GPU-a i CPU-a, ne znam baš. Kartice bitno napreduju svake godine i svaki djelić performansi možemo iskoristiti, a uvijek je malo. i5 CPU još iz serije Sandy Bridgea bez ikakvih problema saturira i 4-way SLI Titana X. CPU je "nebitan" dok je dovoljno brz, ali zato za GPU se isplati svaka kuna, barem dok je cijena razumna.
E sad ga pretjera.
Licno sam iskusio usko grlo davno sa dvije hd 7870 i i5 3570K na 4.5 GHz u bf3 mp, cpu bi otisao na preko 95% a gpu usage bi padao ispod 80%, tako da ti ta prica ne drzi vodu.
Na kojoj igri? Jer, ja sam imao tri TESLA kartice koje su bez problema bile hranjene jednim 3570K.