Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 962.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
4mal kaže...

290x cf i 295x2 jebe mater svima trenutno 

U cemu je razlika izmedju r9 290x i r9 290?

To su samo jaci klokovi ili sto?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
12 godina
odjavljen
Penryn kaže...
chaselol kaže...

295 je realno 290x u cf sistemu po hardveru ali u praksi 295 se bolje ponasa jos ima dosta kvalitetniju soluciju hladjenja. Mada imao sam kod sebe jednu 290 i to je strasnan komad hardvera ali kolicina neiskoristenosti takvog hardvera je prevelika. Faiali adekvatan softver, drzim se toga.

O kakvom softwareu govoriš, možeš pojasnit ovo?

Vjerojatno je mislio na api... I slozio bi se. Dx11 je, uvjetno receno - smece. Dx12 iscekivam. Ja ako budem nestrpljiv, ne gine mi mijenjanje platforme (citaj 4k kn troska). 

Vec se dosta diskutiralo o tome na vise tema...al definitivno je obnova api-a puno bitnija stavka u trenutnoj utrci za performansama, jer je puno fundamentalniji takav potez nego pumpat bandwith, vram, mhz...etc. Ne znam kako se ovako dugo mogao drzat ovako okrnjen api. Visejezgreni procovi su prisutni godinama, i znalo se za nedostatke dxa u multicore performansama, a nije se cinilo nista dok amd nije krenuo glavom kroz zid sa mantleom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mantle je buducnost..Polako se igre optimiziraju za Mantle :)

Eto BF:HL je prva :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Mantle je buducnost..Polako se igre optimiziraju za Mantle :)

Eto BF:HL je prva :)

Dx12...ista stvar drugo pakovanje. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

ima jos toga osim kloka ,googlaj 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 22:42 (4mal).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

1. 295X2 je dual-GPU/CFX

2. I 980 možeš staviti u SLI

3. Mantle je mrtav

4. DX12 prednost ne daje nikome, i Nvidia može napisati (i hoće) DX12 drivere

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

3. Mantle je mrtav 

Kako to mislis?

14 godina

Koliko sam ja skužio Mantle je tako reć dio DX12.

16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...
Tonči kaže...

3. Mantle je mrtav 

Kako to mislis?

Mantle ideje su ugrađene u DX12 i Vulcan. Mantle neće izaći kao javni SDK i ostaje isključivo kao poligon AMD-u i partnerima (DICE, Eidos Montreal...) za ekperimentalne stvari.

13 godina
Gtx 9xx Club

Da mantle je svoje odradio, ogroman napredak koji se vidi u dx12 i vulkanu jer i jedan i drugi je izgradjen od mantle-a.

Mantle nije mrtav, on zivi dalje kroz dx12 i vulkan :) samonapredniji

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Da mantle je svoje odradio, ogroman napredak koji se vidi u dx12 i vulkanu jer i jedan i drugi je izgradjen od mantle-a.

Šalu na stranu, Mantle i njegova svrha su samo jedan dio grafičkog API-ja. Ni DX12 ni OpenGL (Vulcan) nisu izrađeni od Mantlea, već samo slijede filozofiju Mantlea za pristup - otvorili su niži pristup i to je to. Mantle je poslužio kao katalizator promjena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 23:29 (Tonči).
17 godina
Gtx 9xx Club

mantle je bio okidach za vulcan i dx12

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Šalu na stranu, Mantle i njegova svrha su samo jedan dio grafičkog API-ja. Ni DX12 ni OpenGL (Vulcan) nisu izrađeni od Mantlea, već samo slijede filozofiju Mantlea za pristup - otvorili su niži pristup i to je to. Mantle je poslužio kao katalizator promjena.

Potato - poteto

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Ali glNext odnosno Vulcan je doslovno posudio dio koda od Mantle-a (imas na netu, neda mi se sada traziti... cak su mnogi callbacks/funkcije identicne odnosno samo su logicno promijenili pokoju rijec da bi ih asociralo na Vulcan).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
12 godina
lovac82 kaže...
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Ali glNext odnosno Vulcan je doslovno posudio dio koda od Mantle-a (imas na netu, neda mi se sada traziti... cak su mnogi callbacks/funkcije identicne odnosno samo su logicno promijenili pokoju rijec da bi ih asociralo na Vulcan).

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
12 godina
Gtx 9xx Club

Dx12 i vulkan su modificirani mantle tako da nije cudo da dx12 podrzava sve prednosti amd arhitekture unazad dok je kod nvidie dio toga prisutan dio emuliran a djela uopce nema.Iako realno nvidia vodi kolo i ono sto nema u nvidia arhitekturi se u igrama vrlo vjerovatno niti nece koristit.

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
lovac82 kaže...

Da, dio je praktički ista stvar. No, nisu konkurencija Mantleu, tu nema "svađanja", već je to ono što je i bio cilj AMD-a.

MEGATAMA kaže...

Dx12 i vulkan su modificirani mantle tako da nije cudo da dx12 podrzava sve prednosti amd arhitekture unazad dok je kod nvidie dio toga prisutan dio emuliran a djela uopce nema.Iako realno nvidia vodi kolo i ono sto nema u nvidia arhitekturi se u igrama vrlo vjerovatno niti nece koristit.

Ti opet pokazuješ da ne razumiješništa o čemu pišeš. -> DirectX je skup API-ja, od čega je "renderer" Direct3D samo dio. Mantleov element je opet dio Direct3D-a koji nije Mantle niti je nastao iz Mantlea niti je modificirani Mantle. Nadalje, govoriš o emulaciji, o prisutnosti, neprisutnosti... na pamet jer zapravo očito to pišeš jer si samo tako čuo negdje (očito krivo).

Direct3D 12 ima tri razine: Tier 1, Tier 2 i Tier 3.

Razlikuju se po mogućnostima za CBV, SRV i UAV - tablice, sampleri i maksimalne vrijednosti (max je full heap te u T3 nema limita na broj deskriptorskih tablica.

Dok budemo imali igre koje mogu koristiti hardver, odnosno kartice kod kojih ti limiti imaju smisla, proći će još pokoja generacija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 13:02 (Tonči).
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
lovac82 kaže...

Da, dio je praktički ista stvar. No, nisu konkurencija Mantleu, tu nema "svađanja", već je to ono što je i bio cilj AMD-a.

MEGATAMA kaže...

Ti opet pokazuješ da ne razumiješ ništa o čemu pišeš.

uzeo si mi rijeci iz ustalp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Tonči kaže...
lovac82 kaže...

MEGATAMA kaže...

Ti opet pokazuješ da ne razumiješ ništa o čemu pišeš. -> DirectX je skup API-ja, od čega je "renderer" Direct3D samo dio. Mantleov element je opet dio Direct3D-a koji nije Mantle niti je nastao iz Mantlea niti je modificirani Mantle. Nadalje, govoriš o emulaciji, o prisutnosti, neprisutnosti... na pamet jer zapravo očito to pišeš jer si samo tako čuo negdje (očito krivo).

Direct3D 12 ima tri razine: Tier 1, Tier 2 i Tier 3.

Razlikuju se po mogućnostima za CBV, SRV i UAV - tablice, sampleri i maksimalne vrijednosti (max je full heap te u T3 nema limita na broj deskriptorskih tablica.

Dok budemo imali igre koje mogu koristiti hardver, odnosno kartice kod kojih ti limiti imaju smisla, proći će još pokoja generacija.

http://www.bug.hr/_cache/9c0dba085ea156fc935d13ba2be0026f.jpg?rand=946448147

Na ovo je bila moja referenca da amd ima napredniju arhitekturu osim ako ovo nije fejk.

16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Na ovo je bila moja referenca da amd ima napredniju arhitekturu osim ako ovo nije fejk.

Točno, ali to je manje bitno za ovu generaciju. Većinu toga ne koriste igre niti će koristiti dosta vremena. To je poanta toga da "ne znaš o čemu pišeš" - Zašto?

Recimo, sjećaš se kad je uveden DX10? DX11? Što točno je Nvidia izgubila putem? Baš ništa; dapače, rastura AMD u high-end segmentu velikim i bijesnim čipovima, koji opet, troše manje struje.

Cijeli tehnološki fud je ono što služi samo tome da proda proizvod na razini toga da nas zamulja s time što nešto može - može i Bugatti Veyron 410kmp pa ti na našim cestama to ne znači ništa jer ga nemaš gdje voziti preko 130. :)

Pročitaj malo ovo
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2425942

I recimo ovo: http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=37282371&postcount=28

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 13:06 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Točno, ali to je manje bitno za ovu generaciju. Većinu toga ne koriste igre niti će koristiti dosta vremena. To je poanta toga da "ne znaš o čemu pišeš" - Zašto?

Recimo, sjećaš se kad je uveden DX10? DX11? Što točno je Nvidia izgubila putem? Baš ništa; dapače, rastura AMD u high-end segmentu velikim i bijesnim čipovima, koji opet, troše manje struje.

Cijeli tehnološki fud je ono što služi samo tome da proda proizvod na razini toga da nas zamulja s time što nešto može - može i Bugatti Veyron 410kmp pa ti na našim cestama to ne znači ništa jer ga nemaš gdje voziti preko 130. :)

Pročitaj malo ovo
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2425942

Mozes ti Bugattija vozit na zaobilaznici i nema sanse da te presretac uhvati..A mozes i na autocesti,pogotovo Slavoniki, ona je uvijek prazna..

16 godina
odjavljen

Možeš.- _:)

Svakako, do sada nismo imali koristi od naprednosti GCN-a. Ono čemu se ja daleko više veselim je HBM i cijena AMD-a i nadam se da će zapapriti Nvidiji.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Možeš.- _:)

Svakako, do sada nismo imali koristi od naprednosti GCN-a. Ono čemu se ja daleko više veselim je HBM i cijena AMD-a i nadam se da će zapapriti Nvidiji.

samo svi imamo jednog golemog neprijatelja a to je $$$$$, koji nam dize cijene da je to za popizditi!

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo slažem frendu komp i sad planiram mu uzet GTX 970, pa me zanima par stvari.

Prvo, koja je razlika između ove nešto jeftinije gigabytice i g1 gaming (kolko ja vidim samo backplate, koji mu nije baš važan)

I drugo da li itko ima iskustva sa Inno3d verzijom koja je oko 700kn jeftinija od g1 gaming, cini mi se skroz ok.

Volio bi na graficku potrosit sto manje jer nece bit overklokana i nemora imat backplate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nisam siguran. Backplate je koristan, bolje kartice su koriste, ali 700kn razlike je 100€ skoro. Nikakva razlika u modelima nije vrijedna 100€. 970 sam po sebi košta max 350€.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo konkretno gledam u futuri, neznam jel mi je nešto promaklo ili u čemu je fora.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gig-gv-n970g1-g4gd/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/ino-n97v-1sdn-m5dsx/

Također mislim da je Inno3d tolko mala kartica da backplate na njoj nema nikakvog smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zujko008 kaže...

Evo konkretno gledam u futuri, neznam jel mi je nešto promaklo ili u čemu je fora.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gig-gv-n970g1-g4gd/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/ino-n97v-1sdn-m5dsx/

Također mislim da je Inno3d tolko mala kartica da backplate na njoj nema nikakvog smisla.

pa na njoj nema smisla, no na g1 koji je dobio najvise (naj oc cipova/naravno tu su i asus i evga) ima smisla! g1 ima za 100+mhz veci takt po defaultu, daleko bolje hladenje(3x venta+daleko veci pasivac), koje naravno podnosi i daleko veci oc! shodno tome i tisa kartica!  no ta ino3d kartica koju gledas ima najgore izvedeno hladenje(ispod ventova je cisti aluminij bez heat-pipova)! izbjegavaj!lp

razvuci se do ove obicne 970 wf3 koja je mizerno losija od najbolje 970 wf3 g1! ak vec dajes tolike novce nemoj sparati cca 200kn jer ces pozaliti!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 15:25 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jel ima možda neka duša ovdje da ima custom backplate na grafičkoj? Trebam par savjeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Zujko008 kaže...

pa na njoj nema smisla, no na g1 koji je dobio najvise (naj oc cipova/naravno tu su i asus i evga) ima smisla! g1 ima za 100+mhz veci takt po defaultu, daleko bolje hladenje(3x venta+daleko veci pasivac), koje naravno podnosi i daleko veci oc! shodno tome i tisa kartica!  no ta ino3d kartica koju gledas ima najgore izvedeno hladenje(ispod ventova je cisti aluminij bez heat-pipova)! izbjegavaj!lp

razvuci se do ove obicne 970 wf3 koja je mizerno losija od najbolje 970 wf3 g1! ak vec dajes tolike novce nemoj sparati cca 200kn jer ces pozaliti!

Zar on ne spominje 700kn? Vani su razlike 200-300 kn, a on govori o 700, dakle neisplativno. Neš' ti OC-a za 100 eura.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice