GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.565.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
X3M kaže...
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...
Mozda ti se unutra skuplja i siri ljepilo/silikon pod opterecenjem tj promjene temperature, to zna cvrcati zaista jako..neka ne cvrce uopce nekima pak treba da odrade pa vise ne cvrce, sve ovisi kakvo je ljepilo/silikon unutra!lp

Zanimljivo, nisam za to čuo ali može biti. Počelo je pred kakavih mjesec dana doduše, nije uvijek to radilo - sad kako je zatoplilo je krenulo (iako je klima u kući na 25c većinu vremena). A jednostavno je moguće da napajanje polako ide k vragu kako je kolega iznad napisao..

EDIT: A jamstvo isteklo pred mjesec i pol kako tipično.

cjenim sto nisi jedan od onih koji prije isteka jamstva "sredi" proizvod, pa ga ide reklamirat 

Ehh da budem iskren, kod ovakvih situacija meni bude zao sto nisam.. 1200-1300kn je bilo fkin napajanje ako se dobro sjecam i onda prdne odmah nakon isteka jamstva ..bemti srecu

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
odjavljen
pasko kaže...

nisu bolji

Čovjek objasnio 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
13 godina

Jel se sjećate Njuškalo bisera poput prodajem MSI i MicroSoft napajanje ???

Naravno sve MS-ovi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nema to veze s teorijom, nego tako stvari rade. Nadam se da ne misliš sugerirati ono što je Stjepanj rekao, a to je da će promjenom grafičke kartice, zahtjevi prema procesoru narasti. Neće. :) Moćnija ili jadnija grafička, sasvim je svejedno za procesor. Bitno je ono što se koristi (program). Witcher 3 verzija V će na postavkama P uvijek jednako opterećivati procesor, bez obzira koju grafičku karticu koristiš na driveru D, a da je brža u renderingu od samog procesora. Stavio ti GTX 1060 ili Titan Xp, bilo koji procesor bit će jednako opterećen za istu igru s istim postavkama. Snažnija kartica neće magično povećati potrebu za procesorskom snagom.

Toliko rijeci za nista, ccc... Sve ti je nedoreceno, nelogicno ili nedefinirano.. 

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Istina je da snažnija grafička neće biti iskorištena kako treba.

U nekim trenucima ili treba nabaviti bolji proc, u nekima je dovoljno povecati takt a nekima samo monitor s vecom rezolucijom kako bi se iskoristio po mogucnosti puni potencijal graficke kartice namijenjenje za gaming i da prikaze taj broj slicica u sekundi koji mi zelimo.

Sigurno ako mi treba u pojedinim igrama ne mogu kombinirati fx 4xxx i gtx 1070 i nadati se istom broju slicica u seknudi kao sto ti ima neki intelov i5 ili i7 (naravno ako se igram na FHD rezoluciji ili 1440p i pri tome multiplayer)

Opet to sve ovisi od slucaja do slucaja.

Toga ima i danas mislim da je Counter Strike osjetljiv na broj slicica u sekundi i tako dalje.

A osim toga taj FPS je potrebno drzati stabilno kako nebi doslo to nepotrebnih lagova itd..

Pa valjda si igrao nekada neki FPS MP pa znas sto ti govorim.

Točno, neće biti iskorištena do kraja ako može dati više frejmova, a koči je procesor, samo što se ti rijetko događa. Većinu će opet ograničiti monitor, jer je 60-hertzni. :) Dok god CPU može konzistentno obaviti sve ispod 16,6ms, dotad ti brži ne treba za 60Hz ekran, bez obzira na grafičku karticu. Veliki problem nastaje ako imaš 144Hz ekran, a tada ti treba nabrži mogući CPU koji možeš kupiti, jer ni 7700K na 5GHz ne može garantirati <6,94ms po frejmu. Bojim se da ćemo teško vidjeti takav CPU za situacije gdje je to sad slučaj. Tome služe Vulkan i DX12, da se posao procesora dijelom može raširiti na više jezgara pa da stignemo dobiti <6,94ms, tada će i sporiji po taktu, a jezgrama brojniji procesori, uspješno gurati igre na 144Hz ekranima.

Ovo za vezivanje frejmova i simulacije i inputa - već dugo vremena se framerate ne veže za simulaciju igre. CS je igra iz skoro pa dvadesetog stoljeća, to nitko više tako ne radi. Onaj tko igra Counter Strike nema baš izbora... Ali to opet nema veze s karticom, nego pojedinačno, procesorom i karticom za sebe. Međusobno su nevezani.

Nope.
16 godina
odjavljen
pasko kaže...
Idi šetat pasa

*psa.

Would you look at me now? Can you tell I&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#39;m a man? With these scars on my wrists To prove I&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#39;ll tr
Moj PC  
1 1 hvala 0
8 godina
protjeran

Imam jedno kratko pitanje, gtx 1080 za rezu 2560x1080 dali može bacat avg 100-120fps pošto imam monitor lg34uc79g 144hz? Max detalji naravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 17:03 (Zuperjuicy).

0 0 hvala 0
14 godina
Zuperjuicy kaže...

Imam jedno kratko pitanje, gtx 1080 za rezu 2560x1080 dali može bacat avg 100-120fps pošto imam monitor lg34uc79g 144hz? Max detalji naravno.

U csgo i tetrisu sigurno može

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
protjeran
34" i prakticki Fullhd reza? I onda kazu 27"@1080p je kao grbavo?😐lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
34" i prakticki Fullhd reza? I onda kazu 27"@1080p je kao grbavo?😐lol

Čuj Štef pa to je za igre monitor. Ali pošto sam malo ćorav meni taman, jerbo da je puna 3440x1440 nišanil bi po njemu ko ćorava koka barem ja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 17:53 (Zuperjuicy).
13 godina
protjeran
To definitivno nije za igre jer na tome bi nativno ok jedino izgledo nesto iz tamo 97 i nizih godina i to na udaljenosti od 3m ..ali ak velis da si corav onda ti je oprosteno!😎lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
To definitivno nije za igre jer na tome bi nativno ok jedino izgledo nesto iz tamo 97 i nizih godina i to na udaljenosti od 3m ..ali ak velis da si corav onda ti je oprosteno!😎lp

To je isti ppi kao 27" 1080p, al to je tebi nedokucivo, jasno...

13 godina
protjeran

ok totalno sam zametnuo da je to uw?!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ok totalno sam zametnuo da je to uw?!

Pa i na 27" 1080 je malo zrnato. K'o crtež u pijesku. 

Nope.
13 godina
protjeran

jbga ovisi koliko si udaljen i koliko dobro vidislp

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

jbga ovisi koliko si udaljen i koliko dobro vidislp

Ja sam ćorav. :) Ali mi je 27" na 1440 taman, tu mi već smeta. Doduše, dugo već gledam u 5K i 4K pa sam tu malo naviknut. Svakako je za gejming dovoljno, mislim. Osim što ne bih na tome igrao MMO i simulacije zbog menija.

Nope.
13 godina
protjeran

Ja cu nazad na 27"@1440p, ovo s 4k nema smisla jer perfomanse(fps) koje ja zelim u igrama s ovim godisnjim gpu napretkom mi je nedovoljno a koliko vidim do danjeg ce tako i ostati..lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

kad si amater i nemas Ti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

sirotinjo i bogu si teska 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

kad si amater i nemas Ti 

Sad on kupuje novoga Radeona sigurno. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
17 godina

i TR pa ce nam pokazati koje serif in town 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Lucidius kaže...

sirotinjo i bogu si teska 

A nemoj tako. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
4mal kaže...

tko igra na 2,3,4k 60p kampanje i gpu based igre i5 zadnjih 2,3 gen mu je dovoljan za high end grafe ali single gpu 

tak da nis ne mjenjaj i cekaj voltu....

Eto recimo moj je bottleneck cak i na 1440p moram na ryzen sta prije.

4790k?

Nema nigdije novog a i koliko sam primjetio bf1,mafia 3 i sve vise novih igra zahtjevati ce vise od 4 jezgre jer sam primjetio bas kod tih igra zauzece na 100% i kako mogu npr stremat cak i sa i7 a kao drugo nemam z97 plocu tako da je i7 k model bacanje novaca bolje am4 pa imam upgrade u buducnost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 22:07 (Iwan7SeVeN).
14 godina
dreadmoore kaže...
D3lBoy kaže...
augi80 kaže...

Ryzen 1600x ili 1700 bolji od i5 6600k na 4.5ghz

Kriva tema, ali za igre ne.

Nemoj ga bezveze lagati znas i sam da su bolji jer za 5 godina kad dodje do maksimalnog iskoristavanja svih jezgri taj i5 ce biti za muzeja a ryzenu ce procvijetati ruze 

Batice, dok se tolko jezgri bude koristilo, Ryzen će bit ono što je sada Phenom II.

Iwan7SeVeN kaže...
 Nema nigdije novog a i koliko sam primjetio bf1,mafia 3 i sve vise novih igra zahtjevati ce vise od 4 jezgre jer sam primjetio bas kod tih igra zauzece na 100% i kako mogu npr stremat cak i sa i7 a kao drugo nemam z97 plocu tako da je i7 k model bacanje novaca bolje am4 pa imam upgrade u buducnost.

To je istina, većina next-gen igara zakuca sve 4 jezgre na 100%, ali nemoj podcjenjivati što i7 može. Tamo gdje je bitno, i7 melje. Što se tiče tvoje situacije, ako planiraš upgradeat, onda pređi na AM4. i7 4790k bi bio odlična kupnja bez obzira na to, ali samo ako nađeš rabljeni za pristojnu cijenu. Novi nikako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 12:52 (buljo781).
17 godina
Stjepanj kaže...

Ja cu nazad na 27"@1440p, ovo s 4k nema smisla jer perfomanse(fps) koje ja zelim u igrama s ovim godisnjim gpu napretkom mi je nedovoljno a koliko vidim do danjeg ce tako i ostati..lp

smanji rezu na 1440p i bok

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jel netko redeemao igre koje su dolazile s MSI karticama?

Ja jesam, ali pojma nemam na kojem je to servisu bilo, a mislim da je Rainbow Six ili tako nešto. Gdje da to pronađem? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa to baš i nije sretno riješenje ako monitor ne radi na nativnoj rezoluciji.

17 godina
itomic009 kaže...

Pa to baš i nije sretno riješenje ako monitor ne radi na nativnoj rezoluciji.

nije jer su monitori retardirani za razliku od tv-a

TV moze odlicno prikazati i 1080p dok ti stavis na 4k monitor izgleda ti sve izblurano.

Naravno TV sam obraduje sliku ali hbmu mater sto ne bi mogla ako mi to zelimo graficka obraditi sliku (za extra dodatni input lag li sto vec) te ju takvu poslati na monitor? Ipak graricke kartice kostaju ko suho zlato a jos na to dadntno imas i monitor itd..

ZA SP igre sto vecina i igra ionako nije bitno TV ili monitor.

ali eto..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 15:18 (toxic).
9 godina
protjeran

NVIDIA Titan Xp Performance Boosted Massively Under 385.12 Drivers – Direct Response To Radeon Vega, Quadro Level Features Unshackled auuu kaj rade drajveri 

NVIDIA Titan X (382.05) vs NVIDIA Titan X (385.12) Driver Gains:

• Catia – 72% Increase
  • Creo – 107% Increase
  • Energy – 54% Increase
  • Medical – 53% Increase
  • SNX – 654% Increase
  • Solidworks – 95% Increase
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

I onda nek netko kaže da nas nvidia ne muze kako i gdje god stigne...

Moj PC  
6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice