Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
AMD-ove kartice imaju veću potrošnju i jače se zagrijavaju.Eto to je prava istina.Nikad nisam imao ATI/AMD grafulju niti neću.Nema smisla mjenjat ono šta valja.I sad kad skupim lovu za novi GPU na meti je jedino GTX 970.To je sve stvar odabira pojedinca i ne zanimaju me nečija prisilno nametnuta mišljenja da to nevalja i da se za te novce može kupit jeftinija AMD grafulja.Ako ja ne želim AMD grafulju onda ne želim pa makar i bila jača.Nvidia je skuplja s razlogom.
STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
12 godina

chaselol - trolaš, i znaš da trolaš, jer dođeš ovdje i bacaš linkove na polovnu grafu koju uspoređuješ s novom i to još grafu s original hladnjakom koji na toj grafi ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju

baš me zanima kad amd izda svoje nove grafe, pa netko dođe i baci usporedbu neke polovne nvidie za 30 posto manju cijenu i sa šuft hladnjakom, kako ćeš prvi ti reagirati

o 3.5/4 gb već je sve rečeno, ti si među vrlo rijetkima koji i dalje trube o istom, čak i nakon što su svi testovi pokazali koliko to znači u real life gamingu - pretpostavi i sam zašto dalje trubiš

s posljednjim zaključkom o potrošnji i memoriji tek pokazuješ koliko nemaš pojma

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 9:28 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen
ApretaH kaže...
AMD-ove kartice imaju veću potrošnju i jače se zagrijavaju.Eto to je prava istina.Nikad nisam imao ATI/AMD grafulju niti neću.Nema smisla mjenjat ono šta valja.I sad kad skupim lovu za novi GPU na meti je jedino GTX 970.To je sve stvar odabira pojedinca i ne zanimaju me nečija prisilno nametnuta mišljenja da to nevalja i da se za te novce može kupit jeftinija AMD grafulja.Ako ja ne želim AMD grafulju onda ne želim pa makar i bila jača.Nvidia je skuplja s razlogom.

To je u praksi posve nebitno. Struja (još) nije toliko skupa da bude bitno, a hladnjaci svih proizvođača sasvim dobro hlade 290X. Tako da zaista, protiv AMD-a nema baš nekih argumenata osim usporedbe performansi. Dapače, dizajnom čipa AMD nudi više i 300 serija će s flagshipovima nuditi još više. Cijena, e tu već neće moći ostati toliko jeftini kao dosad.

12 godina
Tonči kaže...

To je u praksi posve nebitno. Struja (još) nije toliko skupa da bude bitno, a hladnjaci svih proizvođača sasvim dobro hlade 290X. Tako da zaista, protiv AMD-a nema baš nekih argumenata osim usporedbe performansi. Dapače, dizajnom čipa AMD nudi više i 300 serija će s flagshipovima nuditi još više. Cijena, e tu već neće moći ostati toliko jeftini kao dosad.

to jel u praksi nebitno zagrijavanje i potrošnja, o tom potom

nekome je to nevažno, drugome nije i taj dio također uzima u obzir kod odabira komponente

pa makar to bilo i samo psihički, ali meni je bitno, isto kao što je nekom bitno što da li ima 76 ili 73 maksimumalnog fps-a u nekoj igrici, pa oc-a grafu do krajnjih granica, dok je meni to sasvim svejedno, ako nije riječ o velikoj razlici

potrošnju struje je uvijek dobro smanjiti i ako se može - zašto ne, uostalom manje te košta i napajanje

grijanje također, jer nemaju baš svi proizvođači dobro hlađenje ili ako dobro hlade gpu, ne hlade dobro ostale dijelove grafe - što opet utječe na njezinu dugotrajnost - meni je ovo osobito važno jer bi htio da mi grafa radi i nakon tri godine - ako ništa, stavit ću je u drugi komp

jasno da hladnija grafa ne garantira dugotrajnost svakom pojedinom primjerku, ovisi kako te pogodi, no to je kao i kod automobila - neki se kvare češće, neki rjeđe, ali radije biraš one koji su u prosjeku manje kvarljivi 

opet ponavljam, može to sve skupa biti samo u mojoj glavi, no svakom svoje, a ja ću uvijek odabrati grafu koja se manje grije i manje troši, nauštrb nekoliko postotaka u perfomansama, jer kad mi počnu trzati igre tih par posto me neće spasiti

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ApretaH kaže...

Zagrijavanje je definitivno argument jer 280X/290 dizu temperaturu u kucistu gadno sta opet za sobom vuce vecu buku. Sve je to nebitno kad se usporedi ssa problemom artefaktanja koji je siroko rasprostranjen medju R9 serijom i to na stock taktovima. Znam 5 ljudi sa 280/290 karticama i svi imaju artefakte povremeno, meni se isto javlja al rijetko doduse...

16 godina
odjavljen

Imaš li više infoa o tim artefaktima, zanima me kako izgledaju...?

14 godina

Imao sam i ja artefakte još s HD7850, što je najbolje nisu hardverski uzrokovani, nego nešto u driverima mrlja.

Hrpa ljudi ima artefakte u nekim igrama još od HD7X serije (koja je još uvijek aktualna kao rebrand, i to još klokani, znači manje stabilan ), mene su zadesili u Bad Company 2, kao i brojne druge. Bila kartica na stock, OC, s različitim driverima - svejedno. Ne znam ni jesu li to riješili, prestao sam pratit čim sam sjašio s AMD grafe.

Bude ovako, pa postepeno postaje sve gore i gore prije nego što progutaju cijeli ekran.

UPDATE:

Usput, GTX970 nije uopće okrljaštena kartica. Čak i ako neki računaju da ima samo 3.5GB memorije, opet je to 512MB više nego GTX 780.. Što je jedini GPU vrijedan usporedbe s 970.

I dam se kladit da kad bi oni koji viču da je 970 šrot dobili istu u ruke, da bi brzo promijenili mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 11:01 (buljo781).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Imaš li više infoa o tim artefaktima, zanima me kako izgledaju...?

Ma samo proguglaj pa ces vidit more problema sa artifaktima i R9 serijom. 

16 godina
Gtx 9xx Club

Ansha,nebi generalizira gledte tih artefakata,cisto iz razloga sto postoji more uzroka,a da same kartice nisu uzrok tome,cisto primjera radi,prominija sam ih more,od jednog i drugog proizvodaca,i uvik bi mi se pojavili nekakvi artefakti i rusenja,a sve zbog samog utora na maticnoj ploci,zbog same tezine tih kartica a i noname kucista,kao da ga je kakav priuceni baustelac radija. Tlrenutacno sam na trix-u,a prije toga je bila 580-tka,gadni potrosaci i zagrijaci,al nikad problema,osim navedenog,ni sa temp ni sa oc potencijalom i to u kucistu di mravac vise nemoze uc. Ps. da sam moga nabavit 970 za do 300-400 kuna vise od navedene trixice,koja je bila nova i zapakirana za 2k prije 6 miseci,nebi se mislija sekund

kikolo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ja od 10+ 280x svih proizvodaca i modela sam imao artefakte jedino na matrix platinum modelu, 99% problema je rijeseno driverima! priznajte sami sebi da nemate pojma!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 12:06 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Ajde malo da razbijem raspravu o r9 seriji i artifektima u 9xx temi. Može li mi netko reći jel normalna stvar da na mojoj grafi pada gpu usage (%), a samim time i fps? Padalo mi je u svim igrama abnormalno, točnije bilo je dropova usagea i fpsa zajedno s njim. Guglo sam dosta o tome i našao rješenje da Geforce Experience radi probleme i da treba napravit clean install drivera bez njega, a prethodno ih maknut sa DDU-om kroz safe mode. Sinoć sam to sve odradio i usage je za 10% bolji, i drži se recimo u Dying light na 99%, ali opet na nekim dijelovima dropa fps sa 80 na 45-50 i pada usage na 66-70%. Jedina igra gdje sam vidio golemi napredak je FC4, prije je bilo isto ovakvih dropova al sad stoji na 99%, predivan stabilan fps. Također recimo u GTA V usage bude 99% prvih 3 minute igre zatim pada na 70% i naravno fps pada na 47-50. Zanima me je li to normalna stvar? Jer meni se čini da nije, da taj usage ostane na 90%+ u tim situacijama dropova ne bi bilo. Baš kao u FC4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Nema potrebe za hejtom, citav svijem je ismijao fijasko 970 i cak je negdje prodaju kao "gubavca sa 3.5gb" a vi se jos ne zelite pomiriti s tim.

P.S. da ne ispadne da branim konkurenciju, dobar je komentar u onom troll videu, kad kaze da za ams r9 290 treba struje kao za malo africko selo ali to je ipak cijena 4gb kartice :D

Taj "gubavac" šije svu amd-ovu high-tech ergelu koja inferiornost prema nvidijinim rješenjima nastoji kompenzirati overklokanjem istih u vlastitoj režiji.

Par cm2 silicija koji cuclaju preko 350W jednostavno ne može biti inženjersko rješenje za GPU. Više kao neka grijalica koja usput posluži i kao grafička.

13 godina
protjeran
Magibagi kaže...

Ajde malo da razbijem raspravu o r9 seriji i artifektima u 9xx temi. Može li mi netko reći jel normalna stvar da na mojoj grafi pada gpu usage (%), a samim time i fps? Padalo mi je u svim igrama abnormalno, točnije bilo je dropova usagea i fpsa zajedno s njim. Guglo sam dosta o tome i našao rješenje da Geforce Experience radi probleme i da treba napravit clean install drivera bez njega, a prethodno ih maknut sa DDU-om kroz safe mode. Sinoć sam to sve odradio i usage je za 10% bolji, i drži se recimo u Dying light na 99%, ali opet na nekim dijelovima dropa fps sa 80 na 45-50 i pada usage na 66-70%. Jedina igra gdje sam vidio golemi napredak je FC4, prije je bilo isto ovakvih dropova al sad stoji na 99%, predivan stabilan fps. Također recimo u GTA V usage bude 99% prvih 3 minute igre zatim pada na 70% i naravno fps pada na 47-50. Zanima me je li to normalna stvar? Jer meni se čini da nije, da taj usage ostane na 90%+ u tim situacijama dropova ne bi bilo. Baš kao u FC4.

gle gpu usage ti najvise ovisi o postavkama unutar igre, ako ih smanjujes padat ce i usage...samim gasenjem AA levela ce ti gpu usage pasti da ne govorim kad smanjis jos neki detalj u igri! skokovi fps-a u svim igrama je najnormalnija pojava jer nije svaka scena ispred tebe isto zahtjevna za gpu!

kaj se tice gta5 gpu usage ti nebi smio s vremenom pasti osim ako imas piratsku verziju pa si pokretanjem iste pokrenuo neki "bitminer" virus koji ti zdere resurse...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina

Sve mi je to jasno, Stjepane. Samo me iritira padanje fpsa kad padne usage. Jel nebi trebao gpu usage se podignut kad fps dropa? To mi je nekako logičnije. Evo opet ću spomenut FC4, prije neg sam napravio clean install drivera bez Geforce experience-a u vožnji bi fps znao dropat na 40 i pao bi usage na 50%. Sad je to stalno na 99% i nema dropa.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ja od 10+ 280x svih proizvodaca i modela sam imao artefakte jedino na matrix platinum modelu, 99% problema je rijeseno driverima! priznajte sami sebi da nemate pojma!LP

Aha, napisi to da je problem rjesen u oficijelnoj temi na asus-ovom forumu pa ce ti je*ati sve po spisku ekipa :)

Problem nije rijesen nego je eventualno umanjen driverima. Ti ionako uglavnom bench-as pa se ne susreces s time toliko..

15 godina
protjeran
Magibagi kaže...

Sve mi je to jasno, Stjepane. Samo me iritira padanje fpsa kad padne usage. Jel nebi trebao gpu usage se podignut kad fps dropa? To mi je nekako logičnije. Evo opet ću spomenut FC4, prije neg sam napravio clean install drivera bez Geforce experience-a u vožnji bi fps znao dropat na 40 i pao bi usage na 50%. Sad je to stalno na 99% i nema dropa.

To mislim da je do igre, meni isto u gta fps padne na ~45fps i gpu usage na oko 70-80% a cpu usage nikad nije preko 80%. 

Igra je cpu bound al ne gura cpu do maxa, meni gpu usage pocne padat kad cpu usage predje 70%.

14 godina

Problem su ti inferiorni AMD driveri koji se ne znaju nosit s draw calls. Nije GTA 5.

I još ako si stavio extended rendering distance, to ti ne pomaže nikako. Ja nemam dropove na 45fps, min mi je oko 50 u gradu, 40 u divljniji, al gpu usage u oba slučaja 99%..

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 14:51 (buljo781).
10 godina

Meni je fps ugl 60+ i onda usred grada inace dropne na 47 na par sekundi a usage padne na cca 60%. I tako je i u ostalim igrama gdje se desavaju dropovi. Vidio sam par ljudi da su uspili dovest to u red reinstalacijom sustava i clean installom drivera bez spomenutog experiencea. Ali opet, nisu testirali igre na kojima ja imam problem (world od tanks, dying light, watchdogs, gta v...).

13 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
siick_bubble_gumm kaže...

moje dvije strixice jedu igrice u 4k-u :D

dakle super mario leti a? a crisis 3 (igra)?

bas tako samo igrice, a crysis mi daje 15fps

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa evo ljudi flashao sam bios od svoje gtx 980 i napravi 0% fan mode dakle dok sam u idle mode ventilator ne radi i u konacnici manje se cuje... nakon 60C ventilator se pali..

Ako zelite objasnjenje kako sam napravio ili nekakva pitanja imajte slobodno pitajate. Jer nemam bas sad volje puno piskarat ode.

Naravno da ja ovo nisam izmislio vidio sam ovdje: http://linustechtips.com/main/topic/275897-tutorial-how-to-make-your-900-series-video-card-have-a-0-fan-mode/?p=3746262

LP

To be an expert is to know more about less.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 0:32 (greeatzy).

2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

smijes, slobodno stavi 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

smijes, slobodno stavi 

evo stavio sam link 

To be an expert is to know more about less.
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Znaci sad ti se vent ne cuje onda kad se i ovako i onako ne bi cuo? Po meni skroz beskorisno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

(sve je navodno, ali izvor ima inženjerski primjerak kartice)

Jutros je isproban novi driver na Win81 390X u Crysisu 3 ima 34 FPS, TitanX 30 FPS. :)

Moj PC  
2 0 hvala 5
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

pozdrav ' envidijasi ' :D 

ovako posjedujem 2x asus 970 strix, pa me zanima da li se isplati vec sada uzimati 3way SLI 970 jer koristim 4K monitor. 

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav ' envidijasi ' :D 

ovako posjedujem 2x asus 970 strix, pa me zanima da li se isplati vec sada uzimati 3way SLI 970 jer koristim 4K monitor. 

hvala.

Ne.

17 godina
Gtx 9xx Club

ne jer ti perf.boost opada dodavanjem kartica u sli nacinu,tocnije 3-way o 4 da ne govorim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Tonci ja mislio sad ti imas novi Titan pa ces napisat recenziju za bug,a ono PRC..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Tonci ja mislio sad ti imas novi Titan pa ces napisat recenziju za bug,a ono PRC..

Nije me nitko pitao za to. Ima mladih snaga, neka pišu. :) 

Što te zanima? Najvažnija karakteristika je da se clocka i do 50+% više od stocka na zraku - što znači 30-50% možeš dodat na performanse ako ti ne smeta malo buke ili želiš vodu za 100€. Bez vode nekih 25% OC nečujno, 35% malo strujanja zraka, 45% fanovi na 80% (čuje se)... preko toga je zrak nestabilan, ali zato voda ide do 1550+.

Ja je do 50% venta držim na http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=m73r6 - dakle 30% OC bazni, boost 1420-1440 bez throttlanja. Preko toga treba 60% vent, na čemu se već čuje (do ~55% je samo tiho strujanje).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice