GTX 670 PowerEd,OC ili HD7970 OC

poruka: 46
|
čitano: 4.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Izvini al nije mi samo jasno sta mislis pod "programiranje", jer u izradi software-a ti graficka ugrubo nista ne znaci xd. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Idi na HD7970 , iako me i GTX670 privlaci !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Obe kartice su izvrsne, to je sad vise stvar osobnog ukusa. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj glas ide GTX 670, ali prednost bi dao Gigabyte GTX 670 zbog 8 pin +6 pin dizajna kao i moddanim biosima za nju na netu sa vecim naponima, 8 pin je vazan jer ces mnogo teze probiti TDP limit, dok sa 6+6 to se lahko uradi.

Iako moze i HD 7970, to su sve nijanse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: GTX 670 PowerEd,OC ili HD7970 OC
Leopard_st kaže...

Moj glas ide GTX 670, ali prednost bi dao Gigabyte GTX 670 zbog 8 pin +6 pin dizajna kao i moddanim biosima za nju na netu sa vecim naponima, 8 pin je vazan jer ces mnogo teze probiti TDP limit, dok sa 6+6 to se lahko uradi.

ja sam imao dvije hd 7970 sapphire referentnu i asus nereferentnu obje su bile lošije od moje trenutne gtx 670 phantom ja se uopce nebi dvoumio u tvojem slucaju :)

tj. ako imas 3 monitora onda hd 7970 defitnivno :) ako ne gtx 670

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 10:53 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

ja sam imao dvije hd 7970 sapphire referentnu i asus nereferentnu obje su bile lošije od moje trenutne gtx 670 phantom ja se uopce nebi dvoumio u tvojem slucaju :)

tj. ako imas 3 monitora onda hd 7970 defitnivno :) ako ne gtx 670

A rekao sam HD 7970 da me ne bi napali ovi AMD-ovci. {#}

13 godina
neaktivan

Dajte nepričajte gluposti!!! HD 7970 je jača od 680-tke, kakva onda 670-tka je vama ok......bezveze.

Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Dajte nepričajte gluposti!!! HD 7970 je jača od 680-tke, kakva onda 670-tka je vama ok......bezveze.

HD 7970 GHz da, obicna ne.

Stock clockovi se gledaje, opet se vracam Apples to Apples.

A razlika između GTX 680 i GTX 670 je tanka ko zilet(licno testirao).

Imam sad HD 7870 u masini, i jos nisu sredili tearing sa MSI AB sto je fail, to me smeta kod AMD-a, samo tweakaj i tweakaj i tweakaj jos da mozes jedan obicni app da koristis, dok je kod Nvidie plug and play.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 10:58 (Leopard_st).
17 godina
Mile 74 kaže...

majstore samo se ti tjesi... pogledaj tu na forumu iskustva... nisi imao niti jednu i pricas nebuloze dok sam ja imao dvije hd 7970 i sada imam gtx 670 razlike u performansama nema.. a asus hd 7970 je bila gigahercna kartica ... ova moja gtx 670 defualt isto radi na 1000mhz... uz to sve gtx 670 pruza u igrama ono sta radeonka nema a to je physx, nekome nije bitno ali je lijepo imati i tu mogucnost.. Jedina ali jedina prednost hd 7970 je sto bez ikakvih problema mozes roknut 3 monitra na nju te je zbog kolicene vrama na takvoj rezoluciji jaca kartica ali to nema niti 5% ljudi na ovom forumu tako da..

Sve je stvar gušta i ukusa... gtx 680 je ipak stepenicu više i od hd 7970 i gtx 670...

Ono gdje radeon profitira je overclock i tu može napraviti neku razliku ali to sve zavisi sve od primjerka do primjerka... E ovdje je stvar ljudi i da li ce drzat karticu na povecanom taktu ili ne... ukoliko se pak odluce za takav cin obavezno nabaviti najtisu i najhladniju hd 7970 a to je po meni ili windforce gigabyte ili lighting verzija od msi-a

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:04 (toxic).
14 godina
neaktivan

Problem je sto na ovome forumu ne smije da progovoris protiv Radeona(cak ni korisnici koji su imali i jedne i druge), odmah ofanziva na tebe.

Dalje, stvarno je glupo kupovati kartu i nadat se clocking potencijalu, ljudi moji to je lutrija i to debela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:09 (Leopard_st).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Problem je sto na ovome forumu ne smije da progovoris protiv Radeona(cak ni korisnici koji su imali i jedne i druge), odmah ofanziva na tebe.

kad nemaju pojma... Realnost je takva da radon mozda pruza vise omjer ulozenog dobivenog ali preformanse i ako gledamo samo performasne su druga prica a to znas i ti a bogami i ja.

btw. da pitam ja ljude ovdje tko zna koliko bf3 na ultra postavkama na 3 monitora koji svaki ima rezoluciju 1920 x 1200 poždere vrama??  E maksimalno sto je meni bilo je 2.5gb...ali na tim postavkama je to neigrivo skroz frejmovi su katastrofa.. ukoliko smanjimo postavke na neke medium gdje to postaje igrivo vrama pada na nesto sitno ispod 2gb a sa takvim performansama bi i gtx 670 uredno radila :)

tako da i ona šema da je hd 7970 bolji izbor zbog vrama ne stoji baš... jer ako igraš igru na full postavkama na 3 monitora i to bf3, crysis i slicno je neigrivo  tako da :)

13 godina
neaktivan

Da, nisam imao nijednu, ali to neznači da nemogu logično zaključiti koja je bolja....uostalom evo ti link pa i ti zaključi logično, a ne pristrano/subjektivno.

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Da, nisam imao nijednu, ali to neznači da nemogu logično zaključiti koja je bolja....uostalom evo ti link pa i ti zaključi logično, a ne pristrano/subjektivno.

sta ce meni link?? misliš da ja živim od linkova? to tebi treba link gdje ti nešto netko prica i to vjeruješ.. daj mi objasni zasto ti ja sada mogu iscupat 10 linkova sa istim karticama a svaki govori drugacije?

probaj obje kartice ako ne osobno kod nekog pa se uvjeri a do tada zivi u zabludi ko i vecina neupucenih

e da.. bacii si mi link na dx 10 igru.. evo tebi iz istog tog linka ovo

http://www.anandtech.com/bench/GPU12/390

šta cemo sada?? gtx 670 ima vise frejmova od obicne hd 7970 u batmanu?? nema logike?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:17 (toxic).
14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Ma kakvi linkovi brate, iskustvo me naucilo da je produkt poprilicno drugaciji kada ga kucis doneses. 

Ja sada recenzije koristim da eventualno vidim temp, potrosnju, buku i clocking potencijal njihovog primjera, pa da onda ja znam sta mogu odprilike ocekivat.

Hoces istinu kako Radeoni imaju onolike brojke u benchovima?

E pa istina je sto pumpaju max fps, i matematicki ako je max fps velik i avg ce biti, međutim u realnosti kod mnogih( ne svih) igara taj fps je all over the place, bas eto primjer metro 2033 kojeg mnogi uzimaju za primjer gdje AMD dere Nvidiu, da tako je ali Nvidia ima mnogo stabilniji fps od konkurentnih radeon, HD 7870 CFX u prvoj sceni(kada uz ljestve se penjes) izbaci oko 70-80 fps, ali tamo kasnije ode na 40, i itd.

Dok sa GTX 670 u prvoj sceni imas oko 45 fps ali kasnije samo na jednom mijestu pada ispod 30.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:21 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan

Naravno da ti ne treba link, ništa tebi netreba, ti si prepametan da bi tebi neko nešto trebao reći, kad ti sve znaš i sve si probao, a neznaš donjeti logičan zaključak.

Dao sam ti argument (link), a sve što čujem od tebe su nebuloze.

Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Naravno da ti ne treba link, ništa tebi netreba, ti si prepametan da bi tebi neko nešto trebao reći, kad ti sve znaš i sve si probao, a neznaš donjeti logičan zaključak.

Dao sam ti argument (link), a sve što čujem od tebe su nebuloze.

ne ja sam tebi dao link

provjeri opet pa okreni na bf3, ti si dao link na krizu i to dx10 igru ko to uopce danas igra(tj. ono sto prikazuje ono sto ti zelis tkao moze svatko)?? wtf.. ne stari nisam prepametan nego govorim iz osobnog iskustva ako je to tebi pametovanje onda u redu...

evo ti još jednom..

http://www.anandtech.com/bench/GPU12/390

btw. ti linkovi su stari i svatko od nas moze iscupat link onak kak njemu pase... ti vjeruj u svoju pricu ali ona ti ne pije vodu

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:26 (toxic).
14 godina
neaktivan

Haj mi samo reci kako covjeka moze uvjeriti link kada je imao dvije HD 7970 i jednu GTX 670, kompetentiji je od mene da prosudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:26 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Naravno da ima igara u kojima 670-tka je mrvicu bolja, ali jedna lasta ne čini proljeće. Kad spominjem HD 7970 onda naravno mislim na gigaherc edition.....zašto?....zato što je to njena stock frekvencija i kao takva sa najnovijim drajverima ostavi 670-tku daleko iza sebe,.... a clockana?....to neću ni spominjati.

Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Naravno da ima igara u kojima 670-tka je mrvicu bolja, ali jedna lasta ne čini proljeće. Kad spominjem HD 7970 onda naravno mislim na gigaherc edition.....zašto?....zato što je to njena stock frekvencija i kao takva sa najnovijim drajverima ostavi 670-tku daleko iza sebe,.... a clockana?....to neću ni spominjati.

A zadnji driveri Nvidie? 310.54 beta, ocigledno ne pratis situaciju.

Znas li ti opste sta je ostavljanje daleko iza sebe u GPU svijetu, da je neka grafa 30% brza, a ne 2 fps.

A kad se GTX 670 clocka?

Ja opet govorim Apples to Apples, uspoređujes clockanu HD 7970 sa stock GTX 670.

I opet se vracam na ono da je glupo kupovati kartu i nadat se clockanju.

P.S. nisam fanboy, trenutno mi je HD 7870 u racunaru, GTX 670 na stolu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:42 (Leopard_st).
17 godina
Mile 74 kaže...

ma nije istina..gigahercna verzija dere obicne gtx 670 koje imaju takt oko 950mhz, ali rame uz rame je sa karticama tipa moje gainward gtx 670 phantom II koja radi takoder na povecanom taktu... Sve je onako kako ti netko prikaže..

Te dvije kartice su podjendake a gtx 680 je jaca kartica i tu je kraj price.. Prednost jedne mana druge je physx ili igra sa 3 monitora sta je kome bitnije nek si takvu uzme, kraj price jel?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:42 (toxic).
14 godina

Leopard_st i toxic nerazumim kako vam se da raspravljat sa likom koji živi od casopisa i linkova pa valjda niste spali na to :)

♣ ♥ ♦ ♠
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
njuskalo1983 kaže...

Leopard_st i toxic nerazumim kako vam se da raspravljat sa likom koji živi od casopisa i linkova pa valjda niste spali na to :)

zato jer ne zelim da drugi procitaju tu krivu informaciju, a mislim da i leopard_st misli isto..

doduše nije on ništa krivo mislio samo previše vjeruje linkovima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 11:48 (toxic).
13 godina
neaktivan

GTx670 i HD7970 su podjednake na def taktovima, s obzirom da HD7970 ima veci oc potencijal tu je kraj price.

U ovom slucaju HD7970 za nijansu bolja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vidim da se ne možemo složiti u nčemu i btw @leopard....kakve jabuke sa jabukama stalno spominješ?.... HD7970GHz je njena stock frkvencija, a ne clockana, mada ima i slabijih verzija. Za kraj evo još par linkova usporedbe tih kartica pa donesite logičan nepristran zaključak. LINK1 -rekao bih odokativno da je jedno 25% bolja/lošija, LINK2 -podjednake.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 12:04 (Mile 74).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Mile 74 kaže...

Vidim da se ne možemo složiti u nčemu i btw @leopard....kakve jabuke sa jabukama stalno spominješ?.... HD7970GHz je njena stock frkvencija, a ne clockana, mada ima i slabijih verzija. Za kraj evo još par linkova usporedbe tih kartica pa donesite logičan ne pristran zaključak. LINK1 -rekao bih odokativno da je jedno 25% bolja/lošija, LINK2 -pdjednake.

ti ka da ti se govori zidu likovi ti oce objasnit jednu stvar a ti opet po svome neviruj uvik linkovim evo oni su imali te kartice pa ti lipo govore tako sam se i ja razocara masu puta u te linkove prominija sam i ja dosta kartica pa 50% linkova sta sam gleda po netu nije bilo tocno

♣ ♥ ♦ ♠
17 godina
Mile 74 kaže...

Vidim da se ne možemo složiti u nčemu i btw @leopard....kakve jabuke sa jabukama stalno spominješ?.... HD7970GHz je njena stock frkvencija, a ne clockana, mada ima i slabijih verzija. Za kraj evo još par linkova usporedbe tih kartica pa donesite logičan nepristran zaključak. LINK1 -rekao bih odokativno da je jedno 25% bolja/lošija, LINK2 -podjednake.

Pa dobro ti je i reko.. ti također kada kupis hd 7970 stavis bios i imaš ghz edtion a za time nema potrebe pošto svaka kartica radi na 1000mhz bez ikakvih problema. da pace ghz editon nejde ništa više nego obicna tako da... :)

btw opet usporedujes ghz edition sa obicnom gtixicom.. kao što radeon ima ghz editon u prodaju tako  nvidia ima gtx 670 koje takoder kada je kupis iz ducana dolaze sa defaul taktom 1000mhz..

mislim evo ako vec vjerujes linkovima usporedbe moje koja radi na 1006 mhz sa redeonkom ghz edition..

http://www.bit-tech.net/hardware/2012/07/31/gainward-geforce-gtx-670-2gb-phantom/4

i sam vidiš da su podjednake kartice jel sada sve jasno??

ja sam objasnio na pocetku sa jedne strane je physx i nesto bolji driveri a sa druge strane je bolja podrska za 3 monitora

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 12:13 (toxic).
14 godina
neaktivan

Ja se povlacim, autoru sam dao savjet, na njemu je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
Mile 74 kaže...

Pa dobro ti je i reko.. ti također kada kupis hd 7970 stavis bios i imaš ghz edtion a za time nema potrebe pošto svaka kartica radi na 1000mhz bez ikakvih problema. da pace ghz editon nejde ništa više nego obicna tako da... :)

btw opet usporedujes ghz edition sa obicnom gtixicom.. kao što radeon ima ghz editon u prodaju tako  nvidia ima gtx 670 koje takoder kada je kupis iz ducana dolaze sa defaul taktom 1000mhz..

Slažem se!{#} Uključio sam se u raspravu samo zato što, po mome mišljnju, kad neko čita vaše postove, dobije krivu sliku o tim karticama. Po mom mišljenju, glupost je tvrditi da je jedna 670-tka bolja od HD 7970, bez obzira koje su im stock frekvencije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 12:17 (Mile 74).
14 godina
neaktivan

Moram se ukljuciti opet da ti kazem nesto mile, nije sve u frekvama i fps-ovima.

Ali to ne mozes da zakljucis iz linkove, i to je problem sto svi misle da je Radeon superiorniji.

Nesto da je bolje je relativan i subjektivan pojam, npr. meni je GTX 670 bolja od GTX 680, iako je GTX 680 jaca, ali GTX 670 predstavlja puno bolji value za novac.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 12:23 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice