Pogledaj mu prošle transakcije kao seller-a. Frajer prodaje mini puzzle. Kao što je ansha rekao-seems legit....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nećeš dobit ništa sa tim jer nije problem u power limitu nego u naponu koji su iz nekog razloga ograničili na 1.093v.
Imam 144hz freesync monitor i oce se isplatit prec na vega 64 grafu s gtx1080 xtream gaming premium pack
Imam 144hz freesync monitor i oce se isplatit prec na vega 64 grafu s gtx1080 xtream gaming premium pack
Nece.
Mijenjaj ti procesor kako god znaš, a i hladnjak na AC Liquid freezer 240 neće škoditi.
tko igra na 2,3,4k 60p kampanje i gpu based igre i5 zadnjih 2,3 gen mu je dovoljan za high end grafe ali single gpu
tak da nis ne mjenjaj i cekaj voltu....
tko igra na 2,3,4k 60p kampanje i gpu based igre i5 zadnjih 2,3 gen mu je dovoljan za high end grafe ali single gpu
Eto recimo moj je bottleneck cak i na 1440p moram na ryzen sta prije.
Eto recimo moj je bottleneck cak i na 1440p moram na ryzen sta prije.
4790k?
Dečki, jedno pomalo blesavo pitanje al me doista interesira kako se 1070 kartica ponaša na 2k monitoru, da li igre tjera na maxu ili se moraju dosta rezati detalji. Pitam jer bih možda htio kupiti neki 27"-28" monitor sa 2k rezom, mislim da DSR nije dobar pokazatelj kako se grafulja ponaša na toj rezi, pa ako netko ima kombinaciju 1070 i 2k monitora nek mi da neki info.
Mislim da ti je ta graficka za 2K (sto je zanemarivo veca rezolucija - 2048 × 1080) od FullHD-a malo overkill. A i ne znam gdje ces naci 2K monitor.
Ryzen 1600x ili 1700 bolji od i5 6600k na 4.5ghz
da bolji su imaju vise jezgri
Dečki, jedno pomalo blesavo pitanje al me doista interesira kako se 1070 kartica ponaša na 2k monitoru, da li igre tjera na maxu ili se moraju dosta rezati detalji. Pitam jer bih možda htio kupiti neki 27"-28" monitor sa 2k rezom, mislim da DSR nije dobar pokazatelj kako se grafulja ponaša na toj rezi, pa ako netko ima kombinaciju 1070 i 2k monitora nek mi da neki info.
Mislim da ti je ta graficka za 2K (sto je zanemarivo veca rezolucija - 2048 × 1080) od FullHD-a malo overkill. A i ne znam gdje ces naci 2K monitor.
Vjerovatno misli na QHD ili 1440p, 1070 će bez problema radit na ultra bez AA na toj rezoluciji.
Kriva tema, ali za igre ne.
Nemoj ga bezveze lagati znas i sam da su bolji jer za 5 godina kad dodje do maksimalnog iskoristavanja svih jezgri taj i5 ce biti za muzeja a ryzenu ce procvijetati ruze
Nemoj ga bezveze lagati znas i sam da su bolji jer za 5 godina kad dodje do maksimalnog iskoristavanja svih jezgri taj i5 ce biti za muzeja a ryzenu ce procvijetati ruze
procvjetat ce ruze? kakvo iskoristavanje? lol pa gpu-i svake godine napreduju 50% nikakvo bozje cudo staro 5g nece moci drzati gpu jaci za cca 250% bez obzira na kolicinu jezgara jer nije zapravo u tome stvar!
u svakom slucaju i trenutno stanje s dx koji je glavni problem s iskoristavanjem hw(barem kod igara) svakako 1600x zbog veceg broja jezgara i viseg takta po defaultu! i5 je na 100% jos od prosle generacije grafi..LP
Trenutno nisu (u nekim igrama 1700 je bolji) 6600k na 4.5ghz je moc za igrice. A za 5 godina ce sva 3 procesora bit krš. Može imat 90 jezgri i DirectX 100 ako je IPC loš za svoje vrijeme.
lol pa gpu-i svake godine napreduju 50% nikakvo bozje cudo staro 5g nece moci drzati gpu jaci za cca 250% bez obzira na kolicinu jezgara jer nije zapravo u tome stvar!
u svakom slucaju i trenutno stanje s dx koji je glavni problem s iskoristavanjem hw(barem kod igara) svakako 1600x zbog veceg broja jezgara i viseg takta po defaultu! i5 je na 100% jos od prosle generacije grafi..LP
Kako to misliš "držati GPU"?
Ali to nema nikakvog smisla, CPU ništa ne "drži". Imamo i danas CPU-e stare 5 godina koji rade jednako kao i prije 5 godina. To tako ne funkcionira. CPU radi svoje, GPU svoje. To je to. Snaga grafičke kartice nema ništa sa snagom CPU-a. Dok god CPU može odraditi sve što treba unutar 16,6ms za Radeon 4650, to može i za Titan Xp.
nisu bolji
Ali to nema nikakvog smisla, CPU ništa ne "drži". Imamo i danas CPU-e stare 5 godina koji rade jednako kao i prije 5 godina. To tako ne funkcionira. CPU radi svoje, GPU svoje. To je to. Snaga grafičke kartice nema ništa sa snagom CPU-a. Dok god CPU može odraditi sve što treba unutar 16,6ms za Radeon 4650, to može i za Titan Xp.
Opet ideš u neke teorije? Pa jasno je da je brzina i snaga procesora bitna da "drži" fps stabilno visoko u kombinaciji s mocnom grafickom
Da toga nema ne bismo imali niti razlike u gamingu s istom grafickom (npr 1080ti) i tonu drugih procesora.
Tako da procesor "DRŽI"
Nema to veze s teorijom, nego tako stvari rade. Nadam se da ne misliš sugerirati ono što je Stjepanj rekao, a to je da će promjenom grafičke kartice, zahtjevi prema procesoru narasti. Neće. :) Moćnija ili jadnija grafička, sasvim je svejedno za procesor. Bitno je ono što se koristi (program). Witcher 3 verzija V će na postavkama P uvijek jednako opterećivati procesor, bez obzira koju grafičku karticu koristiš na driveru D, a da je brža u renderingu od samog procesora. Stavio ti GTX 1060 ili Titan Xp, bilo koji procesor bit će jednako opterećen za istu igru s istim postavkama. Snažnija kartica neće magično povećati potrebu za procesorskom snagom.
Nema to veze s teorijom, nego tako stvari rade. Nadam se da ne misliš sugerirati ono što je Stjepanj rekao, a to je da će promjenom grafičke kartice, zahtjevi prema procesoru narasti. Neće. :) Moćnija ili jadnija grafička, sasvim je svejedno za procesor. Bitno je ono što se koristi (program). Witcher 3 verzija V će na postavkama P uvijek jednako opterećivati procesor, bez obzira koju grafičku karticu koristiš na driveru D, a da je brža u renderingu od samog procesora. Stavio ti GTX 1060 ili Titan Xp, bilo koji procesor bit će jednako opterećen za istu igru s istim postavkama. Snažnija kartica neće magično povećati potrebu za procesorskom snagom.
Ništa ja nikome ne sugeriram.
Istina je da snažnija grafička neće biti iskorištena kako treba.
U nekim trenucima ili treba nabaviti bolji proc, u nekima je dovoljno povecati takt a nekima samo monitor s vecom rezolucijom kako bi se iskoristio po mogucnosti puni potencijal graficke kartice namijenjenje za gaming i da prikaze taj broj slicica u sekundi koji mi zelimo.
Sigurno ako mi treba u pojedinim igrama ne mogu kombinirati fx 4xxx i gtx 1070 i nadati se istom broju slicica u seknudi kao sto ti ima neki intelov i5 ili i7 (naravno ako se igram na FHD rezoluciji ili 1440p i pri tome multiplayer)
Opet to sve ovisi od slucaja do slucaja.
Odreden broj slicica u sekundi koji je potrebno imati ovisi o tebi samom, ali u multiplayer naslovima pogotovo pucacinama je bolje imati vise frejmova neki naslova jako pate od manjka istih.
Sjetim se odmah starog Coda 2 i Coda 4 gdje ti bez npr 250 lock nisi mogao izvoditi neke skokove itd..
Toga ima i danas mislim da je Counter Strike osjetljiv na broj slicica u sekundi i tako dalje.
A osim toga taj FPS je potrebno drzati stabilno kako nebi doslo to nepotrebnih lagova itd..
Pa valjda si igrao nekada neki FPS MP pa znas sto ti govorim.
Je li netko od vas koji koristite GTX 1080 / 1080Ti imao kakvih problema s cudnim cvrcanjem napajanja pri full loadu?
Naime dogadja se samo ponekad, ne uvijek. Grafa na 90+% usage i odjednom se iz napajanja cuje onako zvuk kao da struja cvrci.. traje dvije/tri sekunde a ne kuzim iz kojeg razloga. Inace sva cetiri 12v raila su high current do 40A pa mi djeluje kao da je to sasvim dovoljno za sistem (pod Moj PC). Nije to stalno, nego samo ponekad, recimo jednom u 5 dana da se dogodi.
Izludjuje me kad se dogodi.. Napajanje je Antecovo 850W Platinum, ali i nije bas u cvijetu mladosti vise - kakvih 3+ godine ima trenutno
EDIT: Pobrkao sam lončiće, ovo napajanje sam uzeo 07/2014. a ne 2012. (to je bio Seasonic za drugo računalo).
Da moguće je da trebaš polako gledati novo napajanje ili popraviti isto. Moje je počelo cvrkutati pod opterećenjem pa sam ga promjenio i sad je sve ok.

Zanimljivo, nisam za to čuo ali može biti. Počelo je pred kakavih mjesec dana doduše, nije uvijek to radilo - sad kako je zatoplilo je krenulo (iako je klima u kući na 25c većinu vremena). A jednostavno je moguće da napajanje polako ide k vragu kako je kolega iznad napisao..
EDIT: A jamstvo isteklo pred mjesec i pol kako tipično.
Zanimljivo, nisam za to čuo ali može biti. Počelo je pred kakavih mjesec dana doduše, nije uvijek to radilo - sad kako je zatoplilo je krenulo (iako je klima u kući na 25c većinu vremena). A jednostavno je moguće da napajanje polako ide k vragu kako je kolega iznad napisao..
EDIT: A jamstvo isteklo pred mjesec i pol kako tipično.
cjenim sto nisi jedan od onih koji prije isteka jamstva "sredi" proizvod, pa ga ide reklamirat