GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.579.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
toxic kaže...

0/0 ti?

pics or it didn't happen, sve vrlo lako kako govoriš možes iskopat s googla, kao i večina.

Ljudi koji nešto i naprave to i pokažu a ja od tebe nisam vidio ništa osim puke teorije. Tako mogu svi.

Koje si godište, btw?

Ajme, pametnome dosta

Stisni na profil pa vidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 11:46 (toxic).
14 godina
protjeran
Tonči kaže...
NiramX kaže...

Još samo nedostaje da NVIDIA počne raditi loše drivere sada kada AMD konačno zna što radi.

Već su počeli :/

Znam, ali još ipak, ako smo optimistični, ne možemo to promatrati kao trajnu pojavu.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Ustabilio sam grafe na 2150 mhz balansiranjem napona i clocka.

Samo jel ti imas taj clock konstantno kad je grafa 100% opterecena? Nekako mi se po rezultatima u npr. Heavenu cini da u stvarnosti grafa ne radi ni blizu na tim clockovima. A i sanse da dobijes dvije koje su stabilne na 2140mhz su jako male...

Ovo ispod ti je score sa dvije 1080 FE na 2100mhz i 5500mhz memorije...

Hmmm, pogedat cu ovo detaljno, sad sam pustio sat valleya na 2150 i bilo je ok, jedino da me mema zeza.

Edit, nije mi nesto ok sa sistemom, morat cu reinstall raditi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 12:44 (Leopard_st).
9 godina
Tonči kaže...
..

Memorija je inače tricky part, može kanibalizirati performanse čipa jer se snaga dijeli na oboje. ....

nope.
memorija ima ćak 2 razlićita nezavisna vrma , jedan glavni (gore) i aux (dole desno).
slabije upućena ekipa može lako krivo shvatit da ddr "krade" napon s ćipa jer su izlazni induktori i regulatori i kondenzatori u istom nizu.

između memorijskih ćipova i grafićkog ćipa su jedino data linije,tj nisu povezani na naćin da se može ikako djelit snaga -samo komuniciraju.

problem je brža sabirnica(veći bandwidth) znaći manji bottleneck na memoriji tj više posla za gpu na istoj frekvenciji=viša potrošnja samog ćipa=manji oc.

13 godina
protjeran

znaci treba trpati vise faza i za memoriju a ne stediti...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...

Koje si godište, btw?

Stisni na profil pa vidi.

Nisu godine za ono za što očekuješ da jesu: dakle, nisi ni toliko mlađi, tada si bio u osnovnoj... ali znaš da nije bilo tada ni baš nekih fotoaparata na mobitelima, a ni Youtube nije još dosta godina postojao. Najveći doseg hvalisanja bilo je donijeti komp i slagati ga uživo, hladiti i sl.   Kako god bilo, postoje jasni razlozi zašto se nitko kod nas ne bavi time profesionalno, a glavni je u tome što većina sklona tom hobiju nema love. :) Ako nađem koju iz tog vremena, možda zalijepim. Nisam siguran da hoću.

NiramX kaže...

Znam, ali još ipak, ako smo optimistični, ne možemo to promatrati kao trajnu pojavu.

Već neko vrijeme kiksaju

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 14:21 (Tonči).
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
..

Memorija je inače tricky part, može kanibalizirati performanse čipa jer se snaga dijeli na oboje. ....

nope.
memorija ima ćak 2 razlićita nezavisna vrma , jedan glavni (gore) i aux (dole desno).
slabije upućena ekipa može lako krivo shvatit da ddr "krade" napon s ćipa jer su izlazni induktori i regulatori i kondenzatori u istom nizu.

između memorijskih ćipova i grafićkog ćipa su jedino data linije,tj nisu povezani na naćin da se može ikako djelit snaga -samo komuniciraju.

problem je brža sabirnica(veći bandwidth) znaći manji bottleneck na memoriji tj više posla za gpu na istoj frekvenciji=viša potrošnja samog ćipa=manji oc.

Nisam proučavao, ali siguran sam da se power limit odnosi na cijelu karticu, i GPU i VRAM. Dokazano je već nekoliko puta da pretjerivanje s memorijom zaustavi čip ranije.

Stjepanj kaže...

Nisam primijetio da se išta bolje clockaju kartice koje imaju bolji power delivery. Rezultati su svugdje isti, FE se zna klokati jednako dobro kao i Phoenix GLH ili Strix i sl.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 14:21 (Tonči).
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Samo jel ti imas taj clock konstantno kad je grafa 100% opterecena? Nekako mi se po rezultatima u npr. Heavenu cini da u stvarnosti grafa ne radi ni blizu na tim clockovima. A i sanse da dobijes dvije koje su stabilne na 2140mhz su jako male...

Hmmm, pogedat cu ovo detaljno, sad sam pustio sat valleya na 2150 i bilo je ok, jedino da me mema zeza.

Reinstall windowsa je gubitak vremena i u 99% slucajeva nista ne mijenja.

Makni ti taj custom bios jer je to drek i benchaj na stocku da imas polazisnu tocku...

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Tako je jednostavno objasnio al ti opet nisi uspio shvatiti..

13 godina
protjeran

bolja, kvalitetnija, veca, stabilnija regulacija ce postici u pravilu uvjek veci oc bilo i ostalo, to sto je pascal na izdisaju je drugi par gača... jos jednu jako vaznu stvar neznamo a to je doticni asicq svake kartice! bez toga nemozes nista usporediti i govoriti da je moje bolje od tvoga pogotovo ne da ti je razlog samo bolji hladnjak!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

bolja, kvalitetnija, veca, stabilnija regulacija ce postici u pravilu uvjek veci oc bilo i ostalo, to sto je pascal na izdisaju je drugi par gača... jos jednu jako vaznu stvar neznamo a to je doticni asicq svake kartice! bez toga nemozes nista usporediti i govoriti da je moje bolje od tvoga pogotovo ne da ti je razlog samo bolji hladnjak!lp

Ako ti sa 2070mhz pada na 2010mhz onda ti je to samo do hladnjaka i nista drugo, pod pretpostavkom da nemas problema s power limitom...

I nije pascal na izdisaju nego ima boost 3.0 tj. kartica se sama clocka...

Veca regulacija nece u pravilu na pascalu postici veci oc i to ne mozes potkrijepit nikakvim dokazom. 

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leopard_st kaže...
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Reinstall windowsa je gubitak vremena i u 99% slucajeva nista ne mijenja.

Makni ti taj custom bios jer je to drek i benchaj na stocku da imas polazisnu tocku...

Stock bios je na njoj, ne znam sta joj je.

13 godina
protjeran

Jel ima itko svoje misljenje zasto na pascalu nije moguce ocitanje asic-a? Volio bi cuti druge!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da bio mogli prodavat FE kartrice kao posebne, a ustvari su iste kao i obicne kartice.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne ide ovo iznad 5000 ansha, stock bios, clockovi fixani na 2126/5500, ali nece, kako je on dobio, Boga pitaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

...

Stock bios je na njoj, ne znam sta joj je.

Ajde bas odradi sa stock postavkama Heaven da usporedimo. I vidi na kojim je onda clockovima tokom bencha.

13 godina
neaktivan

Nisam siguran jel radi za nvidija grafe, ali probaj otvorit hwinfo pa vidi jel imaš gpu memory errors. Ja sam tako tražio max stabilni oc za memoriju sa modanim biosom. Primjera radi, prolazila bi grafa test bez ikakvih vidljivih problema i artefakata na višim taktovima ali bi fps bio niži.

9 godina
Stjepanj kaže...

Jel ima itko svoje misljenje zasto na pascalu nije moguce ocitanje asic-a? Volio bi cuti druge!lp

problem je odakle izvuć asic q jer voltaža je "limitirana" prije nego je stvarni limit ćipa, radi ogromne gustoće tranzistora po mm2.
ko zna koja je maks voltaža tom konkretnom ćipu kad ne postoji VID.
valjda će bit update za gpuz pa će moć ćitat asic pascala na neki drugi naćin osim iz VID .
ukratko nemam veze.
btw može se otprilike posložit koja kartica ima veći a koja manji asic ako se radi o istom modelu,veći boost clock= veći asic.
http://ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=3946

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 19:17 (dabar_solta_V2).
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Stjepanj kaže...

problem je odakle izvuć asic q jer voltaža je "limitirana" prije nego je stvarni limit ćipa, radi ogromne gustoće tranzistora po mm2.
valjda će bit update za gpuz pa će moć ćitat asic pascala na neki drugi naćin osim iz VID .
ukratko nemam veze.
btw može se otprilike posložit koja kartica ima veći a koja manji asic ako se radi o istom modelu,veći boost clock= veći asic.

da vidis ovo s istim modelima je super ideja( i izgleda jedina:)!, bas ti hvala car si! stara gtx 970 s asicom od skoro 90% je imala veci boost 50mhz naspram ostalih od prosjecnih 70%asica, i toliki joj je cca veci bio i maximalni takt!

cak mogu i potvrditi to s drugom istom takvom 1594(asic 74%) vs 1646(asic 89,4%)!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 20:14 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
Stjepanj kaže...

ukratko nemam veze.

da vidis ovo s istim modelima je super ideja( i izgleda jedina:)!, bas ti hvala car si! stara gtx 970 s asicom od skoro 90% je imala veci boost 50mhz naspram ostalih od prosjecnih 70%asica, i toliki joj je cca veci bio i maximalni takt!

cak mogu i potvrditi to s drugom istom takvom 1594(asic 74%) vs 1646(asic 89,4%)!lp

A jesi vidia šta radi moja 660ka sa 72.7 asic-om? :D

13 godina
protjeran

slabo ti je to, 45mhz vise a nisi mi se ni priblizio

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
ansha kaže...

Memorija je inače tricky part, može kanibalizirati performanse čipa jer se snaga dijeli na oboje. Obično je +500 neki max za 2100, ali ako čip ide preko onda je pametnije čak i manje s memorijom ići.

Dakle, kako sam već i rekao, ovo je potvrđeno i od drugih overclockera i iz jedne kompanije koja proizvodi Pascal kartice: power limit kartice odnosi se na VRAM i GPU i otprilike +500MHz je gornji limit koji se savjetuje za VRAM, kako ne bi "otimao" dostupnu marginu GPU-u.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

Memorija je inače tricky part, može kanibalizirati performanse čipa jer se snaga dijeli na oboje. Obično je +500 neki max za 2100, ali ako čip ide preko onda je pametnije čak i manje s memorijom ići.

Dakle, kako sam već i rekao, ovo je potvrđeno i od drugih overclockera i iz jedne kompanije koja proizvodi Pascal kartice: power limit kartice odnosi se na VRAM i GPU i otprilike +500MHz je gornji limit koji se savjetuje za VRAM, kako ne bi "otimao" dostupnu marginu GPU-u.

Pa onda ce bar jednostavno ustanovit jel to problem, ponovi bench sa memorijom na stocku i trebao bi dobiti visi score...

14 godina
neaktivan

Nije mema problem, score je jos manji na stocku, hmmm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, tako to i ide. Inače je Pascal pravo razočaranje u tom pogledu; ništa nije binano i sve je lutrija; FE modeli znaju biti bolji od najboljih custom PCB-a... 

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 22:19 (Tonči).
14 godina
neaktivan

Cini se da je tako, ne moze preko 5000 bodova da ga jebes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

slabo ti je to, 45mhz vise a nisi mi se ni priblizio

Kako nisam, pogledaj opet?? Ovo je non-Ti! hahaha

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

jel bi mi mogao neko objasnit zašto Gainwardova 1070 (ne fenkis, obična) jeftinija za 500 kn od ostalih 1070, a 1000 od Asus Strix. 
Razumijem da je hlađenje i klok bolji na ostalima, al baš 1000 kn?

jel ova Gainwardova tolko loša? 

Link GAINWARD GeForce® GTX 1070

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Cini se da je tako, ne moze preko 5000 bodova da ga jebes.

A koliko ti jedna hvata?

11 godina
RMWasp kaže...

Pozdrav,

jel bi mi mogao neko objasnit zašto Gainwardova 1070 (ne fenkis, obična) jeftinija za 500 kn od ostalih 1070, a 1000 od Asus Strix. 
Razumijem da je hlađenje i klok bolji na ostalima, al baš 1000 kn?

jel ova Gainwardova tolko loša? 

Link GAINWARD GeForce® GTX 1070

Zbog 2 god. garancije recimo a asus nudi tri...to je jedino kaj bi naglasio  i malo je lošiji boost clock koji ce postići...zanemarivo ako ne patiš na Mhz!

DigitaLife/EotS
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice