GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.650.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Već htio uzeti gtx 1050 ti i na kraju uletila prilika za gtx 1060 6 gb. Kako će raditi na g4560 i 16 gb rama vidjet ćemo. Samo neka ona stigne:) Ionako prvom prilikom mislim uzeti jaći procesor ako malo padnu cijene i5 i i7.
Moj PC  
2 0 hvala 1
18 godina

Odlicno si napravio i ovaj proc je taman a tek sa i serijom si f proof za dalje 

Welcome to club! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 19:10 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Hvala:) Sutra je šalje. Preko 2 god garancije. Jedva čekam da stigne i ne daj Bože da se do jutra nešto promjeni. Bilo je to ili 970 sa garancijom i veselila bi me i ta, ali ova 1060 je nešto što nisam ni sam ni tražio, ali prilika je tu i ne želim je propustiti. Danima gledam na youtube tu komb. g4560 i 1060. Kako god bilo zapeo sam za ove gtx. Nadam se da za dan,dva javljam sa slikama. Fifa 17, Batllefield 1, Gta, Sniper Elite 4, Project cars... Sve želim igrati:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mariclius kaže...
Već htio uzeti gtx 1050 ti i na kraju uletila prilika za gtx 1060 6 gb. Kako će raditi na g4560 i 16 gb rama vidjet ćemo. Samo neka ona stigne:) Ionako prvom prilikom mislim uzeti jaći procesor ako malo padnu cijene i5 i i7.

Jel to možda onda koja je jučer objavljena na njuškalu, msi gaming x?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina

Ne znam na koju misliš? Šta te msi ne valjaju? Ovo su preko kolege.

Na njuškalu gledao 970 za 1300 sa garancijom. Ako kolega kiksa uzet ću neku 970.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 19:42 (mariclius).
16 godina
odjavljen
mariclius kaže...

Ne znam na koju misliš? Šta te msi ne valjaju? Ovo su preko kolege.

Ma ne, super su, samo pitam ovako :)

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Iskreno, nije loša cijena!

17 godina
odjavljen

Hmm, ja prodajem sve za malo više. :P Šalu na stranu, ovo je fin prizor: 

Nope.
18 godina

haha em se igras em rudaris 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

haha em se igras em rudaris 

Ovi su za Octane. :) Nisu moji, ali lijepa je polica za grafe; jel'da Lewis mirkoj ? :)

Nope.
18 godina

znam to 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Hmm, ja prodajem sve za malo više. :P Šalu na stranu, ovo je fin prizor:  

Za 1000kn ?? Šalji, odma ti uplaćujem !! .

18 godina

da je i eura je jeftino, tonci je torler kakvog svijet nije vidio  :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Off-topic, to je bila zafrkancija. :) Cijena je zapravo nešto veća. :) 

Nego, jel' stigla Kingpin u ponudu? Navodno 3GHz k'o od šale. Na zraku.

Nope.
13 godina
neaktivan

Dok te netko nije shvatio ozbiljno - 

10 godina
protjeran

dobra 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Dok te netko nije shvatio ozbiljno - 

Znaci pici +50-75mhz vise od prosjeka i to je wow 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

Pa tehnički jest wow... nebitno je koliko taj wow košta, Kingpin je bragging-rights kartica za tekući dušik. I kako reče čovjek, trebaš mali Sibir doma za to. :)

Nope.
12 godina
Tonči kaže...

Nego, jel' stigla Kingpin u ponudu? Navodno 3GHz k'o od šale. Na zraku.

Navodno 2.5GHz skroz bez hladnjaka

US server keke013#2101
18 godina

Nije istina ide oko 3.5 ghz na zraku i kad se OC-a malo trza na 1080p rezi u MP-u BF1 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zašto clockanje ne radi kako treba i zašto se čini da veći takt daje niže performanse: jer nije veći takt: 

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Zašto clockanje ne radi kako treba i zašto se čini da veći takt daje niže performanse: jer nije veći takt: 

Takt je veći valjda, ali je napon manji?! Čudno. No nije li on namjerno voltmodao kako bi mogao smanjiti napon i dići takt? Kako se na stocku ponaša voltaža, baš cu pogledat.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Ne modaš ništa za smanjenje napona. Zašto bi smanjivao napon? Cilj je dizati napon. Kako ćeš podići taktove s manjim naponom? Veći takt znači brže prebacivanje stanja tranzistora, za to trebaš veći napon. To je sva filozofija.

Problem je u tome što on podesi takt X i kartica, čini se, vraća da radi na visokom taktu, što ili nije istina ili su automatki isključeni SM-ovi.

Nope.
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne modaš ništa za smanjenje napona. Zašto bi smanjivao napon? Cilj je dizati napon. Kako ćeš podići taktove s manjim naponom? Veći takt znači brže prebacivanje stanja tranzistora, za to trebaš veći napon. To je sva filozofija.

Problem je u tome što on podesi takt X i kartica, čini se, vraća da radi na visokom taktu, što ili nije istina ili su automatki isključeni SM-ovi.

Ok, nema voltmoda. Ali kolko sam shvatio, on smanji napon i moze dici takt više stabilno, a to onda može značiti da gasi smove. Međutim, kad pogledaš GN tablice gdje je konzistentno i očito da se overklokom 1080ti podiže avg i max fps ali low fps je niži. To nije slučaj kao što ovaj pokazuje, zar ne? Ovdje je avg fps debelo manji i očit. Tamo je jedino min fps manji, što znači manja konzistentnost frejmrejta jel... ali ne i manje prefrormanse u konačnici, jer je avg i max veći.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Ako si previše digao takt GPU-u pa to izgladnjuje VRAM i obrnuto, ako si pretjerao s VRAM-om pa izgladnjuješ GPU, efekt je sličan, ali različit ovisno o situaciji na kojoj testiraš i nešto trebaš. Imaš 3DMark i dva testa: GPUT1 i GPUT2. Prvi test više ovisi o GPU-u, drugi ima veći naglasak na VRAM-u. Probaj oba u danoj situaciji i ovisno o ovome gore, jedan od testova će ti "pušiti" više u postotku od drugoga. Minimalni FPS je najgore vrijeme renderinga frejma ili neki postotak najgorih, što znači da ako si bilo koju od ovih komponenti jako zakinuo nabijanjem ove druge, imat ćeš lošiji rezultat za minimalni FPS onog trenutka kad ti se u testu pojavi situacija koja se jako oslanja na neku od tih stvari, odnosno bilo koju, ako imaš bilo koju ekstremnu/rubnu situaciju. Princip je vrlo jednostavan općenito govoreći, osim što nikad nisu čiste situacije pa će ti u pravilu znatno lošije performanse bilo koje komponente utjecati na rendering i to će se vidjeti kao loš minimalni fps tj. visok najgori frametime ili neki postotak najgorih. Za minimalni FPS bolje je imati usklađene performanse GPU-a i VRAM-a jer tako izbjegavaš doći u situaciju da je jedno od toga usko grlo, tj. da dobiješ u nekom trenu gadan frametime.

Princip ti je, zapravo, isti kao grafička + cpu uska grla: bilo što od toga da je sporo, jednostavno spušta ljestvicu najgorih rezultata. Prosjek ti možda bude dobar zbog velikih skokova, npr. kad ti CPU ne treba pa ne osjećaš da je usko grlo, a minimalni FPS loš jer imaš situacije gdje grafička cijelu vječnost čeka na CPU. Dovoljno je da se ova druga situacija dogodi dovoljno puta da uđe u izračun i minimalni rezultati su loši, ma kakav prosjek ili max bili.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 11:56 (Tonči).
13 godina
odjavljen

Da... Ali ako je i core i memorija fino naklokana, zašto onda manji core  i mema daju bolji skor? ovaj video što si linkao to objašnjava- manji napon jel. Samo nije mi jasno  jel on spusti napon pa diže takt ili to kartica radi sama ako se pre-kloka?! Jer, recimo, moj skor na superpositionu je veći od custom vodeno hlađene kolege vukia koja je klokanija i na coreu i memoriji više nego moja. Glupavo...

17 godina
odjavljen

Ne. Pa jesi li pogledao video? Clock od navodnih 2070+ je lošiji od clocka 2000 ili niže. Video ti objašnjava zašto vidiš dobre taktove, a lošije rezultate, a ja sam ti objasnio zašto, iako piše da su taktovi veći, oni to zapravo nisu i rezultati su lošiji. Dakle, napon koji piše je jedno, stvarni je drugo. Takt koji piše je jedno, stvarni je drugo. Nikad nećeš na zraku ohladiti karticu bolje od cvode pa tako ni postići više taktove (uz istu ambijentalnu temperaturu, na istoj kartici s dobrim rješenjem).

Nope.
18 godina

tako je zato je na AIO i costum rjesenjima takt gpu/rama ne oscilira nego je konstantan 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 12:53 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jaoj kakva mrcina, de nek netko kupi da ju mogu uzet polovnu nagodinu 

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice