Pravo me stah Volte i kad krene pomama.
Čekaj da vidimo kaj bude bilo, nemoj se brinuti unaprijed.
Pravo me stah Volte i kad krene pomama.
Čekaj da vidimo kaj bude bilo, nemoj se brinuti unaprijed.
Hvala svima za savjete, u gornjem je slotu grafička :)
Jel ovo coil whine ili razlog za brigu? Msi gaming x 1080 je u pitanju. Minimizirao sam par puta benchmark i opet ga dignuo da se čuje razlika u zvuku. Samo pod loadom se čuje.
au brate, pa sta si ti radio sa grafom? 
Šta to znači? 
Šta to znači? 
Znaci da ce grafa parnut u kratkom roku, najgore je kaj ti za ovo nece uvazit garanciju...
Zašto? Šta se dešava?
Otiso ti je termonuklearni reaktor pa dolazi do naglih promjena u naponu (ovo prstanej sta cujes) i graficki cip je izlozen velikom elektricnom stresu 
I zašto to nebi išlo pod jamstvo?
Uzet 1080ti ili cekat Voltu 1180/2080? jel se zna mozda kad izlazi?
Zato jer grafa nema termonuklerani rekator ahahhaha, prcam te malo 
Uglavnom, imas mali copil whine, nista zabrinjavajuce... 
Nisi lud da sad kupuješ 
Nisi lud da sad kupuješ 
ma vidim da je trziste preludo da, 3-4 mj mogu cekat ak ce izac volta....
Tenks, srce mi preskače trenutno i mislim da me to koštalo koju godinu života 

Zvučalo mi malo izmišljeno, al opet stručno, pa nisam se htio lažno tješit
Ja još guglam brzinski termonuclear reactor gpu 
Izac ce, ne brini

a smrada poganog 
ovakvo spaljivanje se ne viđa često
Tenks, srce mi preskače trenutno i mislim da me to koštalo koju godinu života 

Zvučalo mi malo izmišljeno, al opet stručno, pa nisam se htio lažno tješit
kad je u pitanju MSi takvo nesto i postoji na famoznoj 780 Lightning(gpu reactor)
lp
Nope.
Koja je svrha tog reaktora?
eyecandy
Sluzi primarno za stabiliziranje napona, dakle moguc veci overklok a kartica se overklokala bolesno, moj primjerak
je prolazio sve bencheve s 1400mhz na jezgri sto je bilo 400mhz od stock postavki(ln2 bios), 1.45kg cistog hw sexa
, osobno najljepsa i najdraza kartica koju sam ikada imao. Takve stvari za hw igranje se vise ne rade
.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Što je to na backplateu Stjepanj ?
kaj tocno? "gpu reactor" je ovo okruglo(o cemu se prica prosla stranicu), ostalo sto se vidi je 16 fazna regulacija s ledicama, kako je svaka pod loadom tako i svijetle!lp
Što je to na backplateu Stjepanj ?
kaj tocno? "gpu reactor" je ovo okruglo(o cemu se prica prosla stranicu), ostalo sto se vidi je 16 fazna regulacija s ledicama, kako je svaka pod loadom tako i svijetle!lp
za Stjepanove OC egzibicije nekad nebi bilo dosta ni 1000 fazna regulacija 
Aha, sad vidim. Dodatni kondezatori? Pa što je toliko loš power delivery kartice da ti to treba na običnom zraku? Ne vjerujem...
Aha, sad vidim. Dodatni kondezatori? Pa što je toliko loš power delivery kartice da ti to treba na običnom zraku? Ne vjerujem...
Naravno da ti to na zraku ne treba no doticna nije namjenjena tome
. Na toj kartici je MSI radio cak jednu godinu, doticna je iskljucivo bila namjenjena extremnim overklokerima koji ruse rekorde, naravno da bi se to postiglo trebala je najbolja i najstabilnija regulacija napona sto je u tom trenutku bilo moguce napraviti, MSI je to i napravio kartica je poskidala sve moguce rekorde koje su postavili prije nje Evga, Hof i njima slicni! Lightning model u svijetu gpu-a slovi kao najveci predmet divljenja kod overclockera(kao sto je nekome Ferrari), nazalost Maxwell serija nije dozivila doticni jer u MSi-ju nisu imali dovoljno vremena da je naprave kako zele posto je Nvidia prebrzo izbacila novu generacije pa taj model nebi imao previse smisla. Kako se Pascal zadrzao opet smo dobili Lightning model no doticni je rasprodan u rekordnom vremenu. Inace Msi vam daje pravo povratka njihovih Lightning modela ako im taktovi padaju ispod "gaming mod" frekvencija.lp
Hmm, i dalje je EVGA tu najbolja, jer garantira 2025 na kingpinu, a MSI samo "1721 MHz / 1607 MHz (Lightning Mode), 1695 MHz / 1582 MHz (Gaming Mode)". Kingpin vratiš ako na zraku ne sjedi na 2025. :D
E sad, fora je što sam ja probao 6 FE kartica i sve su na zraku hvatale 2000+, u pravilu 2088 u jako hladnoj sobi, nakon prvog paljenja. To bi palo na oko 2000 nakon zagrijavanja, što znači da uz vodu bez problema idu gore.
Istovremeno, još čekam Titan V block od EK, jer na zraku ne može ni hladan na 2050. Jako se grije.
Pascal je dosta pomutio vodu u overclocking svijetu, a dosta se teorija zavjere piše o tome da su FE zapravo najbolji čipovi. (iako ja ne vjerujem da Nvidia išta tu bina, nego da jednostavno većina svih Pascala može visoko).
Voda ce ti na ovakvim modelima dati eventualno 30+-mhz vise i nista vise..
evo ti recenzija 4x 1080ti u lightning izvedbi s overklokanjem na zraku, vodi i LN-u mozda izvuces koju korisnu informaciju
http://www.tomshardware.co.uk/overclock-msi-gtx-1080-ti-lightning-z-air-cooling,review-34113-4.html
lp