Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 952.417
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gtx 9xx Club

U PM šta je ovo došlo da jedan MSI ima ovoliko problema,godinama samo kupujem njihove grafike i stvarno nikad problema a buka i temperature su nepoznanica!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
Ikarus01 kaže...

nisam ni za nju siguran,minneyar je ima i kaže da,ima problema s ventovima di ih treba ručno pokretati.

Po meni najbolja kupnja je gigabyte g1 jest da,je skupa ali s njom nikakvih problema.

Ako ti je to skupo uzmi asus strix,najsporiju 970 no to je samo jel nije tvornički oc

ima i ona jeftinija wf3 verzija bez backplatea i sa nešto nižim tvorničkim postavkama

16 godina
Gtx 9xx Club

Ma ove probleme sa ventovima da ih se rucno mora pokretat i time da se jedan vent vrti na 100% a drugi ne vrti su greske koje je imala samo prva isporuka tih kartica, ja sam svoju MSI GTX 970 Gaming 4G kupio prosli tjedan u alzashopu te ti mogu reci ja graficka nema nikakvih problema sa ventovima i slicno. Coil whinea jedino u windows experiance indexu i to nije toliko izrazeno da ces zaglusiti, a u igrama kartica je hladna te necujna, vrtio sam i heaven i 3d mark firestrike max 64 stupnja na 60% venta, takodjer dragon age inquisition vrti na avg 60 fpsa na ultra settings na 1080p. Pije nego sto sam je kupio i mene je mucilo dosta problema sto ljudi po forumima pisu, ali sam vidio da su ti postovi vecinom iz 10. mjeseca a tada je tek prva serija kartica bila izdana, takodjer ova serija nema onu plastiku preko ventilatora tvrdo zaljepljenu vec plastika uopce ne dodiruje ventove tako da je mozes jednostavno maknut, a to je prije ljudima stvaralo probleme jer bi sa malo vecom silom maknuli plastiku pa bi se fan malo debalansiro pa bi ili skripio ili zastajkivao.

Ukratko grafa je strava, preporuka

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 13:57 (Backdraft).
Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina

A ja mislim da je to samo sreća isto i sa inno3d nekima radi savršeno nekima se pregrijava. MSI isto tako, neko se žali na fanove, nekima rade savršeno. Sve mi se čini da je to jedna velika lutrija i nadam se da ću potrefit pravu grafičku. Zasad MSI ostaje u užem krugu vidiću još kroz dan dva dok proučim sve.

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ikarus01 kaže...

nisam ni za nju siguran,minneyar je ima i kaže da,ima problema s ventovima di ih treba ručno pokretati.

Po meni najbolja kupnja je gigabyte g1 jest da,je skupa ali s njom nikakvih problema.

Ako ti je to skupo uzmi asus strix,najsporiju 970 no to je samo jel nije tvornički oc

ima i ona jeftinija wf3 verzija bez backplatea i sa nešto nižim tvorničkim postavkama

wf3 navodno ima samo 2 toplovodne cijevi

I g1 serija ima posebne čipove iz binning postupka.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 13:58 (Ikarus01).
12 godina
Ikarus01 kaže...

u pravu si, baš sam gledao na službenim stranicama i na gaming verziji se jasno vide četiri cijevi, dok na wf3 izgleda stvarno kao da su samo dvije - što je teže za vidjeti jer za wf3 verziju nema fotke otpozadi da se jasnije vidi (lopine), a nema niti review za tu verziju da vidimo kako se ponašaju temperature

dobro da si me upozorio jer u slučaju da se ništa posebno ne dogodi sa novim amd 3xx grafama ili da 960 ne bude značajno jeftinija, odabrao bi upravo ovu karticu bez da bi imao pojma o razlici

10 godina
Gtx 9xx Club

Malo sam zbunjen, zašto dvije identične kartice imaju različite cijene na istom shopu? 

http://www.futura-it.hr/search.aspx?search=gtx%20970%20msi

Također na Centro.hr imaju 3 komada i isto takve čudne razlike u cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Magibagi kaže...

Malo sam zbunjen, zašto dvije identične kartice imaju različite cijene na istom shopu? 

Zato sto su od drugog dobavljaca...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
Stjepanj kaže...
Magibagi kaže...

Zato sto su od drugog dobavljaca...lp

Onda dobro, naručit ću najjeftiniju i uživancija kreće :D Samo još da sve stigne :)

15 godina
picajzla0707 kaže...
Ikarus01 kaže...

u pravu si, baš sam gledao na službenim stranicama i na gaming verziji se jasno vide četiri cijevi, dok na wf3 izgleda stvarno kao da su samo dvije - što je teže za vidjeti jer za wf3 verziju nema fotke otpozadi da se jasnije vidi (lopine), a nema niti review za tu verziju da vidimo kako se ponašaju temperature

dobro da si me upozorio jer u slučaju da se ništa posebno ne dogodi sa novim amd 3xx grafama ili da 960 ne bude značajno jeftinija, odabrao bi upravo ovu karticu bez da bi imao pojma o razlici

ja ti imam wf3, temp 30°C idle, max. 65°C full load (OC)

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 13:55 (Rasho).
12 godina
Rasho kaže...

pa to je skoro kao i g1 gaming verzija, dakle izvrsno

no i tvoje kućište je vrh što se tiče ventilacije, makar niti moj fractal nije loš tako da izgleda i ta verzija dolazi u obzir

hvala na odgovoru

15 godina
neaktivan
Rasho kaže...
picajzla0707 kaže...
Ikarus01 kaže...

I meni je. Imam je tjedan dana i za sada radi super. Također ima 3 godine garancije. 

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
15 godina
picajzla0707 kaže...
Rasho kaže...

pa to je skoro kao i g1 gaming verzija, dakle izvrsno

no i tvoje kućište je vrh što se tiče ventilacije, makar niti moj fractal nije loš tako da izgleda i ta verzija dolazi u obzir

hvala na odgovoru

ja kolko znam, temperature su iste na gaming i wf3 verziji, jedino sto dobijete je to sto kod gaming "windforce" svijetli u plavoj boji i dobijete backplate koji izgleda odlično

sad da li se isplati dati par stotina kuna više za backplate i plavi logo, to morate sami procjeniti..

već ako hoćete uzeti tu gaming verziju, preporučio bih da uzmete referentnu karticu i stavite Accelero Xtreme na nju :D

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
12 godina
Rasho kaže...

ja kolko znam, temperature su iste na gaming i wf3 verziji, jedino sto dobijete je to sto kod gaming "windforce" svijetli u plavoj boji i dobijete backplate koji izgleda odlično

sad da li se isplati dati par stotina kuna više za backplate i plavi logo, to morate sami procjeniti..

već ako hoćete uzeti tu gaming verziju, preporučio bih da uzmete referentnu karticu i stavite Accelero Xtreme na nju :D

prvo teško da mogu biti identične temperature ako gaming verzija ima bolji cooler sa četiri cijevi, no očito je i slabija wf3 zadovoljavajuća u tom smislu

drugo - uopće ne vidim čemu se zahebavati sa referentnom karticom i accelero hladnjakom, kad i giga i asus i msi, pa i neke druge firme gtx 970 isporučuju s gotovim hladnjacima koji su više nego dovoljni

ako temeratura u loadu ne prelazi 65 stupnjeva, a ventovi i tada rade skoro na minimumu, čemu onda kerefeke s accelerom

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Rasho kaže...

prvo teško da mogu biti identične temperature ako gaming verzija ima bolji cooler sa četiri cijevi, no očito je i slabija wf3 zadovoljavajuća u tom smislu

drugo - uopće ne vidim čemu se zahebavati sa referentnom karticom i accelero hladnjakom, kad i giga i asus i msi, pa i neke druge firme gtx 970 isporučuju s gotovim hladnjacima koji su više nego dovoljni

ako temeratura u loadu ne prelazi 65 stupnjeva, a ventovi i tada rade skoro na minimumu, čemu onda kerefeke s accelerom

gigabytice su super u svakom pogledu jedino nemaju fan stop tehnologiju,što je meni najvažnije kod kartice danas,uz dovoljno heat pipeova.

Meni se zasad najviše sviđa zotac 970 extreme,dva osam pinska su dušu dala za oc,jedino kaj su bezobrazno skupe i ne znam imaju li fan stop tehnologiju implememtiranu.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 13:58 (Ikarus01).
15 godina
picajzla0707 kaže...
Rasho kaže...

vjerovao ili ne, temperature su iste.. a netko tko ima fetiš da mu 970 radi na 40°C u full loadu (kao ja :D), kupit ce si sigurno accelero xtreme ili neku vodenu soluciju

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 14:52 (Rasho).
12 godina
Ikarus01 kaže...

gigabytice su super u svakom pogledu jedino nemaju fan stop tehnologiju,što je meni najvažnije kod kartice danas,uz dovoljno heat pipeova.

Meni se zasad najviše sviđa zotac 970 extreme,dva osam pinska su dušu dala za oc,jedino kaj su bezobrazno skupe i ne znam imaju li fan stop tehnologiju implememtiranu.

ne vidim u čemu je toliko bitna fan stop tehnologija, kad ih na minimalnom broju okretaja ionako ne čuješ

EDIT:

@rasho, to je već stvar osobne paranoje od koje i sam patim, no moja je paranoja ipak nešto manja pa bi me zadovoljila i tvornička giga 970 koje nejde preko 65 stupnjeva

pogotovo jer trenutno imam inače nezahtjevnu 550ti kojoj je hlađenje toliko loše riješeno da ide i preko 80 stupnjeva u loadu, pa mi se high end grafa ispod 70 stupnjeva čini kao nedosanjani san

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 15:00 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ikarus01 kaže...

ne vidim u čemu je toliko bitna fan stop tehnologija, kad ih na minimalnom broju okretaja ionako ne čuješ

juzeri s newegga ne bi se s tobom složili :-)

16 godina
Gtx 9xx Club

kao što sam pretpostavio glede cijene da je gtx960 sa 2gb i 128 bit slikice , slabašna i precjenjena

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:13 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

128bit je jednostavno preusko bez obzira na sve softverske optimizacije svijeta.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Uff ali ova crno zelena shema + backplate na milijunskim edicijama predobro izgleda, vidim da su predstavili i novu verziju 970 u toj shemi...hm hm crveno zeleni sli temptation 

970

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Magibagi kaže...

Izgleda da ću onda ipak izdvojit 400kn više i uzet MSI gaming gtx 970 ako već kažete da je ova šrot :D 

Nisam nikakv expert,ali GIGABYTE Winforce ove 970te su strasno dobre.
Ja sam naletio na neki popust uzeo je nekih 70tak eura jeftinije prezadovoljan.

10 godina
Wack kaže...
Magibagi kaže...

Izgleda da ću onda ipak izdvojit 400kn više i uzet MSI gaming gtx 970 ako već kažete da je ova šrot :D 

Nisam nikakv expert,ali GIGABYTE Winforce ove 970te su strasno dobre.
Ja sam naletio na neki popust uzeo je nekih 70tak eura jeftinije prezadovoljan.

Znam, jedino se isplati uzet Gigabyte ili ASUS Strix. Sinoć sam naručio za 2970kn sa poštarinom ASUS Strix zbog MSIevih problema sa coolerom, jednostavno se ne želim kockat. Za istu cijenu ASUS verzija i nema greške.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ja imam MSI-ke oko 3.mj  i nikakvih problema sa coolerom nemam niti sam ih imao , da pokucam u drvo , ali mislim da su samo prve revizije imale taj problem.

tj . da kod ovih kasnijih je to ispravljeno 

p.s vidio sam na stranim forumima da si je ekipa si slozila kao neki profil tj. tko je imao problem sa istim ( iako su necujne i na 40,50%) , tj stavili su da ima forsa fan stalno na 40,50% 

i tako im je u idleu oko 30-ak a load ne prelazi 60,  iako to nije rjesenje naravno 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 12:13 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Magibagi kaže...

Koja je razlika između g1 i one "jeftine" verzije od gigabytea?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
11 godina
Gtx 9xx Club

Mislim da ova skuplja ima onaj neki metalni cover preko nje.

0 0 hvala 1
10 godina
drakula789 kaže...
Ikarus01 kaže...
Magibagi kaže...

Koja je razlika između g1 i one "jeftine" verzije od gigabytea?

Razlika je backplate, 2 cijevi više za hlađenje više i malo bolji OC potencijal (za G1 pričam), iako po meni taj oc potencijal zanemariv, obje se OC-aju dobro. Al da biram uzeo bi G1 naravno :D Jednostavno stabilnija i bolje ohlađena.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa onda se neisplati dati 500 kn vise za backplate i malo veci oc.

Hvala :)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

a +2 cijevi za hladjenje si zaboravio?

10 godina
The_Fichek kaže...

a +2 cijevi za hladjenje si zaboravio?

očito je :D