Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

tonci, gdje ima tih detalja oko problema as 1500 napajanjem sa grafikama?

kako vidim titan cx imaju istu potrosnju kao titani. 

uz to preko UPSa sam pratio potrosnju i macximalno koliko citav system vuce na maximalnom render opterecenju sa 4 evga sueprclocked titana je oko 1200 W.

tesko da i neki normalan OC moze nagurati puno vise.

Naravno tu je % iskoristenja napajanja ali i ovo napajanje je titanium level tj bolej i od platinum :)

svakako ne planiram OC, zbog renderinga ali opet ne bi trebalob iti problema ni sa OCom :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
mirkoj kaže...

tonci, gdje ima tih detalja oko problema as 1500 napajanjem sa grafikama?

kako vidim titan cx imaju istu potrosnju kao titani. 

uz to preko UPSa sam pratio potrosnju i macximalno koliko citav system vuce na maximalnom render opterecenju sa 4 evga sueprclocked titana je oko 1200 W.

tesko da i neki normalan OC moze nagurati puno vise.

Naravno tu je % iskoristenja napajanja ali i ovo napajanje je titanium level tj bolej i od platinum :)

svakako ne planiram OC, zbog renderinga ali opet ne bi trebalob iti problema ni sa OCom :)

Ja govorim isključivo o overclocku. Imam pristup Teslama pa me nije interesiralo uzimati više (više od jedne moram platiti), ali sam probao 4-way s modanim BIOS-om. Nisam jedini kojem se 1500i ugasio.

Na stocku nije problem, ali 425 i MAXAIR BIOS ili onaj puni bez problema povećaju opterećenje. Ako i povlači 1200W, svaka kartica pojedinačno već će ti nagurati po stotinjak W više na to i već imaš problem s amperažom raila, prije nego bilo čim drugim.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

jasno

reko samo da provjerim za svaki slucaj, mada kao sto rekoh nemam namjeru OC nista :)

nego mozes li uporediti tesle sa necim iz gtx ranga, titani ili sl?

po redshift forumu uglavnom kako sam vidio nije bas isplativo ali zanima me ovako sto se GPU renderinga tice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Misliš koliko je isplativ OC? Pa, ovisi. Moji testovi za CUDA-u uglavnom daju linearno povećanje performansi u skladu s overclockom, ali zato potrošnja i otpuštena toplina rastu po daleko strmijoj krivulji pa ne vidim previše svrhe bez vodenog hlađenja koje nemam namjeru stavljati jer ionako mijenjam GPU prečesto.

Za rendering, ne znam. Koristim Mayu, ali za modeling, ne za rendering. Iz iskustva s duljim opterećenjima (meni su GPU-i dulje na 100%) OC ima smisla ako te nije briga za ovo gore, ali meni treba tišina pa čak i downclockam cijelu mašinu. Workloadi su mi u satima pa mi je svejedno jel' mašina radi do 1am ili 4am, ionako spavam, a prije jutra završi. :P

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

hehehe jasno ima smisla skroz.

stim da sam mislio poredjenje tesle u odnosu na gtx ove :) ali i ovo ostalo se slazem skroz. 

plus ja rendam non stop tako da mi OC bas i nije dobra ideja erba mi malo haldniji rad ipak u odnosu na OC :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

hehehe jasno ima smisla skroz.

stim da sam mislio poredjenje tesle u odnosu na gtx ove :) ali i ovo ostalo se slazem skroz. 

plus ja rendam non stop tako da mi OC bas i nije dobra ideja erba mi malo haldniji rad ipak u odnosu na OC :)

Pa, naravno. 425W TDP je na unlockanom BIOS-u i bez boost limita. Na vodi je ljudi guraju i na 1600 boosta, rekord s LN je 2000 navodno. :))) Moćan je to čip, ali 4-way OC? Treba ti trofazna struja k'o za pećnicu.

Ja vrtim u pravilu workloade od 99% optećerenja, full VRAM (oko 10GB, na 10,5 već gura u RAM) i bitno mi je da tako može cijelu noć. Zato držim i 5960X i TX na stocku, a GTX SC sam u 4-way čak malo underclockao na stock-stock da održim potrošnju na smiješnim brojkama. Trenutno nemam potrebu za više od jedne kartice jer ono što tijekom dana radim traje u komadu max 15 minuta... 15 minuta ili 5 minuta, svejedno mi je. Dulji testovi traju po noći kad mi je svejedno jesu dva sata ili osam sati, a prave testove vrtim na Amazonovom gpu klasteru. Lokalno će mi snaga trebati tek krajem godine, što znači da ću ionako biti već jako blizu Pascala, možda NVLink ploča sjedne tada (nisam provjerio roadmap)...

Uglavnom, dok su besplatne, dobro je kako je. :) Radije potrošim svoju lovu na drugo, a tuđu na hardver. :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 11:36 (Tonči).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

daj tonci napravite si posebnu temu za rendering, titane, crvenkapice itd nama smrtnicima ostavite ovu!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ev uspio sam naci i fin uporedni test, 4xTitan (ti su moji trenutni) vs 4xTitanX na redshiftorumu.

Nadam se Petak da cei moji stici hehe

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Decki vratio sam se nazad na gtx780 jbga ovo cudoviste razara:

gtx780-84fps gtx780-84fps

gtx970-85fps gtx970-85fps

gtx780-64fps gtx780-64fps

gtx970-64fps gtx970-64fps

gtx780 gtx780

gtx970 gtx970

gtx780 gtx780

gtx970 gtx970

dakle igra je dying light+gta4, sve do jaja, 780-tka radi na hladnih 1130mhz(+100 oc), gtx970 na defaultnih 1270mhz!

ni lose...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 23:16 (Stjepanj).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vratio si se na stariju i lošiju karticu koja ima iste performanse. Zašto??

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Vratio si se na stariju i lošiju karticu koja ima iste performanse. Zašto??

Ako si ikad imao Lightning model onda znas zasto sam se vratio! inace gtx970 po defaultu razvaljuje no malo klokana gtx780 ubija u pojam sve zivo:)!

ps.

ovo je trenutno zadnji model nvidia cipa u Lightning izvedbi :( Msi je u vise navrata potvrdio(ne sluzbeno:) da cekaju Gtx 980 Ti na koji ce staviti Lightning izvedbu, naravno kao i inace u svrhe obaranja sv.rekorda

Msi koliko sam procitao se nije stigao posvetiti izradi doticnog coolera za gtx 780 TI cip, kao ni za cijelu 9xx seriju zbog pre brzog izlaska istih (sto nije bio slucaj s svim ostalim serijama), pa su odlucili na nasu stetu ugradivati ga samo na high-end izvedbama!LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 1:04 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Da, ali - možeš uzeti nabrijani 970 i opet će biti brži od 780. MSI GAMING 4G imaš koji svašta može. Naravno, pitanje je cijene - ako je nabrijana 970 skuplja od nabrijane 780, onda da... Svakako, čak i ovo što si ti objavio pokazuje da imaš identične performanse sa 780 i 970, s time da 970 ima 1GB više VRAM-a, noviji je i bolji čip.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da, ali - možeš uzeti nabrijani 970 i opet će biti brži od 780. MSI GAMING 4G imaš koji svašta može. Naravno, pitanje je cijene - ako je nabrijana 970 skuplja od nabrijane 780, onda da... Svakako, čak i ovo što si ti objavio pokazuje da imaš identične performanse sa 780 i 970, s time da 970 ima 1GB više VRAM-a, noviji je i bolji čip.

misliš?

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

evo ja bi volio vidjeti koja je nabrijana gtx970 brza od moje nabrijane 780-tke, tko me srusi placam ! i sam znas da po pitanju hw snage 970 je igracka naspram 780-tke!

Unigine Valley/3255 bodova Unigine Valley/3255 bodova

Unigine Heaven/1929 bodova Unigine Heaven/1929 bodova
ajmo pokazite sta znate runda ceka!(pogotovo ovaj kaj lupa td:P)...evo i slika braće
david vs golijat david vs golijat
!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 21:58 (Stjepanj).
17 godina

Mislim da budes se nacastio ljudi

Jedno rekreativno s MSI, samo Heaven imam instaliran. Ali po tome ces i sam sebe castit jer bi WF3 trebao imat i bolji score.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 22:49 (z1k4).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

evo ja bi volio vidjeti koja je nabrijana gtx970 brza od moje nabrijane 780-tke, tko me srusi placam ! i sam znas da po pitanju hw snage 970 je igracka naspram 780-tke!

ajmo pokazite sta znate runda ceka!(pogotovo ovaj kaj lupa td:P)...evo i slika braće !lp

Galax HOF gtx 970.Mislim da je tonci rekao da je to kartica s najvecim default klokom.Inace malo je cudna i osobno mi se ne svidja,ali po kluku nema jace.

Edit:Gdje ti je nestao core i7?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 23:01 (drakula789).
17 godina
Gtx 9xx Club

i mene zanima a to sam sa you tube-a saznao iz komentara da mamne i7-ce vishe 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 23:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
z1k4 kaže...

Jedno rekreativno s MSI, samo Heaven imam instaliran. Ali po tome ces i sam sebe castit jer bi WF3 trebao imat i bolji score.

wf3 ide do maximalnih 1560mhz i ima manji skor od tebe za 5bodova! na koliko je ta msi gaming radila tokom testa?

13 godina
Gtx 9xx Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Stjepanj kaže...
z1k4 kaže...

wf3 ide do maximalnih 1560mhz i ima manji skor od tebe za 5bodova! na koliko je ta msi gaming radila tokom testa?

1556, memorija 2029. U Afterburneru samo stavljen 110 power limit, +240 jezgra, +550 memorija.

17 godina
Gtx 9xx Club

odlican komentar 

Hard to decide... Buy 2 titan x or wait for rog matrix platinum 980ti sli. Decisions....

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 0:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
z1k4 kaže...
Stjepanj kaže...

z1k4 kaže...

1556, memorija 2029. U Afterburneru samo stavljen 110 power limit, +240 jezgra, +550 memorija.

neznam kako kod ostalih no ova 970 nepodnosi uopce artefakte, odma ide freez ili moram cekati da dode k sebi tj da se driveri restartaju sto pak opet traje jako dugo sto nije obicaj! dosao sam do maximuma u 2klika sto nisam nikad s niti jednom karticom... dizanje voltaze nema prakticki nikakvog utjecaja nisam bio zadovoljan opcenito izradom novog wf3 coolera(ocgledno smanjenje tdp)! htio sam napisati recenziju o doticnoj no nije vrijedna truda!LP

17 godina
Stjepanj kaže...
z1k4 kaže...
Stjepanj kaže...

z1k4 kaže...

neznam kako kod ostalih no ova 970 nepodnosi uopce artefakte, odma ide freez ili moram cekati da dode k sebi tj da se driveri restartaju sto pak opet traje jako dugo sto nije obicaj! dosao sam do maximuma u 2klika sto nisam nikad s niti jednom karticom... dizanje voltaze nema prakticki nikakvog utjecaja nisam bio zadovoljan opcenito izradom novog wf3 coolera(ocgledno smanjenje tdp)! htio sam napisati recenziju o doticnoj no nije vrijedna truda!LP

Meni su nastali artefakti kad sam jednom probao 1600 MHz jezgre samo s dizanjem power limita, ali to sam isto radio na blef i ovih 6 mjeseci koliko je imam je drzim 99% vremena stock jer u slucajevima u kojima sam pozelio clockat (DA:I, GTA) benefiti nisu vrijedni spomena. Ovo s naponom sam vidio kod dosta ljudi da je slucaj. 

16 godina
odjavljen
4mal kaže...

odlican komentar 

Hard to decide... Buy 2 titan x or wait for rog matrix platinum 980ti sli. Decisions....

Postoje dva problema: sve što može 980Ti, može i TitanX, samo što TX ima duplo više VRAM-a, a 6GB će biti bitno lošija odluka od AMD-ovih 8GB. 980Ti će možda imati bolji VRM i općenito napajanje, ali to samo znači da će više proći na zraku, nego TX, što je sasvim svejedno onome tko treba najbolje performanse, jer taj uvijek ide na vodu. Na vodi, razlike nema. I to samo ako po svemu budu identične kartice.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
4mal kaže...

odlican komentar 

Postoje dva problema: sve što može 980Ti, može i TitanX, samo što TX ima duplo više VRAM-a, a 6GB će biti bitno lošija odluka od AMD-ovih 8GB. 980Ti će možda imati bolji VRM i općenito napajanje, ali to samo znači da će više proći na zraku, nego TX, što je sasvim svejedno onome tko treba najbolje performanse, jer taj uvijek ide na vodu. Na vodi, razlike nema. I to samo ako po svemu budu identične kartice.

Kako to VRM nije bitan ako je na vodi?? Kvalitetnija struja iz boljeg VRM-a moze znacit bolji clock bez obzira na hladjenje.

16 godina
odjavljen

Zato što je ograničenje na čipu. Bolji VRM će pomoći, ali maksimalan clock ostaje isti.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zato što je ograničenje na čipu. Bolji VRM će pomoći, ali maksimalan clock ostaje isti.

Cekaj, ako clock ostaje isti, cemu ce onda pomoci?? I nije istina da VRM ne moze imati utjecaj na maksimalni clock, kod cpu-a definitivno moze, pa je normalno da moze i kod gpu-a..

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Cekaj, ako clock ostaje isti, cemu ce onda pomoci?? I nije istina da VRM ne moze imati utjecaj na maksimalni clock, kod cpu-a definitivno moze, pa je normalno da moze i kod gpu-a..

Zbunio si se. Postoje ograničenja koja ima sam čip i koja nemaju nikakve veze s VRM-om. VRM se može riješiti i na način priložen u slici.

modani TitanX modani TitanX
16 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Zbunio si se. Postoje ograničenja koja ima sam čip i koja nemaju nikakve veze s VRM-om. VRM se može riješiti i na način priložen u slici.

What kind of sorcery is this

:O :O
Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 11:14 (mrsmith).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Naravno da cip ima ogranicenje, al sa losim VRM-om neces moci izvuc maksimum iz cipa. Kako isti proc na 2 razlicite ploce ima razlicit max overclock?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice